Buna ziua
As dori sa fac o crema mai deosebita, adica sa fie maro si cu gust de vanilie. Cu gustul de vanilie ma descurc, culoarea maro as vrea sa o aiba fara sa pun ciocolata, cacao, cafea sau altele. Si as folosi si niste coloranti naturali...
Aveti cumva vreo sugestie? As putea sa combin rosu de la sfecla rosie cu verde pentru a iesi maro, dar nu stiu nici ce sa pun verde fara sa-mi dea aroma...
Va rog nu va retineti, spune-ti orice idee aveti... Multumesc
Pagina 1 din 1
crema maro fara gust de cacao, ciocolata etc. o crema... deosebita
#2
Postat 15 March 2013 - 03:31 PM
Buna Nox si bine ai poposit aici!
Daca tii neaparat sa obtii culoarea cu ingrediente naturale, atunci trebuie sa faci mai intai mai multe experimente ca sa fii sigur - ori sigura? - ca obtii ceea ce iti doresti. Daca decizi sa faci deodata crema, care banuiesc ca va fi folosita intr-un tort ori desert, risti sa iasa nuante foarte dubioase si neapetisante. Cealalta optiune ar fi sa folosesti pur si simplu coloranti alimentari. Si acolo insa te sfatuiesc sa faci incercari cu cantitati mici de crema.
Daca tii neaparat sa obtii culoarea cu ingrediente naturale, atunci trebuie sa faci mai intai mai multe experimente ca sa fii sigur - ori sigura? - ca obtii ceea ce iti doresti. Daca decizi sa faci deodata crema, care banuiesc ca va fi folosita intr-un tort ori desert, risti sa iasa nuante foarte dubioase si neapetisante. Cealalta optiune ar fi sa folosesti pur si simplu coloranti alimentari. Si acolo insa te sfatuiesc sa faci incercari cu cantitati mici de crema.
Heave ho, buccaneers ;)
#3
Postat 15 March 2013 - 04:09 PM
Am citit ca sfecla aurie/galbena are sucul galben inchis, aproape maro.
Ptr verde- spanac, kale sau piure avocado(verde pastel).
Si marmelada este maronie la culoare, nu?
Ptr verde- spanac, kale sau piure avocado(verde pastel).
Si marmelada este maronie la culoare, nu?
#4
Postat 15 March 2013 - 06:37 PM
Poti folosi - Pudra de roscove - Carob .
Un inlocuitor natural pentru cacao,care este tolerat si de copii.
Gasesti pudra de roscove la Kaufland,Real sau in magazinele naturiste.
Nu este scump .
Sau poti sa faci o crema caramel .
Un inlocuitor natural pentru cacao,care este tolerat si de copii.
Gasesti pudra de roscove la Kaufland,Real sau in magazinele naturiste.
Nu este scump .
Sau poti sa faci o crema caramel .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 16 March 2013 - 12:15 PM
@Lapona Enigel
Sigur, sigur. Mi-am actualizat profilul, sunt cu sagetica. Bineinteles ca o sa experimentez inainte pana iese frumos. E vorba de un desert... "with a twist" adica... cu final neasteptat.
@Gina
Marmelada nu cred ca merge, presupun ca afecteaza gustul de vanilie. Cu verdele in schimb cred ca asa e, tot ce are clorofila poate colora verde. Mai e doar problema gustului, daca il afecteaza sau nu. Spanac zice-se ca nu da gust prea puternic. (m-am mai interesat un pic... pe net)
@Piscotel
Carob... auzisem ceva dar nu sunt familiar cu el, o sa ma interesez mai in detaliu. Atat timp cat nu strica gustul de vanilie...
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. O sa va povestesc cum si ce a iesit.
-------------
P.S.
In caz ca ar mai fi cineva... "fundamentalist" in ce priveste colorantii, am gasit cercetand pe net urmatoarele culori:
Rosu - suc de sfecla rosie
Portocalliu - suc de morcov sau cel de portocala redus la un sirop
Galben - sofran sau turmeric
Verde - spanac sau patrunjel, depinde de gust, orice are clorofila
Albastru si Violet se fac ambele din suc de varza rosie, violetul suc natur iar albastrul se bazeaza pe faptul ca ca in mediu bazic sucul de varza se albastreste iar in mediu acid se inroseste. Asadar pentru rosu un pic de otet sau zeama de lamaie iar pentru albastru un pic de bicarbonat de sodiu, culorile sunt pale, cantitati mici de bicarbonat pentru ca gustul se schimba repede.
Ca aplicatie... estetica ma gandeam, cu suc de varza ar merge colorat un dressing de iaurt sa zicem cu un pic de bicarbonat, cat sa fie albastru pal, si apoi cand il amesteci cu salata (care are deja niste otet sau zeama de lamaie) sa se faca rosu.
Maro se obtine din rosu si verde si se poate infrumuseta cu un pic de galben.
Sigur, sigur. Mi-am actualizat profilul, sunt cu sagetica. Bineinteles ca o sa experimentez inainte pana iese frumos. E vorba de un desert... "with a twist" adica... cu final neasteptat.
@Gina
Marmelada nu cred ca merge, presupun ca afecteaza gustul de vanilie. Cu verdele in schimb cred ca asa e, tot ce are clorofila poate colora verde. Mai e doar problema gustului, daca il afecteaza sau nu. Spanac zice-se ca nu da gust prea puternic. (m-am mai interesat un pic... pe net)
@Piscotel
Carob... auzisem ceva dar nu sunt familiar cu el, o sa ma interesez mai in detaliu. Atat timp cat nu strica gustul de vanilie...
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. O sa va povestesc cum si ce a iesit.
-------------
P.S.
In caz ca ar mai fi cineva... "fundamentalist" in ce priveste colorantii, am gasit cercetand pe net urmatoarele culori:
Rosu - suc de sfecla rosie
Portocalliu - suc de morcov sau cel de portocala redus la un sirop
Galben - sofran sau turmeric
Verde - spanac sau patrunjel, depinde de gust, orice are clorofila
Albastru si Violet se fac ambele din suc de varza rosie, violetul suc natur iar albastrul se bazeaza pe faptul ca ca in mediu bazic sucul de varza se albastreste iar in mediu acid se inroseste. Asadar pentru rosu un pic de otet sau zeama de lamaie iar pentru albastru un pic de bicarbonat de sodiu, culorile sunt pale, cantitati mici de bicarbonat pentru ca gustul se schimba repede.
Ca aplicatie... estetica ma gandeam, cu suc de varza ar merge colorat un dressing de iaurt sa zicem cu un pic de bicarbonat, cat sa fie albastru pal, si apoi cand il amesteci cu salata (care are deja niste otet sau zeama de lamaie) sa se faca rosu.
Maro se obtine din rosu si verde si se poate infrumuseta cu un pic de galben.
#6
Postat 16 March 2013 - 07:52 PM
nox, la 16 March 2013 - 12:15 PM, a spus:
Ca aplicatie... estetica ma gandeam, cu suc de varza ar merge colorat un dressing de iaurt sa zicem cu un pic de bicarbonat, cat sa fie albastru pal, si apoi cand il amesteci cu salata (care are deja niste otet sau zeama de lamaie) sa se faca rosu.
chimie pura!
suc de varza rosie zici, nu?
#7
Postat 17 March 2013 - 11:46 AM
Da, ideea e luata de aici, marturisesc ca inca nu am incercat-o.
Alta idee... sarmale tricolore Rosii si albastre cu varza rosie si cele galbene cu varza alba. Ar merge de 1 decembrie... Mai e impedimentul ca daca le fierbi dupa reteta traditionala vor iesi toate maronii...
Alta idee... sarmale tricolore Rosii si albastre cu varza rosie si cele galbene cu varza alba. Ar merge de 1 decembrie... Mai e impedimentul ca daca le fierbi dupa reteta traditionala vor iesi toate maronii...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1