O.K!Deschid iar poarta ''Magnificului'' cu dedicatie speciala pt. Moatza' care nu stiu daca a avut sau nu timp sa urmareasca...
Draga Moatzo' iti povestesc asa cum am vazut eu prin ochii mei si perceptia mea ,cu alte cuvinte opinia me' pur personala
Hmm!! Ie' grele fata

deci Hurrem ...mereu ea

cred ca ea e de fapt magnifica,in a manipula ,cel putin.Era exilata la Edirne,clar ca nu-i convenea situatia ,scrisorile ei stia f. bine ca nu ajung in mainile ''magnificului'',(surorile lui aveau grija de asta)asa ca trimite una prin Mirimah care o vizitase (stim cu totii genul:'' padisahul lumilor..bla',bla,bla'...ma sting de dorul mariei tale..bla',bla',bla..etc,etc, etc.. )

Nu asta e faza,eu cred ca (in serial vb. intrucat cu siguranta in realitate nu a fost chiar asa) se foloseste de epidemia de ciuma.In ce sens?!... Rustem pasha ,acolitul ei are grija sa-i insinueze Magnificului(ma amuza teribil sa-l poreclesc asa )cat e de ingrijorat de cazurile de ciuma si ca sultana ar trebui mutata intr-un loc mai sigur,asta in ciuda faptului ca Edirne era considerat de medici un adapost ferit si sigur in acel moment...Suleyman ordona medicului sa se duca sa investigheze care e situatia.Aici mi-a dat mie de gandit o replica a lui Hurrem inainte sa-l primeasca:'' E totul pregatit?!nu vreau nici un fel de greseala ''...Aha! ca sa vezi?! ezact' cat e medicul in vizita se prabuseste un grajdar ,medicul e chemat si acesta la incheieturi si pe gat avea niste urme ca de ciuma....Mmmmhhaamm!! mi se pare cam cusuta cu ata alba mie,dar mna' poate ma insel...medicul fuge la Hurem care pare ca deabea-l asteapta cu nerabdare de parca stia tot ce se intampla(daca m-ar intreba cineva pe mine chiar stia ,dar cum nu ma intreaba nimeni tac din gura) acesta ii spune ca trebuie sa plece in graba,''unde ?!'' intreaba ea nerabdatoare,''in capitala?!''...eii!! fleoshc'!,la

in praznic peste mare...''No thenks'' zice, evident facand pe victima:'' fara dragostea luminatiei sale oricum viata mea nu are rost'' (hi hi hi ,daca ii poruncea sa vine in capitala venea in 4 labe)asa ca Magnificul merge degraba, si restul nici nu mai merita sa mai bumbacesc tastatura degeaba ca se subintelege
Sotul lui Sah ajunge mare vizir dupa ce nevasta-sa (pe care magnificul o credea fara pata dar care de fapt era mama scorpiilor)a avut grija sa-i trimita o cadana ciumata lui Ayas pasa,acesta molipsindu-se si murind de ciuma .
Se trag sforile pt. casatoria lui Rustem pasa cu Mirimah,dar in acest caz trebuie sa spun ca Hurrem l-a intrebat pe mustacios mai intai daca are sentimente pt. fiica sa,acesta i-a raspuns ca si magnificului ca ''Nnu!!'' (Mirimah va auzi mai tarziu si ea cu urechile ei asta ,dar pana atunci ...)abea in acest punct eu cred ca Hurrem si-a dat seama ca Mirimah viseaza,dragostea vietii ei ''floricele si fluturasi'' nu vor fi,asa ca din cel mai mare rau mai bine alege pe cel mai mic

o casatorie daca tot va fi aranjata (ca asa urama sa fie ,mna'!) mai bine sa fie in avantajul ei...Nu?! ...
Faptul ca sotul lui Sah va ocupa in sf. functia lui Ibrahim nu-i va cadea bine nici lui Hatice,colac peste pupaza si Hurrem s-a intors, asa ca cele doua scorpii nu se vor mai intelege la fel de bine...
Cam asta ie' cel putin pana acum ...