

Ingrediente:

500gr branza de vaci stoarsa bine
500ml smantana ptr frisca
3 linguri fructoza macinata
1 borcan 375 ml gem de caise +1/2 borcan ptr jeleu
1 plic de gelatina granule (10gr) +5 grame ptr jeleu
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
1 tava de chek tapetata cu folie transparenta
Mod de preparare:
10-15 min
Se bate smantana cu fructoza pina rezulta frisca puf
Branza se blenduieste cu coaja de lamaie, vanilia sa fie o pasta fina.
Gelatina se pune intr`o cana si se toarna cam 1oo ml apa rece sa se hidrateze apoi se pune cana intr`o cratita cu apa pe foc si se tine pina se topeste gelatina.
In frisca batuta puf, se adauga branza si 1/2 din borcanul de gem si se mixeaza pina se ingroasa bine, apoi se toarna gelatina calda si se mai mixeaza pina se incorporeaza bine in toata crema.
Se pune un rand de crema in tava, apoi se pune cu lingura ici colo gem din borcan , iarasi crema, gem , iar ultimul strat crema(se lucreaza mai repejor cu aranjarea tavii, ptr ca se intareste crema) se aduna frumos marginile foliei si se pune tava in frigider ptr 2-2,30 h.
Jeleul din gem de caise
1/2 borcan de gem de caise +100ml apa
1 lingurita de gelatina granule (care se hidrateaza dinainte cu putina apa rece)
Mod de preparare
Se pune gemul intr`o craticioara pe foc sa se infierbinte, se opreste focul si se adauga gelatina si se amesteca pina la dizolvarea ei completa. Se lasa la racorit putin .
Se scoate tava cu desertul din frigider, se desface folia, se pune o tava deasupra tavii de chek si se rastoarna pe tava desertul , se incepe a se pune jeleul deasupra desertului cu lingura pe rand(se pune in doua transe) apoi se pune in frigider ptr 3o min si se poate servii.
Sectiune

Simplu, repede, foarte bun si fin.