Rosioare confit
#1
Postat 25 April 2013 - 07:09 PM
Le-am facut si in trecut dar acum le-am vazut intr-o emisiune al lui Luca Montersino pe care eu il ador si le-am refacut.
Am folosit rosioare mici dar o sa incerc si cu cele lunguiete taiate felii sau eventual in jumatate sau sferturi, sa apara doar cele adevarate.
Ideea e ca se spala rosioarele, se taie in jumatate, se presara sare, zahar (eu am pus fructoza) si ierburi aromate de care vreti, de care va place, ori proaspete ori uscate. Eu am pus tura asta doar origano si alte ierburi uscate pentru gratar scria pe ele cumparate in Franta.
Mult ulei, care va ramine pe hirtia de copt si care se poate refolosi pentru ca e bun si aromat.
Inainte
si dupa 3 ore de copt la 100°C ventilat
se pot minca reci sau calde, eu le-am amestecat cu alte legume si servit ca garnitura, se poate face o salata cu telemea, se pot pune peste paste, fiecare cum doreste si ii place, pentru ca de bune is foarte bune
#2
Postat 25 April 2013 - 07:30 PM
Spune-mi te rog raman ceva mai moi, mai carnoase decat cele uscate la soare si puse in ulei?
#3
Postat 25 April 2013 - 07:50 PM
#4
Postat 25 April 2013 - 09:05 PM
#5
Postat 25 April 2013 - 09:52 PM
Chiar îmi place ideea. Eu pe aici nu prea găsesc roșiile (simple) uscate chiar pe toate drumurile.
Tare îmi plac cum ți-au ieșit!
#6
Postat 25 April 2013 - 11:05 PM
Ventilatul e necesar pentru ca trebuie sa piarda apa, daca n-ai eventual maresti putin timpul.
#7
Postat 26 April 2013 - 06:11 AM
Adriana cred ca in romana le zice confiate (confiát (fi-at) adj. m., pl. confiáți; f. confiátă; pl. confiáte )
#8
Postat 26 April 2013 - 07:08 AM
Ca are aparatoarea aia pentru grill??
#9
Postat 26 April 2013 - 07:25 AM
Adriana, la 25 April 2013 - 11:05 PM, a spus:
Ventilatul e necesar pentru ca trebuie sa piarda apa, daca n-ai eventual maresti putin timpul.
Am înțeles că e vorba despre altă Marie, dar tot pe acolo sunt.
Multumesc mult! Voi vedea eu....
#10
Postat 26 April 2013 - 05:46 PM
stella, la 26 April 2013 - 06:11 AM, a spus:
Adriana cred ca in romana le zice confiate (confiát (fi-at) adj. m., pl. confiáți; f. confiátă; pl. confiáte )
Vroiam si eu sa pun un pic de usturoi dar la mirosul pe care l-ar fi facut 3 ore am renuntat.
In tigaie cre ca iese alta Marie ca stagneaza in apa lor pe vreme ce in cuptor se evapora.
#11
Postat 26 April 2013 - 05:48 PM
zerda, la 26 April 2013 - 07:08 AM, a spus:
Ca are aparatoarea aia pentru grill??
nu stiu care e cea mai mica temperatura pentru tine, daca reusesti sa intelegi care e cea echivalenta a circa 100°C e ok, tre sa fie o temperatura care sa le usuce, e bine usa intredeschisa pentru ca asa iese aburul vazind ca aerul cald nu circula
nu stiu ce e aparatoarea pentru grill
#12
Postat 29 April 2013 - 04:12 PM
marele secret e să ridicăm temperatura cu 10 grade față de cel ce ventileaza.
Așa deci și prin urmare cele 100 de grade ventilate se transformă în 110 grade la cuptoarele normale.
Sper să vă fie de folos.
#13
Postat 29 April 2013 - 10:12 PM
#14
Postat 02 July 2016 - 11:05 PM
amestecate apoi cu niste telemea e ceva de vis