Forum Culinar: Burrata cu rosioare - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Burrata cu rosioare

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 June 2013 - 07:22 PM

Burrata este o brînza proaspata de tip filata, o forma mai deosebita a mozzarellei, preparata din lapte de vaci. Eu n-o gasesc pe cea împachetata în frunze verzi de Asphodel (ambalajul din frunze, indica prospetimea brînzei. Daca nu sînt verzi, brînza nu mai este proaspata ). De fapt prin zona mea nu am vazut-o deloc, de aceea o cumpar din Austria - aici se gasesc multe alimente de la italieni, fiind în vecinatate directa. Aceasta brînza are forma unui saculet, caruia eu i-am rupt ciuciuletele, tinînd de el. Noroc ca a am efectuat aceasta operatiune deasupra unei farfurii.
Asa, deci exteriorul acestui saculet este format din mozzarella, iar în interior se gaseste un amestec de brînza cremoasa cu textura mai densa, smîntîna si fire de mozzarella neprelucrate/neframîntate :crying:
Se consuma ca atare, cu ulei de masline, cu rosii, chiar si la paste sau pe pizza, cu ce doriti si cum va place.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13707982400677.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13707982503535.jpg


Ingrediente:

  • 1 Burrata
  • rosioare cherry
  • frunze proaspte de busuioc
  • ulei de masline e.v.
  • piper negru, proaspat rîsnit
  • sare de Himalaya din rîsnita



Am asezat saculetul în farfurie ( a se citi: tineam saculetul de ciuciulete deasupra farfuriei
cînd s-a rupt si s-a izbit cu greutate de fundul acesteia.
Ramasa cu ciuciuletele în mîna, ce era sa fac? L-am degustat rapid :crying: ).

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13707982977625.jpg

Am asezat în jur cîteva felii de rosioare, peste care am presarat busuioc proaspat taiat fîsii.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13707983075295.jpg

Am stropit toata afacerea cu ceva ulei de masline, am rîsnit putin piper negru.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13707983197006.jpg


Am deschis-o, am mai stropit cu ulei de masline, apoi am sarat si piperat - e gata de servire.
Eu am avut niste ciabatta crocanta pe lînga :lol:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13707983291825.jpg

Un mic dejun întîrzîiat...

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-5-13707984630881.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 June 2013 - 10:44 PM

Frumoasa si adevarata, noi o servim natur doar cu piine :crying:

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 June 2013 - 04:43 AM

Si eu tot cu paine as manca-o!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 June 2013 - 11:52 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 June 2013 - 10:44 PM, a spus:

Frumoasa si adevarata, noi o servim natur doar cu piine :(

Dar ai încercat vreodata si cu altceva, sau nu vrei din principiu? :drool:
Denise manînca goala, fara nimic :(
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 June 2013 - 11:53 AM

Vezi postareazerda, la 10 June 2013 - 04:43 AM, a spus:

Si eu tot cu paine as manca-o!

Pai si eu am mîncat si cu pîine, si e foarte buna... dar e buna si asa, mai colorata :drool:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 June 2013 - 11:56 AM

Nununu, rosioare as manca!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2013 - 05:43 PM

Pai o maninca 99% Marco si el e pentru chestiile simple, dar stiu ca se potriveste foarte bine cu rosioare si un pic de ulei cum ai facut tu.

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 June 2013 - 10:58 PM

arata apetisant ca un ou prajit moale, cu zeama (pe care noi toti ai casei il adoram)
nu am mancat niciodata burrata
acum m-ai facut curioasa :)
nu-mi aduc aminte unde am vazut-o in frunze ... ??? oare la intrarea vreunui restaurant in Italia, sau e asa si la raionul de gastronomie al hipermarketurilor ?

ca de obicei, imbinarea celor 3 culori, fie ele si pseudoculori, in sedinta ta foto nu pot sa arate altfel decat arta pura!
si, off course, imi place ca e o reteta care se prepara rapidulescovici!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 June 2013 - 06:31 PM

E specialitate si unde merg eu :)...gasesc una delicioasa...eu mereu cu rosii, sare ulei si rosioare.
fiimea la fel. sau mai mananca infasurata in prosciutto cotto :).

#10 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 July 2013 - 06:32 PM

și eu tot așa mănînc burrata, ca maya. singura diferență e că o "desfac" mai tare, să ajungă uleiul în cît mai multe cotloane

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi