Placinta/tarta cu spanac si cascaval la Tigaie
#21
Postat 24 April 2013 - 03:31 PM
O sa mearga si asa in varianta pancakes sau briose doar ca la briose nu va putea pune cascavalul.Dar raman la tarta/placinta asa in doua straturi bine definite. Incercati orice varianta cu aluatul si asa o sa avem mai multe variatiuni.
Ma bucur ca ai incercat reteta!
#22
Postat 06 March 2014 - 02:15 PM
Plecasem cu ideea de a face cu ton, doar ca nu l-am ochit din prima... asa ca-mi pica pe ciuperci. Tonul ramane pe data viitoare.
Pofta buna!
#23
Postat 07 March 2014 - 07:41 PM
Ii minunata tarta asta, am facut/o si eu de doua ori, dar odata cu spanac si odata cu urzici... parca... Buna rau! Trebuie sa fac si cu ciupercute
#24
Postat 12 March 2014 - 02:48 PM
Buna, buna, buna...
#25
Postat 27 March 2014 - 02:18 PM
- 300g de carne tocata de vitel
- 2 conserve mici de chiodini in ulei
- o lingurita de ardei iuti macerati in ulei de masline (data viitoare voi pune 2 lingurite)
- un pic de bulion (cat sa-i dea culoare)
- patrunjel
Iar ouale cu faina de naut le-am condimentat cu: piper, usturoi, boia dulce si marar.
Eu am mancat cu rosioare. As fi vrut si ceva castraveti in otet dar nu am reusit sa dechid borcanul.
Pofta buna!
#26
Postat 27 May 2020 - 05:47 PM
Multumesc pentru reteta asta simpla si buna pe care o fac des
#27
Postat 28 May 2020 - 02:05 PM
Si tigaie antiaderenta am doar mica, tre' sa fac 2 placinte... Ori il trimit pe sot sa cumpere si tigaie...
#28
Postat 28 May 2020 - 02:37 PM
adi_edi, la 28 May 2020 - 02:05 PM, a spus:
Si tigaie antiaderenta am doar mica, tre' sa fac 2 placinte... Ori il trimit pe sot sa cumpere si tigaie...
Eu o fac cu faina alba, normala. Iese foarte buna. Dar iti trebuie o tigaie mare cu capac.
#29
Postat 28 May 2020 - 06:28 PM
Hazel, la 28 May 2020 - 02:37 PM, a spus:
adi_edi, la 28 May 2020 - 02:05 PM, a spus:
Si tigaie antiaderenta am doar mica, tre' sa fac 2 placinte... Ori il trimit pe sot sa cumpere si tigaie...
Eu o fac cu faina alba, normala. Iese foarte buna. Dar iti trebuie o tigaie mare cu capac.
Ma gandeam sa pun whole wheat. Am pus tigaia pe lista de cumparaturi si mi-a adus sotul una, pare buna dar: prea mare, nu destul de inalta si... fara capac . Uhhhhh..... am niste capace mari de la alte oale, sper sa mearga, dupa ce termin lucrul vreau neaparat sa o fac.
#30
Postat 04 June 2020 - 03:00 AM
V-am zis ca a cumparat sotul tigaie, dar nu v-am spus cat de mare. Pai cred ca nici nu exista mai mare de atat. Ca am cautat capac online si nu am vazut marimi mai mari. N-am avut chef sa ma duc la magazin, asa ca spanacul pe care il pusesem deoparte pentru tarta incepea sa dea semne de oboseala, dar a venit la timp.
In sfarsit, aseara m-am inarmat cu curaj, ca tigaia aia e cam... intimidanta. Mi-a fost clar ca nu e destul spanac, asa ca am mai pus si niste ciuperci. Daca tigaia e mare, din 4 oua m-am gandit ca o sa iasa o clatita, asa ca am pus inca 2. Si pe urma inca 2. Nu am cantarit branza, faina iarasi nu mai stiu cat am pus, la fel si praful de copt . Cu ditamai tigaia, nu stiam cum sa o intorc, asa ca pana m-am lamurit eu cum sa ies castigatoare din lupta asta corp la corp, s-a cam bronzat. Dar nu a fost uscata, "blatul" a fost perfect, ca de altfel tarta in intregimea ei.
