Flori din pasta de rahat
#1
Postat 12 April 2013 - 03:34 PM
Am facut niste flori din pasta de rahat pe care am gasit-o pe un blog nu stiu daca am voie sa scriu adresa lui,dar nici nu vreau sa fur ,asa ca scriu doar numele posesoarei-Alynusa si sunt incantata fiindca se modeleaza usor ,insa in plus de ceea ce a scris Alynusa ,eu am pus colorant si am intins si modelat cu ajutorul amidonului.
Iata ce a iesit :
Am o intrebare daca a mai folosit-o cineva , oare cat pot fi pastrate aceste flori si cum?Eu banuiesc ca la temperatura camerei ,fiindca in frigider s-ar umezi ,nu?
#2
Postat 12 April 2013 - 05:07 PM
#3
Postat 12 April 2013 - 06:12 PM
1 cubulet de rahat romanesc sau turcesc(e mai colorat)
2-3 linguri de zahar pudra (eu am avut Margaritar)
colorant alimentar(eu am Coseli)
2 linguri amidon.
Pentru o cantitate mai mare de pasta multiplicati zaharul si rahatul.
Se framanta rahatul cu zaharul,pana se incorporeaza tot si devine ca o plastelina nelipicioasa.Puneti doar 2 linguri la inceput pentru ca difera marimea cubului de rahat ,apoi mai adaugati cate putin pana nu se mai lipeste.
Pentru culoare, fiindca nu am avut decat colorant lichid si mi-era teama ca se inmoaie pasta,am amestecat o lingura de amidon cu aprox.1 lingurita colorant,l-am omogenizat bine,a rezultat o pudra colorata din care am adaugat jumate de lingurita la pasta obtinuta si am mai framantat-o pana a devenit culoarea uniforma.
Apoi am presarat amidon pe masa si pe sucitor si am intins pasta pana a ajuns la dimensiunea de 2 mm,dupa care am decupat floricelele ,iar din ce a ramas am facut trandafirul cu mana,fara forme.
Restul de amidon colorat l-am pus intr-o cutiuta.
Edit:
La uscat le-am pus in cofraj de oua (in 4 ore s-au uscat),iar petalele de trandafiri le-am presat pe petale decorative,idee luata de aici de undeva cred.
#4
Postat 12 April 2013 - 06:16 PM
#5
Postat 12 April 2013 - 06:30 PM
#6
Postat 12 April 2013 - 06:45 PM
Foarte frumoase sunt florile si imi plac si culorile.
Eu le-as lasa la temperatura camerei, de tinut cred ca tin ca doar si rahatul are termen de valabilitate destul de lung si in cel mai rau caz cred ca se intaresc si atunci sigur nu le maninca nimeni si nu se mai pune problema, nu?
Stii ce-mi vine in minte? Ca mi-e teama sa nu se crape stind prea mult, pentru ca de exemplu bucatile de rahat, desi le tin intr-o cutie de plastic, dupa mult timp se intaresc tare pe margini si cind tai marginile astea tari se farimiteaza toate.
#7
Postat 12 April 2013 - 06:53 PM
Am framantat cu mana fiindca am facut de proba si doar din 2 cubulete ,pe rand.Dar in maxim 1 minut s-a inmuiat bine si nu a mai fost greu de framantat.
Colorant am pus ,ca vroiam o culoare mai puternica,doar pastrand culoarea rahatului ,iese ceva pastel,din rahat romanesc am facut eu.
Si multumesc pentru aprecieri!
Cred ca repet figura in seara asta si fac si poze,daca nu maine sigur.
#8
Postat 12 April 2013 - 09:33 PM
Ce bebel frumos ai la avatar
De socializat daca vrei sa vb. vrute si nevrute noi ne intalnim la han http://artaculinara....page__st__29180 aici,asa ca ,daca ai timp,nu te sfii!
Am retinut si trandafirasii astia,poate m-oi risca si eu,desi sunt un total antitalent
#9
Postat 12 April 2013 - 11:00 PM
Bebelusul este cea mai mare realizare a vietii mele,are 7 luni jumate
Am refacut pasta asa ca o sa pun poze.
#11
Postat 12 April 2013 - 11:34 PM
#13
Postat 13 April 2013 - 08:55 AM
Am reusit sa redimensionez pozele asa ca urmeaza imaginile pas cu pas:
Ingredientele:
Se framanta rahatul cu zaharul
Dupa framantarea cu 2 linguri de zahar nu era neted ca o plastelina asa ca am mai adaugat o lingura
La final arata asa
De data asta am impartit pasta in doua si am adaugat colorantul,apoi am framantat din nou.Rosul nu l-am omogenizat perfect fiindca am vrut sa ramana in nuante diferite
#14
Postat 13 April 2013 - 09:00 AM
Am pus floricelele la uscat pe cofraj de oua ,iar restul de pasta l-am pus intr-o punguta sa vad cum se comporta a doua zi.Este la fel de elastic si moale si azi ca si ieri seara.Deci inca o bila alba acestei paste.
#15
Postat 13 April 2013 - 09:16 AM
#16
Postat 13 April 2013 - 12:00 PM
#17
Postat 13 April 2013 - 01:08 PM
Eu m-am apucat de curatenie generala in bucatarie,dar acusi termin si ma pun apou la modelat...sa vad ce,ca floricele am multe acum.
#18
Postat 13 April 2013 - 04:21 PM
Se pare ca ai un copilas tare cuminte,de te lasa sa-ti faci de cap prin bucatarie
#19
Postat 13 April 2013 - 04:55 PM
HHhhmm!! deci doua sorele! intrensant',f. intrensant' poate o conving si eu pe a mea ca face si ea neste chestii tare mishtoace (tort sub forma de camion incarcat cu bomboane in remorca,si cu panglica cu funda din nush' ce jeleu de ezemplu' ca ie' mai multe,da' a mea n-are timp )ce mi-e dor de ea!
Dragii tale sorele,i-am dedicat o reteta pt. ca mi-a facut cadou o forma detasabila la care eu tin f. f. mult(chiar zilele trecute am folost-o la un fel de pasca cu smantana si pandispan,bine ca eu am pus si iaurt facut de je' ca asta aveam )in fine asta era reteta si forma mea draga http://artaculinara....-si-nuci-geany/ dupa cum probabil bine ti-ai dat seama eu vb. mult,ff.mmuulltt!!
#20
Postat 13 April 2013 - 05:21 PM
Diana copilul e la bunici,dar si cand e acasa ma lasa dragul meu sa fac cam ce vreau.
No gata curatenia mi-am si vopsit parul asa ca trec la treaba,dar inainte sa caut pe aici ceva idei de modelat.