Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#101 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 21 December 2010 - 11:21 AM

Am facut si eu meniu de craciun: Ciorba de coaste afumate, ar fi fost bun un picior de ala afumat , da na ,sunt bune si coastele, sarmale la oala de lut cu bucati de piept de porc printre ele, piftie de aripi de curcan si daca e nevoie si friptura, am gasit ceva cirnati proaspeti la merkur, dulciuri, turte nu fac ca e foarte mult de munca la ele desi nu am macat de foarte foarte multi ani, o sa fac polos , bumbii mosului marca piscotel :pupic: ,am gasit pe blogul laurei adamache "Chocolate Crinkles" sper sa imi iasa aaa si as vrea si un tort de mere, as fi vrut sa fac si o alba ca zapada , inca astept retea lui geani.
De revelion voi face crap prajit, salata de vinete, pateul de ciuperci marca nico :lol: ciorba radauteana, salat ruseasca si eventual un curcan umplut, da asta inca nu stiu tre sa ma consult cu sotu si sa vedam daca ne vin musafiri.La dulciuri pt revelion inca nu m-am gindit , voi face ceva usor, ma inspir eu de la voi :lol:

#102 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2010 - 12:28 PM

Vezi postareasissi, la 21 December 2010 - 11:21 AM, a spus:

Am facut si eu meniu de craciun: Ciorba de coaste afumate, ar fi fost bun un picior de ala afumat , da na ,sunt bune si coastele, sarmale la oala de lut cu bucati de piept de porc printre ele, piftie de aripi de curcan si daca e nevoie si friptura, am gasit ceva cirnati proaspeti la merkur, dulciuri, turte nu fac ca e foarte mult de munca la ele desi nu am macat de foarte foarte multi ani, o sa fac polos , bumbii mosului marca piscotel :pupic: ,am gasit pe blogul laurei adamache "Chocolate Crinkles" sper sa imi iasa aaa si as vrea si un tort de mere, as fi vrut sa fac si o alba ca zapada , inca astept retea lui geani.
De revelion voi face crap prajit, salata de vinete, pateul de ciuperci marca nico :lol: ciorba radauteana, salat ruseasca si eventual un curcan umplut, da asta inca nu stiu tre sa ma consult cu sotu si sa vedam daca ne vin musafiri.La dulciuri pt revelion inca nu m-am gindit , voi face ceva usor, ma inspir eu de la voi :lol:

Ti-am pus reteta la dulciuri... :-*

#103 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2010 - 12:44 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 December 2010 - 10:20 PM, a spus:

Stellina, am luat rata asta de la Lidl
Atasament 10_Deluxe_50_Anatra_b.jpg
cica ar avea 2.8 kg, cam cite ore tre sa stea la 200°C? Ca sa stiu daca tre sa ma trezesc devreme in ziua de Craciun :pupic:


Adriana, abia acum am vazut mesajul...destul de mult cred, ca nu am sonda ( tu poti verifica cu sonda). eu personal ma uit si o intep cu furculita, si sa nu iasa sange la intepaturi.
plus ca sa fie bine rumenita. eventualolpui doar pe domn ratzoi ( nu e canette /ratza) la cuptor, si adaugi ulterior merele .

#104 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2010 - 01:27 PM

Cit tre sa aiba inauntru temperatura ai idee?
Cre ca mi-o pregatesc de cu seara si dimineata devreme cind cineva se trezeste sa dea mincare la ciine porneste si cuptorul :pupic:

#105 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2010 - 03:08 PM

Adriana, ai mail :scratch:

citii de un nene care zicea 3-4h la 130°C ( cuptorul)

#106 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 December 2010 - 03:53 PM

Eu am primit rata luxoasa de ograda :scratch:
Deabia astept s-o fac.Nu stiu cît cîntareste( o s aflu :-* ),dar eu o fac dupa feeling,furculita,proba de microfon :hug: La rata nu ma las dupa sonda si temperatura interioara.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#107 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2010 - 05:47 PM

Mersi stellina primit.
Miha, ma bazez si eu pe toate ca n-am experienta cu o rata intreaga. Dar vroiam sa stiu cam la ce ora tre sa pornesc ca sa stiu la ce ora sa ma trezesc simbata, ca io as vrea sa dorm da' teama mi-e ca n-o sa am timp sa dorm cum imi place :scratch:

#108 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2010 - 10:17 PM

Gata :scratch:
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12929626444833.jpg

#109 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 December 2010 - 09:40 AM

Eu iarasi sunt in "deplasare" de Craciun , asa ca mananc pe la familion.Desi , as vrea mult sa-mi pregatesc eu masa de Craciun , mai ales ca am primit cadou un vas roman , vas de lut nesmaltuit , in care vroiam sa incerc niste sarmalute.Eu sunt "traditionala" la sarbatori.

#110 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 December 2010 - 08:27 PM

Na,ati trecut cu bie prin pria zi de Craciun?V-a iesit totul cum trebuie?
Noi avem burtile pline, si acum ne-a prins lenea :occasion15:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#111 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 December 2010 - 08:49 PM

Daaaaaaaaaaa, totul bine, ca de obicei prea multe, ieri seara un baby clapon la cuptor, cu cartofi la cuptor si muraturi

azi la pranz ;somon afumat&icre de manciuria, toba, masline in aluat frantuzesc ( luat de pe site italian), delicioase au zis mesenii,si cornulete cu burduf,
pateuri cu sos de rosii&parmezan &origano ( pentru vegani, fara poze ) , racituri de porc, oua umplute , friptura si sarmale....au ramas pe maine caci toata lumea ghiftuita

desert un cremsnit home made, cu crema si tot...au zis ei ca miam ce bun...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-12933027671168.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-1293302802044.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-12933028188803.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-12933028431858.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-12933029326778.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-129330294735.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2010/post-16-12933029617897.jpg


#112 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 December 2010 - 09:38 PM

Vezi postareaMaya, la 25 December 2010 - 08:27 PM, a spus:

Na,ati trecut cu bie prin pria zi de Craciun?V-a iesit totul cum trebuie?
Noi avem burtile pline, si acum ne-a prins lenea :hug:

Da, a iesit totul cum trebuie. Am mincat fara a exagera, am ambele frigidere pline de resturi. In seara asta doar fructe si ceai :occasion15:

#113 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 December 2010 - 09:59 PM

Foarte fain ,Stella.Sa stii ca de-o racitura parca mi-e dor,si credcao sa fac de revel :occasion15:
La noi mîine somon,icre si de astea.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#114 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 26 December 2010 - 06:00 AM

Vezi postareaMaya, la 25 December 2010 - 08:27 PM, a spus:

Na,ati trecut cu bie prin pria zi de Craciun?V-a iesit totul cum trebuie?
Noi avem burtile pline, si acum ne-a prins lenea :hug:


Bie, bie, noi tot cu "porcarii" am petrecut, si bune au fost. Burtile in sus, mintea mai lenta...copiii mai ocupati.
Lene mai ca la carte. Nici de poze cu mancare nu ne-a mai ars in ultima vreme. :occasion15:

#115 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 December 2010 - 08:37 PM

a fost bine si la noi. Am avut salata boeuf, mousse jambon, castane de apa invelite in bacon, pasta de branza modelata ca un om de zapada, curcanul si ceva fursecuri. In rest, vin si voie buna :occasion15:

pentru azi ne dregem cu ciorba de coada de bou (buna tare, maya te pup)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#116 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 December 2010 - 11:26 PM

Anul trecut am facut masa de craciun la mine cu musafiri (rudele apropiate: parinti, frati, matuse etc) si am avut un menu complet Atraditional, mai ales ca eu nu sunt fun porc si m-am gandit ca toate rubedeniile au sarmale, piftii si "porcarii" la ele acasa. A iesit un spectacol culinar, daca o sa gasesc pozele pe undeva prin pc o sa le postez, desi am doar de ansamblu si doar de la aperitive .. .ca m.am luat cu musafirii si am uitat si eu si iubi sa mai facem foto.

Anul acesta, satui de legume fara gust venite de peste mari si tari, am facut toate cumparaturile din targul de produse traditionale romanesti (a fost o editie speciala de Craciun deschis 18-23 dec): preparate stramosesti pentru mese boieresti. Cica ar fi bio si eco (realizate in ferme si gospodarii taranesti) produsele ... , nu dau crezare 100% ...insa sper sa fie mai apropiate de natural decat cele industriale.
Astazi un aperitiv, din toba, lebar, carnat uscat de vreo 3 feluri (afumat, neafumat, mai picant), pastrama, un muschiulet minunat, un cascaval afumat de brasov, o branza de oaie si o branza de capra, asortate ici colo cu muraturi sfecla rosie si o salata verde. Nu in ultimul rand am cumparat si un vin rosu si unul alb. Eu am gustat doar pe varful buzelor vinul rosu, e tareee...

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933974627776.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933974769483.jpg

Un pastrav afumat in cetina de brad

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933975045614.jpg

Un carnat proaspat, sarmalute, bulz si cartofi cu rozmarin la cuptor

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933974964488.jpg

Variatiuni de cheese cake:Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-1293398755356.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#117 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 December 2010 - 05:14 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 26 December 2010 - 06:00 AM, a spus:


Bie, bie, noi tot cu "porcarii" am petrecut, si bune au fost. Burtile in sus, mintea mai lenta...copiii mai ocupati.
Lene mai ca la carte. Nici de poze cu mancare nu ne-a mai ars in ultima vreme. :floare:

Iaca ce spune Ada Milea in al sau Colind:

Ding, ding, ding
Ninge asa frumos afara
Lumea S'a inchis in casa
Si infipta in mancare
E mai grasa, mai frumoasa

Copilasii unsurosi
Se strecoara'n asternuturi
Si cu pofta de sub unghii
Clantane si'nghit rebuturi

Iar parintii se imbata
Sorb cu zgomot din pocale
Sfasie cu dintii lacomi
Bucati din foste'animale
Si se simt mai buni si veseli
pt ca e sarbatoare
fericirea lor depinde,
Ding, ding, ding doar de mancare

Mos Craciun cu'n sac de daruri
Trecea'n gandurat pe afara
O familie de sarmani l'a rapit si il prepara
Iar acum cu bucurie, va anunt lumea'i mai buna
Suntem toti in farfurie, ding ding ding ding pofta buna
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#118 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 December 2010 - 12:29 PM

Eu am cam facut ce mi-am propus, dar cu ce trebuie sa ma laud neaparat si la voi (ca la altii am facut-o deja) e ca am terminat totul in 3 ore, vineri de la 4 dupa amiaza la 7. Am facut asa: jumari si carne prajita in propria untura, ciorba de porc, sarmale si racituri. Sarmalele in stadiul de a le pune la cuptor, ca fiertul a mai durat 3 ore jumate, iar raciturile le-am pus a doua zi in castroane la prins :pupic: Oricum a fost un record, tinind cont ca nu era nimic portionat, carnea de sarmale am tocat-o tot acasa, am dez-soricat bucatile care erau pentru prajit etc. N-am facut nimic dulce, dar nici nu s-a simtit nevoia. Am cumparat un panettone si niste cornulete "de casa" si am fost prin vizite de unde ne-am intors cu cite o jumatate de cozonac in traista + ce a adus mosul.
De Anul Nou poate ma incumet sa fac ceva mai multe, o sa am mai multe zile libere :floare:

#119 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 December 2010 - 12:39 PM

Bravo fetelor!!! Carmella pana si eu care sunt super rapida in bucatarie,tre' sa recunosc,ma intreci... :floare:

#120 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2010 - 05:44 PM

Carmella :floare: jos palaria pentru operativitate.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi