Inspiratie dupa blogul Laurei Sava ”Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos”
Multumesc Laura!
Eu am ales sa fac muffins si bineinteles ca reteta originala a suferit transformari majore mi`am permis sa o denumesc ''Muffins cu cacao,branza dulce si cocos”.
Ingrediente
ptr 12 muffins
Bilutele din branza si cocos
250 gr branza dulce (daca branza este foarte stoarsa se mai poate adauga 1-2 linguri smantana)
50 gr nuca de cocos razuita
30 gr fructoza
2 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
Blat de cacao
4 oua intregi +2 albusuri (cele ramase de la bilute)
4 linguri ulei
30 gr fructoza +1 lingura
1 esenta rom
3 linguri pline cu cacao neagra
2 linguri pudra de migdale
1 plic bicarbonat de amoniu
cativa stropi de zeama de lamaie
Decor
500ml smantana dulce ptr frisca
3 linguri fructoza macinata
1/2 borcan gem de caise
fulgi de migdale
*** Frisca nu am folosit`o toata a mai ramas ptr cafea.
Mod de preparare al bilutelor din branza si cocos
Se amesteca intr`un bol branza,nuca de cocos,fructoza,coaja de lamaie, vanilia, galbenusurile si daca trebuie smantana(in functie de branza cat de uscata este), se amesteca toate bine si se fac 12 bilute care se pun in mijlocul formelor de muffins

Se pregateste blatul de cacao
Se pun in bol cele 4 oua +cele 2 albusuri, fructoza si se mixeaza bine. Se adauga cacao ,pudra de migdale, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, si se amesteca totul si se toarna cu lingura deasupra bilutelor.

Se pun in cuptor la 180gr ptr 20-25 minute (proba cu scobitoarea)
Se scot la racit pe un gratar

Decor
Batem smantana rece din frigider cu cele 3 linguri de fructoza macinata pina este tare frisca, punem in posh si ornam de jur imprejurul muffin`ului lasand in centrul lui un gol pe care il umplem cu gem de caise(punem gemul intr`o punga de plastic, o gaurim in varf si umplem mijlocul sa nu murdarim frisca). Presaram peste frisca pe margini fulgi de migdale.

sectiune