Metode casnice de a inlocui detergentii chimici please help
Postat 25 October 2013 - 10:06 AM
O fi mergand cu bicarbonat de sodiu?
La masina de rufe, eu pun bicarbonat (pe langa detergent) si imi scoate petele, igienizeaza cu mare succes! De asemenea pun otet 9% in loc de calgon. Dar nu am incercat doar cu bicarbonat. S-or spala?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 25 October 2013 - 12:31 PM
Daniella, la 25 October 2013 - 10:06 AM, a spus:
O fi mergand cu bicarbonat de sodiu?
La masina de rufe, eu pun bicarbonat (pe langa detergent) si imi scoate petele, igienizeaza cu mare succes! De asemenea pun otet 9% in loc de calgon. Dar nu am incercat doar cu bicarbonat. S-or spala?
iesi din plapumioara vezi ca ff bun W5 DE la lidl
pup
Postat 25 October 2013 - 04:30 PM
Postat 25 October 2013 - 06:19 PM
Daniella, la 25 October 2013 - 04:30 PM, a spus:
Auzi, cand spui ca ai pus o lamaie taiata in 98... unde ai pus-o? Daca o pui in spatiul unde pui detergentul de obicei nu cad bucatele in rufe?
Postat 25 October 2013 - 07:26 PM
ralesu, la 25 October 2013 - 06:19 PM, a spus:
Daniella, la 25 October 2013 - 04:30 PM, a spus:
Auzi, cand spui ca ai pus o lamaie taiata in 98... unde ai pus-o? Daca o pui in spatiul unde pui detergentul de obicei nu cad bucatele in rufe?
E vorba de masina de vase.
Iar cu detergentul, cred ca verber se referea la tabs-uri W5 pentru masina de vase, iar Daniela a bagat W5 detergent lichid de vase (cît o maslina), pentru spalare manuala.
Apoi a spus ca la masina de haine, pe lînga detergent mai baga si bicarbonat ca scoate petele, si otet pentru îndepartarea sau prevenirea depunerii calcarului.
Daniela, dupa parerea mea, nu e bun nimic din astea. Otetul strica aproape toate aparatele, iar bicarbonatul folosit în cantitatea asa mare se poate depune prin oaresce furtunele/tevaraie curbata, si înfunda cu timpul, sau alte chestii.
Cu bicarbonat si lamîie poti curata baia de la cap la coada, la fel bucataria - ma refer la chiuveta, sau apa in bol de sticla lasata la maxim în cuptor cu bucati de lamîie. Dupa ce clocoteste, închizi cuptorul si deschizi usa abia cind e caldut si totul aburit. Atunci totul e înmuiat. Cu apa din vas cureti peretii si cu asta basta

La fel cu MO.
La masina de vase, daca chiar nu ai detergent adecvat în casa, cu un program maxim/fierbinte, vasele se spala fara probleme. Dar asta doar asa cînd si cînd, altfel risti depuneri grase în viata masinii

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 25 October 2013 - 07:42 PM
Cand cureti baia bucataria cu bicarbonat si lamaie, cum faci? Amesteci bicarbonatul cu zeama de lamaie? il pui in apa in care ai fiert lamaile?
Postat 25 October 2013 - 07:57 PM

<DIV style="WIDTH: 538px" class=fleft><!-- Begin Tag for TradeAds -->Extractul de lamaie cu bicarbonat, <STRONG>alternativa naturala la chimioterapie</STRONG> se prepara astfel:<BR><BR><BR><BR>- intr-un litru de apa, se fierbe timp de un minut, coaja unei lamai, apoi se lasa la macerat, de seara pana dimineata.<BR><BR>- in dimineata zilei urmatoare, lichidul se filtreaza. In acest macerat se stoarce sucul lamaii, se adauga miere (dupa gust) si o lingurita de bicarbonat.<BR><BR>Bolnavii trebuie sa consume zilnic un litru de limonada preparata in cest mod.<BR><BR>De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru intregul organism.<BR><!-- End Tag for TradeAds --></DIV><BR><BR>
Postat 25 October 2013 - 08:54 PM
Postat 27 October 2013 - 08:01 AM
Nu stiu ce s-a intamplat cu mesajul ala de sus, s-a stricat ... scuze am niste erori de script la explorer si nu mai reusesc sa fac mare lucru ...
Postat 28 November 2013 - 11:33 AM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!