Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

• 31 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#201 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 November 2011 - 10:37 AM

Adriana, chiar voiam sa te intreb de reteta , da am vazut linkul de pe FB.
Ma bate gandul si pe mine sa fac,daca gasesc citrice netratate.Da acolo zice 2 luni de lasat la macerat, pana la Craciun mai e o luna, merge si asa?
Eu imi bat capul mai mult pt masa de dupa Craciun ca aia e mai "simandicoasa" ca sa zic,ca vreau sa fac altceva decat traditonalul
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#202 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 November 2011 - 10:57 AM

Pai daca nu m-am trezit mai devreme merge si asa, cu mai putin de 2 luni :floare: poate ca o sa fie mai putin parfumat, atita tot.

#203 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 November 2011 - 11:20 AM

Vezi postareaAdriana, la 18 November 2011 - 08:51 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 18 November 2011 - 12:53 AM, a spus:

Adriana cum faci vinul d'oranje?

Dupa ricetta lui Federica, in Franta se serveste apoi amestecat cu champagne ca aperitiv, prietena mea cu care am fost in Franta o zis ca nu se poate sa amestec sampania cu nimic :floare: o zis ca pot sa il amestec daca vreau cu un Prosecco :floare:
Se pune la macerat cu 2 luni inainte:
- o sticla de vin rosè
- 4 portocale taiate in sferturi
- 1 lamiie, evident netratate
- o pastaie de vanilie
- 200 gr zahar (eu cred ca o sa-l reduc la jumate)
- 250 ml tuica, dar se poate pune si o alta tarie, eu o sa vad de ce sticle vreau sa scap de prin bar, ar merge bine un lichior cu gust de portocale, ceva de genul lui Cointreau sau Gran Marnier
Se pun toate la macerat intr-un borcan inchis, se pastreaza la rece si la intuneric, inainte de Craciun se filtreaza si in momentul in care se serveste se amesteca cu sampanie sau Prosecco, dar cineva l-a baut si asa pur ca nu-si amintea ce citise :floare:

E fain, tre' sa fie parfumat tare.

#204 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 November 2011 - 04:56 PM

şi la mine în sat se bea şampanie cu suc de portocale mai ales la brunch, cică combate mahmureala. amestecul respectiv se chiamă mimosa

#205 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 November 2011 - 05:12 PM

Eu totusi partea asta o las in grija perechii mele iubite, el stie sa le combine cu multa imaginatie si face cocktailuri super.

#206 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 November 2011 - 11:22 AM

Vezi postareaany_annette, la 18 November 2011 - 12:53 AM, a spus:

Panettone umplut cu inghetata si preferatul meu panettone cu fistic, artizanale, costa o caruta de bani

woawwww deja v-ati apucat de planificat Craciunul :unsure:

si mie ca si Adrianei mi-e dor de codrul verde :-h

Any, cum este Panettone umplut cu inghetata? il pot transporta din It?
si panetone cu fistic artigianle, asta se cumapra de la pasticeria? probabil ai tu una care face bunataturi probate ... :-h

vin si eu la voi, astept sa puneti meniurile si sa ziceti ce mai trebuie si viu la care m.o primi ... :-h

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#207 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2011 - 02:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 November 2011 - 11:22 AM, a spus:

Any, cum este Panettone umplut cu inghetata? il pot transporta din It?
si panetone cu fistic artigianle, asta se cumapra de la pasticeria? probabil ai tu una care face bunataturi probate ... :-h

vin si eu la voi, astept sa puneti meniurile si sa ziceti ce mai trebuie si viu la care m.o primi ... :unsure:

Daniela, panettonele cu inghetata eu il iau de la pasticceria de unde iau dulciuri de obicei, e facut de ei cap coada si trebuie tinut in frigider. Se scoate cu putin timp inainte de a-l servi. Deci pe asta nu-l poti transporta.
Pe celalalt cu fistic ala care-mi place mie cel mai mult il iau de la sursa direct de unde-l fac, dar se gaseste si in pasticcerie.

Edit Din pacate, nu se gaseste insa peste tot in Italia panettone cu fistic.

#208 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2011 - 06:11 PM

Eu am facut rost de prapur de miel, l-am congelat, asa ca de Craciun fac cighir(drob) :hungry: !

#209 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2011 - 07:16 PM

drobul il faci de miel? se obisnuieste la voi? se mai poate folosi prapurele congelat? stiam ca e destul de delicat ... si se cam rupe ...

