Forum Culinar: Parooole, parole parole... - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Parooole, parole parole...

#141 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 07 February 2012 - 01:27 PM

Chifteaua are o maimuta de plus (hai sa zic) cu care ne jucam des. Io vorbesc cu voce de maimuta. In fine, Maimi (asa o cheama) este membru al familiei. Aproape zilnic trebuie sa ma hip-notizeze (uneori eu pe ea) si... in fine.
De multe ori, cand se face baie (in cada), trebuie sa vina si Maimi ca sa ma hip-notizeze. Si ma hip-notizeaza. Trebuie sa ridic cate un picior, sau mana, sau popoul, sau doua picioare... ati inteles ideea.

Intr-o zi, in timpul ritualului cu baia de seara si cu Maimi, chifteaua tot vroia sa ma stropeasca cu pistolul cu apa. Io ca nu, ea ca da, io ca plec, ea ca bine, nu te stropesc. La un momentdat imi spune (eu sezand pe un scaunel langa cada):
- inchide ochii
- nu-i inchid ca ma stropesti
- nu te stropesc
- promiti?
- promit

Inchid ochii, aud putin plescait in soapta si apoi aud chifteaua soptind lu' Maimi la ureche:
- uite, Maimi, tii asa pistolul... cu doua maini... si-l indrepti spre tata... si apesi aici...

:lol:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#142 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 07 February 2012 - 01:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 February 2012 - 07:35 AM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 03 February 2012 - 09:13 AM, a spus:

Poi da, m-a cam incuiat :lol:

Intreaba la farmacie, mi-a spus o prietena ca este o oja speciala (amaraciune rau) pentru cei ce rod unghiile, pardon pentru fetitele care nu sunt inca pregatite sa fie mamici ... :lol:

Foxyy, copilotul nu se dezminte! :lol: mori de ras cu el, nu alta! Faci bine sa le scrii, nu o sa le mai tineti minte ...

Problema e ca acu nu si le mai roade ci si le rupe pur si simplu si nici nu-si da seama cand face chestia asta (adica cu unghiile de la o mana si le rupe pe cele de la cealalta, n-am mai pomenit asa ceva...)

Dragos, pai si-a tinut chifteaua promisiunea, nu? Smecheri mai sunt...

#143 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • LocationSibiu

Postat 07 February 2012 - 01:58 PM

Vezi postarea2ut, la 07 February 2012 - 01:46 PM, a spus:

Problema e ca acu nu si le mai roade ci si le rupe pur si simplu si nici nu-si da seama cand face chestia asta (adica cu unghiile de la o mana si le rupe pe cele de la cealalta, n-am mai pomenit asa ceva...)

are ea niste probleme ale ei, de timiditate sau nervozitate, de face chestia asta. nu o certa ca nu-i face bine deloc, mai tare se streseaza. trebuie cumva sa invete sa se "linisteasca". cred ca ti-am mai scris pe undeva ca am fost mare rozatoare de unghii, pana prin liceu. nu a avut cine sa ma invete cum sa imi linistesc emotiile. am invatat eu singura, pana la urma. dar unghii lungi tot nu am, ca nu le suport :lol:

#144 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2012 - 02:45 PM

Vezi postareaboni, la 07 February 2012 - 01:58 PM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 07 February 2012 - 01:46 PM, a spus:

are ea niste probleme ale ei, de timiditate sau nervozitate, de face chestia asta. nu o certa ca nu-i face bine deloc, mai tare se streseaza. trebuie cumva sa invete sa se "linisteasca". cred ca ti-am mai scris pe undeva ca am fost mare rozatoare de unghii, pana prin liceu. nu a avut cine sa ma invete cum sa imi linistesc emotiile. am invatat eu singura, pana la urma. dar unghii lungi tot nu am, ca nu le suport :lol:

Multumesc, Boni de raspuns, am impresia ca de cand a inceput scoala a apucat-o, probabil ca are legatura, desi ii place la scoala si se descurca foarte bine. Ea si-a ros unghiile la un moment dat, dar i-am tot explicat ca nu e bine, a vazut un prieten de-al ei care si le rodea de mult si erau urate tare si apoi n-am mai avut treaba pana acum. Sper sa-i treaca si faza asta pana la urma, o sa avem rabdare cu ea.

#145 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 March 2012 - 10:26 PM

- Eşti un pic atent, te rog?
După o secundă de gândire / ezitare, omuleţu' răspunde:
- Nu pot, că nu mi-a venit destulă atenţie.

O variaţiune pe aceeaşi temă apare când e lămurit că nu poate conduce maşina decât atunci când va fi destul de înalt ca să ajungă la pedale în timp ce vede pe geam. (mă rog, prin parbriz, peste volan, etc).
- Aha. Deci nu pot acum.
- Păi, dacă nu ajungi, cred că nu.
- Nu ajung, că nu mi-a venit încă crescurea.

Uitându-se pe geam, filosoful zice:
- Furtuna strică oamenii.

Din maşină, contemplând strada & zăpada-i încă netopită, pe ici, pe colo:
- Uite, aici a mai rămas un troen!

Înhaţă aparatul foto şi face poze, strigând, la fiecare declanşare (pe post de sunet însoţitor):
- Cleiá!

Zilnic, individutul face sul un număr de coli A4, ca să-şi facă „ochean”.
Într-o zi, bate cu el în ecranul laptopului maică-sii.
- Te-am ciorbit!
- Hă? Ciorbit? Ciobit, sau ciordit, ce zici?
- Ciorbit!
- Ce e aia „ciorbit”?
- E un dificultăt, explică Copchilotu'.

#146 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2012 - 10:02 AM

Mortal, ce pot sa-mi placa la varsta asta cand scot tot felul de perle.

#147 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 17 March 2012 - 12:17 AM

Foxulina , e mortal piciul!!!!

N-am mai scris demult p-aci.....avem multe cuvinte in vocabular acum...le si legam ;)

Ochii
asu =nasu
ula= gura
pauuuuu = paru'
capu'

noch= inca, mai ( in germana)

Cand mai vrea ceva striga: Elela noch!!!!

E foarte posesiva , cand ma giugiuleste imi spune meine Mamma , la tat'su - meine Papa :thumleft: Dar cand il sriga , il striga in romaneste , TA TA :)

Acum vreo saptamana a gasit o punga cu un cogrig ...a luat-o de pe masa si striga victorioasa prin casa : Meine Mesi = Bretzel :) ( covrig)

pt ca lampa a devenit APA , atunci a schimbat singura si la apa ii spune APU iar la lapte API.
Iubitul ei de la cresa , Luca , este Cuca :)

Mai rau e cu Clara, ea e Caca :) mi-e si rusine de cate ori o striga.

Acum 2 zile stateam in fatza casei si fata vecinei ( Melina) a cazut cu bicicleta. Toata ziua mi-a impuiat Elena capul: Mama? Miiina aua....

cand strica ceva sau cand i se pare ca a stricat , sau cand arunca cu ceva pe jos , vine si zice : Mama? Gaka ( gata) Kapuk ( Kaputt)

E bilingva fata , ce stitzi voi ;) ?

#148 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2012 - 09:44 AM

:thumleft:) , mi-am inveselit ziua cu *perlele* de aici .

#149 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2012 - 12:21 PM

Vezi postareaMutti, la 17 March 2012 - 12:17 AM, a spus:

E bilingva fata , ce stitzi voi :thumleft: ?

ce nostimi tre sa fie copilasii astia crescuti in doua limbi! ce-o fi in capusorul lor, cum or face ei legatura intre cuvinte? in orice caz, e-un mare castig ptr ei.
pupam Elena cea mult-graitoare!

#150 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 March 2012 - 12:54 PM

Moatza , :lol:

ieri a primit 2 papusi de la cumnata-mea....eu am zis PA PU SHA...rar, sa intzeleaga. Ea , de colo....NEI , NEI....si arata spre papusa: PUPU ( in germana e Puppe )

Ieri , vorbeam la tel cu vecinu' , ea pune mana pe celalalt telefon ( blochez tastatura si i-l dau , ce sa fac? ).
Eu: Hallo , Jesus
Ea : Alo , Esu ( la tel ei)

si tot asa m-a inganat , orice am zis. Bine , ca in in afara de OK , Tchüss si Ja si Nein n-am intzeles ce zice...dar ma ingana , pur si simplu !!!Repeta fiecare propozitzie pe care o zicem!

#151 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 19 March 2012 - 10:22 PM

Din seria.. dubii de bilingv..
"Mami , eu stiu sa vorbesc roman?"
"pai sigur ca stii, acum ai vorbit in romana... romana e corect, nu roman, e alta limba.."
scoate limba afara... incearca sa se uite la ea...
"nu cred.. ca nu mi s-a schimbat limba"

In italiana papucii sunt de genul feminin, asa ca, el face exact procesul invers al romanilor care vin in It si abia incep a vorbi... el transforma romana in it.. asa ca papucii sunt de fapt.. papucile

"m-a lingeat pisica"
"mamiiii, dar nu se zice asa.. se zice... (si n-am timp sa raspund).."
"stiu. se zice... m-a lecarit...(leccare in italiana)"
"suna bine, dar se zice.. m-a lins"
"n-a lins(nins) nimic mami... uite n-avem sapada"

Lunea merge la piscina, asa ca in prima luni.. l-a intrebat "bunica" inchiriata(proprietara casei)
" Ce zici Darius, cum a fost la piscina?"
"mi-a placut... insa e prea mare gaura aia(piscina)" (toata conversatia a avut loc in italiana.. si a sunat muult mai bine replica lui:) )
Imagine postata

#152 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 20 March 2012 - 06:44 AM

Is mortali astia micii, cu logica lor imbatabila :rolleyes:
Imagine postata

#153 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 March 2012 - 08:39 AM

Ultimele realizari, povestite de sor-mea:

În parc, la distanţă de 2-3 metri unul de altul, care pe trotineto-tricicleta Slider, care pe Run ride, bicicleta fără pedale, fiecare cu ochii la ce-l interesa: eu, să nu ne ciocnim cu nimeni, el, să observe distracţiile.
- Hai să ne dăm în maşinuţe!
În aglomeraţia asta rugby-stă? Să stau mereu cu gâtul sucit păzind agregatele? Nici gând.
- Altă dată!
- N-ai bani? îşi răcneşte Copilotul soarta crudă.
- Nu! zice Hagi Tudose.
- Du-te şi întreabă dacă poţi plăti cu card!

Acasă, de sezon, are loc multi-cotidian festivalul scobitului în nas. (pe final de răceală, e drept).
- Uite, iar mă mănâncă!
- NU TE MAI SCOBI ÎN NAS!!! IA ŞERVEŢEL!
- Ei, lasă, că data viitoare mă scobesc şi nu-ţi mai spun.

Eu zic că pe la 5 ani îmi vinde casa. Nu tot mie.
Nu ştiu cum să-mi spun, dar, dacă nu-i găsesc rapid nişte benigne ocupaţii captivante, nu-mi prevăd un viitor luminos.

#154 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 March 2012 - 12:47 PM

Pitica toata ziua palavrageste si lucrurile incep de devina din ce in ce mai inteligibile...ieri , in bicicleta bombanea ceva. Eram in padure , trecea si un avion...n-auzeam. Opresc. Ce-i Elena?

Mama? Adonu!! Si-mi arata spre cer. Asta voia sa-mi spuna saraca si io nu pricepeam .

Ieri tat-su si-a schimbat tricoul ca era ud -muncise in gradina-. Cand l-a vazut fara tricou...Tata baie baie? Elela auch baie baie ...auch inseamna SI ...

#155 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 28 March 2012 - 01:02 PM

Vezi postareaMutti, la 28 March 2012 - 12:47 PM, a spus:

Pitica toata ziua palavrageste si lucrurile incep de devina din ce in ce mai inteligibile...ieri , in bicicleta bombanea ceva. Eram in padure , trecea si un avion...n-auzeam. Opresc. Ce-i Elena?

Mama? Adonu!! Si-mi arata spre cer. Asta voia sa-mi spuna saraca si io nu pricepeam .

Ieri tat-su si-a schimbat tricoul ca era ud -muncise in gradina-. Cand l-a vazut fara tricou...Tata baie baie? Elela auch baie baie ...auch inseamna SI ...

Cre'ca-i dulce tare! :floare:

#156 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 28 March 2012 - 01:07 PM

Scriu io Ioana. Chifteaua cica "nu e bine"... de ce nu e bine?... Ala nu e N!... Ba e! Uite, tu ai scris aici cu litere mari si ala e N. Eu am scris cu litere mici si ala e tot n dar mic... Ba nu! Asta e n mic: si face un N mic :floare:)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#157 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 28 March 2012 - 01:14 PM

Vezi postareadragos, la 28 March 2012 - 01:07 PM, a spus:

Scriu io Ioana. Chifteaua cica "nu e bine"... de ce nu e bine?... Ala nu e N!... Ba e! Uite, tu ai scris aici cu litere mari si ala e N. Eu am scris cu litere mici si ala e tot n dar mic... Ba nu! Asta e n mic: si face un N mic :D)

:floare: Perfect logic, nu pricep unde-i baiu'!!!!
Si nepot-miu stie literele mari, la alea mici o mai ia in barba.... In schimb, recunoaste siglele, indiferent ca-s cu litere mari ori mici: Carrefour, Cora, Auchan........ Eventual mai tranteste si zicala de la reclama (pentru o viata mai buna... :))

#158 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 March 2012 - 08:53 PM

Azi la cresa a primit de la Celia un cadou de ramas-bun ca pleaca la gradi : o carticica si o pungutza mica ( slava Domnului) de Haribo. Nu le-a lasat din mana in masina , tot timpul bombanea: Mama , essen...mama essen..... Ajungen acasa , fuge repede in sufragerie, le pune pe masa si iar incepe: Mama , essen , mama essen!. Auf!!!! ( Deschide :) ) Eu zic: Nu-i bun ! . Ea , de colo: Doch , Mama , am , am !!! ( Ba da , mama , yummy-yummy) si a inceput sa plescaie! Asa ca i le-am desfacut , ce sa fac?

#159 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 03 April 2012 - 02:23 PM

Foxule, am ras cu lacrimi, pe infundate, ca-s la lucru si se uita colegii si se intreaba ce-are nebuna de rade de una singura :D
Tare simpatici trebuie sa fie picii cand incep a scoate perle pe gura :D

#160 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 03 April 2012 - 02:39 PM

Vezi postareaCami, la 03 April 2012 - 02:23 PM, a spus:

Foxule, am ras cu lacrimi, pe infundate, ca-s la lucru si se uita colegii si se intreaba ce-are nebuna de rade de una singura :D
Tare simpatici trebuie sa fie picii cand incep a scoate perle pe gura :D

Daaaaaaaaa..... sunt taaare dragalasi cand iti scapa cate una, cu mecloanta lor serioasa! Radem langa el de ne dor falcile! Si, nu de putine ori, ne culegem de pe jos cu dureri de burta..... :D

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul