Ador roșiile cu patimă. Nu îmi lipsesc din casă nici în sezonul friguros. Chiar dacă nu-s la fel de gustoase ca cele coapte de soare, le cumpăr, deoarece nu pot să-mi închipui să nu le am în casă. Roșii, mozzarella și busuioc - fară ele viața n-ar mai fi tricoloră
...ce e mai frumos decît să prepari o rețetă cu ingrediente din producție proprie? Satisfacție 100%!
Starletele din grădina mea:
Rosiile gălbioare
Buchețel de busuioc
Pătrunjelul răzlet
Usturoiul tinerel - are cățelandrii mititei încă
Roșioarele decorative, nu puteam să le las neprezentate
Ingrediente:
- roșii încă necoapte/portocaliu-verzui
- busuioc sau/și pătrunjel, tocat fin
- usturoi, tocat fin
- piper negru, proaspăt rîșnit
- sare de Himalaya, proaspăt rîșnită
- 1 linguriță ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1/4 linguriță zahăr brun
- 1 linguriță Worcestershire sau soy sauce
Se spală roșiile. Una-două roșii ( nu mai multe - doar cît să primească salata un "grill touch" )
se curață cu peeler-ul (cu dinți), se feliază grob și se amestecă cu Worcestershire sauce/
sau sos de soia, o parte din usturoi, zahărul brun, sare si piper după gust.
Feliile se rumenesc pe ambele parți pe un grătar încins bine. Apoi se toacă mai grob.
Restul roșiilor se pun întregi pe grătar și se rumenesc pe toate parțile pînă se înmoaie puțin.
Se scot într-un vas, se acoperă și se lasă la racorit după care se curață de pieliță și se toacă mărunt.
Se amesteca roșiile, se daugă restul de usturoi, verdeață și uleiul de măsline, și se amestecă bine.
Se condimentează cu sare și piper după gust și se servește cu mare poftă pe pîine proaspată.
Merge foarte bine ca garnitură pe lîngă un piept de pui grilat sau chiar și un steak de vită,
cotlet de porc... nu știu dacă mi-ar place cu pește, dar asta nu înseamnă că n-ar potrivi
Am servit-o cu turtițe proaspete, făcute din aluat de pîine, la tigaie. Un deliciu!