Forum Culinar: Tarta cu sparanghel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu sparanghel

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 May 2013 - 11:22 AM

O tarta simpla, rapida si minunata! Umplutura de brînza e un deliciu pufos si cremos, si super aromat de la firicelele de arpagic (iarba ciorii, erba cipollina, Schnittlauch, chives). Combinatia este total pe gustul meu. La noi este frig si ploua, deci potriveste de minune tarta calda din cuptor, dar o s-o refac si cînd va fi cald, pentru ca e prea buna sa n-o comit, acum cît înca mai gasesc sparanghel proaspat.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13688687108539.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13688687201538.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13688687300748.jpg


Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat foietaj, cumparat
  • 10 fire sparanghel verde
  • 250 g Quark (brînza de vaci)
  • 1 lingura amidon fin de porumb
  • 1 ou, marime medie
  • 1 lingura creme fraîche
  • 1 legatura pitica de arpagic ( allium schoenoprasum), sau alta verdeata
  • 2 linguri pecorino romano sau parmigiano reggiano
  • sare, piper



Pregatim ingredientele. Spalam sparanghelul, taiem capetele, si daca e nevoie, îl curatam fin de pielita,
de la jumatate în jos, cu un curatator/peeler. Ai mei nu au necesitat curatare.
Le-am taiat capetele de-un deget, apoi i-am taiat în jumatate, fiind cam lungi.

Amestecam Quark-ul cu o lingura generoasa de creme fraîche, un ou, verdeata tocata, amidon, sare si piper.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13688687608311.jpg

Nu uitati brînza data pe razatoare. Eu era s-o uit! Atentie cu sarea daca adaugati pecorino romano.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13688687724686.jpg

Ungem forma cu putin unt, întindem si potrivim foaia. Turnam umplutura, iar deasupra asezam firele se sparanghel.
Dam tarta în cuptorul preîncalzit la 170-180 °C timp de... cel putin 35 minute, sau cît de rumena va place.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13688687830973.jpg

Se sreveste calda, dar e buna si rece.
O alta varianta mai "bogata", gasiti aici - Tarta cu sparanghel si sunca.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13688687948009.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13688688056241.jpg

Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna însorit!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi