Pagina 1 din 1
Rulouri de vinete la cuptor
#1
Postat 05 July 2013 - 06:36 PM
Am facut reteta asta deja de 2 ori in 10 zile, miine o refac, cred ca va fi reteta verii pentru mine, imi place la nebunie.
Se poate face pe etape, intr-o zi se fac pe gratar vinetele, intr-alta se asambleaza in tava si se coc, se pot minca foarte bine si reincalzite.
Ingrediente:
- vinete felli grillate
- prosciutto cotto
- o brinza de genul casului ( eu am folosit pecorino fresco)
- pesmet
- usturoi
- busuioc
- sos de rosii
Eu pesmetul l-am facut direct in Thermomix amestecat cu busuiocul si usturoiul, iar sucul de rosii e cel facut de mine vara trecuta.
O colega se plingea ca facutul vinetelor felii pe gratar ii ia o multime de timp, eu le pun pe gratar si apoi fac alte chestii in timp ce ele se fac, cind e vremea ma duc sa le intorc si tot asa, in nici un caz nu stau sa ma uit la ele in timp ce se fac asa ca nu mi se pare deloc o mare problema.
Ca de obicei de calitatea materiei prime va depinde bunatatea produsului finit
Pe fiecare felie de vinata se pune o felie de prosciutto cotto si un cub de brinza, se ruleaza si se aseaza intr-o forma cu putin sos de rosii, deasupra se pune inca un pic de sos si se acopera cu amestecul de pesmet, busuioc si usturoi, se coace 15-20 de minute la 200°C.
Se poate face pe etape, intr-o zi se fac pe gratar vinetele, intr-alta se asambleaza in tava si se coc, se pot minca foarte bine si reincalzite.
Ingrediente:
- vinete felli grillate
- prosciutto cotto
- o brinza de genul casului ( eu am folosit pecorino fresco)
- pesmet
- usturoi
- busuioc
- sos de rosii
Eu pesmetul l-am facut direct in Thermomix amestecat cu busuiocul si usturoiul, iar sucul de rosii e cel facut de mine vara trecuta.
O colega se plingea ca facutul vinetelor felii pe gratar ii ia o multime de timp, eu le pun pe gratar si apoi fac alte chestii in timp ce ele se fac, cind e vremea ma duc sa le intorc si tot asa, in nici un caz nu stau sa ma uit la ele in timp ce se fac asa ca nu mi se pare deloc o mare problema.
Ca de obicei de calitatea materiei prime va depinde bunatatea produsului finit
Pe fiecare felie de vinata se pune o felie de prosciutto cotto si un cub de brinza, se ruleaza si se aseaza intr-o forma cu putin sos de rosii, deasupra se pune inca un pic de sos si se acopera cu amestecul de pesmet, busuioc si usturoi, se coace 15-20 de minute la 200°C.
#2
Postat 05 July 2013 - 07:05 PM
Arata asa de apetisant, ca parca simt mirosul si pesmetul crocant! Orice are vinete mi se pare si mie mincare de vara, sper sa ma apuce cheful de gatit si sa le fac si eu.
#3
Postat 05 July 2013 - 07:55 PM
foarte bun!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#4
Postat 05 July 2013 - 09:00 PM
#6
Postat 06 July 2013 - 08:59 AM
Adriana, parca te-ai vorbit cu Cerra sa ma ucideti incet, dar sigur, cu casul !
daca primesc aprobare sa folosesc un cascaval, incerc reteta. daca nu, tot o fac, ca mor de pofta !
daca primesc aprobare sa folosesc un cascaval, incerc reteta. daca nu, tot o fac, ca mor de pofta !
#7
Postat 06 July 2013 - 11:34 AM
Foloseste linistita, eu am tradus cas pentru ca mi se pare ca e cel care semana cel mai mult cu cel folosit de mine, e mai delicat fiind proaspat, tinar, si nu predomina gustul lui, in felul asta atit vinata cu rosia, cit prosciutto cu brinza sunt aproape egale ca gust si nu predomina nici unul peste celelalte. Dar binenteles ca fiecare poate folosi ce brinza are si ii place.
#8
Postat 07 July 2013 - 07:57 PM
mda, asta cred ca le-ar placea si carnivorilor mei, mai ales cu genul asta parfumat de carne.
merci de idee, Adriana, iar voua sa va fie de bine!
merci de idee, Adriana, iar voua sa va fie de bine!
#9
Postat 07 July 2013 - 08:24 PM
Foarte bine arata!!!!!!!!!
Saptamana viitoare, primesc iarasi pecorino romanesc (cas nesarat cu gaurici stors foarte bine) si trebuiesc incercate vinetele tale ca par asa de apetisante!!!!!
Saptamana viitoare, primesc iarasi pecorino romanesc (cas nesarat cu gaurici stors foarte bine) si trebuiesc incercate vinetele tale ca par asa de apetisante!!!!!
#11
Postat 07 July 2013 - 10:59 PM
Eu le-am facut pentru cina. Bune rau si au iesit si estetic frumos...
Fara prosciutto, doar cu branza (feta la mine), sos de rosii si topingul de pesmet. Foarte bun, eu ador vinetele si deci stiam ca merg la sigur. Sa vad cum o sa placa la popor. Mi-a placut in special crusta de pesmet...
Adriana, daca imi permiti o sugestie, data viitoare as incerca sa le pun in straturi, ca la lasagna si cu pesmetul deasupra. Crusta e esentiala!!
Fara prosciutto, doar cu branza (feta la mine), sos de rosii si topingul de pesmet. Foarte bun, eu ador vinetele si deci stiam ca merg la sigur. Sa vad cum o sa placa la popor. Mi-a placut in special crusta de pesmet...
Adriana, daca imi permiti o sugestie, data viitoare as incerca sa le pun in straturi, ca la lasagna si cu pesmetul deasupra. Crusta e esentiala!!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#12
Postat 08 July 2013 - 09:26 AM
Astea le fac si eu azi,ca mai am doua vinete in frigider.Pesmet nu am,dar oare daca macin tarate sau naut nu merge?Cred ca da,sau?
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#13
Postat 08 July 2013 - 10:14 AM
#14
Postat 08 July 2013 - 12:35 PM
Aaaa,am niste grisine cu ceapa pe care nu le vrea nimeni.Nu neaparat de dieta,cerra,dar nu ma mai duc la magazin numai pt pesmet.O sa va zic deseara cum am facut si cum au iesit
Manchmal ist weniger einfach mehr....
Arata acest topic
Pagina 1 din 1