Data viitoare: pun mai mult spanac; blatul din 6 oua. Si ma resemnez ca va trebui sa o intorc iarasi cu ajutorul unui platou, ca n-am nici o sansa cu spatula/spatule. Poate cu o racheta de tenis.
Imagini atasate
#31
Postat 04 June 2020 - 02:10 PM
adi_edi, la 04 June 2020 - 03:00 AM, a spus:
V-am zis ca a cumparat sotul tigaie, dar nu v-am spus cat de mare. Pai cred ca nici nu exista mai mare de atat. Ca am cautat capac online si nu am vazut marimi mai mari. N-am avut chef sa ma duc la magazin, asa ca spanacul pe care il pusesem deoparte pentru tarta incepea sa dea semne de oboseala, dar a venit la timp.
In sfarsit, aseara m-am inarmat cu curaj, ca tigaia aia e cam... intimidanta. Mi-a fost clar ca nu e destul spanac, asa ca am mai pus si niste ciuperci. Daca tigaia e mare, din 4 oua m-am gandit ca o sa iasa o clatita, asa ca am pus inca 2. Si pe urma inca 2. Nu am cantarit branza, faina iarasi nu mai stiu cat am pus, la fel si praful de copt . Cu ditamai tigaia, nu stiam cum sa o intorc, asa ca pana m-am lamurit eu cum sa ies castigatoare din lupta asta corp la corp, s-a cam bronzat. Dar nu a fost uscata, "blatul" a fost perfect, ca de altfel tarta in intregimea ei.
Data viitoare: pun mai mult spanac; blatul din 6 oua. Si ma resemnez ca va trebui sa o intorc iarasi cu ajutorul unui platou, ca n-am nici o sansa cu spatula/spatule. Poate cu o racheta de tenis.
Ce faina-i adi!
Ar fi bine daca ai gasi un capac la tigaia ta, eu asa o intorc, o rastorn in capac si apoi o las sa alunece in tigaie.
#33
Postat 04 June 2020 - 06:02 PM
eu as face-o cu champignoni congelati
da' cre ca tre sa iau si faina de naut
#34
Postat 04 June 2020 - 11:26 PM
Hazel, la 04 June 2020 - 02:10 PM, a spus:
Ar fi bine daca ai gasi un capac la tigaia ta, eu asa o intorc, o rastorn in capac si apoi o las sa alunece in tigaie.
Sorry, cred ca n-am fost clara - am gasit, l-am comandat online. Asa am vrut sa fac, dar capacul asta are marginile de silicon si nu aluneca, asa am vrut sa fac prima data, dar ramasese si un pic cruda la mijloc inainte s-o intorc, ca a fost cam mare placinta. M-am gandit ca tot aluatul ala ramane pe capac. Data viitoare cum am zis pun mai putine oua, o intorc cu capacul si-l chem pe sot sa o "translateze" cu 2 spatule. Daca am noroc, poate nimereste in tigaie . Sau poate daca-i mai usoara ma descurc eu cumva.
Adriana, fetele zic ca merge si cu faina, eu am pus integrala ca am uitat de naut. Cred ca pui naut daca vrei s-o faci Monti, ca banuiesc ca de aia a pus-o aici Cerra si nu la retetele obisnuite.
Lily, si eu am in plan cu zucchini , cred ca merge cu o gramada de combinatii!
#35
Postat 05 June 2020 - 11:06 AM
nici nu mi-am dat seama ca eram la diete
eu intru in mesaje de la "Vezi continut nou"
#36
Postat 05 June 2020 - 12:33 PM
Adriana, la 05 June 2020 - 11:06 AM, a spus:
nici nu mi-am dat seama ca eram la diete
eu intru in mesaje de la "Vezi continut nou"
Pai cred ca merge si cu sunca, ce atata verdeata ! Sau ce ai pune in mod normal pe o pizza, ori umplutura dintr-o placinta - ceapa, ardei, carne tocata, bacon...
#37
Postat 05 June 2020 - 02:47 PM
miine gratar
o sa vaz duminica ce resturi am
#38
Postat 07 June 2020 - 12:01 PM
cred ca merge in multe combinatii de legume, branzeturi, verdeturi, condimente. imaginatie sa ai
#39
Postat 07 June 2020 - 12:56 PM
Am facut-o doar cu albusuri si pt ca era prea dietetica, am facut-o cu ceapa si bacon