Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#21 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 December 2009 - 10:06 PM

Maya a spus:

Heheheeheh! :D
(am avut voie sa folosesc crema neciocolatata :) )


n-o da la-ntors! tot ciocolatos se cheama :D

pup Denise!

#22 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 23 December 2009 - 10:20 PM

Zmeura.... :D Maya, nu cumva eu trebuia sa vin de Craciun la tine si-am uitat? Nu vreau DECAT zmeura! Nici nu-s pretentioasa! Gasca nu manc, rata ni atat, de curcan sa n-aud...Vezi? Nici nu-s mofturoasa: zmeura cu iaurt! Vin? :) :D
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 December 2009 - 07:45 PM

Noi Craciun traditional romanesc: ciorba, sarmale , cozonaci!
De Rev nu stiu ,invitasem finii la noi , au zis da, acu' au zis nu! :evil:
Sunt in plop! :shock:

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 December 2009 - 12:26 AM

moatza a spus:


n-o da la-ntors! tot ciocolatos se cheama :)

pup Denise!


deci,io zic ca a fost bun! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 December 2009 - 12:27 AM

zoazorel a spus:

Zmeura.... :) Maya, nu cumva eu trebuia sa vin de Craciun la tine si-am uitat? Nu vreau DECAT zmeura! Nici nu-s pretentioasa! Gasca nu manc, rata ni atat, de curcan sa n-aud...Vezi? Nici nu-s mofturoasa: zmeura cu iaurt! Vin? ;) ;)

Zozo,mai am o portie!Hai!Daca nu mai apuci,fac alta,promit! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 December 2009 - 12:29 AM

Eataly a spus:

Noi Craciun traditional romanesc: ciorba, sarmale , cozonaci!
De Rev nu stiu ,invitasem finii la noi , au zis da, acu' au zis nu! :evil:
Sunt in plop! :shock:

Noi de revel mergem cu preieteni la restaurant,dar dupa ora 20.00.Si pîna la ora aia tot tre' sa halim ceva..nu stiu ce,dar va fi cu sos de visine! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#27 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 25 December 2009 - 09:09 AM

Choux-uri umplute cu creme de brînza de capra, de thon, de pateu de rata, tarama.
Noix de Saint-Jacques sotate în unt, fondue de andive, mini-fenicul sotat.
Clapon cu umplutura de castane, stafide si Armagnac, felii de gutui sotate.
Buche de Noel cu ciocolata. (de la patisier, lenea bat-o vina :oops: )

Buche de Noel, la origine era o rulada decorata în forma de buturuga, acum s-au mai sofisticat.

Cel mai mult de muncit a fost pentru choux-uri :)

De beut, la început Sangria, ceva Caol Ila (cask strenght, uau! :) ), la Saint-Jacques un Jurançon sec, Pommard cu zburatoarea si la capat Bailey pentru fete si un Armagnac vechi pentru baieti.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#28 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 December 2009 - 09:29 AM

ooo, Alexandre, iti tb ceva antrenament si ca sa faci si ca sa consumi tot ce-ai pregatit! Pofta buna!

eu traditional, da'n doua ore plec sa vad ce-au gatit altii ptr noi. :)

#29 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 December 2009 - 10:57 AM

Aseara : somon irlandez afumat , foagra terina :D adus de un invitat, salata biof, sarmalute in foi de vita, platou de branzeturi, si pavlova meringue rulade a lui Nico ( foarte apreciata) servita cu fructe de padure. plus diverse acadele(trufe , alea alea)
beut champein ( la mosafiri) eu doar rosu -Gigondas .dupa cafele, limoncello


iar azi la pranz meniu totally traditional :salata biof, Kiftie/Rashituri de porc, sarmals de porc cu afumatura si mamaligutza, zupa ( cine vrea)
desert light bezele, iaurt si fructe de padure . acadele, si cafele.

cine vrea si mai poate branzeturi :D

#30 Useril este offline   Puiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 December 2009 - 11:11 AM

Tradiţional şi io.
Am primit juma de porc, dar ca-n fiecare an, am fost la cumpărături de nu mai ştiu căte ori şi iarăşi cred c-am făcut prea multe.

Cu porcu' a fost jale, l-am primit seara şi zic nu-l mai tranşez acu', îl las de mîine, să nu mai păţesc ca anul trecut. Atunci tot aşa, mi-a ajuns cam pe seară, l-am tranşat iute şi l-am băgat în congelator. Cînd să scoţ căpăţîna, pentru piftie, n-am mai putut, că se-ntărise urechea porcului în sus şi se-mpiedica de sertar. Pîn' la urmă am reuşit folosind toporul! :D
Ei şi l-am tranşat, am făcut toba, cîrnaţii şi-am fiert nişte slănină. Greu tare, c-am fost singur acasă.
Aş fi păstrat organele pentru tochitură, dar nevastă-mea a vrut tobă, deci tobă am făcut.

Deci de Crăciun aveam toba, cîrnaţii (i-am nimerit :D) nevastă-mea a făcut sarmale, ciorbă din coaste de porc acrită cu zeamă de varză, chec aperitiv, salată de legume cu maioneză, rulouri de şuncă cu brînză, salată de ţelină cu macrou afumat şi-o negresă.
Io am mai făcut friptura.

Piftie n-am făcut, o facem de Anul Nou.

Am mai luat peşte (macrou şi şalău) şi nişte scoici (toate congelate). Şi icre.

Şi iarăşi am zis că la anu' nu mai facem nimic. :D

#31 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 25 December 2009 - 12:11 PM

Craciun fericit tuturor! :D :D
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#32 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 25 December 2009 - 04:36 PM

Ne propusesem sa nu invitam pe nimeni la noi anul acesta de Craciun. Aveam si un motiv intemeiat: eram 100% sigura ca o sa nasc in noaptea de ajun dar stiti si voi ca "vrabia malai viseaza" :D
Cand am facut un inventar la ce si cat am gatit m-am cam speriat si acum sunam pe la prieteni sa vina la noi, sa ne ajute sa golim frigiderul. Am gatit:ciorba de perisoare, sarmale, salata boeuf, salata de ciuperci, salata de conopida, chec aperitiv, racituri...nu mai pun friptura de pui ca n-am preparat-o inca.
Prajituri: cozonac (pup pe Nico si Adriana ca de la ele m-am inspirat si am combinat), fursecuri Laura Laurentiu, turta dulce de la Nico, biscuiti, fursecuri cu nuci de la Cristina Radu, saleuri Lizura si o prajitura de-ale mamei mele. Si Ciambelle. Vin cu poze un pic mai incolo.

#33 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 26 December 2009 - 05:39 AM

Asta noapte:

- Rulada de somon cu branza (1 feliuta de 2 cm diametru si groasa de a.7 mm) pe un pat de legume crude juliene date printr-un dressing neidentificat (cam cat sa intre intr-o lingura de supa).
- snapper (habar n-am cum ii zice-n romaneste, Lutjanus campechanus ) cu orez facut la aburi si un sos de ceapa glasata
- salata verde cu dressing de ceva
- un triunghi de camembert
- o chifla
- o prajiturica de ciocolata
- un sticluta de vin rosu frantuzesc, chipurile rezerva
- sampanie cam avut chef

N-am mancat multe pentru ca... eram in avion si mai mult nu era :floare: Dar sampania a curs. Io i-am propus fetii sa lase sticla da' a preferat sa faca drumuri :santa:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#34 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2010 - 09:02 PM

Da,da,da,stiu ca mai este pîna atunci,dar chiar nu mai e asa mult cum pare.Miine-poimîine bate Mosu cu sacul de cadouri la usa voastra!Las' ca vedeti voi! :hug:

Stiti ca eu m-am retras din matrita clasica(adica friptura,sarmalele,salata de boeuf...etc),si de aceea încerc în fiecare an sa creez ceva...altceva.
Anul asta sper sa ajunga mama la noi.Nu stiu daca voi scapa de sarmale,dar eu totusi o sa inventez ceva al meu!

Ideile mele arata cam asa:

Prima zi:

Entrée - Flan de ciuperci stropit cu emulsie de vin,unt si patrunjel

Pièce de résistance - File de vitel cu crema de piper verde si mai ceva(nu am idee ce va fi pe lînga...poate cîte 2-3 ciuperci,sau bilute de spanac :wub: )

Dessert - Foi fine de bisquit japonaise umplute cu ganache de ciocolata(neagra as vrea eu,dar s-ar putea sa nu fie asa)


A doua zi:

Entrée- Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

Pièce de résistance - ??????????Nu stiu înca!Idee ce ar potrivi aici între entré si dessert?

Dessert - Crema de Mousseux rosé si scortisoara,decorat cu scoarta de cioco(asta sigur va fi neagra-cui nu-i place o da la oparte :lol: )

Înca nu e ceva batut în cuie,si nici complet de altfel.Poate aveti si voi vreo idee pentru piesa mea de rezistenta din a doua zi...



Mai e vreunu care a început deja sa se gîndeasca de acum la ce face de Craciun? :hug:
Ideile mele s-au nascut azi noapte-spre dimineata în timp ce îmi împletam gîndurile în placinta cu mere a Piscotelului!(Care a iesit super! :lol: )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 November 2010 - 09:24 PM

Eu , sigur nuu.
dupa somon ( e batut in cuie?? )
poate o carne rosie ...gen filet wellington

http://beaualalouche...2/11673061.html

sau poate totul pe baza de peste si crustacee...cum va place

#36 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2010 - 09:36 PM

Vezi postareastella, la 07 November 2010 - 09:24 PM, a spus:

Eu , sigur nuu.
dupa somon ( e batut in cuie?? )
poate o carne rosie ...gen filet wellington

http://beaualalouche...2/11673061.html

sau poate totul pe baza de peste si crustacee...cum va place

Da e bun fileul wellington,dar nu vreau sa fie din nou vita/vitel(fac în prima zi vitel)...si nici pestiose nu as vrea...miel nu maninca decît Dan.Chiar nu am inca idee ce si cum...
Vezi,de aia ma gindesc din timp :wub:
Niciodata nu m-am gîndit si planificat asa timpuriu meniul de craciun.Anul asta am vrut sa fiu prima! :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#37 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 November 2010 - 09:43 PM

Atunci o zburatoare ? rata cu ..mango :wub:
sau gasca cu mere?

#38 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 November 2010 - 09:56 PM

Eu nu ma retrag din "matrita clasica" :hug: De Craciun o sa fac cu siguranta sarmale, racituri, si ciorba de porc. De altfel e singura data in an cind fac racituri, iar sarmale mai fac doar de Paste. O sa am pe masa toba, slanina, cirnati, sorici si cozonac. Salata boeuf nu, ca pentru mine nu e traditionala. Poate daca as avea invitati la masa m-as gindi si la altceva, dar pentru sufletelul nostru tare imi place sa le fac (si sa le maninc) pe astea traditionale, ca nimeni nu le face mai bune ca mine :wub:

#39 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2010 - 10:00 PM

Vezi postareaCarmella, la 07 November 2010 - 09:56 PM, a spus:

Eu nu ma retrag din "matrita clasica" :hug: De Craciun o sa fac cu siguranta sarmale, racituri, si ciorba de porc. De altfel e singura data in an cind fac racituri, iar sarmale mai fac doar de Paste. O sa am pe masa toba, slanina, cirnati, sorici si cozonac. Salata boeuf nu, ca pentru mine nu e traditionala. Poate daca as avea invitati la masa m-as gindi si la altceva, dar pentru sufletelul nostru tare imi place sa le fac (si sa le maninc) pe astea traditionale, ca nimeni nu le face mai bune ca mine :wub:

Eu toate astea le fac pe parcursul anului atunci cînd ne este pofta,si de aia vreau de atunci altceva.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#40 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2010 - 10:01 PM

Vezi postareastella, la 07 November 2010 - 09:43 PM, a spus:

Atunci o zburatoare ? rata cu ..mango :wub:
sau gasca cu mere?

Sa stii ca o rata mi-a trecut si mie printre urechi...dar nu cu mango,ca face mama ca Eugenia :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi