Kiva, margelele pe care le-am avut noi pareau din chihlimbar, cred ca erau dintr-un plastic (sigur, nu din lemn). Anyway ... la un mom dat le-am scapat in chiuveta si era scoas achestia aia ca un dop, asa ca s-au dus direct la canal ... , apoi ne-am descurcat si fara ... dar eram cam pe final. Febra mare nu se face, in general, de la dinti, dar o stare subfebrila se mai intampla ... , mai ales la masele si canini.
ciufutzeala si trezit des era si la noi.
Bea nu sta nici la varsta ei sa o descurc in fiecare dimineata, deci Edi e un curajos!
La noi a stat in landou de minune, pana s-a ridicat in fund, numai in landou am plimbat-o si trambalat-o cu masina pana pe la 8 luni. Cum o puneam in el cum adormea. Dar pana la 1 an a dormit singura in camera ei, in patutul ei, ceea ce a fost un beneficiu.
Cu scaunul de masina insistati si explica-ti-le (ca unui om mare) de fiecare data motivele pt care e mai bine sa stea in scaunel (chiar daca negraind par sa nu inteleaga, pricep binisor cam tot). Aici am intalnit o multime de pici (la noi nu era obligatoriu pana acum cateva luni), care nu stau in scaunel si nici legati cu centurile si sunt in picioare in spate, exact pe locul dintre cele doua scaune.
Stiu ca e mai dificil cand sunt micuti, dar trebuie sa le gasim punctul sensibil (la noi a fost ca asa se merge in vacanta) pentru a accepta o explicatie pe care sa o aprobe fara frustrare. Initial cand am pus-o in scaunul de masina si la noi urla ca toate alea, dar incet incet ... a inteles ca asta e jocul... Daca ma lasam pagubasa ... aia era. Cand ii spun vacanta sau plimbare, pot sa fac orice cu ea ... Desi nu doresc sa cresc un copil supus, de aia si incerc sa ii explic tot ca unui om mare, masurile pentru siguranta lor si a altora consider ca trebuie cumva sa ii facem sa le accepte de bunavoie, sa le inteleaga fara sa fie frustrati. Nu i usor deloc, dar e si frumos. Aaa si cum vad un politai pe strada i-l arat si ii spun: Vai peste tot e plin de politie! Uite, sta politia si opreste copii care nu au centura. Si ce face cu ei? Ii duce la politie? si mami? mami primeste o amenda si o cearta, dupa care se duce acasa fara Bea si ma cheama politistul dupa ce iti explica si tu intelegi ca nu este bine pentru nimeni, inclusiv pt Bea sa mearga fara centura, pentru ca este periculos . Uite si eu si tati avem centura. etc etc ... De fiecare data, sau intr-un mod anume (fiecare copil reactioneaza la ceva anume) se prinde de ei ..., fara frica, fara amenintari, fara "pt ca asa vreau eu", sau " pt ca asa trebuie"
Bea acum (singura si benevol se urca in scaun), singura isi inchide/deschide centurile de siguranta. Nici nu ma lasa sa plec de pe loc pana nu si-a legat "genturica"

: "stai, eu nu vreau sa ma ia politia!" Si singura se uita dupa politisiti si zice: uite am genturica pusa, nu ma ia la politie. Ma roaga sa-i arat de cate ori vad un politist si e f mandra de ea.