Forum Culinar: Suleyman Magnificul - Forum Culinar

Salt la continut

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Suleyman Magnificul Discutii despre serial

#341 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 March 2014 - 05:31 PM

Deci Suleyman e in expeditie asa ca Hurrem e singura in harem motiv tocmai bun ca sultana Sah sa ii intinda o noua capcana .Hurrem nu mai are fonduri sa palteasca simbriile cadanelor din harem datorita cheltuielilor expeditiei (de fapt Mercan,omul de incredere a lui Sah si Hatice a avut grija sa apara aceasta criza) si a faptului ca si tot ce avea ea e investit in proectul cu moscheea pe care voia sa o construiasca din fonduri proprii (in spatele acestei povesti e Sah care tocmai asta astepta,se ofera cu viclenie sa-i imprumute banii lui Hurrem stiind bine ca aceasta mandra fiind nu va accepta,asta ar insemna sa accepte ca are probleme in a conduce haremul si ca are nevoie de sprijin)asa ca ,ca si sultana mama Vahide se imprumuta la aceeasi evreica Rachela cu 50.000 de galbeni.Rachela in schimb va fi chemata de Sah si se va pune la cale complotul ,acela ca atunci cand vor fi pe drum galbenii,trasura va fi pradata de asa zisi hoti ,iar Hurrem va ramane iar in lipsa de bani si cu datorie la aceasta Rachella evreica de incredere ce ii imprumuta mereu,aici consta cursa,constransa fiind va trebui sa faca un imprumut in alta parte la o anuma Portia ,si in nestiinta de cauza aceasta nu mai e evreica ci e dusman,nu stiu sigur daca nu venetiana sau ceva de genul',cert e ca afla prea tarziu, raul va fi facut iar Magnificul la intoarcere se va infuria extrem pedepsind-o si trimitand-o intr-un exil.Mahidevram va dansa pe mese de bucurie,si va da bairam in extaz fiind pt. ca Hurrem e exilata ,dar vine ciuma si Suleyman va alerga cu limba pe umar la iubita lui Hurrem ,asa ca Hurrem tot ca matza,tot in picioare cade :) Dar in fine asta e cam departe,revenind la episodul de ieri,Baiazid se simte nedreptatit ca nu e luat in expeditie asa ca fuge si el acolo,tot saraiul fierbe din acest motiv,e gasit si admonestat de Magnific' si trimis inapoi,doi oameni dascalul lui si un paznic sunt condamnati sa-si piarda capetele,Mirimah ca o demna urmasa a mamei ei vulcanice are o discutie cu Esmahan la hamam (tuoaleta' :hungry: )cu privire la mustacios,asa ca Mirimah ii da un crosheu de dreapta,demn de o urmasa a lui Hurrem care este ,la care toanta cade cu capul bideu sau ce era ala acolo si cade lata ,dar totul este aplanat din punctul asta de vedere nu se intampla nimic slava domnului .Mai e o scena emotionanta cea in care insasi Hurrem se duce sa o convinga pe cadana care nu voia sa-si cedeze casa pt. ca Hurrem sa inalte moscheea.Hurrem ii povesteste ca si ea a fost o sclava si ca ,cu siguranta femeia traind in targul de scalvi a auzit multe atrocitati femei tzipand copii plangand asa ca ea vrea ca acolo sa se imparta de acum mancare calda ,si mangaiere,scoala si etc,asa ca stie ea Hurrem cum sa puna problema ,biata femeie numa' ca nu-i saruta talpile :) In acest timp, pe câmpul de luptă Suleyman , îl primeste pe Ștefan fratele lui Petru Rares care ii promite supunerea, magnificul ii promite in schimb ca il va pune voievod in locul fratelui sau, dar îi spune că din cauza trădării lui Petru bogățiile de la cetatea Sucevei vor trece în patrimoniul otoman.
Cam hasta' ie',pe scurt deocamdata draga Moatzo'...

#342 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 March 2014 - 01:08 PM

ooo, dar fu ceva! auzi la asta mititica, fi-sa, Mirimah, edracoasa si ea.
poate ma uit data viitoare, ca nici nu-i mai stiu dupa nume.
sa traiesti, Giani! :thumleft:

#343 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2014 - 06:30 PM

Paii care nu-i mai stii dupa nume?! ca-ti traduc imediat :tongue3:

Baiazid e fiul cel mai mic dupa Mehmed si Selim ,Mercan e slujitorul de incredere a lui Sah

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-405-13942096658483.jpg

Esmahan e fiica lui Sah si vrea sa se marita cu mustaciosul (pe ea de fapt o interesa Mehmet,dar cum Mirimah o tachina si Mehmet nu era interesat de ea,o face in ciuda)
Aici dupa croseul din tuoaleta'

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-405-13942096766755.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-405-13942096709868.jpg

Sper ca te-ai lamurit,daca mai e fro' unul de nu-l stii sa-mi spui ;)

#344 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2014 - 10:16 PM

In continuare joi si vineri ,se vor difuza urmatoarele episoade din Suleyman magnificul .(lunea si martea tot de la ora 20 se va difuza serialul Feriha )

#345 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2014 - 11:17 PM

O.K!Deschid iar poarta ''Magnificului'' cu dedicatie speciala pt. Moatza' care nu stiu daca a avut sau nu timp sa urmareasca...
Draga Moatzo' iti povestesc asa cum am vazut eu prin ochii mei si perceptia mea ,cu alte cuvinte opinia me' pur personala :biggrin:

Hmm!! Ie' grele fata =)) deci Hurrem ...mereu ea :iamwithstupid: cred ca ea e de fapt magnifica,in a manipula ,cel putin.Era exilata la Edirne,clar ca nu-i convenea situatia ,scrisorile ei stia f. bine ca nu ajung in mainile ''magnificului'',(surorile lui aveau grija de asta)asa ca trimite una prin Mirimah care o vizitase (stim cu totii genul:'' padisahul lumilor..bla',bla,bla'...ma sting de dorul mariei tale..bla',bla',bla..etc,etc, etc.. ) =)) Nu asta e faza,eu cred ca (in serial vb. intrucat cu siguranta in realitate nu a fost chiar asa) se foloseste de epidemia de ciuma.In ce sens?!... Rustem pasha ,acolitul ei are grija sa-i insinueze Magnificului(ma amuza teribil sa-l poreclesc asa )cat e de ingrijorat de cazurile de ciuma si ca sultana ar trebui mutata intr-un loc mai sigur,asta in ciuda faptului ca Edirne era considerat de medici un adapost ferit si sigur in acel moment...Suleyman ordona medicului sa se duca sa investigheze care e situatia.Aici mi-a dat mie de gandit o replica a lui Hurrem inainte sa-l primeasca:'' E totul pregatit?!nu vreau nici un fel de greseala ''...Aha! ca sa vezi?! ezact' cat e medicul in vizita se prabuseste un grajdar ,medicul e chemat si acesta la incheieturi si pe gat avea niste urme ca de ciuma....Mmmmhhaamm!! mi se pare cam cusuta cu ata alba mie,dar mna' poate ma insel...medicul fuge la Hurem care pare ca deabea-l asteapta cu nerabdare de parca stia tot ce se intampla(daca m-ar intreba cineva pe mine chiar stia ,dar cum nu ma intreaba nimeni tac din gura) acesta ii spune ca trebuie sa plece in graba,''unde ?!'' intreaba ea nerabdatoare,''in capitala?!''...eii!! fleoshc'!,la :wacko: in praznic peste mare...''No thenks'' zice, evident facand pe victima:'' fara dragostea luminatiei sale oricum viata mea nu are rost'' (hi hi hi ,daca ii poruncea sa vine in capitala venea in 4 labe)asa ca Magnificul merge degraba, si restul nici nu mai merita sa mai bumbacesc tastatura degeaba ca se subintelege :71:

Sotul lui Sah ajunge mare vizir dupa ce nevasta-sa (pe care magnificul o credea fara pata dar care de fapt era mama scorpiilor)a avut grija sa-i trimita o cadana ciumata lui Ayas pasa,acesta molipsindu-se si murind de ciuma .

Se trag sforile pt. casatoria lui Rustem pasa cu Mirimah,dar in acest caz trebuie sa spun ca Hurrem l-a intrebat pe mustacios mai intai daca are sentimente pt. fiica sa,acesta i-a raspuns ca si magnificului ca ''Nnu!!'' (Mirimah va auzi mai tarziu si ea cu urechile ei asta ,dar pana atunci ...)abea in acest punct eu cred ca Hurrem si-a dat seama ca Mirimah viseaza,dragostea vietii ei ''floricele si fluturasi'' nu vor fi,asa ca din cel mai mare rau mai bine alege pe cel mai mic :lol: o casatorie daca tot va fi aranjata (ca asa urama sa fie ,mna'!) mai bine sa fie in avantajul ei...Nu?! ...

Faptul ca sotul lui Sah va ocupa in sf. functia lui Ibrahim nu-i va cadea bine nici lui Hatice,colac peste pupaza si Hurrem s-a intors, asa ca cele doua scorpii nu se vor mai intelege la fel de bine...

Cam asta ie' cel putin pana acum ...

#346 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 March 2014 - 08:51 AM

Giani, sa traiesti, fata, ca nu vazui decat ultimele 5min, din care bineinteles ca n-am inteles nimic. :biggrin:
Auzi, da' Rustem asta nu-i cam puriu ptr Mirimah? si nu i-l daduse Ibrahim barbat amantei sale...ca nu mai stiu cum ii zice...aa, Nigar?
sau e-o varza-n capul meu?
oricum, mi se pare ca timpul nu trece la fel peste toti. Mustaciosul ala de ne placea noua, Martalogu' :wacko: sau cum ii zice, e la fel de tanar ca si-atunci cand era Mirimah bebe. eee, ma rog!

si deci Ayas Pasa se duse...a naibii Sah asta!

si Hurrem s-a-ntors la Magnific? poate-oi vedea ceva-ceva in seara asta :iamwithstupid:

M-am mai deslusit :lol:

Da' tot astept traducerile tale, te pup mult!

#347 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2014 - 09:19 AM

Asa bre',vezi ca stii?! Ala e Rustem(intre timp a devenit pasa)si inca e casatorit cu Nigar desi nu poate sa o sufere.A facut o pasiune pt. Mirimah,in parte il atrage mult puterea pe care ar capatao ca si ginere al sultanului dar in parte cred ca s-a si indragostit de ea.Se vor casatori si vor avea o fetita in curand .

Mustaciosul a zis pas,cred ca nu ii surade deloc ideea de a fi in papucii de ginerica al sultanului,pe Mirimah nu pare sa o iubeasca,ii pasa de ea,dar mai mult ca de o sora nu cum viseaza sultana (cel putin asta a reiesit pana acum din ce s-a aratat in serial)

Hurrem s-a intors in harem dar situatia e incordata,ca Ayas pasa era de-al ei pe cand acum in locul sau a venit sotul lui Sah,care deabea asteapta sa-i faca iar zile negre,asa ca nu cred ca va sta pe roze.Din pacate mai avem doar cateva episoade cu interpreta lui Hurrem ,apoi va disparea un timp din serial si vine a' batrana (aka tot ea dar imbatranita,se pare ca e rapita si ascunsa departe,asta va fi opera lui Hatice care se sinomoara'jurand ca va duce secretul cu ea in mormant ca si razbunare la adresa magnificului ca i l-a ucis pe barbat-su')

Toate aceste intrigi sunt pt. a face serialul mai interesant ca daca o aratau doar pe Hurrem cum se fatzaie prin harem schimband cate o rochitza pe zi si tot pupandu-se cu sultanul nu mai era interesant si devenea plictisitor :iamwithstupid:

Ma bucur ca te-ai mai deslusit :biggrin: (cel putin deocamdata ca itzele se vor mai incurca ,asa ca stai pe fregventa :wacko: )

#348 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2014 - 08:46 PM

Reclame :)

Hi hi hi! deci Sah si Hatice o introduc pe Nigar in saraiul lui Mirimah (cica au venit in vizeta la coptil' :) )Nigar avand porunca sa-l ucida pe Rustem,numa' ca nebuna,a vazut copilasul si a fugit cu el .Si fuge cu el prin padurea fara copaci'' :) astia toti pe urmele ei (se aud si caini care latra,ce mai?! ca in filme :) )ultima oara o vede un tzaran...''Unde ai vazut-o?!'' il intreaba urmaritorii...''era acolo sub copacul ala''...deci jur ca mi-am zis,ca daca gasesc astia si un pampers pe jos ma impusc :) ... :) :)

Si cam aici o vedem ultima oara pe interpreta lui Nigar :)

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13965557147165.jpg

Acusi ne luam la revedere si de la interpreta lui Hurrem :(

#349 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2014 - 09:36 PM

Si daca tot vb. de ramas bun,se pare ca se filmeaza ultimele episoade din Suleyman Magnificul sub domnia iubirii (bine :) ca noi le vom vedea tocmai pe la anul pe vremea asta cu voia domnului asta-i partea 2 :) )dar oricum!....http://www.reporterv...-filmarile.html

Magnificul :) si magnificii lui! :)

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13965537093099.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13965537219258.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13965537279524.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13965537368797.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13965537437493.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13965537502216.jpg

#350 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2014 - 10:00 PM

Hi hi hi! si ultima..cea mai tare :) ...vb. socrella cu domnu' Geany' la tilifon'(-ul de control)...Ai' mama'! se uita Geany' la barboshii aia?! :) ...(ton total dezaprobator) ... :) :)
(cred ca domnu' Geany' devine un pic gelos :)) .... :) :)

#351 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2014 - 09:39 PM

Parca fu' fara sare asa episodul de azi fara Hurrem :occasion15:
Din fericire pt. interpreta lui Hurrem din serial, Meryem Uzerli care in momentul filmarilor trecea printr-o perioada mai zbucimata din viata sa,se pare ca lucrurile au intrat pe fagasul normal,a nascut o fetita si incepe filmarile la un nou serial turcesc sultana Kosem :occasion15:

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-405-13971587458921.jpg

#352 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2014 - 09:40 PM

Urmeaza sa ne luam la revedere si de la interpreta lui Hatice si de la Mehmet .

#353 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 April 2014 - 10:23 PM

De la Hatice nu e prea curand daca m-ar intreba pe mine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#354 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2014 - 10:36 PM

Vezi postareazerda, la 10 April 2014 - 10:23 PM, a spus:

De la Hatice nu e prea curand daca m-ar intreba pe mine!

Daa!! ce inocenta era la inceputul serialului :occasion15: ,si bye-bye :occasion15: si Sah,nici asta nu o sa-mi lipseasca,dar vine alta(nici nu se putea altfel,nu?! :occasion15: ) Fatma ...
Pff!! ie' grele... :occasion14:

#355 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 April 2014 - 11:19 PM

Mister nu suporta serialul dar de cand a aflat ca si duamna ma-sa se uita la el!!

Ca eu ma uitam si-n reluare la unu noaptea,cuminte ca un soricel, dar aia a pus jugul pe ei si le-a zis Suleyman!!!!! :occasion15:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#356 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2014 - 11:32 PM

Duamna' ma-sa a lui domnu' Geany' in schimb nu scapa nici o ocazie sa-si arate dezaprobarea ca ma uit la '' barbosi'' :occasion15: (daca ma intrebi pe mine se uita si ea ca nu are nimic la oara aia :occasion15: )ma duare' ezact' la teneshi' :occasion15:
In fine problema e ca sezonul trei se termina,oare sezonul patru cand l-om vedea?! (banuiesc,ca tocmai pe la toamna :occasion14: )

#357 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2014 - 09:32 PM

Kaput' Hatice,si urmeaza si Mehmet :lol: Moo!! da' in ce conditii era tzinuta Hurrem :) intinsa pe jos si ii dadeau doar paine si apa,atatia ani!! Ntz,ntz,ntz! :-*

#358 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 12 April 2014 - 08:49 AM

de-aia a imbatranit in cativa ani mai mult decat in tot serialul :lol: ziceam eu ca nu-s buni carbohidratii, da' chiar asa!!!

#359 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2014 - 01:41 PM

Vezi postareamoatza, la 12 April 2014 - 08:49 AM, a spus:

de-aia a imbatranit in cativa ani mai mult decat in tot serialul :) ziceam eu ca nu-s buni carbohidratii, da' chiar asa!!!

:) =)) Tare asta !
Moo'!! da-mi pare rau de Mehmet =(( si in spatele atentatului e Mahidevran ,apoi o sa dea vina pe Hurrem ca sultanul va porunci sa fie executat si Mustafa :) se omoara astia intre ei de numa =))

#360 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 12 April 2014 - 06:01 PM

Vezi postareaGeany, la 12 April 2014 - 01:41 PM, a spus:

se omoara astia intre ei de numa :)

si-ti dai seama ca un sambure de adevar este!
vezi ce se-ntampla daca nu le-ajungea numa' una? faceau la copchii ca sa aiba ce decima dupa aia...

si mie-mi pare rau si de Mehmet si de Mustafa!

buey, si ce nu mi-a placut de mustacios cum ii caftea pe aia! si Rustem! rai erau!

Arata acest topic

• 25 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul