Forum Culinar: Suleyman Magnificul - Forum Culinar

Salt la continut

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Suleyman Magnificul Discutii despre serial

#261 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 April 2013 - 12:59 PM

Vezi postareacerra, la 09 April 2013 - 11:32 AM, a spus:

Pi mini daca ma trimtit la Stambul, tre sa imi dai macar vreo 3000 euroi fara drum taxi , hotel etc.

Fata de alte destinatii europene nu-i chiar asa de scumpa.
Nici noi nu mergem cu autocarul si nici in grup.
Lowcost, dus-intors - 350e/2 bilete.
Ma mai :icon_fessee: gandesc

#262 Useril este offline   nrares 

• Site Admin
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationRO

Postat 09 April 2013 - 03:10 PM

Ca ma incadrez si eu cumva in topic:

Sotul catre sotie:
-Chiar vrei neaparat sa mergem la aniversarea parintilor tai diseara? Eu as vrea sa stau acasa sa vad meciul.
Sotia: Ce meci ar putea sa fie mai important decat aniversarea parintilor mei?
Sotul: Turcia-Romania
Sotia: Lasa mergem la aniversare si cu asta am incheiat discutia.
Sotul dupa vreo 5 minute de gandire:
Iubito, ti-am zis ca joaca si Suleyman Magnificul?

#263 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 April 2013 - 04:18 PM

ha, ha, in(di)vidiosule!
ia zi drept, ori tragi si tu cu ochiul?

#264 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 April 2013 - 07:21 PM

Vezi postareaGeany, la 09 April 2013 - 12:39 PM, a spus:

Tare fain linkul care l-ai pus Cerulina,mi-a placut f. mult! :floare: :floare:

Ma bucur!

Tre sa stim mai multe nu?

#265 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2013 - 09:29 PM

Eu raman la parerea mea Gulsah si Mahidevran merita numai pumni in moaca!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#266 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 April 2013 - 09:56 PM

Maii!! dar ati auzit ce a zis la sf. serialului inainte de reclame?! :floare: nu pierdeti ultimele seriale ,urmatorul sezon se va difuza in toamna!! :floare: :floare:

Si rezumatul episodului urmator 57 Aici

#267 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 09 April 2013 - 09:58 PM

Vezi postareazerda, la 09 April 2013 - 09:29 PM, a spus:

Eu raman la parerea mea Gulsah si Mahidevran merita numai pumni in moaca!

si eu!

#268 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 09 April 2013 - 10:00 PM

Vezi postareaGeany, la 09 April 2013 - 09:56 PM, a spus:

Maii!! dar ati auzit ce a zis la sf. serialului inainte de reclame?! :floare: nu pierdeti ultimele seriale ,urmatorul sezon se va difuza in toamna!! :floare: :floare:

Ne uitam turceste si iaca asa, mai inveti turceste daca numa aia auzi sa sti ca inveti. Se poate cu subtitrare in engleza.

#269 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2013 - 10:20 PM

Vezi postareacerra, la 09 April 2013 - 10:00 PM, a spus:

Ne uitam turceste si iaca asa, mai inveti turceste daca numa aia auzi sa sti ca inveti. Se poate cu subtitrare in engleza.

Nu nu nu!! :drool: =)) vreau serialluull!! :(( mac' sa fac reclamatie! :hungry:

=)) =)) glumesc maii!! stiam ca va veni pauza ditre sezoane dar nu credeam ca va fi atat de lunga,pana in toamna,mi se lungesc urechile! =(( mnee!! asta ee!! si apoi incepe cu bretonoasa' aia de Firuze ,asa ca eu cred ca-i spun pa-pa ciao,pa ci' putzi (vb. lui bub') si etc :-h
Ii trimit la Piatza'(tot de la bub' cetire ''piaza mati''intelegeti voi ) =))

#270 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 09 April 2013 - 10:31 PM

Sa mai punem cate ceva la Imperiul lui Suleyman.

cotropitorii

Imperiul a fost fondat de tribul turcilor oghuzi în vestul Anatoliei și a fost condus de dinastia Osmali. Primul sultan a fost Osman I . În 1453, după ce turcii au cucerit Constantinopolul (orașul Istanbul din zilele noastre), fosta capitală a Imperiului Bizantin a devenit a treia capitală a Imperiului Otoman. Între secolele al XVI-lea și al XVII-lea, Imperiul Otoman a fost una dintre cele mai puternice entități politice și statale ale lumii, țările europene simțindu-se amenințate neîncetat de înaintarea continuă a acestuia prin Balcani și spre sudul Uniunii polono-lituaniene.

Dispariția Imperiului Otoman a fost o consecință a victoriei Antantei în primul război mondial, când forțele Aliaților, în rândurile cărora se aflau și arabii, i-au înfrânt în cele din urmă pe turci în Orientul Mijlociu. La sfârșitul primului război mondial, guvernul turc s-a dovedit absolut neputincios, iar imperiul a fost împărțit între puterile învingătoare. În numai câțiva ani au fost proclamate noi state. Unul dintre aceste state noi a fost Republica Turcia. Membrii dinastiei otomane au fost alungați de pe pământurile Anatoliei, unde străluciții lor strămoși creaseră unul dintre cele mai mari imperii ale lumii. După 76 de ani, în 1999, Parlamentul de la Ankara a acordat cetățenia turcă membrilor familiei foștilor sultani. Imperiul otoman ar fi dispărut cu mult timp înaintea acestui moment tardiv, care punea capăt existenței „omului bolnav al Europei”, (probabil el s-ar fi prăbușit pe la finele veacului al XVIII-lea), dacă puterile occidentale nu l-ar fi menținut în viață în mod artificial, cu scopul de a exista o forță de contrapondere pentru Rusia, aflată pe atunci într-o puternică efervescență expansionistă înspre sudul granițelor sale, pe toată lungimea frontierei ei deja intercontinentală. Dar statele occidentale și-au folosit influența și abilitățile diplomatice pentru a reduce pierderile otomane în fața țarilor ruși - și au luptat chiar alături de turci contra rușilor, pentru a nu le permite acestora câștigarea unei dominații în toată Europa

#271 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2013 - 10:59 PM

Eu personal nu sunt de acord cu comentariile personale ale persoanei cu blogul. Sa ma explicitez, dupa ce vad un episod relatat deja de ea, eu vad o mie de nuante care ei i-au scapat! Are parti pris si judeca numai prin prisma ei.

Sa luam exemplul dat de scenaristi: De ce este Hurrem vinovata ca a aplicat legile haremului?? Doar ca asta ii convenea?? Pai trebuia sa fie dusa pe campii sa nu le aplice!
Si ce sens are avertismentul lui Efsun???!! Ca Hurrem stia de mult ca Efsun nu l-a otravit, isi putea folosi influenta sa-i faca viata amara si nu a facut-o. De unde atata diabolism?? Ca doar si pe ea au incercat s-o omoare de atatea ori, doar n-o sa stea sa astepte urmatorul doritor!

Astea sunt nascociri ale scenaristilor pentru cei care se uita la un serial ca la un meci de fotbal!

P.S. Pasiuni din astea isi au locul pe acolo, cum s-a vazut si acum la moartea lui Margaret Thatcher, cand suporterii Liverpool au scandat toti ca ce bine ca au scapat de ea. Dar macar ei au o scuza, ai lor sau chiar ei au fost loviti de politicile ei!

Asa un serial despre fapte de-acum 5 secole...

#272 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 09 April 2013 - 11:24 PM

Nu este dupa blogul pulbere de stele ce am dat eu aici. Este din wiki si ultimul dupa Tivadar .Normal ca nu erau chiar asa imbracate''stil venetian'' coanele de la palat ca pe vremea aia purtau majoritatea salvari si carpa la botic si frumoase zic istoricii in stil musulman otoman'' grase'' erau frumoase si cica le indopau pe care erau favorite sa se ingrase. Si eu tot astept istoria in serial unde se zice ca Hurrem era foarte educata, canta la nu stiu cate instrumente etc. Pana acum nu am vazut nik din toatee astea ci numai suparare si ca tot vrea alea sa o trimita la cer .

Am selectat sa fie totul in topicul asta daca tot ne uitam la otomani.

#273 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2013 - 11:44 PM

Stiu ce ai scris tu, dar m-am uitat la rezumat si de aia am comentat!

#274 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2013 - 11:52 PM

Mie imi place ca imi da rezumatul,acum ca parerile sunt impartite e partea 2,fata, Oana mai exact e si nemultumita de furtul ''daca-l putem numi asa al muncii ei,eu am specificat mereu sursele si de pe poze ,indiferent de unde au fost luate,nu am sters niciodata semnatura!
Acum ca stiti blogul Pulbere de stele'' de unde puteti vedea rezumatele eu nici nu o sa va mai amintesc,ca mi-am facut deja datoria sa-l arat cui e interesat,eu cu siguranta o sa-l urmaresc cu maxim interes.
Dar ma enerveaza la maxim ,multe chestii,anume pauza asta mare intre sezoane si modul in care va decurge serialul in viitor din ce am vazut ,asa ca :drool: pacat!

Deasemeni cum zice si Cerra si Oana,nu vad cultura lui Hurrem ,felul in care e descrisa in istorie ca era confidenta sultanului si etc...deci aici chiar nu stiu ce sa spun! :hungry: probabil s-a urmarit ,adevarul istoric pana la un anumit punct,istoria si partea artistica/telenovelistica,se vede ca se despart la un moment dat.

#275 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 10 April 2013 - 09:33 AM

Vezi postareaGeany, la 09 April 2013 - 10:20 PM, a spus:

Nu nu nu!! :drool: =)) vreau serialluull!! =)) mac' sa fac reclamatie! :hungry:

Ehe, serialul este pe parai nu`i gratis si iaca asa intre timp mai baga altul tot tucesc mai ieftin si la toamna platesc ptr Suleyman. Da, este cam dupa ureche sa faci asa mare pauza intre sezoane, ptr ca se prea poate sa piarda din audienta la toamna. Pana atunci, lumea cam uita ce a fost in sezoanele astea.

#276 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 10 April 2013 - 09:41 AM

Vezi postareaGeany, la 09 April 2013 - 11:52 PM, a spus:

Mie imi place ca imi da rezumatul,acum ca parerile sunt impartite e partea 2,fata, Oana mai exact e si nemultumita de furtul ''daca-l putem numi asa al muncii ei,eu am specificat mereu sursele si de pe poze ,indiferent de unde au fost luate,nu am sters niciodata semnatura!

Da, rezumatele sunt asa cum este tradus din film, iar parerile sunt la liber.

Daca va fi pauza la serial, nu va putea traduce din urmatoarele seriale (pe youtube sunt toate sezoanele in turca) dar cred ca este un pact si nu au voie sa traduca inainte decat cum vezi acum. Sunt multe bloguri unde se traduc in ro dar la fel regula este aceiasi. Eu m`am uitat pe alt blog, unde a tradus inaintea difuzarii serialelor mai mult decat era admis si cand am mai intrat pe blogul ala era blocat si serialele sterse. Deci, doar pe youtube in turca il poti vedea si sa il schimbi in engleza in rest nici o sansa. Fac Tucii de la Kanal D scandal si cred ca asta este problema cu tradusul inainte.

#277 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2013 - 09:49 AM

Da ,intradevar astea trebuie sa fie motivele si difuzarii ,si tot ,asta nu inseamna ca ma nerveaza mai putin :hungry:
Asta e, nu avem incotro,se vede treaba ca o sa trebuiasca sa asteptam pana la toamna ,ca pe repede inainte am vazut pe alea turcesti dar nu inteleg mare lucru si doar asa din imagini,ii vad ca se cearta si abar' n-am de ce,shoshotesc,si la fel ,deci mai bine ioc :drool:

#278 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 10 April 2013 - 10:34 PM

Uff,deci cica mai sunt de difuzat doar 8 episoade din sezonul 2 ,si pe urma abia in toamna mai vedem.Nu imi convine :)
Articolul asta l-am luat dintr-un ziar:

""Potrivit noului scenariu, in sezonul al treilea, pentru inima lui Malkocoglu se vor lupta printesa Mihrimah, dar si Esmahan, fiica sultanei Sah, sora lui Suleyman Magnificul. Intrebat ce crede despre toata nebunia iscata de personajul sau, frumosul Burak s-a declarat de-a dreptul bulversat.

“Nu m-am asteptat ca personajul pe care il interpretez sa devina un fenomen. E incredibil” Am primit scrisori de la fane din 60 de tari”, a povestit Ozcivit, care are o surpriza de proportii pentru admiratoarele sale inflacarate. In luna septembrie, actorul va incepe sa lucreze la “Malkocoglu”, un film artistic ce il va avea ca protagonist""
Mda....

#279 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 10 April 2013 - 11:16 PM

Eu incerc sa descarc pe suleyman de la ep 57-63 aici se incheie sezonul 2. Am gasit pe un site rusesc si pe urma sa caut ceva subtitrare
http://www.torrenthound.com/

dati clik pe link

si bagati asta cu copy in bara si search

Великолепный век / Muhtesem Yüzyil [02x25-63] (2011) WEBDLRip | D

Sunt de la ep 25 -63 selectati de la ep57-63

Geanyyyyyyyyyyy,

Inteles cum vezi pe suliman? sper ca ai torrent instalat pe comp daca nu, instalezi

Nu am gasit nici o subtitrare in romana. Vorbeste suliman in rusa dar eu nu stiu rusa. A cautat Denisa pe o carutza de site`uri si nika. Daca gasiti voi dati de veste.

#280 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2013 - 11:53 PM

Cerulina ,sunt complet ''atehnica'' ,nu pricipesc nimic,stiu ca sotul mai e cu torentele asta(pt. filme) ;)
Sincer nu stiu daca vreau sa-l mai vad in continuare,ca ma cam nerveaza' situatia ,o sa mai urmaresc sezonul asta ca mna' ''am intrat in hora ,trebuie sa joc'',eu sunt omul extremelor,ori ma implic(am vrut topic si tot ,sa ma manifest in voie :) ,ori nu ma mai uit,totul sau nimic e la mine)
M-a mai prins o data flama',cu o telenovica,coreeana dar am mers la mare si acolo din cauza timpului/orei nu am mai putut sa o urmaresc,in rest nu urmaresc ,cred ca si acum o sa ma las pagubasa,ca eu nu functionez asa! :) Nu am rabdare!

Arata acest topic

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul