Forum Culinar: Muffins cu cacao, branza dulce si cocos F1 & F2 - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muffins cu cacao, branza dulce si cocos F1 & F2

#1 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 March 2013 - 03:34 PM

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13643905855728.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13643906372639.jpg



Inspiratie dupa blogul Laurei Sava ”Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos”

Multumesc Laura!

Eu am ales sa fac muffins si bineinteles ca reteta originala a suferit transformari majore mi`am permis sa o denumesc ''Muffins cu cacao,branza dulce si cocos”.

Ingrediente

ptr 12 muffins

Bilutele din branza si cocos

250 gr branza dulce (daca branza este foarte stoarsa se mai poate adauga 1-2 linguri smantana)

50 gr nuca de cocos razuita

30 gr fructoza

2 galbenusuri

coaja rasa de lamaie

esenta de vanilie

Blat de cacao

4 oua intregi +2 albusuri (cele ramase de la bilute)

4 linguri ulei

30 gr fructoza +1 lingura

1 esenta rom

3 linguri pline cu cacao neagra

2 linguri pudra de migdale

1 plic bicarbonat de amoniu

cativa stropi de zeama de lamaie

Decor

500ml smantana dulce ptr frisca

3 linguri fructoza macinata

1/2 borcan gem de caise

fulgi de migdale

*** Frisca nu am folosit`o toata a mai ramas ptr cafea.

Mod de preparare al bilutelor din branza si cocos

Se amesteca intr`un bol branza,nuca de cocos,fructoza,coaja de lamaie, vanilia, galbenusurile si daca trebuie smantana(in functie de branza cat de uscata este), se amesteca toate bine si se fac 12 bilute care se pun in mijlocul formelor de muffins

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13643905132092.jpg


Se pregateste blatul de cacao

Se pun in bol cele 4 oua +cele 2 albusuri, fructoza si se mixeaza bine. Se adauga cacao ,pudra de migdale, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, si se amesteca totul si se toarna cu lingura deasupra bilutelor.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13643905194659.jpg


Se pun in cuptor la 180gr ptr 20-25 minute (proba cu scobitoarea)

Se scot la racit pe un gratar

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13643905275265.jpg


Decor

Batem smantana rece din frigider cu cele 3 linguri de fructoza macinata pina este tare frisca, punem in posh si ornam de jur imprejurul muffin`ului lasand in centrul lui un gol pe care il umplem cu gem de caise(punem gemul intr`o punga de plastic, o gaurim in varf si umplem mijlocul sa nu murdarim frisca). Presaram peste frisca pe margini fulgi de migdale.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13643905394192.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13643905640522.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-1364390645729.jpg


sectiune
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1316-13643905966358.jpg




#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 March 2013 - 04:08 PM

Foarte frumos!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 27 March 2013 - 04:12 PM

arata super cerra!
Mi-ai facut pofta .. :floare:

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 March 2013 - 04:17 PM

Mortali...
Doar ca avand cocos in compozitie ar fi de F2, nu de F1. Eu i-am zis pas pana acum din aceasta cauza.
Nu ar fi rau de intrebat la ce nuca de cocos se refera ei cand dau Ig-ul de 35. Banuiesc ca este vorba de cea proaspata.
Asa ca fulgii de cocos (uscati) care-i gasim noi in comert sigur trec de 35, la fel ca si laptele de cocos pe care il dau deja cu Ig 40.
Oricum ar fi, arata de milioane!

Mi-ai dat o idee cu aceasta reteta a Laurei. Sper sa am timp sa experimentez si eu ceva.
A, branza proaspata la mine nu exista, asa ca oare ar merge branza cu perlutze? Sper! Sau quark? Care o fi cel mai bun inlocuitor?
Sorina

#5 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 March 2013 - 04:29 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 27 March 2013 - 04:17 PM, a spus:

Mortali...
Doar ca avand cocos in compozitie ar fi de F2, nu de F1. Eu i-am zis pas pana acum din aceasta cauza.
Nu ar fi rau de intrebat la ce nuca de cocos se refera ei cand dau Ig-ul de 35. Banuiesc ca este vorba de cea proaspata.
Asa ca fulgii de cocos (uscati) care-i gasim noi in comert sigur trec de 35, la fel ca si laptele de cocos pe care il dau deja cu Ig 40.
Oricum ar fi, arata de milioane!

Mi-ai dat o idee cu aceasta reteta a Laurei. Sper sa am timp sa experimentez si eu ceva.
A, branza proaspata la mine nu exista, asa ca oare ar merge branza cu perlutze? Sper! Sau quark? Care o fi cel mai bun inlocuitor?


Da, merge!

Eu zic ca se refera pur si simplu la nuca de cocos egal ca este deshidratata (care nu se coace se lasa la uscat ) sau cruda. Iar laptele de cocos, eu cred ca este cu IG mare ptr ca se mai pune si altele in el, ca nu are cum sa iese asa de gros nici daca il bati sa fie asa ca o smantana cum este cel de la cutie , cum am zis nici daca bati nuca proaspata de o inebunesti, nu scoti crema aia..

Poi te cred, ptr ca pina acu nu de mult, nu era trecuta nuca de cocos cu IG mic. Eu ma uit la tabel si daca este k fac. Vezi tu daca te apuci sau nu de muffins :D

Daca foloseam laptele de cocos, ii ziceam F2 dar la nuca deshidratata nu ii zic numa F2 ptr ca este trecuta la tabla verde.Acum sti cum e asta zic eu ptr mine. Nu este obligatorui sa faca toata lumea ca mine, doar ca este trecuta la Ig 35 si este conforma din punctul meu de vedere in combinatie cu grasimile adaugate.

#6 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 March 2013 - 04:34 PM

Vezi postareaaura, la 27 March 2013 - 04:08 PM, a spus:

Foarte frumos!


Multumesc!


Vezi postarearalesu, la 27 March 2013 - 04:12 PM, a spus:

arata super cerra!
Mi-ai facut pofta .. :D


Multumesc si ma bucur ca iti plac!

Multa explicatie dar, se fac repede si usor.

#7 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 28 March 2013 - 11:01 PM

Cerra draga mea mi de multumiri ptr tot butonatul care il faci sa ne explici atat de frumos ^_^
Ai dreptate multa explicatie , dar se fac usor . Arata extraordinar ! felicitari si mi de multumiri ptr minunata reteta . ^_^

#8 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 28 March 2013 - 11:30 PM

Vezi postareavalery, la 28 March 2013 - 11:01 PM, a spus:

Arata extraordinar ! felicitari si mi de multumiri ptr minunata reteta . :love7:


Multumesc!

Macar, am satisfactia ca va plac si voua!

Eu postez cu placere ce fac si nu se stie niciodata cand incearca cineva si daca ii palce, imi roaga de sanatate.

Pup si eu!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi