Budinca din quinoa cu rom si scortisoara
#1
Postat 22 March 2013 - 11:50 AM
Ingrediente:
1 pahar de 200ml plin cu quinoa (spalata bine)
300 ml smantana ptr frisca 30% grasime
300 ml apa rece
2-3 linguri fructoza (gustati si puneti dupa gust)
1 fiola rom
1 lingurita gelatina granule hidratata in 50ml apa rece
2 oua intregi
Aromele se pot pune dupa dorinta voastra (coaja rasa de lamaie,portocala,vanilie, etc).
Cantitati ptr 3 boluri.
Mod de preparare:
Se pune gelatina la hidratat intr`un pahar cu 50ml apa rece. Se imbina smantana cu apa si se opreste din amestec 1/2 pahar pe care il vom folosii la oua. Se pune intr`o craticioara antiaderenta amestecul din smantana si apa , fructoza si se pune la foc. Cand incepe sa fiarba, se adauga quinoa si se fierbe 15-20 min,amestecand in ea din cand in cand. Dupa timpul expirat, se face focul mic, mic si se adauga ouale batute cu 1/2 pahar de amestec smantana cu apa, se adauga fir si se amesteca energic. Se mai lasa putin pe foc si veti vedea ca se ingroasa putin(la faza asta trebuie avut mare grija ca daca fierbeti prea mult, se branzesc ouale) apoi opriti focul si adaugati gelatina si esenta de rom amestecand pina ce se topeste toata gelatina. Se pune in boluri, se lasa la temp camerei pina se raceste budinca, se presara scortisoara si se pun in frigider. Dupa 1 h se poate servii. Se va simtii quinoa asa mai al dente .
Serviti va rog!
#2
Postat 22 March 2013 - 12:09 PM
#3
Postat 22 March 2013 - 12:16 PM
Foxyy, la 22 March 2013 - 12:09 PM, a spus:
La magaziunul naturist gasesti quinoa(sa nu iei expandata de la supermarket ). Are un gust bun, si este crocanta nu stiu cum sa iti zic cam asa ca si graul fiert(ma refer la crocanteala doar ca sunt bobitele mult mai mici).Nu stiu daca am facut asemanarea chiar corecta, dar mai zic fetele care consuma quinoa.De buna este buna dulce sau sarata tot buna este.Sa o speli bine, bine in mai multe ape ptr ca altfel este amara ptr ca pe invelis are saponine.
#4
Postat 22 March 2013 - 12:20 PM
cerra, la 22 March 2013 - 12:16 PM, a spus:
Foxyy, la 22 March 2013 - 12:09 PM, a spus:
La magaziunul naturist gasesti quinoa(sa nu iei expandata de la supermarket ). Are un gust bun, si este crocanta nu stiu cum sa iti zic cam asa ca si graul fiert(ma refer la crocanteala doar ca sunt bobitele mult mai mici).Nu stiu daca am facut asemanarea chiar corecta, dar mai zic fetele care consuma quinoa.De buna este buna dulce sau sarata tot buna este.Sa o speli bine, bine in mai multe ape ptr ca altfel este amara ptr ca pe invelis are saponine.
Am mai vazut quinoa prin plafar, chiar azi o sa trec prin piata sa vad daca mai au. In supermarket nu cred ca am vazut...
Multumesc frumos pentru sfaturi, chir o s-o clatesc bine-bine!
#5
Postat 22 March 2013 - 04:07 PM
Asa ca acum zic prezent, si iti multumesc pt inca o minunatie!
#6
Postat 22 March 2013 - 04:18 PM
sorinadaniela, la 22 March 2013 - 04:07 PM, a spus:
Asa ca acum zic prezent, si iti multumesc pt inca o minunatie!
Cu placere!
Faza ese, ca eu cand fac astea tre sa am pixul linga mine si hartia ptr ca si ptr mine sunt noutati/adaptari dupa pofte ca daca ma intrebati cum le`am facut sa stiu sa va zic. Eu le fac oricum dar le fac dupa ureche si atunci nu stiu sa va dau cantitatile exacte.
Cui ii place quinoa, ii va placea sigur si budinca.Cine nu ii stie gustul, trebuie sa cumpere quinoa si sa faca budinca
#7
Postat 22 March 2013 - 04:53 PM
Asa ca eu trebuie sa astept un pic dupa ce sting focul, nu?!
Trebuie sa vad si cam cata gelatina trebuie sa folosesc...
#8
Postat 22 March 2013 - 08:27 PM
sorinadaniela, la 22 March 2013 - 04:53 PM, a spus:
Asa ca eu trebuie sa astept un pic dupa ce sting focul, nu?!
Trebuie sa vad si cam cata gelatina trebuie sa folosesc...
Poi cred ca 5 gr are o lingurita nu? o sa cantaresc sa vad. Eu am gelatina de aia granule pachet mai mare de la Lidl acum. Dupa ce stingi focul amesteci de cateva ori in budinca sa se racoreasca putin si o pui dar sa o hidratezi inainte.
#9
Postat 22 March 2013 - 09:16 PM
Oi vedea eu!
#10
Postat 22 March 2013 - 09:50 PM
sorinadaniela, la 22 March 2013 - 09:16 PM, a spus:
Oi vedea eu!
Cantaresti 5 grame . Nu mai stiu, dar ziceau fetele pe aici cate grame are o fasiutza de aia. Adriana sigur stie. Eu nu folosesc de aia ca am dat chix odata cu ea si m`am lecuit.Nu trebuie multa gelatina, doar cat sa lege smantana nu sa fie tzapana sa o tai cu cutitul. Te descurci tu sunt sigura.
#11
Postat 22 March 2013 - 10:33 PM
#12
Postat 22 March 2013 - 11:28 PM
#13
Postat 02 April 2013 - 07:58 PM
#14
Postat 02 April 2013 - 10:13 PM