Forum Culinar: Reţete raw vegan - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete raw vegan

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 April 2013 - 01:09 AM

de ceva timp mă intrigă la maxim variantele raw vegan ale unor reţete binecunoscute, aşa că dacă tot am experimentat, am făcut şi ceva poze.

Raw Fettuccine Alfredo

Fettuccinele se fac din dovlecei proaspeţi, tăiaţi fîşii subţiri cu peelerul de cartofi

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1215-13671890733206.jpg

Sosul

o jumate de cană de caju (cashews)
un sfert da cană de apă
un căţel de usturoi
o lingură de suc de lâmîie
sare, piper
nucşoară şi seminţe de pin pentru garnisit

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1215-13671889989159.jpg

caju se macină în blender sau în rîşniţa de cafea pînă se obţine o pudră fină. se amestecă cu apa şi celelalte ingrediente şi se blenduie pînă se obţine o cremă de consitenţa dorită. dacă vreţi mai subţire, mai adăugaţi lichid.

se asamblează, se garniseşte cu nucşoară şi seminţe de pin şi se papă.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1215-13671889869243.jpg

impresii: sosul este neaşteptat de bun şi gustos iar consistenţa e to die for. dacă l-aş fi mîncat fără să ştiu din ce e făcut, nu aş fi identificat ingredientele veci pururi.

#2 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 29 April 2013 - 04:58 AM

reteta asta e chiar raw -raw! :floare:
Pare interesant! mai ai si altele?

#3 Useril este offline   Gourmandelle 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 24-April 13

Postat 29 April 2013 - 01:36 PM

Super! Mie imi plac in mod special deserturile raw.
Imagine postata

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 April 2013 - 03:39 PM

Vezi postarearalesu, la 29 April 2013 - 04:58 AM, a spus:

reteta asta e chiar raw -raw! Pare interesant! mai ai si altele?


mai am :occasion14:

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 April 2013 - 04:11 PM

mai pune :occasion14: pe mine ma intereseaza.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 29 April 2013 - 06:35 PM

Vezi postareaDexter, la 29 April 2013 - 03:39 PM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 29 April 2013 - 04:58 AM, a spus:

reteta asta e chiar raw -raw! Pare interesant! mai ai si altele?


mai am :occasion14:



si unde-s ? :angryfire:

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 April 2013 - 08:40 PM

Interesanta reteta.Astept si eu restul.
Pusesem si eu anul trecut o reteta de pate de leurda tot raw , reteta aici
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 April 2013 - 11:39 AM

Şi pe mine mă interesează mult. M-am pus la rând. Imagine postata

#9 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 April 2013 - 12:00 PM

caju-ul e prajit? incredibil de fin e sosul, pare o maioneza, nu se vad de loc samburii.
sosul asta chiar ma intereseaza.

sa-ti fie de bine, Dexule!

#10 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 April 2013 - 02:40 PM

Sa pun si eu reteta de la tortul raw pe care l-am facut zilele trecute. A iesit neasteptat de bun.

Tort de caju cu cacao

Pentru crusta:
150 g alune de padure
175 g curmale
30 g cacao
sare

Umplutura:
280 g caju, lasate la inmuiat 4-6 ore
5 linguri miere
125 ml apa
sare
60 g unt de arahide
125 ml ulei de cocos topit
60 g cacao

Mai intai se pregateste crusta. Se macina alunele de padure la rasnita. Separat se pun in blender cacaoa, curmalele si sarea si se omogenizeaza. Se amesteca apoi cu alunele. Daca pasta e prea uscata se adauga un pic de apa. Se intinde amestecul pe fundul unei forme de tort de 22 cm si se presand bine.

Pregateste umplutura, se scurg nucile caju si se dau prin blender. Se adauga apa, sarea si mierea. Se omogenizeaza totul bine si apoi se adauga untul de alune, uleiul de cocos topit si cacao. Se amesteca si se intinde crema in forma, peste blat. Se lasa la frigider cel putin 4 ore, eu am l-am lasat toata noaptea.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-341-1367325679792.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 April 2013 - 02:42 PM

Vezi postareamoatza, la 30 April 2013 - 12:00 PM, a spus:

caju-ul e prajit? incredibil de fin e sosul, pare o maioneza, nu se vad de loc samburii.
sosul asta chiar ma intereseaza.

sa-ti fie de bine, Dexule!

Nu cred ca era prajit, cica are alta consistenta, cred ca era proaspat, dar astept confirmarea!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 30 April 2013 - 04:45 PM

Ma faceti sa ma duc sa-mi cumpar caju :floare:

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 April 2013 - 05:02 PM

reţele celelalte: pe una am făcut-o deja dar cu toate că e raw nu e vegană din pricină de eroare greşită :floare:, o să scriu reţeta că nu ştiu cînd am timp să o repozez. celelalte sunt pe ţeavă, dacă sunteţi interesate, pot posta reţeta următoare in avans şi care o face primul pune pozele şi impresiile.

moaţa, caju este natural şi neprăjit. s-a făcut praf şi pulbere in 10 secunde în rîşniţă.

ioana, frumoasă reţeta ta, o pun pe lista de incercat.

aura, tortul tău e de milioane. am mai citit de înmuierea nucilor de caju şi acum mă intrigă, eu nu am înmuiat de loc şi au ieşit la fix.

#14 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 April 2013 - 06:25 PM

Fettuccine cu pesto raw vegan

Fettuccinele sunt tot de dovlecel, ca mai sus

Pesto este raw şi vegan, dacă puneţi brânză de orice fel, nu mai este vegan

Ingrediente pentru pesto raw vegan - busuioc, ulei de măsline presat la rece, seminţe naturale de pin, suc de lămîie, usturoi, sare şi piper

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1215-13673388533678.jpg

PS dacă trebuie cuiva cantităţile exacte pentru pesto, o să le scriu

#15 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 April 2013 - 08:03 PM

Dex, pune si cealalta reteta, ca poate o fac zilele astea.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#16 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 April 2013 - 10:17 PM

aura, am postat a doua încercată, fettuccine cu pesto raw

următoarele sunt substitut de carne tocată

1 cană de ciuperci
1 cană de nuci
1/2 cana de seminţe naturale de floarea soarelui sau de bostan
1 căţel de usturoi
1 linguriţă de nama shoyu (sos de soia raw, fermentat la soare)
piper
sare
condimente

ingredientele se blenduie in ordinea următoare: seminţele se mărunţesc, se adaugă usturoiul şi shoyu şi se dă un puls. urmează nucile, ciupercile şi condimentele care se "fărâmiţează", trebuie să arate ca şi carnea tocată.

se foloseşte ca atare sau ca umplutură pentru "paste", tacos, lasagna etc.

frişcă raw vegan

1 cană de caju
1/4 cană de ulei de cocos presat la rece
4-6 linguri de lichid (apă, suc de portocale, apă de nuca de cocos, etc)
1 linguriţă de miere, agave (opţional)

se blenduie toate odată adăugînd lichidul puţin cîte puţin pînă compoziţia ajunge cremoasă şi pufoasă. ca să păstreze pufoşenia trebuie folosită imediat, altfel se va îngroşa.

to be continued .... pozele şi impresiile in episodul următor

#17 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 30 April 2013 - 10:59 PM

Vezi postareaDexter, la 30 April 2013 - 10:17 PM, a spus:

aura, am postat a doua încercată, fettuccine cu pesto raw

următoarele sunt substitut de carne tocată

1 cană de ciuperci
1 cană de nuci
1/2 cana de seminţe naturale de floarea soarelui sau de bostan
1 căţel de usturoi
1 linguriţă de nama shoyu (sos de soia raw, fermentat la soare)
piper
sare
condimente

ingredientele se blenduie in ordinea următoare: seminţele se mărunţesc, se adaugă usturoiul şi shoyu şi se dă un puls. urmează nucile, ciupercile şi condimentele care se "fărâmiţează", trebuie să arate ca şi carnea tocată.

se foloseşte ca atare sau ca umplutură pentru "paste", tacos, lasagna etc.


Am facut mai demult ciorba de perisoare din ceva asemanator: nuci macinate, cimbru, ceapa, sare, piper, verdetzuri si faina ca sa le lege. A iesit buna ciorba, fiind cu bors nici nu simteai ca perisoarele erau din nuci (condimentele le dau gust).
Voi incerca si in varianta cu nuci+ciuperci.
Sos de soia nu prea stiu de unde sa gasesc, probabil pe la magazinele china town :sad1:

#18 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 May 2013 - 04:18 AM

ralu, nama shoyu e produs japonez şi e destul de scump. dacă nu ţii neapărat la raw, poţi folosi tamari organic, eventual fără gluten sau poţi să-l sari cu totul. diferenţa majora la nama este că nu este pasteurizat la temperatură înaltă şi incă are enzime vii.

#19 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 01 May 2013 - 04:40 PM

Vezi postareaDexter, la 01 May 2013 - 04:18 AM, a spus:

ralu, nama shoyu e produs japonez şi e destul de scump. dacă nu ţii neapărat la raw, poţi folosi tamari organic, eventual fără gluten sau poţi să-l sari cu totul. diferenţa majora la nama este că nu este pasteurizat la temperatură înaltă şi incă are enzime vii.


Mersi de info.
Nu tin neaparat la raw, dar asa, ca informatie, tu de unde cumpero nama shoyu? din supermarketuri? de la magazine cu specific?

#20 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 May 2013 - 03:12 AM

whole foods market, health stores, Japan-town sau supermarket chinezesc, dar alea mai upscale, nu alea normale.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi