Forum Culinar: Suleyman Magnificul - Forum Culinar

Salt la continut

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Suleyman Magnificul Discutii despre serial

#401 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 September 2014 - 02:23 PM

Si Mahidevran ii va cere socoteala lui Hurrem pt. moartea fiului sau (ii cam da aer cu portia =)) da' adevarul e ca o cam merita)

http://www.youtube.c...h?v=DYm860bJIco

#402 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2014 - 11:04 PM

Deci ma uitai la serial..ceva de genul :(

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-405-14117611307576.jpg

Imi propusei ca sa fac abstractie de kilareala sa imi axez atentia pe muzica,decoruri,vesminte,bijuterii etc.
Adevarul e ca nu sunt o cunoscatoare sau vreo fina observatoare cu pretentii,cu siguranta or fi si multe lipsuri ,dar mie coloana sonora a filmului imi place tare mult...

http://www.youtube.c...h?v=UqKqQ_RNgK8

Bineinteles ca nu pot sa ma abtzinez' sa nu-mi etalez opiniile,pur personale de altfel :) ma uitam la corturi care spre deosebire de alte dati cand erau in campanie si erau negre cenusii si saracacioase, acum erau luxoase(si al lui Mustafa si al sultanului,captusite cu matase ,covoare pe jos etc,al sultanului avea si tronul si candelabru si pot jura ca intr-un coltz era faimoasa oglinda de cristal a lui Hurrem :) sau ma rog cel putin una asemanatoare)apai Mustafa saracu' invesmantat in alb si auriu chiar parca era un miel la taiere,sultanul avea o privire nefireasca de nebun ,imbracat in negru.
Contrar aparentelor,eu nu cred ca Hurrem sau Rustem ,au cauzat acest lucru,intradevar si-au dat toata silinta dar serialul e f. complex etalat,are multe tonuri si multe nuante,mai mult sau mai putin subtile.Suleyman se considera insusi umbra lui Alah pe pamant,stapanul universului,soarele,el nu ar fi acceptat nici o umbra si nimic sa-l umbreasca.In spatele a tot existau forte f. puternice din umbra care actionau impotriva sa slabindui si subminandui puterea.Asa a sf. si Ibrahim prietenul si confidentul sau.Incet incet ,acesta a capatat prea multa avere si prea multa influenta si putere ,asa ca devenise o amenintare si mai mult un ghimpe in coasta decat un sprijin,pt. sultan.Nu el personal neaparat,nu Ibrahim propriuzis ci toti cei de la conducerea statului cu acolitii lor puternici si influenti ,asa ca a fost ''sacrificat''.La fel si Mustafa ,tot respectul si iubirea si devotamentul celor ce-l sustineau pe Ibrahim s-au rasfrant asupra lui Mustafa cand Ibrahim nu a mai fost.Tocmai aceasta iubire si devotament absolut ,al multor demnitari,al soldatilor/armatei dar mai ales al poporului .al multimii ,care nu mai aclama ''traiasca Suleyman'' ci ''traiasca viitorul padisah Mustafa'',l-au impins pe Suleyman sa-l ucida.Pare ca nimic pe lumea asta nu poate justifica asa ceva,dar urmarind cu atentie filmul se poate vedea ca se face mereu referire la comportamentul leilor.Se spune in film ,citez:''leul tanar ,mai devreme sau mai tarziu va ucide leul batran'',in mai multe randuri s-a facut referire la lei,leul are un ''harem'' de leoice si pui,in momentul in care alt leu se lupta cu el si il invinge ,acesta preia teritoriul,leoaicele si ucide puii celuilalt.Noi suntem oameni nu bestii,dar asa era pe atunci in acele timpuri legea la ei,asa a procedat si Suleyman cu tatal sau si cu fratii sai(s-a facut referire in film),nici tatal sau nu s-a lasat usor,a incercat intai sa-l otraveasca cu un caftan otravit,apoi s-au luptat pe viata si pe moarte pe o plaja (in rest stim ca Suleyman avea o carutza de surori ,una mai breaza ca alta dar nici un frate :),nu in viata cel putin ).In nenumarate randuri printii au fost avertizati de Hurrem ca daca i s-ar intampla ceva sultanului(intrucat numai atunci si doar atuci el mort fiind s-ar fi produs succesiunea la tron) indiferent cat de corect si loial ar fi fost Mustafa fatza de fratii sai ,cei din spatele sau ,din umbra sa ,urmau sa puna anumite proceduri in rigoare .Si anume ,eliminarea celorlalti posibili succesori (cu drepturi de sange)indiferent daca el ar fi fost deacord sau nu,ca asa era legea.Exilul era exclus ,ar fi fost mereu ca o sabie deasupra dinastiei.Doar unul,numai unul putea ramane in viata conducator,mai apoi cu un harem de cadane sa aiba cat mai multi copii,preferabil baieti,din care doar unul urma sa-i ramana urmas,anihilandu-i pe ceilalti .Suleyman e de mult in aceasta umbra si umilit si gelos de devotamentul si dragostea soldatilor si poporului aratate pt. Mustafa si nu pt. el,asfel incat cum se spune si in film''nici un copil nu ar fi crezut asemenea acuzatii,ce i-au fost aduse lui Mustafa'',si :''asta a fost doar o picatura ce a umplut paharul'',un motiv,nici macar investigat...Suleyman stia ca Mustafa e nevinovat ,dar si cat a fost pe patul de moarte amenintarea cu revolta a enicerilor si a flotei ca sa-l inscauneze pe Mustafa,poporul care-l aclama cu patima etc,asta a fost adevaratul motiv,nu Hurem nu Rustem.Hurrem isi apara doar copii constienta fiind de ce avea sa urmeze altfel daca ar fi stat lucrurile,se apara pe ea si pana la urma si pe sultan.Nici Mahidevran nu a fost cheie de biserica,ea a complotat ca Mehmet ,cel mai mare fiu a lui Hurrem sa fie ucis (infectandui-se o rana minora cu tampoane infectate cu virusul unei epidemii fara leac)tocmai pt. ca Mehmet ca fiul cel mai mare din cei 5 copii rezultati din casatoria lui Suleyman cu Hurrem ,ameninta pozitia fiului sau Mustafa,care desi era prim nascut ,era ca un bastard prin comparatie cu ,casatoria pe care a avut-o sultanul cu sultana Hurrem.Ea Hurrem ,a avut grija sa-si consolideze bine pozitia.Va amintiti cand trona in balcon si prin harem cu catai coroana?! :) ca era mai mare decat ea ...oricum avu' ambitia sa si-o o faca mai mare decat a sultanei mama.. :(

