Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#101
Postat 21 December 2010 - 11:21 AM
De revelion voi face crap prajit, salata de vinete, pateul de ciuperci marca nico ciorba radauteana, salat ruseasca si eventual un curcan umplut, da asta inca nu stiu tre sa ma consult cu sotu si sa vedam daca ne vin musafiri.La dulciuri pt revelion inca nu m-am gindit , voi face ceva usor, ma inspir eu de la voi
#102
Postat 21 December 2010 - 12:28 PM
sissi, la 21 December 2010 - 11:21 AM, a spus:
De revelion voi face crap prajit, salata de vinete, pateul de ciuperci marca nico ciorba radauteana, salat ruseasca si eventual un curcan umplut, da asta inca nu stiu tre sa ma consult cu sotu si sa vedam daca ne vin musafiri.La dulciuri pt revelion inca nu m-am gindit , voi face ceva usor, ma inspir eu de la voi
Ti-am pus reteta la dulciuri...
#103
Postat 21 December 2010 - 12:44 PM
Adriana, la 20 December 2010 - 10:20 PM, a spus:
10_Deluxe_50_Anatra_b.jpg
cica ar avea 2.8 kg, cam cite ore tre sa stea la 200°C? Ca sa stiu daca tre sa ma trezesc devreme in ziua de Craciun
Adriana, abia acum am vazut mesajul...destul de mult cred, ca nu am sonda ( tu poti verifica cu sonda). eu personal ma uit si o intep cu furculita, si sa nu iasa sange la intepaturi.
plus ca sa fie bine rumenita. eventualolpui doar pe domn ratzoi ( nu e canette /ratza) la cuptor, si adaugi ulterior merele .
#104
Postat 21 December 2010 - 01:27 PM
Cre ca mi-o pregatesc de cu seara si dimineata devreme cind cineva se trezeste sa dea mincare la ciine porneste si cuptorul
#105
Postat 21 December 2010 - 03:08 PM
citii de un nene care zicea 3-4h la 130°C ( cuptorul)
#106
Postat 21 December 2010 - 03:53 PM
Deabia astept s-o fac.Nu stiu cît cîntareste( o s aflu ),dar eu o fac dupa feeling,furculita,proba de microfon La rata nu ma las dupa sonda si temperatura interioara.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#107
Postat 21 December 2010 - 05:47 PM
Miha, ma bazez si eu pe toate ca n-am experienta cu o rata intreaga. Dar vroiam sa stiu cam la ce ora tre sa pornesc ca sa stiu la ce ora sa ma trezesc simbata, ca io as vrea sa dorm da' teama mi-e ca n-o sa am timp sa dorm cum imi place
#109
Postat 22 December 2010 - 09:40 AM
#110
Postat 25 December 2010 - 08:27 PM
Noi avem burtile pline, si acum ne-a prins lenea
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#111
Postat 25 December 2010 - 08:49 PM
azi la pranz ;somon afumat&icre de manciuria, toba, masline in aluat frantuzesc ( luat de pe site italian), delicioase au zis mesenii,si cornulete cu burduf,
pateuri cu sos de rosii&parmezan &origano ( pentru vegani, fara poze ) , racituri de porc, oua umplute , friptura si sarmale....au ramas pe maine caci toata lumea ghiftuita
desert un cremsnit home made, cu crema si tot...au zis ei ca miam ce bun...
Imagini atasate
#112
Postat 25 December 2010 - 09:38 PM
#113
Postat 25 December 2010 - 09:59 PM
La noi mîine somon,icre si de astea.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#114
Postat 26 December 2010 - 06:00 AM
Maya, la 25 December 2010 - 08:27 PM, a spus:
Noi avem burtile pline, si acum ne-a prins lenea
Bie, bie, noi tot cu "porcarii" am petrecut, si bune au fost. Burtile in sus, mintea mai lenta...copiii mai ocupati.
Lene mai ca la carte. Nici de poze cu mancare nu ne-a mai ars in ultima vreme.
#115
Postat 26 December 2010 - 08:37 PM
pentru azi ne dregem cu ciorba de coada de bou (buna tare, maya te pup)
#116
Postat 26 December 2010 - 11:26 PM
Anul acesta, satui de legume fara gust venite de peste mari si tari, am facut toate cumparaturile din targul de produse traditionale romanesti (a fost o editie speciala de Craciun deschis 18-23 dec): preparate stramosesti pentru mese boieresti. Cica ar fi bio si eco (realizate in ferme si gospodarii taranesti) produsele ... , nu dau crezare 100% ...insa sper sa fie mai apropiate de natural decat cele industriale.
Astazi un aperitiv, din toba, lebar, carnat uscat de vreo 3 feluri (afumat, neafumat, mai picant), pastrama, un muschiulet minunat, un cascaval afumat de brasov, o branza de oaie si o branza de capra, asortate ici colo cu muraturi sfecla rosie si o salata verde. Nu in ultimul rand am cumparat si un vin rosu si unul alb. Eu am gustat doar pe varful buzelor vinul rosu, e tareee...
Un pastrav afumat in cetina de brad
Un carnat proaspat, sarmalute, bulz si cartofi cu rozmarin la cuptor
Variatiuni de cheese cake:
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#117
Postat 27 December 2010 - 05:14 AM
La-Chef-A, la 26 December 2010 - 06:00 AM, a spus:
Bie, bie, noi tot cu "porcarii" am petrecut, si bune au fost. Burtile in sus, mintea mai lenta...copiii mai ocupati.
Lene mai ca la carte. Nici de poze cu mancare nu ne-a mai ars in ultima vreme.
Iaca ce spune Ada Milea in al sau Colind:
Ding, ding, ding
Ninge asa frumos afara
Lumea S'a inchis in casa
Si infipta in mancare
E mai grasa, mai frumoasa
Copilasii unsurosi
Se strecoara'n asternuturi
Si cu pofta de sub unghii
Clantane si'nghit rebuturi
Iar parintii se imbata
Sorb cu zgomot din pocale
Sfasie cu dintii lacomi
Bucati din foste'animale
Si se simt mai buni si veseli
pt ca e sarbatoare
fericirea lor depinde,
Ding, ding, ding doar de mancare
Mos Craciun cu'n sac de daruri
Trecea'n gandurat pe afara
O familie de sarmani l'a rapit si il prepara
Iar acum cu bucurie, va anunt lumea'i mai buna
Suntem toti in farfurie, ding ding ding ding pofta buna
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#118
Postat 27 December 2010 - 12:29 PM
De Anul Nou poate ma incumet sa fac ceva mai multe, o sa am mai multe zile libere
#119
Postat 27 December 2010 - 12:39 PM
#120
Postat 27 December 2010 - 05:44 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!