Reţete raw vegan
#1
Postat 29 April 2013 - 01:09 AM
Raw Fettuccine Alfredo
Fettuccinele se fac din dovlecei proaspeţi, tăiaţi fîşii subţiri cu peelerul de cartofi
Sosul
o jumate de cană de caju (cashews)
un sfert da cană de apă
un căţel de usturoi
o lingură de suc de lâmîie
sare, piper
nucşoară şi seminţe de pin pentru garnisit
caju se macină în blender sau în rîşniţa de cafea pînă se obţine o pudră fină. se amestecă cu apa şi celelalte ingrediente şi se blenduie pînă se obţine o cremă de consitenţa dorită. dacă vreţi mai subţire, mai adăugaţi lichid.
se asamblează, se garniseşte cu nucşoară şi seminţe de pin şi se papă.
impresii: sosul este neaşteptat de bun şi gustos iar consistenţa e to die for. dacă l-aş fi mîncat fără să ştiu din ce e făcut, nu aş fi identificat ingredientele veci pururi.
#5
Postat 29 April 2013 - 04:11 PM
#9
Postat 30 April 2013 - 12:00 PM
sosul asta chiar ma intereseaza.
sa-ti fie de bine, Dexule!
#10
Postat 30 April 2013 - 02:40 PM
Tort de caju cu cacao
Pentru crusta:
150 g alune de padure
175 g curmale
30 g cacao
sare
Umplutura:
280 g caju, lasate la inmuiat 4-6 ore
5 linguri miere
125 ml apa
sare
60 g unt de arahide
125 ml ulei de cocos topit
60 g cacao
Mai intai se pregateste crusta. Se macina alunele de padure la rasnita. Separat se pun in blender cacaoa, curmalele si sarea si se omogenizeaza. Se amesteca apoi cu alunele. Daca pasta e prea uscata se adauga un pic de apa. Se intinde amestecul pe fundul unei forme de tort de 22 cm si se presand bine.
Pregateste umplutura, se scurg nucile caju si se dau prin blender. Se adauga apa, sarea si mierea. Se omogenizeaza totul bine si apoi se adauga untul de alune, uleiul de cocos topit si cacao. Se amesteca si se intinde crema in forma, peste blat. Se lasa la frigider cel putin 4 ore, eu am l-am lasat toata noaptea.
#11
Postat 30 April 2013 - 02:42 PM
moatza, la 30 April 2013 - 12:00 PM, a spus:
sosul asta chiar ma intereseaza.
sa-ti fie de bine, Dexule!
Nu cred ca era prajit, cica are alta consistenta, cred ca era proaspat, dar astept confirmarea!
#13
Postat 30 April 2013 - 05:02 PM
moaţa, caju este natural şi neprăjit. s-a făcut praf şi pulbere in 10 secunde în rîşniţă.
ioana, frumoasă reţeta ta, o pun pe lista de incercat.
aura, tortul tău e de milioane. am mai citit de înmuierea nucilor de caju şi acum mă intrigă, eu nu am înmuiat de loc şi au ieşit la fix.
#14
Postat 30 April 2013 - 06:25 PM
Fettuccinele sunt tot de dovlecel, ca mai sus
Pesto este raw şi vegan, dacă puneţi brânză de orice fel, nu mai este vegan
Ingrediente pentru pesto raw vegan - busuioc, ulei de măsline presat la rece, seminţe naturale de pin, suc de lămîie, usturoi, sare şi piper
PS dacă trebuie cuiva cantităţile exacte pentru pesto, o să le scriu
#15
Postat 30 April 2013 - 08:03 PM
#16
Postat 30 April 2013 - 10:17 PM
următoarele sunt substitut de carne tocată
1 cană de ciuperci
1 cană de nuci
1/2 cana de seminţe naturale de floarea soarelui sau de bostan
1 căţel de usturoi
1 linguriţă de nama shoyu (sos de soia raw, fermentat la soare)
piper
sare
condimente
ingredientele se blenduie in ordinea următoare: seminţele se mărunţesc, se adaugă usturoiul şi shoyu şi se dă un puls. urmează nucile, ciupercile şi condimentele care se "fărâmiţează", trebuie să arate ca şi carnea tocată.
se foloseşte ca atare sau ca umplutură pentru "paste", tacos, lasagna etc.
frişcă raw vegan
1 cană de caju
1/4 cană de ulei de cocos presat la rece
4-6 linguri de lichid (apă, suc de portocale, apă de nuca de cocos, etc)
1 linguriţă de miere, agave (opţional)
se blenduie toate odată adăugînd lichidul puţin cîte puţin pînă compoziţia ajunge cremoasă şi pufoasă. ca să păstreze pufoşenia trebuie folosită imediat, altfel se va îngroşa.
to be continued .... pozele şi impresiile in episodul următor
#17
Postat 30 April 2013 - 10:59 PM
Dexter, la 30 April 2013 - 10:17 PM, a spus:
următoarele sunt substitut de carne tocată
1 cană de ciuperci
1 cană de nuci
1/2 cana de seminţe naturale de floarea soarelui sau de bostan
1 căţel de usturoi
1 linguriţă de nama shoyu (sos de soia raw, fermentat la soare)
piper
sare
condimente
ingredientele se blenduie in ordinea următoare: seminţele se mărunţesc, se adaugă usturoiul şi shoyu şi se dă un puls. urmează nucile, ciupercile şi condimentele care se "fărâmiţează", trebuie să arate ca şi carnea tocată.
se foloseşte ca atare sau ca umplutură pentru "paste", tacos, lasagna etc.
Am facut mai demult ciorba de perisoare din ceva asemanator: nuci macinate, cimbru, ceapa, sare, piper, verdetzuri si faina ca sa le lege. A iesit buna ciorba, fiind cu bors nici nu simteai ca perisoarele erau din nuci (condimentele le dau gust).
Voi incerca si in varianta cu nuci+ciuperci.
Sos de soia nu prea stiu de unde sa gasesc, probabil pe la magazinele china town
#18
Postat 01 May 2013 - 04:18 AM
#19
Postat 01 May 2013 - 04:40 PM
Dexter, la 01 May 2013 - 04:18 AM, a spus:
Mersi de info.
Nu tin neaparat la raw, dar asa, ca informatie, tu de unde cumpero nama shoyu? din supermarketuri? de la magazine cu specific?
#20
Postat 02 May 2013 - 03:12 AM