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-405-14117660455912.jpg

http://www.youtube.c...h?v=H7yFsYo5gXY

Nici cu Mustafa inlaturat nu va fi usor ,ca raman in lupta Selim si Baiazid.Toate fortele care-l sprijineau pe Mustafa,il vor sustine acum pe Baiazid impotriva lui Selim.Acum lupta se va da intre fratii de sange si din ce am vazut va fi sangeroasa rau.
Sultanul Suleyman l-a ucis pe Mustafa ,se spune in film ,nu tatal si-a ucis fiul...Sultanul era o persoana separata, pe principiul nu avea mama nu avea tata :(

Cel putin eu asta am vazut,ca fiecare mna' interpreteaza cum vede el,prin prisma lui :)

#403 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 September 2014 - 10:49 AM

Din cate mai stiu si eu de la scoala, observatia ta e foarte corecta, asa erau timpurile, sa nu uitam de voivozii romani, de domni, sau de regii occidentali cum se omorau cu avant frate, mama, sora, tata, numai sa ramana unul singur!

Daca numai Hurrem era deajuns, il omora pe Mustafa de o mie de ori pana acum!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#404 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2014 - 11:36 AM

Daaa!! ai vazut si ultima postare de pe pagina precedenta cu Sumbul?! :thumleft: bietul de el,tare drag imi e :occasion14:

#405 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2014 - 12:26 PM

Ha ha ha! de-a lungul acestui interviu,(chiar daca nu inteleg mare lucru din pasareasca lor)cele mai comice scene ale lui Sumbul,imaginile vb. de la sine :occasion14:

http://www.youtube.c...h?v=SE-40oVoY18

#406 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 October 2014 - 09:32 PM

Geany, Geany, ma dezamagesti! Pai azi a fost furtuna de lacrimi! Nu ti-ai revenit?? M-am uitat si eu dupa 3 saptamani, noroc cu rezumaturile tale ca nu mai intelegeam nimc!
Deci concluzia mea finala, cand toate lucrurile dau de greu, barbatii se apuca de Zen! Brrrr!

#407 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2014 - 06:26 PM

Daa!! scuze,nu vazusem comentariul tau :( ma bucur ca ti-au fost de folos rezumatele ..Eii!! furtuna de lacrimi bre' zau ashea :(( si domnu' Geany' numa facea patina prin sufragerie (si doar stie ca ma-nerveaza' ,cand ma uit la serial)''Da ce faci nevasta bocesti?!''...''Eii!! bocesc! :( ,nu bocesc :( ...si mai stai si tu locului nu te mai tot foi atata :( ''.... :(
Cat despre sultan era de asteptat,intai ii casapeste apoi are remuscari de cunostinta de cauza,la fel ca si pe Ibrahim pe care tot i se nazare ca-l vede si acu' dupa o carutza de ani ,ba mai mare ba mai mic,asa si cu Mustafa :D (sincer nu prea il vad pe ramura lui nici pe asta ,probleme la scufitza,da cine naiba ar avea curaj sa-i spuie?! :( )
In seara asta meci intre Mahidevran si Hurrem ca pe vremuri ,iar Mirunisa isi face si asta harachiri in direct de fatza cu Hurrem,asa ca se anunta seara interesanta... :(

#408 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2014 - 06:43 PM

Ma suna mama, te-am sunat acum ca e pauza de la Jesica( Murder, she wrote) sa-ti spun ca n-am nimic. Io, oripilata ok, si?? Azi e Suleyman, dar ai noroc ca asta are pauzele lungi!
In timp de o pauza extra lungaaaaaaa am pus o masina la spalat si am pus si de-o ciorba.

Dar am iertat-o, matriarhat, deh! :(

Dar pe bune nimeni n-a avut vreo vina cu Cihangir, ala era asa de cand s-a nascut, a fost o minune c-a trait pe vremea aia! Si sa nu mai discutam cate a patit Hurrem cand era insarcinata!!!

#409 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2014 - 06:54 PM

Daa!! si eu am timp sa mai fac,cate una alta pe la bucatarie cat sunt reclame,apoi ma striga bub':''Haaiii mami ca inceeppee!!!!'' ... :(
Cu Cihanghir exact asa e cum ai spus,dar astia o dau dupa plop ca cica de suparare muri si asta :(
In fine cand s-o intoarce sultanul se vor descoperi mai multe dedesupturi ale revoltei de dupa moartea lui Mustafa,se fac investigatii,va cadea si capul marelui vizir sotul lui Fatma (ca Rustem era demis)se pare ca fusese implicat,ca ''revoltatii'' primisera bani,si fusesera instigati,ca si astia doar nu erau sa se revolte moka ashea' nu?! :( ,banii ar fi provenit din niste biruri mai mari(ca si pe atunci ca si acum,tot saracul/prostimea plateste)si Mahidevran e banuita asa ca i se confisca averea si i se ia saraiul ce i se daruise,ramanand sa traiasca in saracie.
Gata ca tre' sa inceapa.

#410 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2014 - 07:26 PM

Daca nu cade capul lui Fatma :( tot aia!

#411 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2014 - 07:29 PM

zerda, la 10 October 2014 - 07:26 PM, a spus:

Daca nu cade capul lui Fatma :( tot aia!

Nope' :( din cate stiu eu aia supravietuieste tuturor,ramane pena la sf. Iarba rea nu keri' bre' :(

#412 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2014 - 09:55 PM

Numai ca nu-mi vine sa-i trezesc eu!!!!!!!

Ce rea sunt!! Dar vorba unui cunoscator, cica palpitant facut serialul! Pe bune, si nu vazuse niciodata nimic!

#413 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2014 - 10:28 PM

zerda, la 10 October 2014 - 09:55 PM, a spus:

Numai ca nu-mi vine sa-i trezesc eu!!!!!!!

Ce rea sunt!! Dar vorba unui cunoscator, cica palpitant facut serialul! Pe bune, si nu vazuse niciodata nimic!

Hi hi hi!! paii cred si eu ca e palpitant si pt. un necunoscator.Deci intr-un singur serial s-au caftit Hurrem si Mahidevran ca in tinerete :( ,Mirunisa si-a taiat gatul in fatza tuturor,Sinan fratele lui Rustem care in episodul trecut i se taiase o mana,acum i s-a taiat si capul..pai mai palpitant de atat nu se poate bre' intr-un singur serial :(

#414 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2014 - 11:58 PM

Macar traim la 380 de volti! Asta e valabil pentru hale industriale, nu ma intreba de unde stiu!! :(

Imi bag picioarele, daca tot ma uit, macar sa lacrimez cand cade Hurrem in noroi! Si pe Rustem ala, mai ca-l iau acasa la cate a incasat!

Comentatorul era absolvent de ATF

#415 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2014 - 12:13 AM

Daa!! nici eu nu pot sa-l urasc pe Rustem (desi toti din serial il urasc si-l blameaza) cu siguranta e si meritul actorului,are carisma lui si se potriveste cu rolul manusha,in fine facand abstractie de asta ,de parca ceilalti ar fi fost cheie de biserica :( ca toti sunt o apa si-un pamant ,pe principiul ''cine se simte fara de pacat sa arunce primul cu piatra'' :(

Azi fu' domnu' Geany de scarbici' asa ca deaia mai bantui si eu pe aici si mi-a tihnit si mie serialul :(

#416 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2014 - 09:57 AM

Saracul a incercat sa-si salveze fratele de doua ori!! Ce mai putea sa faca??? Dar nici Atmaca ala nu e consecvent, o data il lasa in viata sa-si aduca aminte Rustem ca n-a reusit sa-l salveze, pe urma se duce si-l omoara de tot!!
Banuiesc ca o sa-l vaneze Rustem ca mai are si asta inca pana raposeaza!

#417 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2014 - 06:27 PM

Daa! am observat in secventa pe care am postat-o cu moartea lui Hurrem ca Rustem era si el acolo in gradina langa Mirimah,tinea un pahar in mana,deci moartea lui se va produce dupa asta (la fel si atrocitatea dintre fii sai Selim si Baiazid)va fi dupa aceea.Atmaca a fost pus de Mustafa sa jure ca atunci cand el nu va mai fi ii va jura credinta lui Baiazid impotriva lui Selim .Atmaca il va ucide pe Rustem cu mana lui .

http://www.youtube.c...h?v=VYg66If1Qvc

Mie imi place ca si actor Rustem si in pofida rolului care ar fi trebuit sa-mi starneasca antipatie ,ca de exemplu pe ranjita aia de Fatma nu pot s-o sufar de nici o culoare ,inca de la inceput cand a aparut :-*

#418 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2014 - 06:40 PM

Eu cand o vad pe Fatma ma mananca ambele palme, sa dau, sau sa dau palme din plin?? :-*
Asa cum sunt unii care-ti sunt simpatici orice fac stil Sumbul, pe asta as bate-o ca nici macar o secunda nu are ceva uman isi baga coada peste tot numai ca sa nu stea linistita!

#419 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2014 - 06:43 PM

O fi si rolul de asa natura,dar pe Fatma si moaca o ajuta din plin :-*

#420 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2014 - 07:04 PM

Au mai fost si altele care erau enervante, dar ca asta mai rar! Ma refer la acest serial!

Arata acest topic

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul