Daca tot am cules primii dovlecei din gradina, trebuia sa probez neaparat reteta asta. Am facut doar o portioara mica pentru mine. Ai mei nu consuma dovleci cruzi. I-am ales pe cei pitici si i-am lasat cu tot cu coaja. Restul au acompaniat (grilati) friptura de pui de la pînz
Nu am avut timp de bibileala, si pentru ca portia sata de crema caju e asa mica, nu am mai moshcolit Blenderul KA/poate chiar era prea putin pentru blender, asa ca am pus toate ingredientele: caju, apa, zeama de lamîie, sare, piper si usturoi într-un vas înalt si suplu, si am macinat totul cu mixerul batz/stick
Nu a iesit asa fina ca cea facuta de Dex, dar a iesit foarte bine. Data viitoare fac mai multa, si o bag la KA, si o fac maioneza
E o chestie suuuper crema asta!
Restul am folosit-o pe post de maioneza la o salatica de conopida.
-conopida fiarta, scursa si racita, pasata putin pentru a avea o textura mai groaba (noua nu ne place fina/pasta), condimentata cu lamîie, sare, piper si olea suc de lamîie, un catel de usturoi ras si amestecat cu crema asta de caju. Asta n-a mai fost raw, dar vegan! Buna, buna! Au halit si ai mei! Denise a precizat ca îi place maioneza asta ca nare gust de ou
Nu stia ca e cu caju
Asa a iesit crema - amestecate toate deodata si macinate cu mixerul stick :
Ce colectie de dovlecei deformati, dar bio!
Ce frumusei sînt feliati fin.
Cu sosulet si nucsoara deasupra. Semintele de pin mi le plac doar in pesto, asa ca nu am pus.
Si salata de conopida, portia mea
Daca va supara varianta asta cu conopida fiarta, o scot imediat de aici. Doar voiam sa va spun ca sigur iese super si cu conopida cruda. Mie de exemplu îmi place conopida cruda. O taiati maruntica si amestecati cu sosul asta, si neaparat condimentati picant! Lecker