#210 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2011 - 07:17 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 November 2011 - 02:24 PM, a spus:

Daniela, panettonele cu inghetata eu il iau de la pasticceria de unde iau dulciuri de obicei, e facut de ei cap coada si trebuie tinut in frigider. Se scoate cu putin timp inainte de a-l servi. Deci pe asta nu-l poti transporta.
Pe celalalt cu fistic ala care-mi place mie cel mai mult il iau de la sursa direct de unde-l fac, dar se gaseste si in pasticcerie.

Edit Din pacate, nu se gaseste insa peste tot in Italia panettone cu fistic.

Vreau si eu. ufff! Daca merg eu in Napoli unde sa ma uit dupa una alta oare pe lapasticerii? sau la hipermarket? In varianta hipermarket ce recomandati ca fiind cel mai bun dintre sortimentele care sunt la dispozitie? Mie imi place ala profiteroles, si cele cu crema de sampanie sau de ciocolata:snorting: .
M.ai facut asa curioasa ... nu am mancat nici cu inghetata, nici cu fistic :hungry:

#211 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2011 - 07:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 November 2011 - 07:16 PM, a spus:

drobul il faci de miel? se obisnuieste la voi? se mai poate folosi prapurele congelat? stiam ca e destul de delicat ... si se cam rupe ...

Drobul il fac de miel pentru ca mi-e pofta :hungry: .
Prapurele l-am congelat pentru ca asa m-a sfatuit macelarul, a zis sa-l congelez apoi cand vreau sa-l folosesc sa-l decongelez si apoi sa-l pun intr-un vas cu apa rece pana se desface el complet. Sa nu-l ating pana ce nu e desfacut tot, ca se rupe.

Vezi postareaDaniella, la 19 November 2011 - 07:17 PM, a spus:

Vreau si eu. ufff! Daca merg eu in Napoli unde sa ma uit dupa una alta oare pe lapasticerii? sau la hipermarket? In varianta hipermarket ce recomandati ca fiind cel mai bun dintre sortimentele care sunt la dispozitie? Mie imi place ala profiteroles, si cele cu crema de sampanie sau de ciocolata:snorting: .
M.ai facut asa curioasa ... nu am mancat nici cu inghetata, nici cu fistic :)

Depinde cand mergi, pentru panettonele artizanal e prea devreme inca, n-au inceput inca sa faca.
Insa magazinele sunt pline de pandoro si panettone de toate marcile. Eu de multi ani nu mai cumpar de astea.
La Napoli poti intreba pe cineva de-acolo ce-ti recomanda si poate te indruma si spre un magazin cu produse tipice.

#212 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2011 - 11:22 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 November 2011 - 07:38 PM, a spus:

Depinde cand mergi, pentru panettonele artizanal e prea devreme inca, n-au inceput inca sa faca.
Insa magazinele sunt pline de pandoro si panettone de toate marcile. Eu de multi ani nu mai cumpar de astea.
La Napoli poti intreba pe cineva de-acolo ce-ti recomanda si poate te indruma si spre un magazin cu produse tipice.

o sa prind 1 si 2 decembrie acolo. Deci alea din supermarket nu-s bune... adica in fine, nu asa bune ... ? La pasticeria costa foarte mult, in taormina luam un cartonel cu cateva prajiturele mici 17 euro ... . Pai atunci cat vine un cozonac?

#213 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 November 2011 - 11:37 PM

Deci sa înteleg si io, ce e un panettone scump, si cit costa unu mai nebun? =))
Eu am luat un panettone de la noi, adica din Italia, dar l-am cumparat în Germania. Din asta normal, nu din ala special.Nu mai stiu exact cît a costat. Sub/în jur de 9-10 euro. Ca necunoscator de panettone mai bun, si în lipsa de unu facut de cunoscatori, a fost foarte bun si asta :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#214 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2011 - 11:44 PM

pai cred ca depinde si de gramaj, umplutura si firma
aici sunt de la 5 la circa 12 eur la hipermarket, depinzand si de cele de mai sus.
any zice ca nu mai ia de multi ani din cele de hipermarket, de aici inteleg ca cele de pasticerie sunt mai bune, ceea ce e si normal ca sunt mai proaspete si mai manual lucrate..., dar nu imi dau seama cat ar costa ...

