Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#201
Postat 18 November 2011 - 10:37 AM
Ma bate gandul si pe mine sa fac,daca gasesc citrice netratate.Da acolo zice 2 luni de lasat la macerat, pana la Craciun mai e o luna, merge si asa?
Eu imi bat capul mai mult pt masa de dupa Craciun ca aia e mai "simandicoasa" ca sa zic,ca vreau sa fac altceva decat traditonalul
#202
Postat 18 November 2011 - 10:57 AM
#203
Postat 18 November 2011 - 11:20 AM
Adriana, la 18 November 2011 - 08:51 AM, a spus:
any_annette, la 18 November 2011 - 12:53 AM, a spus:
Dupa ricetta lui Federica, in Franta se serveste apoi amestecat cu champagne ca aperitiv, prietena mea cu care am fost in Franta o zis ca nu se poate sa amestec sampania cu nimic o zis ca pot sa il amestec daca vreau cu un Prosecco
Se pune la macerat cu 2 luni inainte:
- o sticla de vin rosè
- 4 portocale taiate in sferturi
- 1 lamiie, evident netratate
- o pastaie de vanilie
- 200 gr zahar (eu cred ca o sa-l reduc la jumate)
- 250 ml tuica, dar se poate pune si o alta tarie, eu o sa vad de ce sticle vreau sa scap de prin bar, ar merge bine un lichior cu gust de portocale, ceva de genul lui Cointreau sau Gran Marnier
Se pun toate la macerat intr-un borcan inchis, se pastreaza la rece si la intuneric, inainte de Craciun se filtreaza si in momentul in care se serveste se amesteca cu sampanie sau Prosecco, dar cineva l-a baut si asa pur ca nu-si amintea ce citise
E fain, tre' sa fie parfumat tare.
#204
Postat 18 November 2011 - 04:56 PM
#205
Postat 18 November 2011 - 05:12 PM
#206
Postat 19 November 2011 - 11:22 AM
any_annette, la 18 November 2011 - 12:53 AM, a spus:
woawwww deja v-ati apucat de planificat Craciunul
si mie ca si Adrianei mi-e dor de codrul verde
Any, cum este Panettone umplut cu inghetata? il pot transporta din It?
si panetone cu fistic artigianle, asta se cumapra de la pasticeria? probabil ai tu una care face bunataturi probate ...
vin si eu la voi, astept sa puneti meniurile si sa ziceti ce mai trebuie si viu la care m.o primi ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#207
Postat 19 November 2011 - 02:24 PM
Daniella, la 19 November 2011 - 11:22 AM, a spus:
Any, cum este Panettone umplut cu inghetata? il pot transporta din It?
si panetone cu fistic artigianle, asta se cumapra de la pasticeria? probabil ai tu una care face bunataturi probate ...
vin si eu la voi, astept sa puneti meniurile si sa ziceti ce mai trebuie si viu la care m.o primi ...
Daniela, panettonele cu inghetata eu il iau de la pasticceria de unde iau dulciuri de obicei, e facut de ei cap coada si trebuie tinut in frigider. Se scoate cu putin timp inainte de a-l servi. Deci pe asta nu-l poti transporta.
Pe celalalt cu fistic ala care-mi place mie cel mai mult il iau de la sursa direct de unde-l fac, dar se gaseste si in pasticcerie.
Edit Din pacate, nu se gaseste insa peste tot in Italia panettone cu fistic.
#208
Postat 19 November 2011 - 06:11 PM
#209
Postat 19 November 2011 - 07:16 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#210
Postat 19 November 2011 - 07:17 PM
any_annette, la 19 November 2011 - 02:24 PM, a spus:
Pe celalalt cu fistic ala care-mi place mie cel mai mult il iau de la sursa direct de unde-l fac, dar se gaseste si in pasticcerie.
Edit Din pacate, nu se gaseste insa peste tot in Italia panettone cu fistic.
Vreau si eu. ufff! Daca merg eu in Napoli unde sa ma uit dupa una alta oare pe lapasticerii? sau la hipermarket? In varianta hipermarket ce recomandati ca fiind cel mai bun dintre sortimentele care sunt la dispozitie? Mie imi place ala profiteroles, si cele cu crema de sampanie sau de ciocolata:snorting: .
M.ai facut asa curioasa ... nu am mancat nici cu inghetata, nici cu fistic
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#211
Postat 19 November 2011 - 07:38 PM
Daniella, la 19 November 2011 - 07:16 PM, a spus:
Drobul il fac de miel pentru ca mi-e pofta .
Prapurele l-am congelat pentru ca asa m-a sfatuit macelarul, a zis sa-l congelez apoi cand vreau sa-l folosesc sa-l decongelez si apoi sa-l pun intr-un vas cu apa rece pana se desface el complet. Sa nu-l ating pana ce nu e desfacut tot, ca se rupe.
Daniella, la 19 November 2011 - 07:17 PM, a spus:
Vreau si eu. ufff! Daca merg eu in Napoli unde sa ma uit dupa una alta oare pe lapasticerii? sau la hipermarket? In varianta hipermarket ce recomandati ca fiind cel mai bun dintre sortimentele care sunt la dispozitie? Mie imi place ala profiteroles, si cele cu crema de sampanie sau de ciocolata:snorting: .
M.ai facut asa curioasa ... nu am mancat nici cu inghetata, nici cu fistic
Depinde cand mergi, pentru panettonele artizanal e prea devreme inca, n-au inceput inca sa faca.
Insa magazinele sunt pline de pandoro si panettone de toate marcile. Eu de multi ani nu mai cumpar de astea.
La Napoli poti intreba pe cineva de-acolo ce-ti recomanda si poate te indruma si spre un magazin cu produse tipice.
#212
Postat 19 November 2011 - 11:22 PM
any_annette, la 19 November 2011 - 07:38 PM, a spus:
Insa magazinele sunt pline de pandoro si panettone de toate marcile. Eu de multi ani nu mai cumpar de astea.
La Napoli poti intreba pe cineva de-acolo ce-ti recomanda si poate te indruma si spre un magazin cu produse tipice.
o sa prind 1 si 2 decembrie acolo. Deci alea din supermarket nu-s bune... adica in fine, nu asa bune ... ? La pasticeria costa foarte mult, in taormina luam un cartonel cu cateva prajiturele mici 17 euro ... . Pai atunci cat vine un cozonac?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#213
Postat 19 November 2011 - 11:37 PM
Eu am luat un panettone de la noi, adica din Italia, dar l-am cumparat în Germania. Din asta normal, nu din ala special.Nu mai stiu exact cît a costat. Sub/în jur de 9-10 euro. Ca necunoscator de panettone mai bun, si în lipsa de unu facut de cunoscatori, a fost foarte bun si asta
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#214
Postat 19 November 2011 - 11:44 PM
aici sunt de la 5 la circa 12 eur la hipermarket, depinzand si de cele de mai sus.
any zice ca nu mai ia de multi ani din cele de hipermarket, de aici inteleg ca cele de pasticerie sunt mai bune, ceea ce e si normal ca sunt mai proaspete si mai manual lucrate..., dar nu imi dau seama cat ar costa ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#215
Postat 20 November 2011 - 09:27 AM
#216
Postat 20 November 2011 - 10:14 AM
zerda, la 20 November 2011 - 09:27 AM, a spus:
nici mie nu-mi place...si nu pot sa zic exact de ce
la mine o sa fie cald si se mananca racituri. parca m-as incumeta sa fac puiul umplut cu sarmale in foi de vita daca gasesc frageda.
ori o sa am familia toata la mine ori la socri ori cumnata, cum s-or organiza. si de pbicei fiecare face cate ceva.
#217
Postat 20 November 2011 - 06:19 PM
Daniella, la 19 November 2011 - 11:22 PM, a spus:
any_annette, la 19 November 2011 - 07:38 PM, a spus:
Insa magazinele sunt pline de pandoro si panettone de toate marcile. Eu de multi ani nu mai cumpar de astea.
La Napoli poti intreba pe cineva de-acolo ce-ti recomanda si poate te indruma si spre un magazin cu produse tipice.
o sa prind 1 si 2 decembrie acolo. Deci alea din supermarket nu-s bune... adica in fine, nu asa bune ... ? La pasticeria costa foarte mult, in taormina luam un cartonel cu cateva prajiturele mici 17 euro ... . Pai atunci cat vine un cozonac?
Alea din magazin dupa mine sunt niste painici dulci umplute cu ciocolata, crema de lamaie, etc, in fiacare an apar jdemii de feluri si gusturi,nu au aluatul propriu zis de panettone. Ala adevarat.
Asta care-l luam noi cu crema de fistic e 25 de euro panettone de 1 kg, aluat super bun incepand cu culoare, miros si gust.
Iar ala cu inghetata tot asa.
Alea de la magazin tip Bauli, Motta, Balocco, etc, se gasesc incepand de la 4 euro pana la 9 euro.
#218
Postat 20 November 2011 - 06:28 PM
Se vinde si in borcanele de pus pe paine pentru micul dejun. 5 euro borcanelul. Dar in panettone e crema, n-o cauti cu lupa.
#219
Postat 21 November 2011 - 09:55 AM
Angel, la 20 November 2011 - 10:14 AM, a spus:
zerda, la 20 November 2011 - 09:27 AM, a spus:
nici mie nu-mi place...si nu pot sa zic exact de ce
la mine o sa fie cald si se mananca racituri. parca m-as incumeta sa fac puiul umplut cu sarmale in foi de vita daca gasesc frageda.
ori o sa am familia toata la mine ori la socri ori cumnata, cum s-or organiza. si de pbicei fiecare face cate ceva.
Adica faci chiar asa cum scrie?Imi zici si mie mai exact?Suna biiiine
Eu nu stiu ce voi pregati!
Singura chestie ce o stiu e ca azi cumpara sotul niste carnati afumati foarte buni,pe care ii mai las la zvantat pana la Craciun.In rest...habar n-am.Poate mai fur idei de la voi.Sotul ar vrea iarasi rata sau gasca.Daca ma hotarasc pt una din ele, fac dupa reteta Stellei din nou,ca tare ne-a placut.
#220
Postat 21 November 2011 - 10:09 AM
petunie, la 21 November 2011 - 09:55 AM, a spus:
Angel, la 20 November 2011 - 10:14 AM, a spus:
zerda, la 20 November 2011 - 09:27 AM, a spus:
nici mie nu-mi place...si nu pot sa zic exact de ce
la mine o sa fie cald si se mananca racituri. parca m-as incumeta sa fac puiul umplut cu sarmale in foi de vita daca gasesc frageda.
ori o sa am familia toata la mine ori la socri ori cumnata, cum s-or organiza. si de pbicei fiecare face cate ceva.
Adica faci chiar asa cum scrie?Imi zici si mie mai exact?Suna biiiine
Eu nu stiu ce voi pregati!
Singura chestie ce o stiu e ca azi cumpara sotul niste carnati afumati foarte buni,pe care ii mai las la zvantat pana la Craciun.In rest...habar n-am.Poate mai fur idei de la voi.Sotul ar vrea iarasi rata sau gasca.Daca ma hotarasc pt una din ele, fac dupa reteta Stellei din nou,ca tare ne-a placut.
doar ce puse geany reteta la han. de-acolo vazui si eu. il si presta speedy gonzales ca sa fie sigura ca iese bine de sarbatori. eu doar am salivat si furat ideea