Forum Culinar: Suleyman Magnificul - Forum Culinar

Salt la continut

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Suleyman Magnificul Discutii despre serial

#361 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 April 2014 - 06:07 PM

Zau ca si mie mi-a parut rau si mi-a fost mila,dar a dreak'' =(( cand au ajuns la Mercan a venit vestea ca a fost gasit ala si l-au lasat in pace..zau de Mercan nu mi-ar fi parut rau :) macar fro' 2 scatoalce daca mai apucau sa-i dea =))
Poate se cara o data cu Sah =))

#362 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 April 2014 - 06:13 PM

Vezi postareaGeany, la 12 April 2014 - 06:07 PM, a spus:

zau de Mercan nu mi-ar fi parut rau :)

da, el era eunucu' sef, deci nu era pierdere prea mare!
=))

#363 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 April 2014 - 08:44 PM

Moo!! da ce se mai carabanesc toti din serial si Sah si Mehmet si mustaciosul zice ca are treaba :floare: dupa ce a plecat interpreta lui Hurrem,cine stie ce o fi fost in spatele camerelor de filmare :appl: s-or rasculat toti ca vor salarii mai mari ?! =)) :-*

#364 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 April 2014 - 09:12 AM

Geany, lasa sarmalele si zi tu ce tare e Mihrimah!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#365 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 April 2014 - 09:26 AM

Hi hi hi! zau ca sarmale faceam,dar am luat o pauza de cafe' :appl:

Mirimah ,o demna urmasa a lui Hurrem a reusit ceea ce maica-sa nu a reusit sa scape de scorpia de Sah(nu-i nimik,ca vina alta sora si mai a dreak =)) Fatma,nici nu se putea alt fel,sa o vedem la treaba :floare: )bine era daca il tara si pe sarpele de Mercan dupa ea,dar mna' nu le poti avea pe toate :-*
Din pacate ne apropiem de sf. sezonului 3,cine stie cand om vedea sezonul 4....

Gata cu barfa mac' la sarmai'.

#366 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 April 2014 - 02:38 PM

Terminai momentan cu sarmalele asa ca inapoi la barfa =))

Nu mi-a placut personajul lui Sah :sad3: sa nu uitam ca in trecut a fost indragostita de Ibrahim,dupa ce acesta a fost ucis si l-a instalat pe barbat-su in locul lui si cu cat tupeu s-a instalat in saraiul lui sor-sa ,e clar ca mereu si-a dorit ce a avut aceasta si a acaparat intr-un fel sau altul.Si sultanul care spunea ca ea e singura care nu se ocupa cu intrigi...pff!!! si ea era mama dracilor :Demon: ... :rolleyes: cam pampalau si sultanul asta cateodata =))
Iar Mahidevran a pus la cale si a reusit uciderea lui Mehmet ,nu-mi mai pare rau de ea ca aceeasi soarta va avea si ficior-su Mustafa ...ochi pt. ochi si dinte pt. dinte.

#367 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 April 2014 - 09:33 PM

Se pare ca alesul sultanului pt. Manisa (sangeacul tronului va fi Selim),acea cadana Cecilia precum Hurrem odata,se va impaca cu gandul ca nu e scapare din harem si atunci mai convenabil pt. ea va fi sa devina favorita printului,preferabil cel favorit,asa ca pune ochii pe Selim,bineinteles ca intai tre' sa treaca de ochiul de vultur a lui Hurrem :sad3: Hurrem care le are pe ale ei in schimb :rolleyes: apare sora sultanului Fatma,care nu vine singura ci cu fata (mare acum) a lui Ibrahim si Hatice,Huricihan,planul lor e sa se razbune,asa ca incep in forta,pe motiv ca Hurrem nu-i mai poate darui mostenitori(e la menopauza)conform regulilor haremului trebuie sa faca loc celor tinere asa ca e propusa o cadana,care la ordinul lui Hurrem sfarseste aruncata in Bosfor,a doua cadana in schimb Valeria,spre surprinderea lui Hurrem e acceptata de sultan ,asa ca =)) ...
Pe cadana Cecilia o numeste Nurbanu (printesa lumii) si aceasta va fi pt. Selim o noua Hurrem,dar nu din prima noapte,ca aceasta-l gaseste beat critza,ce-i drept nu era bun de sultan,ii placeau petrecerile si bautura,totusi Hurrem pe el sustine :Demon:
Baiazid e orgolios incapatanat dornic sa se afirme,i-ar fi facut ei zile negre,Selim in schimb chefliu si afemeiat dezinteresat de politica ar fi fost usor de manipulat de catre ea si in interesele ei,asa incat ,ca un bun strateg ce era ,eu cred ca de asta l-a ales pe el(sa nu uitam nunta lui Mirimah,mereu a stiut pe cine sa aleaga si pe cine sa sacrifice ,fara sa ezite cu o precizie rece lipsita de scrupule sau de indoieli,fara remuscari,''trebuia facut ceea ce trebuia facut'' )

#368 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 April 2014 - 09:06 PM

Vezi postareaGeany, la 18 April 2014 - 09:33 PM, a spus:

pe motiv ca Hurrem nu-i mai poate darui mostenitori(e la menopauza

:rolleyes:
Giani, esti de coma, fata! au zis astia-n serial?

io, luata cu trebile pe baza de miel, uitai de Suleyman, iti dai seama?
deci cum or decurs lucrurile?

#369 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2014 - 09:44 PM

Urmeaza,bre'! urmeaza!!! :rolleyes: eu,dau asa din casa,ce am cetit' si eu pe feisbook' :sad3: nu cred ca or zice chiar 'menopauza' ci ca :'' nu mai poate darui mostenitori,si tre'sa lase loc celor mai tinere,mna!'' :rolleyes:

#370 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 April 2014 - 10:07 PM

Hi hi hi! draga Moatzo',nu zisera menopauza in serial ,dar au zis incetarea ciclului menstrual :P io' nu pricep :P deci stiam toti ca Hurrem a ajuns in sarai o copilitza neprihanita :P care-l fermeca pe sultan cu inocenta ei jucausa

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984545008227.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984545333399.jpg

Uuookiieeyy''!!!au trecut anii ,dar printii pe care i-a facut imediat pe banda rulanta la vremea aceea sunt inca tineri acum in jur de douj'ceva de ani,ca spuse Sumbul ca deaia era vremea sa plece in sangeacuri nu?! la fel si Mirimah,deja s-a maritat tarziu pt. acele vremuri, aka'dupa 18 ani :D pe la vreo' douj'de ani,si fetita ei pe care a facut-o imediat dupa casatorie cu Rustem abea are vreo 6 -7 ani,vad!...Uookkeeyy!! pana aici totul clar..atunci cum de arata Hurrem asa de imbatranita?!ca astia o arata practic o babaciune ... :P

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984550610746.jpg

Nu am nimic impotriva actritei care o interpreteaza acum pe Hurrem (Vahide Gordum) e o actrita apreciata acolo si chiar interpreteaza bine personajul (am inteles ca in viata de zi cu zi a trecut si ea prin momente dificile,a invins cancerul,bravo ei )

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984544888111.jpg

Dar parerea mea e ca producatorii au exagerat,au aratat-o brusc prea imbatranita pe Hurrem,chiar daca ea a ajuns la maturitate si e interpretata de alta actita ,un fond de ten,ceva ruj de buze si olea' de rimel ,coafura chiar si vesmintele ,ar fi fost altceva...

Ia cum e in serial

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984558102961.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984550610746.jpg

Si o oarece diferenta ce ar putea fi

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984545088725.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984545266511.jpg

E clar ca in mod voit au prezentat-o asa,dar mi se pare putin exagerat...

In fine ,sa rectific,Nurbanu inseamna printesa care aduce lumina(vazui comentarii foarte elogioase la adresa ei ,sincer nu e chiar asa de stralucitoare nici asta dupa parerea mea )

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984558770154.jpg

Dar mna' cu un pic de fatzada,merge :P

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984558855128.jpg

Promite ca ii va fi fidea' lui Hurrem si va reusi sa-l cucereasca pe Selim (cumva se regaseste in povestea lui Hurrem,daca nu exista scapare din harem,macar sa ajunga cat mai sus,si anume din slujnica sultana )vom vedea ce va mai fi,ea era venetiana rapita ,slujnica ei Valeria,va ajunge in patul sultanului (lui Suleyman ) ramananad insarcinata,asta va fi opera lui Fatma...

Pff!! si asta ...tot sora de a sultanului,i se spunea sultana cea vesela,sincer are asa mereu un ranjet pe moaca,ce ma calca pe nervi :P

exemplu ranjet nr. 1

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984544947834.jpg

exemplu ranjet nr. 2

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-1398454515372.jpg

Exemplu ranjet nr. 3

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13984545207204.jpg

Si o tine tot asa frate!!! :P

Nurbanu asta si Hurrem babaciune,nu-mi plac,nu au carisma,si nu e vb. de frumusete fizica,de exemplu bucatarul Seker si Sumbul,sunt carismatici,mi-au placut de numa' la fel Gul si Nigar si Valide (sultana mama)si Hurrem interpretata de Meryem Huzerli,si mai ales sultanul Suleyman,nici unul nu e o frumusete care practic sa te lase fara cuvinte,dar au carisma ,plac,astea 2 mie personal mise par asa de ...de nesarate ca sa zic asa...dar asta e doar parerea mea,normal..

#371 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 April 2014 - 06:36 PM

Giani, draguto, vazui si eu o ora aseara.
Oricum, mi-au prins bine commenturile tale, mai ales exemplele de ranjet...asta da!
:lol:
Hurrema ti-am zis de ce-i asa trecuta, e vb de carbs in exces, atatia ani, saraca!

Ce remarc e ca s-au schimbat prea multi actori, fetze noi si niste numeeee! Pana m-oi obisnui cu ei, se termina si tura asta. Da' ma mai deslusesti tu :thumleft:

#372 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2014 - 08:07 PM

Hi hi! Motzulin' ma bucur daca ti-am fost de folos :hug: ,la Hurrem inteleg eu ca prea multi carbo' ca manca numa paine si apa si dormea pe jos =)) dar acum ajunsa inapoi in puf :lol: ,prea o lasa si astia asa ....nu are pic de machiaj,mereu cu pistruile alea la vedere pungi sub ochi,ochi ne conturati(parca-s ochi de peste inecat zau ashea :lol: )si parul ala batut strans intr-o coada stransa intr-o parte ,fara pic de volum ashea,ai' lasa-ma daca-i pui un batic in cap ii fix mamaie di' la tzara bre' ,si vesmintele,pana-n gat si culori reci pamantii,nush' de ce vor sa o zugraveasca asa ,poate ca e o razbunare a producatorilor asupra personajului lui Hurrem pt. ca Meryem i-a lasat cu ochii in soare si atunci ii distrug personajul pe care l-a interpretat de ciuda :lol: sau e ca si in tara lor in Turcia Hurrem in istorie vb. nu a fost tocmai un personaj indragit(cum se spune ca l-a manipulat pe sultan cum voia si cum a reusit sa-si depaseasca ,conditia,dand peste cap toate regulile ce fusesera respectate cu sfintenie pana atunci,nu stiu,)..clar ca eu comentez asa cum vad eu prin ochii mei si perceptia mea lucrurile,asa ca nu ma luati prea mult in seaman' =))

Despre restul Motzule' cand nu stii ceva intreaba-ma,daca stiu te deslusesc in momentu' unu' :thumleft:

#373 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 27 April 2014 - 05:24 PM

io nu cred sa nu fie machiata Hurema noua :thumleft:
Raman crucita cand le vad nemachiate, nu-s chiar zane. Zic de vedete de prim plan, si de la noi si de la altii.
N-apare niciuna nepavoazata strong cand e vb de filmari.

#374 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2014 - 07:06 PM

Vezi postareamoatza, la 27 April 2014 - 05:24 PM, a spus:

io nu cred sa nu fie machiata Hurema noua :thumleft:

Io nu zic,ca nu or machiao,dar se vede treaba ca o fac intru a o imbatrani .Observa la ochi de exemplu,nu are nici un contur/umbre la ochi.
Ia cum era Hurrem

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986174127969.jpg

Si cum e Gordun

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986174259619.jpg

La ten e mereu cu pistruii aia la vedere (nu un fond de ten nimik,pungi sub ochi),daca intradevar Gordun e pistruiata sau patata pe fata ei nu fac nici cel mai mic efort sa ascunda sau sa mascheze acest lucru

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986174014831.jpg

Parul e mereu batut asa fara volum(cum stiu ca nu-ti place tie)cu o coada stransa intr-o parte.Totusi ar putea sa o prezinte altfel are facute poze de coperta pt. serial,in care e coafata altfel,(parul e unduios si coafat nu ca in film)

Uite aici un exemplu de coafura care ii dau un aspect cu mult mai frumos si ingrijit

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-1398617419401.jpg

si fata de cum e in serial,cu parul ala lipit de cap ca sa spun asa :lol:

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986252344549.jpg

La fel daca ai observat vesmintele sunt terne pamantii in culori reci si inchise pana pe gat,asta inca e unul dintre cele mai frumoase(in timp ce celelalte inca poarta decolteuri,culori vesele si calde ,maneci despicate si voalate)

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986182411183.jpg

Ca uneori parca e un gandac de-a dreptul

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986329109907.jpg

cand ar putea fi de exemplu imbracata ca ici,ia ce tinuta are si cu decolteu,e cu totul alta mancare de peshte fatza de cum o prezinta ei in serial

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986174368335.jpg

Asa da ,asta ar fi o veritabila Hurrem la maturitate,o demna urmasa a lui Valide,nu cum o prezinta ei in film :hug:

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986174312419.jpg

La asta ma refer...si Gordum are mult mai mult potential pt. acest rol dar in mod voit se vede ca nu se vrea a fi exploatata in acest sens.
Au ciuntzit-o si slutzit-o pe Hurrem in mod vadit..

#375 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2014 - 08:35 PM

Evident ca nu ma asteptam sa o vad cu o tona de fond de ten pe fata,cu gene false de sa-i atinga sprancenele,conturata cu negru la ochi ca o printesa egipteana si cu ruj rosu aprins cu contur :lol: ,dar macar ceva discret care sa o contureze si sa mai aminteasca de frumusetea ei ,trecuta acum la maturitate.Si la par ca doar nu erau sa-i faca frun' coc alla connie francis''acu' :hug: dar Hurrem avea parul ondulat,cu bucle frumoase(chiar daca strans)acum parca or' lins-o matzali'.
Bun,dar sa lasam machiajele',dar si tzinuta,sa ne amintim de Valide (mama sultanului care si ea era in varsta),mereu era impecabila(chiar si abea ridicata din pat)si eleganta in tzinuta si miscari,mandra si gratioasa

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986232839872.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986233141457.jpg

Hurrem e prezentata de-a dreptul shleampata,ashea,si ma intreb de ce?!

In serial ea va fi aratata plangand la oglinda dupa frumusetea ei trecuta,asa ca nu e ca ea se delasase si nu-i mai pasa...

Ce m-a enervat Fatma sora sultanului la hamam ca a zis:''am crezut ca va fi mai greu,dar va fi foarte usor,Hurrem mai are un foc,o flacara,in priviri dar timpul si-a lasat din plin ampreta asupra ei'' si aici bineinteles ranjetul ala de ma scoate pe mine din pepeni :thumleft:

Ma asteptam sa o vad acum in sezonul 3 pe Hurrem aranjata incat sa arate asa ca in pozele acealea de coperta (ce au aparut in presa turceasca),nu cum e in serial,macar asa putea fi spre sf. sezonului 4 cand ar fi fost spre sf. vietii ei(ca vom vedea si asta)

Ce mai ramane din Hurrem fara veselia si dragalasenia ei?!(aici de exemplu il inveselea pe sultan imitand-o pe Daye,si pe Sumbul)

