Parooole, parole parole...
Postat 05 April 2012 - 01:20 PM
Tat'su a intzepenit , s-a uitat la mine , atunci ea zice: Papi? Am Am!!!! Si i-a aratat farfuria din nou.
Am lasat-o in pace. Si-a atins scopul , picea!
Postat 05 April 2012 - 02:02 PM
Mutti, la 05 April 2012 - 01:20 PM, a spus:
Tat'su a intzepenit , s-a uitat la mine , atunci ea zice: Papi? Am Am!!!! Si i-a aratat farfuria din nou.
Am lasat-o in pace. Si-a atins scopul , picea!
q.e.d!!!!!!!! Misto faza!
Postat 05 April 2012 - 02:11 PM
Poftim cultura....... puslama nerecunoscatoare......
Postat 10 April 2012 - 07:20 AM
- ciorba de interfon cu cuie, cuie care inteapa la limba (e si sadic pe deasupra!!!!!);
- pizza la cuptor cu sos de fermoar (n-am aflat de unde provine fermoarul - de la ghete,, de la vreo haina....???);
- ciorba de stalp murdar (asta varia, era si masina murdara).
Mai erau vreo 2, da' normal ca le-am uitat....
Sa va explic cum 3 adulti erau prastie, pe langa puslamaluta, incercand sa-si recapete suflul si sa se opreasca din ras??? Nu prea va pot explica...
Tre' s-o-ntreb pe sor-mea daca a mai continuat cu bucatareala si dupa ce-au plecat de la noi.
Postat 10 April 2012 - 07:57 AM
Postat 10 April 2012 - 10:38 PM
Ciocolata!!!!
Azi a fost ziua unui prieten, Jesus, si nu eram pregatitzi cu cadou ca noi la vremea asta trebuia sa fim in concediu : Asa ca i-am facut iute un tort de cioco in care i-am infipt un Bordeaux ( Jesus le iubeste pe ambele iar nevasta-sa eram sigura ca nu-i face tort ). Trecem drumu' la ei , ii cantam La multzi ani , pune tortu' pe masa....asta mica incepe:
Koku , koku!!!!
Eu n-o bag in seama......ea continua...Mama? Koku Esu ( =Jesus) , Enena ( ea nu se mai cheama Elela ci Enena) nei , nei.... Esu am am...
Postat 15 May 2012 - 11:50 AM
Mama? Tata aia? ( Tata haia? ) haia= nani
sau....( nu mai scriu pe limba ei )
- papucii anziehen.....
- mare Bagger
- Bus-ul gol
- noch lapte......
etc..
Postat 15 May 2012 - 11:50 AM
Mama? Tata aia? ( Tata haia? ) haia= nani
sau....( nu mai scriu pe limba ei )
- papucii anziehen.....
- mare Bagger
- Bus-ul gol
- noch lapte......
etc..
Postat 15 May 2012 - 12:13 PM
Mutti, la 15 May 2012 - 11:50 AM, a spus:
Chifteaua. Vorbeste bine si RO si F. In RO, daca nu stie un cuvant mai arunca cuvantul frantuzesc.
Daca o ia cu mine pe frantuzeste i-o intorc imediat ca io nu stiu frantuzeste si ca cu mine sa vorbeasca in RO. Uneori mai vorbeste cu ma-sa in frantuzeste si cand e sa-mi zica mie ceva o da pe romaneste.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 15 May 2012 - 09:09 PM
Mutti, la 15 May 2012 - 11:50 AM, a spus:
Ale mele. Nu te preocupa, se va rezolva in timp. Eu vad diferenta si intre ele. Deja Mara face bine deosebirea intre limbi, Giulia inca le mai incurca.
Cu timpul si multa rabdare 'problema' se rezolva... Pentru mine, de fapt, nu e o problema.
Stai linistita.
Si eu fac la fel ca Dragos. Le atrag atentia, atunci cand o iau pe aratura in italiana, ca eu stiu sa vorbesc romaneste. Mara se corecteaza imediat, Giulia inca le mai amesteca, dar si ea e pe drumul cel bun.
Postat 16 May 2012 - 08:20 AM
Partea prosta e ca si noi amestecam limbile...ne-a auzit poate pe noi.....
Postat 16 May 2012 - 10:42 AM
Mutti, mi-e mai mare dragul sa citesc ce zice Elena, imi inchipui ca e foarte dragalasa ea asa bilingva
http://clipedelicioase.blogspot.com/
Postat 16 May 2012 - 02:21 PM
A, am uitat, fiica-mea vorbeste si a 5-a limba ca are cuvinte care nu le intelegem neam. Ne dam cu presupusul, dar niciodata nu ghicim...
Postat 16 May 2012 - 05:52 PM
Era mama la noi si venea la noi in bucatarie ne zicea in italiana dupa care se ducea la mama si-i spunea in romaneste.
Acum mai uita cate un cuvant in romaneste si-l inlocuieste cu unul italianizat."Mama a picuratoo"
Sunt o gramada de copii la scoala romani( in grupa ei erau 4) si se simt asa de importanti ca ei stiu doua limbi.
Sau ce ma amuza cand spune:
"mi nervi"= ma enervezi
Postat 04 June 2012 - 10:18 AM
Mama , lass Enena Ruhe ! cu un R d-ala din gat.... ( Lass Elena in Ruhe = las-o pe Elena in pace)
Cum ii spun ceva ce nu-i convine , cum se smuceste , se uita urat la mine si tranteste:
Mama , lass Enena Ruhe !
Postat 04 June 2012 - 10:42 AM
milena, la 16 May 2012 - 02:21 PM, a spus:
Pe langa franceza si romana, chifteaua mai vorbeste "chineza-japoneza" si... inca o limba care nu are nume fix. Limba pe care o vorbesc si eu (m-am nascut stiind-o, la fel si chifteaua) si ma inteleg cu chifteaua de minune cand o vorbim (ca sa nu ne inteleaga altii)
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 17 June 2012 - 01:12 PM
Coboram din masina : Mama , banu' , utzu
Ok , bagam banu' , urc fata-n carutz...intram in magazin , cumparam una-alta..pe cand sa fim gata trecem pe langa un morman de masini/basculate/camioane...fata striga: mama , mit! = cu noi....eu spun NU ...ea mai incearca...Mama? kaufen! = sa cumparam.....
Zic: Nu cumparam , Elena, ca mama n-are bani.
La care ea iute arata spre locul unde bagi fisa/banul in carutz: Mama , da ( acolo) banu'!
Postat 17 September 2012 - 02:31 PM
- da' ce-ai patit tata? e reumatism?
- daaaaaaaaaaaaa
daa, clar reumatiasm ...
Postat 17 September 2012 - 02:33 PM
Mutti, la 17 June 2012 - 01:12 PM, a spus:
Coboram din masina : Mama , banu' , utzu
Ok , bagam banu' , urc fata-n carutz...intram in magazin , cumparam una-alta..pe cand sa fim gata trecem pe langa un morman de masini/basculate/camioane...fata striga: mama , mit! = cu noi....eu spun NU ...ea mai incearca...Mama? kaufen! = sa cumparam.....
Zic: Nu cumparam , Elena, ca mama n-are bani.
La care ea iute arata spre locul unde bagi fisa/banul in carutz: Mama , da ( acolo) banu'!
face ca fii-miu cu inghetata. ca sa-i ia muma-sa inghetata. nu, ca n-am bani. acu' de fiecare data cind trecem pe linga 7/11 intreaba suav pe muma-sa "mami, tu are bani?"