moatza, la 09 March 2013 - 09:36 PM, a spus:
Si Hurrem ramane cu cicatrice tot filmul?
acuma la ce serial s-a ajuns?
ce-i cu caietul cu care a fost amenintata Hurrem?
nu prea am retinut toate numele si nu le identific cu personajele, dar mi-a placut sa citesc ce zici tu, Giani.
mi se pare o poveste din 1001 nopti dar vad ca are si fundament istoric.
am sa urmaresc topicul si-ncerc cat de cat sa mai vad din film. am inteles ca-i duminica in reluare?
ce rai erau astia, una-doua, pac, se omorau!
Hi hi! ce ma bucur ca-mi dai apa la moara
nu prea am de gand sa vb. la pereti (nu am nici un interes sa ma fac cunoscuta ca sunt cunoscuta ca un cal breaz
si nici de nr. de postari nu mai am nevoie ca am dat kilometrajul peste cap
)glumesc maii!! eu daca nu am cu cine vb. vb. si singura doar ma stiti ca-s ciripitoare'' rau
Ashea,Motzulin' ,Hurrem a fost adusa cadou '' sultanului ,ea fusese fiica unui preot crestin ,dar ea chiar se pare ca s-a indragostit de sultan (acum' am si eu un dubiu' cred ca ii si cam placea bogatia si puterea,dar asta e doar opinia mea personala,da?!)_asa ca s-a convertit' la religia musulmana,la un moment dat in serial in primele episoade apare un personaj,pictorul Leo,care face parte din trecutul ei si care fusese si era inca indragostit de ea,el datorita talentului sau e solicitat sa faca portretul sultanului si a lui Hurreem,iti dai seama cand se vad ce moment
Hurrem saraca ,facea fetze fetze,istoria a continuat,ei vazanduse de departe doar cand ea ii ''poza'',el era inca indragostit de ea,dar ea de sultan si cu un copil,asa ca era iubire imposibila,daca s-ar fi aflat isi pierdeu toti capul (la propriu
)inclusiv copii..Pare barbar ,dar se pare ca asa era in acele timpuri,asa ca daca privim serialul cu ochii si cu mintea de acum ,sunt unele amanunte absolut socante,si revoltatoare,asa ca pt. a intelege trebuie sa ne ''transpunem'' la acele obiceiuri acelor timpuri si la mentalitatea si obiceiurile de atunci...spun asta pt. ca ,povestea se sf. trist.Pictorul Leo desi stie ca nu poate sa reinoade dragostea cu Hurrem,si ca pt. ea el reprezinta doar trecutul,nu a putut sa lase tot si sa dispara,a tinut un jurnal,Ibrahim care era seful slugilor a aflat,si a incercat sa o stranga cu usa pe Hurrem ,acum nici dovezi concrete impotriva ei nu prea avea si pozitia lui era cam subreda(abea era casatorit cu Hatice ),dar a reusit sa stabileasca o intalnire intre pictorul Leo si Hurrem ,si i-a dat ''rahat''(dulce da?!
) otravit,indemanand-o sa i-l dea ,daca intradevar a renuntat la el,amandoi stiau,asa ca scena a fost f. emotionanta,Leo a mancat de buna voie si stiind ce e ,spunnandu-i ca ea trebuie sa traiasca,chiar in acel timp venise sultanul in ''vizeta'' la sorusa' Hatice asa ca Hurrem apare in gradina stiindu-l pe Leo prabusit otravit ,cadavrul va disparea fara urma la comanda lui Ibrahim
Povestea nu se termina totusi aici ca ,Ibrahim pune mana pe caietul lui Leo(care e un jurnal)acolo se vede clar draqgostea lui pt. Hurrem si faptul ca s-au intalnit pe ascuns si desi Hurrem nu l-a inselat pe sultan o putea compromite,ba mai mult ucide,asa ca Ibrahim va incerca sa-l foloseasca ca si arma inpotriva lui Hurrem amenintand-o,la un moment dat il aduce sultanului,de fata cu Hurrem si o pune sa-l citesca ea,jurnalul fiind scris in ruseste,dar intra o sluga ce spune ca Hatice a incercat sa se sinucida in urma pierderii copilului ea fiind depresiva,asa ca Hurrem panicata ramane singura si arunca jurnalul in curte pe iarba,cineva il ridica si s-a dovedit ca era Nigar,il ingroapa,Nigar e cam alunecoasa cred eu ca l-a pastrat nu l-a distrus nu i l-a dat lui Hurem,in fine la un moment dat il fura' cadana ce o servea pe Mahidevran,dar ele nu stiau rusa,vedeu numele lui Hurrem mentionat dar nu stiau ce e,il vede sultana mama ,ea il citeste ca stia rusa si o confrunta pe Hurrem su proba ce o putea incrimina in fata sultanului ,doar ca in acel moment face o criza de inima,un infart,si lesina,asa ca in bulversarea creata,caietul/jurnalul ajunge la Daye,credincioasa sultanei mame...
Aici e momentul ce m-a impresionat pe mine ca Daye mi se parea devotata trup si suflet sultanei mama,mana ei dreapta si ochii ei in harem,aceasta e chemata de Hurrem,care isteata fiind ii propune un targ,sa-i dea jurnalulo,si in schimb ea ii va da un titlu de proprietate,o livada ce-i fusese ei oferita cadou de sultan,astfel Daye la batarnete fiind asigurata de un locsor' cald.
Asi fi putut sa jur ca Daye va refuza in schimb ea s-a gandit (Hurrem i-a dat timp de gandire,vezi strategie') si Daye a intrebat-o pe Nigar stiut fiind ca aceasta citise jurnalul,daca Hurrem e vinovata si daca aceasta l-a inselat pe sultan,raspunsul fiind ''sub nici o forma/in nici un caz'',asa ca Daye ii da jurnalul,Hurrem ii da titlul de proprietate,se pare ca acolo incepe,o aliere'' a lor...ce fata a avut sultata mama cand a venit la Hurrem sa o ameninte cu ''proba'' iar Hurremm ia ras in fatza:'' care?!'' ''asta?!'' si sub ochii ei l-a aruncat in foc in semineu
Totusi si fara proba a incercat sa o puna pe Hurrem intr-o lumina proasta,sultanul ascuns dupa un paravan urmand sa asculte convorbirea,sultana mama incercand sa o traga de limba cum sta treaba cu Leo,dar Daye ii face un semn discret ,Hurrem vede fata sultanului reflectata intr-o vaza,asa ca bineinteles ca cea ce pica prost e sultana mama,nu se termina aici,sultana mama incearca sa se agate de Ibrahim care stia tot,dar acesta intrebat de sultan neaga ca r fi la curent cu asa ceva(oricum ar fi picat el intr-o lumina proasta ca ar fi ascuns asa ceva,lucru care nu-i convenea de loc)
Si asta e doar una dintre intrigi