Ingrediente:
- 1 foaie de aluat foietaj, cumparat
- 10 fire sparanghel verde
- 250 g Quark (brînza de vaci)
- 1 lingura amidon fin de porumb
- 1 ou, marime medie
- 1 lingura creme fraîche
- 1 legatura pitica de arpagic ( allium schoenoprasum), sau alta verdeata
- 2 linguri pecorino romano sau parmigiano reggiano
- sare, piper
Pregatim ingredientele. Spalam sparanghelul, taiem capetele, si daca e nevoie, îl curatam fin de pielita,
de la jumatate în jos, cu un curatator/peeler. Ai mei nu au necesitat curatare.
Le-am taiat capetele de-un deget, apoi i-am taiat în jumatate, fiind cam lungi.
Amestecam Quark-ul cu o lingura generoasa de creme fraîche, un ou, verdeata tocata, amidon, sare si piper.
Nu uitati brînza data pe razatoare. Eu era s-o uit! Atentie cu sarea daca adaugati pecorino romano.
Ungem forma cu putin unt, întindem si potrivim foaia. Turnam umplutura, iar deasupra asezam firele se sparanghel.
Dam tarta în cuptorul preîncalzit la 170-180 °C timp de... cel putin 35 minute, sau cît de rumena va place.
Se sreveste calda, dar e buna si rece.
O alta varianta mai "bogata", gasiti aici - Tarta cu sparanghel si sunca.
Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna însorit!