Mie mi-a placut abordarea regizorului

dupa atrocitatea uciderii lui Baiazid care socheaza,insusi firul filmului pare ca o ia razna scapat de sub control ,ca dupa un tzunami sau alta calamitate ,actiunea se muta imediat peste ani la moartea lui Suleyman,care in cortul sau nu mai apuca sa primeasca veste cea buna ca acea cetate a fost cucerita ,ca apoi sa sara si mai mult inapoi,o amintire a tanarului Suleyman care primeste vestea mortii tatalui sau Selim.El este alaturi de tanarul Ibrahim (par la vanatoare) si toti i se inchina.Apoi iar se muta actiunea in 1566 cand Suleyman e bolnav dar inca in saraiul sau,nepotii sai au crescut mari,au trecut ani de la moartea lui Baiazid ...Tot acest sus jos creaza acel sentiment de haos ...Ori regisorul a fost genial ,ori a fost nashpa' rau,ca altfel nu-mi esplic'
Cum am mai spus si tot ma repet ador,ador coloana sonora a filmului ...
Mi-a placut abordarea regizorului si a scenei mortii lui Hurrem,mai exact momentul :''the world standing still'',lumea a incremenit pt. o clipa ...
http://www.youtube.c...h?v=M9Gt_Y54Zpw
Si acolo momentul este f. intens f. bine punctat de melodia respectiva ...
In rest,ni se dezvaluie printr-o amintire si moartea lui Gulfem .A rezistat si ea eroic saraca 50 de ani slujindul si ingrijindul pe Suleyman ,dar cu uciderea lui Baiazid ,i-a pus capac si ei,a vrut sa-i puna perna pe fatza(sincer nu o blamez deloc

,cat imi place si mie de el cand priveste el in zare ashea pierdut cu ochii lui albastri mancal-ar mama pe el,da' atunci parca si eu i-asi cam fi dat aer cu portzia pe bune

)
Mirimah e singura si dornica de razbunare,ca o demna urmasa a lui Hurrem sapa la radacina dinastiei Selim-Nurbanu'
Bietul Sumbul isi joaca rolul sublim,e imbatranit,are si o pleoapa cazuta pe un ochi (o fi avut vreo pareza saracul

) dar e mereu acelasi caine credincios .Si-a jucat f. bine rolul .