Forum Culinar: Dieta Montignac - Brie cu fistic - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Brie cu fistic sa traiasca La-Chef_A

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 01:21 PM

O valida alternativa a tominilor cu speck .
Am gasit in acest topic al Chefei un link catre o bunatate de reteta.
Link-ul este acesta .

Buuun, si acum sa va fac cunostinta cu ce m-a impresionat pe mine (poza de pe net)

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13636049466158.jpg

Nu am putut rezista, asa ca sambata la cumparaturi am agatat din zbor cateva roteline de brie. Ce am gasit eu avea fiecare bucatica cate 170g. Cum mi s-a parut ca foamea-i mare am trecut la atac cu doua bucati.
Va zic ca nu am putut termina decat una, restul a atacat soata din dotare.

Ingrediente:

- brie
- fistic... eu, aici, nu gasesc decat deja prajit si sarat
- migdale crude (le-am adaugat cu de la mine putere, pt a balansa saratul fisticului)
- caise uscate
- coacaze uscate (nu am pus ca nu gasesc sa cumpar decat cu zahar; voi daca aveti folositi cu incredere)
-in reteta este prezenta si mierea. Noi am putea folosi sirop de agave. Eu nu am crezut necesar sa folosesc. E alegera voastra.

Dupa ce deja pregatisem piadinele pt sot si Giulia si tomini cu speck pt Mara, mi se lungisera urechile de foame, asa ca nu am reusit sa fac decat 3 poze. Imi pare rau! Dar nu va preocupati, ca sigur sambata le fac din nou si sper sa pot sa-mi scot parleala atunci.

Pana una alta sa va zic cum se face chestiunea asta.
Rotelinele de brie se aseaza frumusel pe o tigaie/piastra antiaderenta si se invart de cateva ori. Si gata munca grea.
Intre timp ce brie-ul e pe foc, se pregateste amestecul de fistic, migdale si caise.
Se scot, frumusel, rotelinele pe farfurie, se inunda cu amestecul preparat intre timp si pofta buna! .
In cazul in care doriti sa stropiti toata aceasta minunatie cu sirop de agave, acum ar fi momentul ideal.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13636056357177.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13636056577974.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13636056846577.jpg
Sorina

#2 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 02:19 PM

Sorinaaaaaaaaaaa,

Ma leg la ochi :pupic:

Arata de nu stiu exact cum ar trebuii sa scriu aci. Si eu le prajesc in tigaie in hartie de copt cam 1 min pe o parte si 1 pe cealalta nu in cuptor si nu am facut cu fistic si caise dar sunt sigura ca a iesit un deliciu. :pupic:

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 02:22 PM

Arata bine si branzica dumitale!

Sper sa fi scris bine, totul pe aragaz, nu la cuptor.
Sorina

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 March 2013 - 02:23 PM

Super reteta! Si poze!! :pupic:
Zi-mi, te rog, daca ai "despicat" in vreun fel branza, sau "umplutura" vine pur si simplu peste bucata intreaga de Brie? Din poze nu-mi dau seama.. :pupic:
Saru' mana! :pupic:

#5 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 02:24 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 March 2013 - 02:22 PM, a spus:

Arata bine si branzica dumitale!

Sper sa fi scris bine, totul pe aragaz, nu la cuptor.


Am pus la ce gatim ca a mea este sarata. Da, eu tai un patrat de hartie de copt, pun branza in hartie si strang putinel capetii si o pun in tigaia incinsa, apoi o intorc dupa un minut.

#6 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 02:26 PM

Vezi postareaFoxyy, la 18 March 2013 - 02:23 PM, a spus:

Super reteta! Si poze!! :pupic:
Zi-mi, te rog, daca ai "despicat" in vreun fel branza, sau "umplutura" vine pur si simplu peste bucata intreaga de Brie? Din poze nu-mi dau seama.. :pupic:
Saru' mana! :pupic:


Sa nu se supere Sorina pe mine.

Este rotitza de brie mica si este rumenita asa frumos de la tigaie si umplutura se pune deasupra.

#7 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 02:41 PM

Da, Foxxy, ti-a spus bine Cerra.
Rotita intreaga (170g, a mea) se pune la incins (fara nici un fel de grasime) intr-o chestie antiaderenta. Ce ai matale, tigaie, tigaita, piastra. Doar sa fie antiaderenta.
Cand se pun rotitele de brie in farfurie se pune deasupra amestecul de fructe uscate si se trece direct la papat.
Simplu!

Cerra, puteai lasa poza linistita, pt ca si aici este vorba de sarat, doar ca e in combinatie cu un pic de dulce.
Sorina

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 March 2013 - 02:59 PM

Va foarte multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam eu... dar am zis sa-ntreb, ca-ntrebatul nu costa! :pupic:

#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 March 2013 - 03:00 PM

Sorina, am zis ca in ultima vreme prestezi doar minunatii! Excelent, multe, multe felicitari! :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 03:08 PM

Vezi postareaFoxyy, la 18 March 2013 - 02:59 PM, a spus:

Va foarte multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam eu... dar am zis sa-ntreb, ca-ntrebatul nu costa! :pupic:


Garantat, intrebatul nu costa!
De cate ori am intrebat eu...


Vezi postareaDaniella, la 18 March 2013 - 03:00 PM, a spus:

Sorina, am zis ca in ultima vreme prestezi doar minunatii! Excelent, multe, multe felicitari! :pupic:


Multumesc, Daniella!
Lasa minunatiile, important sa fie buuuunuuuu buuuunuuuuu.
Sorina

#11 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 March 2013 - 03:20 PM

Vai, Sorina, n-am timp mai de nimic, da' nu puteam să nu-ţi zic că m-ai omorât!!!
Noi am început postul dar nu prea-s pregătită psihic. Şi m-ai destabilizat. Măcar de făceam sâmbătă varianta mea, că aveam poftă. Aşa am rămas cu pofta în gât şi cu ochii la tine. Imagine postata


Şi off-topic, mă bucur că a trecut ziua cea cumplită cu Giulia.

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 03:47 PM

Of, Boni! Iarta-ma!
Eu nu le am cu postul. Tot respectul pt tine si cine poate tine!
Hai, lasa, ca-ti faci pofta peste un pic de timp. Nu mai e mult pana departe.

Multam mult, pt Giulietta! Lasa, bine ca a trecut!
Sorina

#13 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 19 March 2013 - 08:55 AM

Eu sunt in total acord cu Boni, adica ma bucur ca totul e bine cu Giulia si mor de ciuda ca n-am apucat sa vad si sa fac reteta sambata sau duminica (exact la asta m-am gandit cand am vazut reteta ta).
Edit: Sorina, ai facut niste poze superbe (prima e belea)!

#14 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 19 March 2013 - 10:53 AM

Vezi postareaboni, la 18 March 2013 - 03:20 PM, a spus:




Şi off-topic, mă bucur că a trecut ziua cea cumplită cu Giulia.


Si eu ma bucur pre Giulia :notworthy:

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 March 2013 - 10:40 PM

Vezi postarea2ut, la 19 March 2013 - 08:55 AM, a spus:

Eu sunt in total acord cu Boni, adica ma bucur ca totul e bine cu Giulia si mor de ciuda ca n-am apucat sa vad si sa fac reteta sambata sau duminica (exact la asta m-am gandit cand am vazut reteta ta).
Edit: Sorina, ai facut niste poze superbe (prima e belea)!


Și tu suferi.... Of!

Vezi postareacerra, la 19 March 2013 - 10:53 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 18 March 2013 - 03:20 PM, a spus:




Şi off-topic, mă bucur că a trecut ziua cea cumplită cu Giulia.


Si eu ma bucur pre Giulia :hug:


Vă mulțumesc, fetelor!
Sorina

#16 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 20 March 2013 - 12:09 AM

Am stiut eu ca o sa mi-o iei inaine. :thumleft:
Arata super si cred ca e foarte buna. Eu am mai amanat pana o sa gasesc iar placi sau poate le comand pe net ca am vazut ca sunt ieftine.

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 March 2013 - 03:02 PM

Iti multumesc, din nou, pt link. :cheers:
Nu am putut rezista... si bine am facut! O bunatate!
Tu esti norocoasa cu placutele. Pe aici nu am vazut. Bine, banuiesc, ca pe net as putea gasi. Parca Lili zicea ca ar fi vazut ceva de genul asta.
Pana una alta si tigaita mea antiaderenta merge, fara fum, dar merge si asa.
Sorina

#18 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 29 March 2013 - 05:26 PM

Draga mea,

Azi am venit rupta de foame acasa si asta a fost cel mai rapid de facut.

eu am sa ii zic (nu am gasit brie mic)

Camembert cu fructe uscate si scortisoara.
scoasa din tigaie(din hartia de copt ca eu asa o fac)

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13645708374312.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13645706476206.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13645706651219.jpg



Multumesc ptr ideea minunata!

Multumesc si tie si La-Chef-A :love7:

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 March 2013 - 02:37 PM

Waw, Cerra, ce bine arata! Ma bucur ca ai incercat.
Intr-adevar e o reteta pe moment. De ajuns sa ai in casa necesarul.
Ma bucur ca a fost pe placul tau!
Sorina

#20 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 March 2013 - 02:40 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 March 2013 - 02:37 PM, a spus:

Waw, Cerra, ce bine arata! Ma bucur ca ai incercat.
Intr-adevar e o reteta pe moment. De ajuns sa ai in casa necesarul.
Ma bucur ca a fost pe placul tau!


Da, a fost pe placul meu!

Ma bucur ca ai postat`o, ptr ca mie nu mi`a venit ideea sa fac fara aluat (aici ma refer la Brie en croute) tot de la Chef-A reteta.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi