Recomandare: Chioggia, poi...Comacchio!
Laguna Venetto
Postat 14 September 2013 - 09:26 AM
Recomandare: Chioggia, poi...Comacchio!
Postat 14 September 2013 - 07:25 PM
Comacchio este un loc frumoas. O localitate pescareasca în provincia Ferrara, regiunea Emilia Romagna. Seamana bine Venetiei în ceea ce priveste arhitectura si canalele. Gondoliere nu am vazut, doar plimbari cu barca, facute de o echipa de barbati echipati în pantaloni negri si tricouri albastre. În bucatarie, tipic comacchiez, este tziparul. Eu nu l-am gustat. Barbatu-meu a mîncat tot ce "creste" în mare, lacuri, belti
Desi mic,Comacchio are 7 Lidi.
Renumita punte -Trepponti - (trei punti) este emblema orasului sub care se întind 3 canale.
Este construita în 1634 de Luca Danesi. Pe canale se poate plimba cu barca(Comacine-barcile cu margine joasa, cu care cîndva se transporta sarea).
Îmi pare rau ca nu aveam unde ma urca mai sus, sa prind toata puntea. O costructie superba!
În apropierea de Via della Pescheria, este o piata traditionala, unde se gasesc tipari proaspeti si alte vietati din apa, mare, lac.
Intrarea din piata de la distanta, de peste canal.
Cînd am ajuns noi la piata, era pe sfîrsite.
Tiparii, înca vii
Plimbari pe canale.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 14 September 2013 - 07:27 PM
Terasa unui local micut, unde am servit o înghetata, era pe apa! Frumos!
În canale, erau pesti
Ferestre si ferestre. Intrarea - Palazzo Bellini.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 14 September 2013 - 07:27 PM
Un mini magazin, cu de toate
Decoratia de la intrare
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 14 September 2013 - 07:28 PM
În multe locuri/cîrciumi/cabinete medicale... etc, se ajunge trecînd o punte, adica peste canale.
Aici de exemplu, este cabinetul unui doctor. Nu e punte... nu ajungi la dumnealui
(era weekend).
Aici era "o turma" de minipesti
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 16 September 2013 - 06:34 AM
Maya, la 14 September 2013 - 07:28 PM, a spus:
Hello! Ma bucur ca ai fost acolo. Vis-a-vis de carutul de inghetata care aminteste de bragagii din Giurgiu este o gelaterie unde serveste o ramanca de prin dealurile Tecuciului. Cum era ora amiezii si nici un restaurant nu era deschis, am servit aici bruschete, cafea si spremuta. In "Ristorante Cantinon", peste punte, in alt an, am servit um platou imens de 2 persoane cu tot ce misuna prin apa (tipari, dorada, sol, creveti, sepiole, moscardini, langustini, acciughi...plus vin alb la pahar). Totul in jur de 85 eur. Un rasfat care a contat cat 1 saptamana de pizza, pasta, verdure. Foto 14- un cabinet medical cu punte glisanta probabil cu motor, pe sine cu cremaliera, care se retrage la ora inchiderii sau cand se trece cu barca. Ora de siesta (13,00-16,00) pustieste catunul vechi lasand umbre ascutite printre cladirile rosii. In parcarea de langa podul triplu este o pescarie mare. Poti cumpara Aciughi foarte convenabil.
PS Ca sa nu uit: "Treponti" nu este unic! Cine a fost in Lubljana a vazut si s-a plimbat pe TriMosti, adica in slava "Trei Poduri"! Promit foto din HD inaccesibil acum!
Postat 30 September 2013 - 04:32 PM
Postat 30 September 2013 - 08:44 PM
Carmella, la 30 September 2013 - 04:32 PM, a spus:
Era ora prînzului. Atunci strazile sînt pustii. Daca vrei înghesuiala pe strazi înguste si canale, Venetia ti-o ofera în orice timp al anului si cam la orice ora, chiar si la prînz. Te lovesti de toata lumea
Asta e farmecul Comacchio-ului, e liniste, putini turisti mai ales la sfîrsitul lunii august/începutul lui septembrie Hotel, cafenele and co, majoritatea doar localnici - pe Lidi (am fost pe Lido degli Estensi, Lido di Spina si Porto Garibaldi) , la fel. Suuuper!
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 30 September 2013 - 10:20 PM
Postat 01 October 2013 - 12:51 PM
Mi-a placut Venetia foarte mult, dar înghesuiala nu a fost unul din motive
Pazea gondola
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 01 October 2013 - 11:53 PM
Maya, la 01 October 2013 - 12:51 PM, a spus:
[center]
Pazea gondola
Haha, da! Nici eu nu pot sa spun ca inghesuiala a fost un motiv, mai ales daca mai uit si la poza ta Prima data cind am fost in Venetia am fost numai cu fecior-miu, si la intoarcerea acasa m-a dat de gol: "mama a zis ca italiencele nu-s frumoase, dar italienii i-au placut" auzise si el discutii de oameni mari...
Postat 03 October 2013 - 01:45 PM
Carmella, la 01 October 2013 - 11:53 PM, a spus:
Haha, da! Nici eu nu pot sa spun ca inghesuiala a fost un motiv, mai ales daca mai uit si la poza ta
Ala era un gondolier plictisit ce n-avea chef de vîslit
In piazza San Marco, unde e loc, e ok cînd e multa lume... dar pe stradutele înguste e obositor sa tot te plimbi în rind cu altii, sa te "slefui" cu ei
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 03 October 2013 - 03:27 PM
Se vede ce e in spate, nu? Puhoi de oameni.
Si in piata, aglomeratia maxima pe care am vazut-o vreodata intr-un oras, nu pe un stadion la vreun concert...
Dar pentru asa niste vederi merita aglomeratia, zic eu
Si soseaua pe care se ajunge in Venetia, un drum prin mare, sint fascinata de el. Poza e facuta de la ultimul etaj al parcarii.
Postat 06 October 2013 - 08:04 AM
Frumoase poze!
Moama ce anghila in farfurie, in primul post!
PS: cazare in Mestre, foarte comod si preturi normale. Apoi ajungi imediat in bus in Venetia (parca sunt 20 km), dupa care o iei pe stradute sau cu vaporetto pana in piaza San Marco ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!