Bineinteles ca suintem tinere plus ca, la cit de zurlie sunt, intotdeauna ma pun la mintea copiilor, e cazul sa mai cresc intii eu si sa devin un adult responsabil!
Acum citeva zile, nepoata-mea de la tara, adolescenta, tot in cerea "mosului" ba nu-s ce haine, ba nu-s ce cercei, la care maica-sa, exasperata, se rasteste ca mai are si alte lucruri mai importante de rezolvat cu banii aia, la interventia mea impaciuitoare: "Lasa, nu mai certa fata, e mica si ea si asa e la virsta asta, ii sta gindul numai la haine si bijuterii, nu gindeste ca noi!" domnisorica, am discutii pe mess si telefon cu ea pe tot felul de teme ce-o intereseaza la 15 ani, se uita la mine intr-un mare fel si zice" Ce mincinoasa esti, care nu gindeste ca noi, ce, tu esti ca mama, mama gindeste ca o baba, tu esti la fel ca mine!" Atunci am realizat de ce copila asta e atit de apropiata de mine si-mi spune toate micile ei secrete, ea considera ca gindesc la fel ca pustii de virsta ei, de aia isi si permite sa mi se adreseze exact ca uneia dintre prietene, pe moment nu stiam, sa ma bucur sau sa ma simt aiurea ca ma percepe asa?