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986338227614.jpg

chiar daca Hurrem cea tanara era uneori f. cruda,compensa prin multe altele,acum ramane un robot care face tot felul de manevre politice tragand tot felul de sfori,dar nu mai starneste in sufletul spectatorilor/fanilor,nici un sentiment,nici de compasiune uneori,nici de admiratie,ca alta data,ba chiar un pic de antipatie...poate ca asta a fost si intentia producatorilor sa dea jos carapacea lui Hurrem ,care era vesela, frumoasa,carismatica,sufletista,desteapta,si indiferent ce facea nu putea fi urata ,sa-i dam cezarului ce-i al cezarului'',acum pot fi in sf. in prim plan celelalte personaje,nu mai e ea sufletul serialului (desi s-a simtit mult cat a lipsit),pacat,mie personal nu-mi place...spun sincer...din punctul meu de vedere nu are carisma,si pt. a duce mai departe rolul,eu cred ca trebuia o alta abordare.E o ruptura brusca si nu se pupa cu ce a fost.
Va mai amintiti Dallasul?! cand a fost inlocuita in serial miss Ellie(mama Ewingilor') cu acea actrita de teatru(fuoarte' elogiata si apreciata de critici!o fi fost nu zic nu,dar in rolul lui miss Elie,nu a prins la public deloc)

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986330603969.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986330420413.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986330810982.jpg

ezact' asa vad si in cazul lui Hurrem...

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13986337979042.jpg

E ceva rece...nu mai e nici macar umbra a ceea ce a fost..pacat!cel putin eu asa vad...mna!

#376 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2014 - 08:47 PM

Deci sa ne mai punem la curent cu ultimile evenimente :) ,in general actiunea se invarte in jurul printilor...fiecare cu ale lui.Mustafa cu Mirunisa,(fiica lui Barba Rosa amiralul,ce fu prietenul cel mai bun a lui Ibrahim,acum il sprijina pe Mustafa).Mustafa cade in mrejele Mirunisei,bineinteles ca e de rau augur pt. print, ca sultanul e mereu banuitor si se teme de urzeli asa ca ar fi fost de preferat sa nu aiba ''sprijin'' Mustafa ,nici de la eniceri (cum s-a aflat,cum l-a decapitat sultanul pe capetenia lor Ali' mai mult l-a pus pe Mustafa sa dea ordinul de executare),asa ca Mustafa neaga in fata sultanului ,ii spune acestuia ca e doar sfatuitoarea lui ,in schimb se cununa in secret cu ea.Mahidevran nu era multumita deloc,dar Mirunisa ii aduce la cunostinta ca ea...
Stai ca revin cu edit ca incepu :) gata revenii!!..cum spuneam Mirunisa ii aduce la cunostinta lui Mahidevran ca ea nu e doar o simpla fata ci ca mai multi oameni de stat importanti au format o coalitie,in care il sustin si apara din umbra pe Mustafa(chiar si de tatal sau)multi sunt apropiati ai sultanului si chiar ai lui Rustem,planul fiind ca Mustafa sa urce pe tron,iar ea e reprezentanta acestora,asfel ea trebuie sa fie langa Mustafa,astfel incat Mahidevran accepta si va fi prezenta sa-i dea binecuvantarea fiului sau la ceremonia de nunta secreta(nici nu vreau sa ma gandesc ,ce se va intampla cand va afla sultanul).
Intre timp tatal Mirunisei,amiralul,are probleme de sanatate,dar pare sa-si revina,sultanul ii trimite din mierea sa adusa de Nasuh efendi din misiunea sa(despre care o sa povestesc imediat),dar mi s-a parut ciudat ca vasul cu miere e vazut de Rustem,sultanul ii spune ca e pt. amiral ca sa-l insanatoseasca,sa-l puna pe picioare,Rustem spune ca se va ocupa personal,mierea ajunge la amiral,si desi nu se arata,la scurt timp acela moare...Haamm!! mie nu-mi suna a bine,mai mult pe patul de moarte acesta e vizitat de Rustem ,iar schimbul de replici dintre cei 2 nu este unul tocmai placut.Amiralul ii spune ca atunci cand lupul bataran ajunge de rasul cainilor,vine leul din urma,leul e Mustafa ,si ca acesta va trimfa asupra dusmanilor(aici face referire la coalitia Hurrem-Rustem si toti acolitii lor).Toata lumea e in doliu pt. moartea amiralului,sultanul fu' distrus,problema e cine ii va lua locul,incep jocurile de culise,Mahidevran vrea un om de al lor,Hurrem-Rustem la fel,asa ca sa vedem ce o mai fi.

Trecem la urmatorul print,Selim.A avut loc un incident neplacut in targ,cand un negustor a spus ca printul e un betiv si un afemeiat nestiind ca ii vb. insusi printului care era in vizita prin targ incognito :) ,adevarul e ca s-a infuriat,l-a admonestat, dar a intors spatele sa plece,cand furiosul s-a repezit cumva cu un cutit spre el care era cu spatele ,asa ca garzile deghizate care erau cu el l-au injunghiat pe om.Incidentul fu' regretabil si grav,sotia omului a depus plangere la cadiu,daca afla sultanul era belea,Nurbanu'(cadana venetiana,ce se viseaza Hurrem,si care acum e insarcinata)a intervenit si femeia mituita si-a retras plangerea.Daca totul se termina aici era o.k,dar aici revenim la urmatorul print...

Baiazid,cu firea lui rebela ,vrea sa se afirme musai,asa ca nesocotind regulile isi paraseste sangeacul si merge sa spioneze(tot incognito) sa vaza ce se spune prin targ despre Selim,asa ca afla totul.Ii scrie sultanului sa-l parasca pe fratesu',dar sfatuitorul lui care era si omul lui Hurrem intercepteaza scrisoarea si o arde(ca ar fi intrat la apa si Selim si Baiazid pt. aceasta,asa ca nu ar fi folosit nimanui).Cihanghir,bietul de el ultimul print se indragosteste de Huricihan(fata lui Hatice si a lui Ibrahim) dar aceasta are ochi doar pt. Baiazid,asa ca acestia 2 din urma ii fac o vizita lui Baiazid in sangeacul sau,acesta ii impartaseste sentimentele fetei,asa ca mai tarziu mai face o gafa,cand aceasta se intoarce in sarai,el vine valvartej,in secret sa o vada.Nashpa' ca sultanul afla si iese cu scantei...

Sultanul nici el nu statuse cu mainile-n san,il trimise pe Nasuh efendi(al' de batea carciumile' cu frumuselul si Ibrahim :) )e si el imbatranit acum saracul,dar ca si prieten al lui Ibrahim e sustinatorul lui Mustafa,si cum spuneam e trimis in secret de sultan sa spioneze ce fac printii prin sangeacurile lor.Cand vine il lauda pe Mustafa sultanului si ii ascunde ca acesta ar mai fi cu Mirunisa,nici despre Baiazid nu zice nimic ,doar despre incidentul cu Selim ii spune.Bineinteles ca incet incet iese totul la iveala,asa ca bietul de el e chemat de sultan care ii reproseaza faptul ca nu i-a fost lui credincios si ca i-a ascuns acestea, asa ca il alunga .

Mirimah e mereu influentata prin invaluire :) de jambata'(Fatma),ca nu a cunoscut iubirea,si ca nu-l iubeste pe Rustem etc,deja incep sa se vada efectele ,sa vedem ce se va intampla,ca Fatma urmareste sa-i invrajbeasca si pe sultan cu Hurrem (doar ca acea cadana a facut o fetita,asa ca nu se potriveste cu planurile lui Fatma,aceasta neavand nici o importanta,pt. ea si pt. Hurrem,daca era print,se schibau drastic datele problemei)si pe fii lui Hurrem,ca tot ea o intarata pe Huricihan cu dragostea ei pt. Baiazid,si pe Mirimah cu Rustem.

Mai avem f. putin pana vom asista la uciderea/executarea lui Mustafa(in episodul 123 cred,cel putin asa e in serial cum e el original,ca cel difuzat de canal d am inteles ca s-a decalat din cauza reclamelor),si Cihanghir va muri de durere in urma acestui incident,asa ca astfel sezonul 3 se va sfarsi f. trist...

Cam asta e ,cine mai are nelamuriri sa-mi spuna,si daca oi sti va deslusesc.

#377 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2014 - 09:34 PM

Fataaaaaaa!! Nu ma lasa in aer ca nu inteleg nimic, mie mi se pare Selim OK, Bayazid apucat, Cihangir complexat si Mustafa sufera in tacere ca nu l-a trimis ta-su la Manisa.

In rest, toti le comit pe banda rulanta! Ala pleaca din sangeac, alalalt pleaca din sangeac, fara ordine,circul lumii!!

Asa si Mihrimah vrea iubirea din basme, aia mica Huricihan incearca s-o exerciteze pe iubirea din basme si-o duce mintea,ca e fata lui lui Ibrahim, mda, cam atat am priceput eu!

Tot pe Selim il alegeam, ca Mehmet a murit si ailaltii sunt batuti de vanturi si de valuri!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#378 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2014 - 10:04 PM

Vezi postareazerda, la 22 May 2014 - 09:34 PM, a spus:

Fataaaaaaa!! Nu ma lasa in aer ca nu inteleg nimic, mie mi se pare Selim OK, Bayazid apucat, Cihangir complexat si Mustafa sufera in tacere ca nu l-a trimis ta-su la Manisa.

In rest, toti le comit pe banda rulanta! Ala pleaca din sangeac, alalalt pleaca din sangeac, fara ordine,circul lumii!!

Asa si Mihrimah vrea iubirea din basme, aia mica Huricihan incearca s-o exerciteze pe iubirea din basme si-o duce mintea,ca e fata lui lui Ibrahim, mda, cam atat am priceput eu!

Tot pe Selim il alegeam, ca Mehmet a murit si ailaltii sunt batuti de vanturi si de valuri!!

Nu! :) Selim,nu are ambitie, nu-l intereseaza nimic,nici politica,nici de a face ceva pt. oamenii nevoiasi de care e raspunzator,bea f. mult si petrece cu femei,e molau,usor de manipulat,practic traieste ca un trantor bucurandu-se de toate beneficiile pe care i le ofera statutul sau si atat.Hurrem stie asta ,tocmai de aceea l-a aruncat pe el in lupta acum,pt. tron,ca o prada la lei,pt. dusmanii ei,asul ei din maneca fiind Baiazid ,dar asteapta ca acesta sa creasca si sa-i vina mintea la cap ca are o fire vulcanica,f. orgolios,vrea sa se afirme cu orice pret si invidios pe fratele sau face gafa dupa gafa...Si in istorie asa a fost zugravit,pana la urma Selim ramane sultan succesorul lui Suleyman,dar duce imperiul de rapa,nici nu se compara cu ce a facut tatal sau...

#379 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 May 2014 - 03:33 PM

Avand in vedere ca n-am vazut nika de mult timp, io-s f multumita de rezumat, sa traiesti, Giani!
Is cam multe cate zici tu, pe unii mi-i imaginez doar, da' ma rog.
Deci ala de murise si-l jeleau (am vazut un promo) era amiralul?
Eu credeam ca-i viitorul sot al ranjitei de surori a Suleymanului :)
Cand vazusem eu ultima oara parca tb sa se marite si sa paraseasca incinta. Ei nu-i suna prea bine viitorul si ma gandeam ca i-a venit de hac :)

Bun, ma bazez pe tine :) ca nu cred ca vizionez nici in seara asta.

#380 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2014 - 06:23 PM

Da! era doliul pt. amiral.Sotul ranjitei' muri' in episodul trecut si nu s-a facut deloc tam-tam :love7:

Voiam sa mai subliniez ceva...De ce aceasta lupta acerba intre printi?!
Sa nu uitam un lucru,printii sunt mari ,Suleyman batran,asa ca e clar ca in curand unul dintre ei trebuia sa-i ia locul.In acele vremuri,s-a aratata mai voalat in serial,un print mostenitor i-ar fi luat locul ,fie de drept,in cazul in care Sultanul murea fie prin atentat,asa cum a facut si Suleyman la randul sau.In sezonul 2 s-a aratat cum Suleyman isi aminteste cum s-a luptat cu tatal sau Selim pe malul marii pe o plaja pustie,si cum el Suleyman l-a rapus,e drept ca inainte de asta si tatal sau atentase la viata lui trimitandu-i un caftan(vesmant)otravit,valide ca si mama asistand la toate astea,ea de altfel i-a salvat viata fiului sau atunci punand pe trimis sa probeze el caftanul intai,acesta cazand secerat.La fel de adevarat cum ea,valide,a devenit f. puternica mai apoi prin fiul sau ca si sultana mama,dar la fel de adevarat cum a devenit si vaduva,fiul sau omorandu-i sotul.Dar era care pe care,putea la fel de bine ca din lupta sa iasa sultanul Selim invingator,nu?!

Deci asta e la urma urmelor toata cheia si lacata,ca e care pe care..cat ii' gluma e panarama,dar la urma urmei e viata lor in joc.Mustafa mereu le-a promis fratilor sai ca el nu ar face niciodata asa ceva daca ar ajunge sultan...Haammmm!!o fi ,nu zic ba' ca el e sufletist saracul iar relatia dintre frati fu una stransa,dar o data ajunsi acolo nimeni nu poate sti ce ar putea fi,asa le-a spus si Hurrem de-a lungul timpului copiilor si Suleyman insasi .Sa ne amintim episodul cand Suleyman cade si zace inconstient cateva zile in urma unui atac de cord sau cerebral,ceva de genul,iar Mahidevran,asa de pampalauca' cum pare,ca aia parca numa jaleste non' stop,incepuse manevrele de urcare a lui Mustafa pe tron,si restul ce urma(casapirea fratiorilor mai mici se stie),insasi Valide era neputincioasa si a pus-o pe Hurrem sa fuga in toiul noptii cu copii in seraiul lui Hatice si Ibrahim,asa cat de dusmance erau ele ,da?! ,deci nu ne jucam.Si Suleyman ii povestea fiului sai mai mare din casatoria lui cu Hurrem,lui Mehmet,sa nu aiba incredere in nimeni ,mai ales in Mustafa,ca asa e oranduiala,chiar daca acesta i-a promis candva ca nu va savarsi asa ceva,el nu ar fi singur,cei din spatele lui,oamenii din anturajul lui si care acum il sustin ,ar fi comis-o cu sau fara voia lui,ca asa era oranduiala,ca asa au procedat si Suleyman la timpul sau si Tatal acestuia(bunicul printilor Selim)la randul sau.Si sa nu uitam ca Mahidevran, atunci cand Mehmet cel mai mare,luat in toate expeditiile de catre tatal sau in timp ce Mustafa al ei statea acasa,a oranduit incet incet uciderea lui Mehmet,infiltrand un soldat sa-i fie om credicions,si la momentul oportun acesta a actionat ''LA ordinul ei'',da?! infectandu-i o rana usoara cu un bandaj infectat(ca era epidemie).De asta,Hurrem stie si a spus ca adevaratul ei inamic e Mahidevran.Da,da! asa molauca si mutalauca cum pare,mereu cu moaca aia de victima,cand e vb. de fiu-su si de pozitia ei ,ii vin niste idei ceva de speriat =))
Chiar in episodul trecut Baiazid ,i-a spus sfatuitorului sau,ca desi gafeaza sa se duca dupa Huricihan,mai bine sa se bucure de dragoste si ceva libertate acum,ca cu 2 frati inainte,Mustafa ca si cel mai mare si care lupta pt.dreptul sau tron si Selim care pare ca e preferatul pt. tron,unul dintre ei clar ca tot va ajunge inaintea lui asa ca soarta lui e pecetluita(aici face referirea ca stie ce-l asteapta si ca unul dintre acestia tot va trebui sa-l ucida),la care sfatuitorul ii spune ca bunicul sau Selim era in aceeasi situatie,fiind ultimul dintre cei pretendenti la tron si totusi el a fost cel ce a ajuns sultan,asa ca nu se stie ce va mai fi.
Asa ca de asta lupta care pe care,de asta si Hurrem nu are incredere in nimeni si vrea ca pe tron sa fie unul dintre fii ei succesor,de asta si sultanul asa de suspicios :)

Arata acest topic

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul