Parooole, parole parole...
Postat 16 April 2010 - 09:14 PM
Fratele meu se certa cu el sa manance -scuza galustii, nu mi-e foame tati! Tac-su ii zice, pai mai tati, sa ma duc sa-ti iau o vodca mica sa-ti faca pofta de mancare? Galusca mica se gandeste si raspunde "Da, vreau o vonga mica!
Evident ca nu stia ce e vodca, dar ce-o fi zis, daca e de luat, de ce nu ?!
Postat 17 April 2010 - 03:34 AM
laculacu = vasilescu
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 17 April 2010 - 07:17 AM
A ot oata o papla cae aea tle iezi unu mai unu ciu ci unu micaaa,papla a zis nu da dlumu la iezi:tlei iezi cucuieti mamei ucia mamei..uuppuu (aici bate in ceva)cioc cioc cioc,tinii??!!!tlei iezi cucuiezi(cu o voce groasa)ala micu,nu da dlumu,nu mama...upu a ugit in paduie a ultz acute imba i dintzzii(aici arata ca si cum s-ar spala cu degetelul pe post de peruta pe dinti)...cioc cioc cioc(iar bate in ceva si incepe acum cu o voce subtire)tlei iezi cucuiezi mamei ucia mamei...ala male da dlumu si (acum musca tot ce prinde aratand cat de feroce fu lupu')...ai,ai,ai ce-a pange papla(aici arata cum plange capra)....
a acut o gloapa maie,maie plina cu foc...duuuu a aiuncat lupu'n gloapa(aici se tavale cum ardea lupu')acia sa alzi lupule cum ai papat ci tu iezicioii....final
Alte povesti preferata casapada si tapte cicici si utzu pacait di ulpi'...
Alte cuvinte(nu-l zice pe r):culori:ioz,ielde,damben,cacaliu,MOV,iociu,negu,abati,
Spune buba daca-l doare ceva si arata pana ce se face inteles(naiba mo' pus sa-i spun o data cand era tac'su mahmur sa-l lase in pace ca-l doare capu' pe tati...deatunci de una zice tati doie papu' cu o voce matzaita si arata la toata lumea bustanelu'...tacsu' se mira ca oare de ce zice asa?eu ma fac,ca ploua,zic:nu stiu draga habar n-am... )
De evitat cuvantul fluture la el e:futete,preferabil fluturas=tu'ash...
Tren=tlem,unde merge trenul?=a maie(toate trenurile merg la mare..)
Mai nou foloseste toaleta in loc de olita,pipi eceu zice si cum noi il laudam ca ce baiat mare e el se duce de una chiar daca nu are nevoie si sta si zice nu pipi acum...aiziu(poate mai tarziu)...
Ii place f. mult la baie mai putin spalatul pe cap,desi are samponel antilacrimi iar eu incerc sa fiu cat mai delicata urla de zici ca-l tai si-l chiama pe tac'su in ajutor,care vine intr-un suflet si ma cearta ca ce-i fac ,sa-i las comoara in pace,si alintatul ala micu asa-l strage in brate si se smiorcaie de numa' aratandu-i ca ce i-a facut mamami'lui...
Cand e prea obraznic sau nu intelege de vb. buna il mai inghesui intr-un colt si-l iau de mot sau ii dau o palmuta la fund,daca-i numa' cu mine acasa rade de se tavale spre disperarea mea,daca-i si tac'su urla de zici ca l-am omorat si se duce sa ma parasca....tacsu' zice ce-ai facut ai batut cumva baietu'?eu zic :nu draga ,nu i-am facut nimic dar nu intelege ca...de-aia plange...
Mamica=mamami' tati=a'cati taticu=cucucu tac'tu=cac'tu..
Bunica=anea'..bunicu=abu'
O data abu' nu era acasa,anea era nervoasa pe el ca nu mai avea de a se intoarce din piata unde il trimisese dupa cumparaturi si bubuletu' tot intreba:''u' abu?(unde-i bunicul)e la gagici i-a raspuns maica-mea,deatunci bu bu spune la toata lumea ca abu' i 'a gici=bunicu-i la gagici.
Tot ce e in cantitate mai mare de 1 e tii 'pa'(adica trei patru,adica mai mult)bineinteles ca foloseste expresia la greu cand e vb. de ciocolata sau dulciuri,vrea tii'pa'..
Postat 17 April 2010 - 08:31 AM
S4034961.JPG (51.2K)
Number of downloads: 0
Si inca unul zambitor cu nas si gura
S4034963.JPG (52.65K)
Si asa scrie repede repede se face ca e foarte concentrat si are de scris...
S4034962.JPG (54.86K)
Acestea sunt cazurile fericite unde isi exercita talentul pe caietul de desen,in rest pe pereti,pe lenjeria noua de pe pat,etc....
Postat 26 April 2010 - 07:13 PM
Postat 05 July 2010 - 09:48 AM
"bambana" = bomboana (practic nu-s bomboane ce ii dau, is niste drajeuri de lapte de capra, scoase de karihome
"abuzu" = autobuzul nu-l abuzeaza nimeni, mah!
"cocudu" = cocoshu'
"babaganu"= papagalu'
"camoninu" = camionu'
si inca citeva pe care nu mi le mai amintesc.
are insa o fixatie. ventilatoru'. i-am zis de nenumarate ori ca i se spune "ventilator". reactia lui e sa dea din cap, sa spuna "nunu" si sa ii dea drumu' la versiunea lui: "bagania". incapatzinat ca muma-s ....aaaaa ... e incapatinat, mai ...
p-orma la categoria "romgleza" e cuvintul "pesh", intre "peste" si "fish".
samdsamd
Postat 05 July 2010 - 02:38 PM
vaxile, la 05 July 2010 - 09:48 AM, a spus:
samdsamd
Pesh..
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 06 July 2010 - 03:06 PM
In traducere: Nuti, sun-o pe buni la telefon!!!
Postat 06 July 2010 - 03:10 PM
La el nu exista C ci T , asa ca merge la Wc sa faca TATA! Crocodilu-i TOTODIL , ciocolata-i TOTOLATA....si cu G are probleme , tot T e.
Asa ca alearga , alearga si daca-l intrebi ce face zice:Eu fu...., fu....tare!!!!!!
Postat 06 July 2010 - 03:14 PM
Eataly, la 06 July 2010 - 02:57 PM, a spus:
picurato
maturato
custuroi
Pai nu are dreptate fata ?
Doara
NU DE LA RÂM NE TRAGEM ?
Noi cu totii suntem urmasii Romei.
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 06 July 2010 - 06:35 PM
Postat 07 July 2010 - 08:48 AM
La navigation spune bicatzon, la prajitura spune biciulila, in germana spune corect.
Postat 07 July 2010 - 09:39 AM
Postat 07 July 2010 - 02:37 PM
balghen=galben
malaie=lamaie
nice=niste
strogolit=rostogolit
Postat 08 July 2010 - 03:36 AM
Postat 20 July 2010 - 01:54 PM
- Tu ce vrei de ziua ta?
- Un pic (de) smantana!
De-ar fi asa, mai mereu o sa fie ziua lu' nepot-miu!
Alte cuvinte nou intrate in dictionaru' nepotelului:
boiţiche = beculeţele
pochichica = păturica
moţiia = mozarella
Postat 20 July 2010 - 02:37 PM
Nepot-miu: 100!!!
Da' mama cati ani are???
100!!!
Hai, ma, si tu si mama-ta, tot 100??? Zi-mi cati ani ai!
Dupa cateva momente de gandire, pustiu' isi ia o mecla de smecherila si raspunde gingas: ap'oape doi!