Forum Culinar: Rosioare confit - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rosioare confit

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2013 - 07:09 PM

in italiana le zice confit si cum nu stiu sa le traduc pe romaneste daca o fi existind vreu echivalent le zic si eu asa.
Le-am facut si in trecut dar acum le-am vazut intr-o emisiune al lui Luca Montersino pe care eu il ador si le-am refacut.
Am folosit rosioare mici dar o sa incerc si cu cele lunguiete taiate felii sau eventual in jumatate sau sferturi, sa apara doar cele adevarate.
Ideea e ca se spala rosioarele, se taie in jumatate, se presara sare, zahar (eu am pus fructoza) si ierburi aromate de care vreti, de care va place, ori proaspete ori uscate. Eu am pus tura asta doar origano si alte ierburi uscate pentru gratar scria pe ele cumparate in Franta.
Mult ulei, care va ramine pe hirtia de copt si care se poate refolosi pentru ca e bun si aromat.
Inainte
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-4-13669096580189.jpg
si dupa 3 ore de copt la 100°C ventilat
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-4-13669096969064.jpg
se pot minca reci sau calde, eu le-am amestecat cu alte legume si servit ca garnitura, se poate face o salata cu telemea, se pot pune peste paste, fiecare cum doreste si ii place, pentru ca de bune is foarte bune :D

#2 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2013 - 07:30 PM

Adriana reteta o incerc cu ceva rosioare de acum, in cantitate mai mare abia dupa ce apar cele bune.
Spune-mi te rog raman ceva mai moi, mai carnoase decat cele uscate la soare si puse in ulei?
Imagine postata

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 April 2013 - 07:50 PM

Le-am vazut si eu tot in emisiunea lui si le-am mai vazut si inainte facute de altcineva, dar nu mai retin unde cand si cum.EL nu-mi place, dar imi place ce face (nu tot timpul, dar ma rog, n-are importanta).

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2013 - 09:05 PM

da, Carmen, nu sunt ca cele uscate, pierd doar un pic de apa dar nu toata ca cele uscate

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 April 2013 - 09:52 PM

100 grade ventilat... cuptorul meu nu ventileaza, așa că eu cum ar trebui să-l reglez?
Chiar îmi place ideea. Eu pe aici nu prea găsesc roșiile (simple) uscate chiar pe toate drumurile.
Tare îmi plac cum ți-au ieșit!
Sorina

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2013 - 11:05 PM

Sorina nu sunt uscate ca cele pe care le stii tu, sunt partial uscate plus ca sunt aromate si mai delicate, adica se apropie de gustul celor proaspete nu de cel al celor uscate.
Ventilatul e necesar pentru ca trebuie sa piarda apa, daca n-ai eventual maresti putin timpul.

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2013 - 06:11 AM

Si eu le fac destul de des,ulei cate o picatura pe rosie , maxim; mai pun si ceva usturoi, sa parfumeze...fiimea le prefera facute rapid in tigaie, ca sunt mai zemoase.
Adriana cred ca in romana le zice confiate (confiát (fi-at) adj. m., pl. confiáți; f. confiátă; pl. confiáte )

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 April 2013 - 07:08 AM

Si daca cuptorul meu nu ventileaza, le pot pune la cea mai mica temperatura cu usa intredeschisa??
Ca are aparatoarea aia pentru grill??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 April 2013 - 07:25 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 April 2013 - 11:05 PM, a spus:

Sorina nu sunt uscate ca cele pe care le stii tu, sunt partial uscate plus ca sunt aromate si mai delicate, adica se apropie de gustul celor proaspete nu de cel al celor uscate.
Ventilatul e necesar pentru ca trebuie sa piarda apa, daca n-ai eventual maresti putin timpul.


Am înțeles că e vorba despre altă Marie, dar tot pe acolo sunt.
Multumesc mult! Voi vedea eu....
Sorina

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 April 2013 - 05:46 PM

Vezi postareastella, la 26 April 2013 - 06:11 AM, a spus:

Si eu le fac destul de des,ulei cate o picatura pe rosie , maxim; mai pun si ceva usturoi, sa parfumeze...fiimea le prefera facute rapid in tigaie, ca sunt mai zemoase.
Adriana cred ca in romana le zice confiate (confiát (fi-at) adj. m., pl. confiáți; f. confiátă; pl. confiáte )

Vroiam si eu sa pun un pic de usturoi dar la mirosul pe care l-ar fi facut 3 ore am renuntat.
In tigaie cre ca iese alta Marie ca stagneaza in apa lor pe vreme ce in cuptor se evapora.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 April 2013 - 05:48 PM

Vezi postareazerda, la 26 April 2013 - 07:08 AM, a spus:

Si daca cuptorul meu nu ventileaza, le pot pune la cea mai mica temperatura cu usa intredeschisa??
Ca are aparatoarea aia pentru grill??

nu stiu care e cea mai mica temperatura pentru tine, daca reusesti sa intelegi care e cea echivalenta a circa 100°C e ok, tre sa fie o temperatura care sa le usuce, e bine usa intredeschisa pentru ca asa iese aburul vazind ca aerul cald nu circula
nu stiu ce e aparatoarea pentru grill

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 April 2013 - 04:12 PM

Am găsit pe net o chestie care ne interesează pe cele cu cuptoarele neserioase ce nu vor să ventileze:
marele secret e să ridicăm temperatura cu 10 grade față de cel ce ventileaza.
Așa deci și prin urmare cele 100 de grade ventilate se transformă în 110 grade la cuptoarele normale.
Sper să vă fie de folos.
Sorina

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2013 - 10:12 PM

Da, temperatura ventilatului e mai mare pentru ca face sa circule aerul prin cuptor si prin asta usuca lucrurile. De aceea e important la reteta asta ca sa evapore apa, dar daca nu e se face cum se poate :thumleft:

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 July 2016 - 11:05 PM

E vremea rosiilor bune deci se poate face aceasta reteta =))
amestecate apoi cu niste telemea e ceva de vis

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi