Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#181
Postat 17 November 2011 - 12:44 AM
Deci tot e ceva !
#182
Postat 17 November 2011 - 08:59 AM
#183
Postat 17 November 2011 - 10:44 AM
Maya, la 16 November 2011 - 11:28 PM, a spus:
Idei noi? Meniuri deocheate? Clasic? Restaurant? Nimic? Dieta?
la mine clasica dieta!
m-a amenintat omu' cu juma de porc, asa ca...
am vazut c-au aparut si casoletele cu matze de carnati, burta ptr toba...de toate.
#184
Postat 17 November 2011 - 11:03 AM
#188
Postat 17 November 2011 - 06:56 PM
Bineinteles ca voi veni cu poze doveditoare ca si anul trecut
#189
Postat 17 November 2011 - 08:14 PM
Sa am macar ceva scrijelit pe beletu' de meniu! Foxyy, vezi ca am înaintat planurile! Na!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#190
Postat 17 November 2011 - 08:19 PM
Maya, la 17 November 2011 - 08:14 PM, a spus:
Sa am macar ceva scrijelit pe beletu' de meniu! Foxyy, vezi ca am înaintat planurile! Na!
Reao!
Da' las' ca-mi pun io ghetu' neuron la munci si scot ceva la interval. Ca n-o sa se pastreze nica de bietu' meniu pana la Craciun, e alta mancare de peste! Precis ma sucesc si ma razgandesc...
#191
Postat 17 November 2011 - 08:54 PM
Momentan nu stiu cati vom fi in Ajun sau in ziua de Craciun, dar pt intalnirea cu ei voi face traditional: piftie, toba,carnati de casa, cozonaci fursecuri.
Pentru intalnirea cu familia voi face atceva decat traditional fiinca vor fi satuli de "porcarii" si tind catre inaripate , dar inca crosetez
#192
Postat 17 November 2011 - 09:11 PM
Adevarat ca nici chef mare nu am si nu stiu,parca-si pierd din farmec sarbatorile de iarna pentru mine din ce in ce mai mult.Si-ar mai fi cum ar mai fi,daca-ar fi oamenii dragi langa mine,dar asa,in afara de sot nu mai am pe nimeni drag aici Cumva oi trece eu si de-asta..
#193
Postat 17 November 2011 - 09:23 PM
Ellani, la 17 November 2011 - 09:11 PM, a spus:
Adevarat ca nici chef mare nu am si nu stiu,parca-si pierd din farmec sarbatorile de iarna pentru mine din ce in ce mai mult.Si-ar mai fi cum ar mai fi,daca-ar fi oamenii dragi langa mine,dar asa,in afara de sot nu mai am pe nimeni drag aici Cumva oi trece eu si de-asta..
Si ce, in doi nu se poate rasfata?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#194
Postat 17 November 2011 - 09:57 PM
Ellani, la 17 November 2011 - 09:11 PM, a spus:
Adevarat ca nici chef mare nu am si nu stiu,parca-si pierd din farmec sarbatorile de iarna pentru mine din ce in ce mai mult.Si-ar mai fi cum ar mai fi,daca-ar fi oamenii dragi langa mine,dar asa,in afara de sot nu mai am pe nimeni drag aici Cumva oi trece eu si de-asta..
Nooooo nu se poate asa ceva, tre sa-ti iei aici angajament ca o sa faci in asa fel sa-ti vina cheful!
Multi dintre noi suntem printre straini, insa casa ta trebuie sa fie acolo unde esti tu, iar daca sotul tau e cu tine asta e de-ajuns
Ellani
#195
Postat 17 November 2011 - 10:48 PM
Si da,aveti dreptate Maya si Any-Annette ,dar....si mai ales ca, am vorbit chiar azi cu nepotica si m-a intrebat asa duios,cand mai vin la ea ca-i e atat de dor de mine
Spiritul Craciunului,pe-asta l-am pierdut,dar sa vedem,poate-l regasesc macar pe ultima suta de metri.Daca nu,aia e.
#196
Postat 17 November 2011 - 11:52 PM
da' tre sa ma trezesc la realitate
Deocamdata in curind fac vin d'oranje, am luat vinul rosè si sper in curind sa gasesc portocale netratate, si apoi o sa fac biscuiti de facut cadou ca mi-a revenit cheful care in ultimii 2 ani imi pierise, mai ales ca mi-am comandat si niste forme noi
Am luat fata de masa noua, champagne si vin avem abundent, la meniu o sa ma gindesc mai incolo
#197
Postat 18 November 2011 - 12:53 AM
Mi l-am scris deja in agenda, am ales si vinul da' numa pentru ajun .
Cozonac nu cred ca fac anul asta, vreau sa fac fursecuri, cornulete cu rahat, biscuiti etc, si-apoi daca vine frate-meu cu cumnata-mea mai bine sa guste ceva local, o sa luam mai mult ca sigur o cassata.
Panettone umplut cu inghetata si preferatul meu panettone cu fistic, artizanale, costa o caruta de bani, dar odata e Craciunul si cum noua nu ne-ajung numa 'doua (din experienta anilor precedenti) .....
Adriana cum faci vinul d'oranje?
#198
Postat 18 November 2011 - 12:58 AM
Ellani, la 17 November 2011 - 10:48 PM, a spus:
Si da,aveti dreptate Maya si Any-Annette ,dar....si mai ales ca, am vorbit chiar azi cu nepotica si m-a intrebat asa duios,cand mai vin la ea ca-i e atat de dor de mine
Spiritul Craciunului,pe-asta l-am pierdut,dar sa vedem,poate-l regasesc macar pe ultima suta de metri.Daca nu,aia e.
Imi pare tare rau ca te simti asa Ellani .
Eu fac pe viteaza acum, dar cand se apropie Craciunul o sa-mi fie tare dor de ai mei, asta e, o sa-mi lipseasca, e normal, lucrul asta.
Hai sus, curaj!
#199
Postat 18 November 2011 - 01:15 AM
#200
Postat 18 November 2011 - 08:51 AM
any_annette, la 18 November 2011 - 12:53 AM, a spus:
Dupa ricetta lui Federica, in Franta se serveste apoi amestecat cu champagne ca aperitiv, prietena mea cu care am fost in Franta o zis ca nu se poate sa amestec sampania cu nimic o zis ca pot sa il amestec daca vreau cu un Prosecco
Se pune la macerat cu 2 luni inainte:
- o sticla de vin rosè
- 4 portocale taiate in sferturi
- 1 lamiie, evident netratate
- o pastaie de vanilie
- 200 gr zahar (eu cred ca o sa-l reduc la jumate)
- 250 ml tuica, dar se poate pune si o alta tarie, eu o sa vad de ce sticle vreau sa scap de prin bar, ar merge bine un lichior cu gust de portocale, ceva de genul lui Cointreau sau Gran Marnier
Se pun toate la macerat intr-un borcan inchis, se pastreaza la rece si la intuneric, inainte de Craciun se filtreaza si in momentul in care se serveste se amesteca cu sampanie sau Prosecco, dar cineva l-a baut si asa pur ca nu-si amintea ce citise