Ingrediente pentru 3 portii:
- felii de pîine/ 12 felioare de bagheta
- 4 oua
- 2 bile de mozzarella, feliate
- putin unt, pentru uns pîinea
- 6 lingurite de smîntîna
- 1 legatura mica de patrunjel, tocata grob
- sare, piper
- 1 lingura ulei de masline e.v.
Eu am folosit o bagheta taraneasca, mai densa - fara afînatori, din faina de spelta. Am pus cîte 4 felioare de caciula.
Daca serviti salata sau altceva pe lînga, puteti socoti cîte 2 felioare de caciula si aveti 6 portii. Daca va e foame tare,
reveniti din nou la cele 3 portii initiale de la care am plecat
Pregatim ingredientele si fixam cuptorul la 200°C.
Între timp batem ouale cu smîntîna, sare, piper si patrunjel.
Turnam amestecul peste felioarele de pîine/bagheta,
pe care le-am uns în prealabil cu putin unt si le-am asezat în tava cu hîrtie de copt,
pe partea unsa. Eu am stropit felioarele cu putin ulei de masline.
Deasupra aranjam feliile de mozzarella, daca a mai ramas ceva patrunjel pe tocator
îl împrastiem deasupra, ca doar n-o sa-l risipim
Dam tava în cuptor, si o lasam... pîna arata bine
Se transfera foarte usor din tava pe platou, cu sau fara hîrtia de copt.