Forum Culinar: Salata de conopida cruda - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata de conopida cruda

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2013 - 05:32 PM

Pacat ca am descoperit-o acu la sfirsit de sezon, o sa ma refac la iarna. Eram foarte sceptica cind au vorbit de ea pe forumul italian ca ma gindeam ca n-o fi buna conopida cruda. Insa e foarte buna si mi-a placut foarte mult.
Am spalat buchetelele de conopida si le-am mixat in Thermomix citeva secunde, mi s-a parut potrivita marimea asta.
Apoi am amestecat ansoa cu tot cu uleiul pe care il aveau, otet de miere, piper roz, patrunjel si usturoi.
Am condimentat si mincat, facusem doar un pumn dintr-o conopida intreaga ca nu stiam daca o sa-mi placa, dupa ce am gustat am facut asa tot restul de conopida ca facusem condiment mult.
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-4-13646575489816.jpg

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 March 2013 - 09:37 PM

o fac destul de rar ca n-o agreaza ai mei, dar e f buna si cu un dressing simplu din ulei, otet/lamaie, sare, piper iar conopida taiata la mandolina, feliute f subtiri.
o aroma de ansoa nu poate decat s-o innobileze, sa va fie de bine!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2013 - 12:31 AM

Pai ideea initiala era cu ulei si balsamic, apoi eu am facut un mix din alte idei si ce mi-a venit mie pe moment in minte. Am facut la fel si varza rosie si e buna si ea.

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 March 2013 - 11:03 AM

Adriana, eu fac demult, cred ca am si scris odata...tai subtire ca un "carpaccio" , asezata frumos pe farfurie intinsa, sare, piper si doar ulei de masline.cine doreste pune si otet ( normal sau balsamic)

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 March 2013 - 11:13 AM

Vezi postareaAdriana, la 31 March 2013 - 12:31 AM, a spus:

Pai ideea initiala era cu ulei si balsamic, apoi eu am facut un mix din alte idei si ce mi-a venit mie pe moment in minte. Am facut la fel si varza rosie si e buna si ea.


Si varza rosie cum ai tocat-o, cat de marunt??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2013 - 09:57 PM

Vezi postareastella, la 31 March 2013 - 11:03 AM, a spus:

Adriana, eu fac demult, cred ca am si scris odata...tai subtire ca un "carpaccio" , asezata frumos pe farfurie intinsa, sare, piper si doar ulei de masline.cine doreste pune si otet ( normal sau balsamic)

incerc si asa, da nu felii ca mi-e frica sa-mi tai unghiile cu mandolina :hungry:

Vezi postareazerda, la 31 March 2013 - 11:13 AM, a spus:

Si varza rosie cum ai tocat-o, cat de marunt??

de obicei o taie mama :notworthy: dar acum ca e nu mai e aici a tocat-o Thermomixul
asa
Imagine atasata: monthly_03_2013/post-4-13647598511671.jpg

#7 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 March 2013 - 10:17 PM

Aha, ca m-ar tenta si pe mine!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 April 2013 - 04:20 PM

am executat salata numai că am adaptat un pic sosuleţul: anşoale, ulei de măsline, sambal oelek, usturoi şi o lingură de apă fierbinte, toate blenduite pînă s-au omogenizat total. gustul e aproape ca al maclavaisului de la bagna cauda.

Adriana, mi-a plăcut mult, mulţumesc de idee. am mai mîncat conopidă crudă dar cu sosuleţul ăsta e de 10 ori mai bună. am început ca tine cu un castronaş şi pînă la urmă am făcut toate conopida. pe sos am să-l mai folosesc şi la alte legume că tare-i bun.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1215-13659485994839.jpg

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2013 - 09:58 PM

ma bucur ca ti-a placut
ce e sambal olek?

#10 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 April 2013 - 10:15 PM

cu ocazia întrebării văzui că am mâncat o literă, sambal oelek e o pastă/sos pe bază ardei iute

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 April 2013 - 06:12 PM

aaa, po' sa incerc cite un pic mic de tot ca nu sunt mare amanta de picant

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 November 2013 - 11:01 AM

Voilà!

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-9-13837285099055.jpg

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 November 2013 - 10:47 PM

Ti-a placut?

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 November 2013 - 11:19 AM

Normal, ca altfel nici nu veneam cu dovada! :drool:

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 November 2013 - 11:01 PM

Ma bucur :occasion14:

#16 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 November 2013 - 10:04 PM

Bine ca ati urcat topicul asta, chiar la reteta aceasta ma gandeam de ieri ..., pt ca am luat o conopida ..(.si cateva broccoli, cred ca si ele merg la fel de bine). Am de toate pt reteta mai putin verdeturi...

imi aduc aminte ca Stella parca, sau Adriana, pusesera o poza si cu cea taiata felii pe un platou mare si doar asezonata ... Dar nu o mai gasesc

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#17 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 14 November 2013 - 03:03 AM

Vezi postareaDexter, la 14 April 2013 - 04:20 PM, a spus:

am executat salata numai că am adaptat un pic sosuleţul: anşoale, ulei de măsline, sambal oelek, usturoi şi o lingură de apă fierbinte, toate blenduite pînă s-au omogenizat total. gustul e aproape ca al maclavaisului de la bagna cauda.


Anchoix si sambal oelek??? You can't be serious!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#18 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 14 November 2013 - 03:09 AM

Vezi postareaDexter, la 14 April 2013 - 10:15 PM, a spus:

cu ocazia întrebării văzui că am mâncat o literă, sambal oelek e o pastă/sos pe bază ardei iute


Vine din Indonezia, Java si de acolo s-a raspandit prin Asia de SE si alte zone. In Olanda il gasesti in orice supermarket. Io mai pun uneori pe friptura dar merge foarte bine pe peste fript sau prajit sau pe pui prajit.

Si nu, io nu l-as combina cu anchoix nici picat cu fonta topita.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#19 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 18 November 2013 - 07:44 PM

Offf, de 3 ori mi s-a sters ce am scris, cand am vrut sa pun poza si aici....

Foarte-foarte buna, eu am pus usturoi, sare, piper, marar ulei de porumb, otet balsamic, 1 lingura de gogosar rosu taiat marunt, ca am uitat sa cumpar anchois :scratch:

Multumesc pentru reteta, Adriana . :occasion15:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2013/post-508-13847966637804.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2013 - 08:03 PM

Si cu bucati de gogosar mi-ar fi placut foarte mult, ai facut foarte bine, putem da friu imaginatiei la condiment :occasion15:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi