Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#121
Postat 27 December 2010 - 08:38 PM
Sarmalele de pus la cuptor
si jumarile gata (foarte bune)
#122
Postat 27 December 2010 - 10:02 PM
#123
Postat 27 December 2010 - 11:09 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#124
Postat 27 December 2010 - 11:15 PM
MENU CRACIUN 25 DECEMBRIE 2009
1. APERITIVE
1.1. Aperitiv Philadelphia cheese cu somon fume, icre negre, pasta de somon
1.2. Salata Caprese di mozzarella: Branza Mozzarella cu rosii condimentata cu ulei de masline si busuioc, piper negru proaspat macinat servita pe un pat de salata verde creata
1.3. Salata de somon cu ruccola: Somon fummè, ruccola, cappere; condimentata cu ulei de masline si zeama proaspata lamaie servite pe paine toast tartinata cu unt in momentul servirii
1.4. “Aguacate”: crema de avocado cu usturoi, ulei masline, zeama praspata de lamaie, servit cu grisini cu rozmarin/susan.
1.5. Salata de fasole rosie si porumb cu ton: bucati de Ton in suc propriu, fasole rosie si porumb fierte, dressing de ghimbir.
1.6. Tortillas al salsa pomodoro e basilico: Lipie integrala gratinata cu salsa pomodoro e basilico - rosii, usturoi si busuioc
1.7. Tabbouleh: patrunjel, couscus, menta, rosii, ceapa, ierburi aromate, ulei de masline, zeama proaspata lamaie, sare si piper, se serveste cu lipia integrala
1.8. Prune afumate invelite in coppa si verdeturi italiene trase la tigaie servite cu lipie integrala.
1.9. Grissini cu prosciuto crudo
1.10. Salata de cruditati: mar, morcov, telina, stafide, maioneza light
1.11. Salata de vinete in petale de ardei
1.12. Mouse de branzeturi fine in petale de rosii si ardei
1.13. Frigarui din mozzarella, masline de trei culori, rosii (si galbene) cherry
1.14. Salata de brocolli cu seminte
2. PEPARATUL PRINCIPAL
2.1. Curcan Tandoori: bucatele de medalion de curcan, servite cu orez salbatic fiert la abur, salata creata rosie&verde, feliute de ceapa rosie, feliute de lamaie
2.2. Friptura vitel, servita cu sosurile potrivite la alegere: Salsa Guacamole/ Salsa pomodoro e basilico/Tzatziki si cu ciuperci gratinate cu parmiggiano
2.3. Zucchini cu carnaciori de oaie inveliti in prosciuto crudo.
3. DESERT
3.1. Tiramissù
3.2. Fructe mixte in fondue de ciocolata
BAUTURI
1.1. Prosecco/Sampanie
1.2. Limoncello/Martini dry/Campari orange/Martini Bitter/Havana Club
1.3. Expresso/apa minerala si plata/sucuri (portocale/portocale rosii/mere/Cola/ Fanta)
CRACIUN FERICIT SI POFTA BUNA!!!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#125
Postat 27 December 2010 - 11:26 PM
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#126
Postat 27 December 2010 - 11:38 PM
Aici se vad mai bine unele din preparate care nu s-au zarit din ascunzis pe masa prea plina de Craciun:
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#127
Postat 27 December 2010 - 11:43 PM
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#128
Postat 28 December 2010 - 11:10 AM
#129
Postat 28 December 2010 - 11:13 AM
[/quote]
Steluto cum ai facut maslinele in aluat,eu am incercat sa fac niste cornulete'' din foietaj,umplute cu cabanos si crenvusti si s-au desfacut la copt ,e vre-un secret?!...
#130
Postat 28 December 2010 - 11:57 AM
Cred ca se unge foaia cu albus, sau ou batut ca sa se lipeasca ... dar sa vedem ce spune Steluta.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#131
Postat 28 December 2010 - 12:49 PM
Off: fetele Maya unde-i?
#132
Postat 28 December 2010 - 01:16 PM
nane, la 28 December 2010 - 12:49 PM, a spus:
Off: fetele Maya unde-i?
Paii eu am vazut-o chiar si ieri daca nu ma insel peaicea,cred ca e f. ocupata cu ai ei si cu mamica ei ca a venit in vizita...
#133
Postat 28 December 2010 - 01:17 PM
a, masline in aluat frantuzesc ( luat de pe site italian),
[/quote]
Steluto cum ai facut maslinele in aluat,eu am incercat sa fac niste cornulete'' din foietaj,umplute cu cabanos si crenvusti si s-au desfacut la copt ,e vre-un secret?!...
[/quote]
geany e luat de pe cookaround . am luat masline mari verzi, fara samburi, ale mele aveau deja ceva ardei rosu , am mai pus cate o aschie de parmezan. dar pui cu ce vrei, sunca, branza, ansoale, sau ce vrei si ai in casa.apoi am taiat patrate din aluatul frantzuzesc ( cumparat) am infasurat cat de cat maslina, si apoi intre cele doua palme am rostogolit-o oleaca sa fie bine rotunjita. pusa pe foaie de copt si la cuptor.
poate data aviitoare le pun oleaca la desarat inainte.
cornuletele le fac mici , asa de o imbucatura ( iau foaie rotunda si o tai in 8 ) deci triunghiul e maricel dar nu prea tare, pun la baza ce serveste de umplutura, dar nu prea mult.
vezi la fingerfood, ca erau crenvustii in aluat a lui Paradis, si ideea ei e faina si usor de facut ( stau ca intr-un patutz de aluat )
editez ca sa pun link la cook
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=185695&page=1
Daniella, felicitari, frumos meniul
#134
Postat 28 December 2010 - 01:19 PM
#136
Postat 28 December 2010 - 01:39 PM
#137
Postat 28 December 2010 - 02:08 PM
Geany, la 28 December 2010 - 01:19 PM, a spus:
Geanino, numa maslinele le-am "rotolat" in maini; cornuletele clasice, asa cum se fac cele cu magiun ,
#138
Postat 28 December 2010 - 02:31 PM
stella, la 28 December 2010 - 02:08 PM, a spus:
Geany, la 28 December 2010 - 01:19 PM, a spus:
Geanino, numa maslinele le-am "rotolat" in maini; cornuletele clasice, asa cum se fac cele cu magiun ,
Ahhaa!!Eu am facut si mi s-au desfacut... Eii mai incerc eu si cu masline poate mi-or iesi...
#139
Postat 28 December 2010 - 03:42 PM
Carmella, la 28 December 2010 - 01:34 PM, a spus:
Nane,sînt ok,dar ocupata cu toate alea,cu mama la povesti, si am mai fost si plecat în Austria
Geany,trec doar asa în fuga sa va citesc,si sa vad ce minunatii ati facut!
Te-am vazut îmbujorata cu codite si fundite
Carmella,e data asta,pauza.Am ceva poze,dar numai asa printre,sau o sectiune pe fuga.Din pacate anul asta zic pas la poze,dar haleala am facut
Asta a fost meniul din prima zi.Cînd o sa micsorez cele citeva poze ametite,o sa le pun pe aici,ca nu are rost sa deschid un subiect,pentru ca nu am nimic de la cap la coada
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#140
Postat 28 December 2010 - 04:29 PM
Super meniul, ma bucur ca te aud, si ca te aud de bine . Asa un pic te invidiez ca ai mama aproape de sarbatori , dar ma si bucur cu tot sufletul pentru voi, stiu cum sunt povestile mama fiica .