We like to party ~ o masa de ziua unui coleg ~
#1
Postat 22 April 2013 - 11:43 AM
booon, intre timp am aflat ca unii nu pun gura pe carne de porc, ca altii nu se ating de fructe de mare, asa ca mi-am pus creierul pe bigudiuri si burta pe studiat retete sa incropesc un meniu cit de cit pe gustul tuturor
pina la urma, simbata trecuta, din 15 invitati, 5 au lipsit motivat si am fost la masa doar 10 negri mititei
la antreuri, s-au servit tartine cu crema de ciupercute, zacusca cu ciuperci (multumesc pt. ambele retete, Maya ), o salata de creveti si codite de raci, minirulade cu somon afumat si roast beef si spirale cu mozzarella (multumesc pt. reteta, Lilly )
la platoul asta a fost buluceala
ca fel principal, tartele de pui si legume au fost un backup pt. cei care faceau mofturi anticipate la fileurile de somon cu topping de iaurt grecesc si feta, dar s-au infipt primii la servit din ele - ce colegi suciti !
s-a baut la alegere: vin alb, rosu si bere
cind s-a ajuns la desert, cafea cu Baileys, cognac si tiramisu, deja sarbatoritul si cu inca un coleg intrebau in stinga si in dreapta, cine vrea sa le cumpere casele si masinile ca le dadeau ieftin ... cu tot cu neveste, fiindca intentionau sa-si refaca viata cu bucatarul ! iar un altul imi propunea sa deschidem un restaurant, dar i-am refuzat politicos pe toti !
dupa ospat s-a lasat cu antren si multa voie buna la dans sau la masa de biliard
#2
Postat 22 April 2013 - 11:53 AM
I like to party!
Iti dau adresa si organizezi si la mine ceva.Ca doar nu o sa-mi spui: "comanda-ti o pizza"!
Lasand gluma la o parte: minunat tot!
#3
Postat 22 April 2013 - 11:57 AM
La asa ospat si eu te-as lua de nevasta.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 22 April 2013 - 12:26 PM
Superb, totul! Cred si eu ca s-au bulucit cu totii sa-ti faca fel si fel de propuneri, care mai de care mai avantajoase... (pentru ei, normal!). E si normal, la ce rasfat a fost pe capul lor!
#5
Postat 22 April 2013 - 12:35 PM
#6
Postat 22 April 2013 - 06:35 PM
Minunat totul!
Ma bucur ca am fost si eu la masa voastra
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 22 April 2013 - 07:08 PM
Felicitari Dana pentru gestul facut.
#9
Postat 23 April 2013 - 08:03 AM
Foarte frumos gestul, Dana, iar rezultatul e minunat.
#11
Postat 23 April 2013 - 12:10 PM
#12
Postat 23 April 2013 - 06:03 PM
Felicitari
#13
Postat 24 April 2013 - 08:31 AM
Felicitari
#14
Postat 27 April 2013 - 11:32 AM
o parte din meritul reusitei acestui festin este si al vostru, al artistilor culinari (amatori), de la care am invatat sa gatesc de-a lungul anilor.
ginduri de maritis deocamdata n-am, dar cind o sa-mi vina cheful de-o schimbare majora in viata mea, mi-am facut lista si va anunt ! desigur, eu o sa stau pe canapea si o sa ma uit la meciurile de fotbal, iar "jumatatea mea" o sa stea la cratita, ca doar merit sa fiu rasfatata !!!
nici ideea de restaurant nu ma incinta, pt. ca m-as plictisi sa gatesc in fiecare zi acelasi meniu, si in plus, nu sint omul care sa stea la cratita 25 din 24 de ore. eu trebuie sa am timp si libertate de miscare.
#15
Postat 27 April 2013 - 06:09 PM
#17
Postat 26 February 2014 - 11:54 AM
dupa ce ne-am trezit cu o cafea, la brunch am servit oua in purgatoriu dupa reteta Adrianei ()
iar la cina am continuat cu un aperitiv, o simfonie dulce pentru o para fripta la gratar, careia i-am acordat primul ajutor cu un pansament de gorgonzola, un antiseptic de nuci, fistic (ambele usor prajite) si un unguent din miere de acacia
in salon, precum se vede, au mai aterizat si 2 grisine grav ranite in amorul propriu, de asemenea bandajate in sunculita de Serrano
a urmat un carré d'agneau cu o garnitura simpla din piure de cartofi si o inimioara din dulceata de merisoare
si in final, ne-am indulcit cu 2 inimioare din crema de zahar ars
mi-as dori ca in fiecare zi sa am suficient timp sa mai fac toate astea, pentru ca e minunat sa fii indragostit !
#18
Postat 26 February 2014 - 01:14 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 26 February 2014 - 02:02 PM
Maya, la 26 February 2014 - 01:14 PM, a spus:
Maya, merci pentru apreciere !
astept sa mai vad pozele meselor tale cu care iti rasfeti iubitul, pentru ca intotdeauna mi-au lasat gura apa si mi-au fost o buna sursa de inspiratie.
p.s. daca te incearca cumva vreo lene de iarna, priveste aceste picioare (vorba raposatului Paunescu) si revino in viata artei culinare, ca tu esti sufletul !
http://www.youtube.c...h?v=tsnVJfp-fmc
#20
Postat 06 March 2014 - 04:03 PM
as dori si eu reteta de salata de creveti si cozi de raci.
Cu multumiri
Roxana Anca