#215 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 November 2011 - 09:27 AM

Sa nu va suparati pe mine dar ala de care zicea any cu inghetata este singurul care ma tenteaza, pe celelalte nu pot sa le sufar! Nu stiu de ce!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#216 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 20 November 2011 - 10:14 AM

Vezi postareazerda, la 20 November 2011 - 09:27 AM, a spus:

Sa nu va suparati pe mine dar ala de care zicea any cu inghetata este singurul care ma tenteaza, pe celelalte nu pot sa le sufar! Nu stiu de ce!!

nici mie nu-mi place...si nu pot sa zic exact de ce :notworthy:
la mine o sa fie cald si se mananca racituri. parca m-as incumeta sa fac puiul umplut cu sarmale in foi de vita daca gasesc frageda.
ori o sa am familia toata la mine ori la socri ori cumnata, cum s-or organiza. si de pbicei fiecare face cate ceva.

#217 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 November 2011 - 06:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 November 2011 - 11:22 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 November 2011 - 07:38 PM, a spus:

o sa prind 1 si 2 decembrie acolo. Deci alea din supermarket nu-s bune... adica in fine, nu asa bune ... ? La pasticeria costa foarte mult, in taormina luam un cartonel cu cateva prajiturele mici 17 euro ... . Pai atunci cat vine un cozonac?

Alea din magazin dupa mine sunt niste painici dulci umplute cu ciocolata, crema de lamaie, etc, in fiacare an apar jdemii de feluri si gusturi,nu au aluatul propriu zis de panettone. Ala adevarat.
Asta care-l luam noi cu crema de fistic e 25 de euro panettone de 1 kg, aluat super bun incepand cu culoare, miros si gust.
Iar ala cu inghetata tot asa.
Alea de la magazin tip Bauli, Motta, Balocco, etc, se gasesc incepand de la 4 euro pana la 9 euro.

#218 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 November 2011 - 06:28 PM

Mai nu sunt rele alea de la magazin, Doamne fereste, dar cand mananci unul facut asa cum trebuie, fara multe prostii prin el, numai ingrediente bune, etc, simti ca are alt gust, simti ca nu te arde stomacul (cel putin noi asa pateam) si-apoi crema aia de fistic e dementiala.
Se vinde si in borcanele de pus pe paine pentru micul dejun. 5 euro borcanelul. Dar in panettone e crema, n-o cauti cu lupa.

#219 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 21 November 2011 - 09:55 AM

Vezi postareaAngel, la 20 November 2011 - 10:14 AM, a spus:

nici mie nu-mi place...si nu pot sa zic exact de ce :angryfire:
la mine o sa fie cald si se mananca racituri. parca m-as incumeta sa fac puiul umplut cu sarmale in foi de vita daca gasesc frageda.
ori o sa am familia toata la mine ori la socri ori cumnata, cum s-or organiza. si de pbicei fiecare face cate ceva.

Adica faci chiar asa cum scrie?Imi zici si mie mai exact?Suna biiiine :biggrin:

Eu nu stiu ce voi pregati!
Singura chestie ce o stiu e ca azi cumpara sotul niste carnati afumati foarte buni,pe care ii mai las la zvantat pana la Craciun.In rest...habar n-am.Poate mai fur idei de la voi.Sotul ar vrea iarasi rata sau gasca.Daca ma hotarasc pt una din ele, fac dupa reteta Stellei din nou,ca tare ne-a placut.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#220 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 21 November 2011 - 10:09 AM

Vezi postareapetunie, la 21 November 2011 - 09:55 AM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 20 November 2011 - 10:14 AM, a spus:

nici mie nu-mi place...si nu pot sa zic exact de ce :angryfire:

Adica faci chiar asa cum scrie?Imi zici si mie mai exact?Suna biiiine :biggrin:
Eu nu stiu ce voi pregati!
Singura chestie ce o stiu e ca azi cumpara sotul niste carnati afumati foarte buni,pe care ii mai las la zvantat pana la Craciun.In rest...habar n-am.Poate mai fur idei de la voi.Sotul ar vrea iarasi rata sau gasca.Daca ma hotarasc pt una din ele, fac dupa reteta Stellei din nou,ca tare ne-a placut.

doar ce puse geany reteta la han. de-acolo vazui si eu. il si presta speedy gonzales ca sa fie sigura ca iese bine de sarbatori. eu doar am salivat si furat ideea :)

Arata acest topic

• 31 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul