
Ingrediente:
1 pahar de 200ml plin cu quinoa (spalata bine)
300 ml smantana ptr frisca 30% grasime
300 ml apa rece
2-3 linguri fructoza (gustati si puneti dupa gust)
1 fiola rom
1 lingurita gelatina granule hidratata in 50ml apa rece
2 oua intregi
Aromele se pot pune dupa dorinta voastra (coaja rasa de lamaie,portocala,vanilie, etc).
Cantitati ptr 3 boluri.
Mod de preparare:
Se pune gelatina la hidratat intr`un pahar cu 50ml apa rece. Se imbina smantana cu apa si se opreste din amestec 1/2 pahar pe care il vom folosii la oua. Se pune intr`o craticioara antiaderenta amestecul din smantana si apa , fructoza si se pune la foc. Cand incepe sa fiarba, se adauga quinoa si se fierbe 15-20 min,amestecand in ea din cand in cand. Dupa timpul expirat, se face focul mic, mic si se adauga ouale batute cu 1/2 pahar de amestec smantana cu apa, se adauga fir si se amesteca energic. Se mai lasa putin pe foc si veti vedea ca se ingroasa putin(la faza asta trebuie avut mare grija ca daca fierbeti prea mult, se branzesc ouale) apoi opriti focul si adaugati gelatina si esenta de rom amestecand pina ce se topeste toata gelatina. Se pune in boluri, se lasa la temp camerei pina se raceste budinca, se presara scortisoara si se pun in frigider. Dupa 1 h se poate servii. Se va simtii quinoa asa mai al dente .
Serviti va rog!
