Aici se gaseste pe meniul restaurantelor cu specific piemontez, se serveste ca aperitiv nu cum o fac unii drept felul II.
Am zis sa-i deschid un subiect dedicat pentru ca exista doar unul in care se cauta reteta.
Eu bucata de carne o fierb cu legumele de la salata boeuf (cartofi si morcovi), cind e rece o tai felii foarte subtiri si deasupra pun sosul facut din maioneza, ton din conserva si uneori citeva capere
Asta e varianta rapida pentru ca in cea traditionala sosul se facea din legumele in care fierbea carnea care se pisau bine si se amestecau cu ou pina ce iesea un sos asemanator maionezei.
Asta e cel facut duminica
Pagina 1 din 1
Vitello tonnato
#2
Postat 08 October 2013 - 06:18 PM
Nu am facut niciodata cu sosul din legume.Sosul de legume se amesteca mai apoi cu ton, sau nu?
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#3
Postat 08 October 2013 - 06:52 PM
Iti traduc aici reteta, eu l-am facut ca mai sus mereu pentru ca asa m-a invatat bunica lui Stefano, se vede ca odata cu trecerea anilor a trecut si ea la reteta mai simpla
Vitello tonnato, reteta traditionala piemonteza
· 700-800 gr carne de vita ( aici se numeste magatello e bucata numaru 5 de aici http://www.coalvi.it...zione/tagli.pdf )
· 1 morcov
· o ceapa
· unt cit o nuca
· putin vin alb
· supa
· 200 gr ton
· un pumn de capere
· 2 ansoa
· ulei de masline extravirgin
· 3 galbenusuri fierte tari
se taie marunt morcovul si ceapa si se prajesc in unt. Se adauga carnea, se lasa sa se coloreze pe toate partile, se deglaseaza cu vinul alb si se lasa la fiert circa 40 de minute adaugind supa.
Carnea trebuie sa ramina roz, deci nu sa fiarba ca la o friptura, in acel moment se adauga tonul, caperele si ansoa. Se scoate carnea si se lasa citeva minute sa se odihneasca.
Se mixeaza restul ingredientelor ramase in tigaie si se adauga galbenusurile si un pic de ulei daca e necesar amestecind ca la maioneza, se poate adauga si putina supa daca e necesar. Se serveste carnea (calda sau rece) taiata felii foarte subtiri cu crema-sos calda obtinuta.
Vitello tonnato, reteta traditionala piemonteza
· 700-800 gr carne de vita ( aici se numeste magatello e bucata numaru 5 de aici http://www.coalvi.it...zione/tagli.pdf )
· 1 morcov
· o ceapa
· unt cit o nuca
· putin vin alb
· supa
· 200 gr ton
· un pumn de capere
· 2 ansoa
· ulei de masline extravirgin
· 3 galbenusuri fierte tari
se taie marunt morcovul si ceapa si se prajesc in unt. Se adauga carnea, se lasa sa se coloreze pe toate partile, se deglaseaza cu vinul alb si se lasa la fiert circa 40 de minute adaugind supa.
Carnea trebuie sa ramina roz, deci nu sa fiarba ca la o friptura, in acel moment se adauga tonul, caperele si ansoa. Se scoate carnea si se lasa citeva minute sa se odihneasca.
Se mixeaza restul ingredientelor ramase in tigaie si se adauga galbenusurile si un pic de ulei daca e necesar amestecind ca la maioneza, se poate adauga si putina supa daca e necesar. Se serveste carnea (calda sau rece) taiata felii foarte subtiri cu crema-sos calda obtinuta.
#4
Postat 09 October 2013 - 09:13 AM
Mersi, Adriana! Daca nu mergem sambata undeva sa mancam, asta o sa fac
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#6
Postat 18 May 2020 - 05:40 PM
Eu la sos adaug morcovul fiert, de aici culoarea.Abia asteptam sa vina caldura si sa-l fac.
#9
Postat 20 May 2020 - 07:50 AM
Ma gandesc grav la asta de vreo saptamana...am o pofta maxima.
Heave ho, buccaneers ;)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1