Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#261
Postat 04 December 2011 - 10:26 PM
A intervenit o schimbare. Sînt din nou la început. De mîine ma gîndesc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#262
Postat 04 December 2011 - 10:41 PM
#263
Postat 05 December 2011 - 06:07 PM
In we tb sa merg si eu la taran sa vad daca pot procura si mate si sorici,daca nu sa stiu sa dau c-da pe net de unde am luat si anul trecut.
Eu de Craciun prepar doar racitura(toba, piftie) eventual niste carnati , cozonaci si ceva fursecuri, restul se ocupa ceilalti participanti.
Masa organizata v-a fi de Revelion cand voi face eu totul cap-coada si pt asta tb sa ma gandesc exact, asa ca ma insipir de prin meniurile voastre de Craciun sau veniti cu meniuri de Revelion )
#265
Postat 05 December 2011 - 06:37 PM
#266
Postat 06 December 2011 - 09:28 PM
Ma refer la produse care rezista, tip nuca de cocos, migdale, alcoolice, etc.
#267
Postat 06 December 2011 - 09:35 PM
O sa trec si pe la macelar sa ma scrie acolo la el in caiet pentru rata, iepure, clapon, etc.
In ultima saptamana tre' sa trec pe la Rambo sa scrie ce peste vreau.
Luati aminte si organizati-va din timp.
#268
Postat 07 December 2011 - 08:16 AM
La gustare, oua umplute, ca tovarasul meu nu poate trai fara ele, cascaval afumat, carnati de casa si ceva sunca. Si cred ca incerc flanul de ciuperci al Mayei. Cozonac si tort diplomat la desert.
#269
Postat 15 December 2011 - 05:13 PM
Am dat apoi comanda de o rata, o bibilica si un clapon, tot la macelar.
Am fost si am vorbit cu Rambo pentru peste, ma duc miercurea viitoare sa-i zic ce vreau pe sambata.
Voi cum va organizati, hai mai puneti meniuri ceva!
#270
Postat 15 December 2011 - 08:31 PM
La aperitiv: o salata si rulouri cu somon afumat, toba (cumparata).
Apoi vin sarmalele si borsul de coaste afumate. La desert, turta dulce si fursecuri Elena, rulada si cozonac. Am sa mai fac niste crackeri cu parmezan si masline, branzeturi si fructe.
#271
Postat 15 December 2011 - 08:59 PM
Un tort cu blat de cacao si nuci ,cu crema de ciocolata.
O friptura cu garnitura de orez si muraturi.
Supa de perisoare din carne de pui acrita cu zama de varza si leustean.
In 25 vin copiii acasa.
In 28 le predam casa si o taiem pentru Revelion in Germanica.
Lor le las o oala de sarmale si frigiderul plin.
Le-am mai comandat niste prajituri fantastice .Sunt asa de bune ca mie nu-mi ies asa de bine acasa.
Asa ca anul acesta trag chiulul si ma fac musafir ,ca-i ce-a mai faina ipostaza ,in care nu am mai fost cam demult .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#272
Postat 15 December 2011 - 09:56 PM
Piscotel, la 15 December 2011 - 08:59 PM, a spus:
Un tort cu blat de cacao si nuci ,cu crema de ciocolata.
O friptura cu garnitura de orez si muraturi.
Supa de perisoare din carne de pui acrita cu zama de varza si leustean.
In 25 vin copiii acasa.
In 28 le predam casa si o taiem pentru Revelion in Germanica.
Lor le las o oala de sarmale si frigiderul plin.
Le-am mai comandat niste prajituri fantastice .Sunt asa de bune ca mie nu-mi ies asa de bine acasa.
Asa ca anul acesta trag chiulul si ma fac musafir ,ca-i ce-a mai faina ipostaza ,in care nu am mai fost cam demult .
Bravo tie, piscotel. Distractie maxima de revelion!!
#274
Postat 15 December 2011 - 11:33 PM
Abia astept sa plec .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#275
Postat 16 December 2011 - 11:57 AM
-aperitive:toba, leber, salata boeuf, crema de cascaval cu maioneza, piftie si sunca proaspata(iau 2 bucati marti cand taiem porcul, le pun la saramura pana sambata dimineata, sambata de fierb 10-15 min in apa cu foi de dafin, cimbru, piper apoi o masez asa fierbinte cu mujdei de usturoi si boia dulce)
-sarmale
-friptura de porc+carnati+muraturi
-cozonac Adriana+bomboane din biscuiti cu visina din visinata in interior
-tort padurea neagra
#276
Postat 19 December 2011 - 10:10 PM
Tre' sa mai scriu pe lista baccalà adica cod, din ala care se vinde sarat si ca sa-l desarezi tre' sa-l tii 3 zile-n apa si scimbata apa de 3 ori pe zi.
Apoi se frige bucati.
Eu nu mai voiam sa fac, insa socru-miu m-a intrebat in seara asta daca am in plan baccalà. Il taiasem de pe lista recunosc.
Acu' tre' sa-l pun iar, in fine.
#277
Postat 19 December 2011 - 10:13 PM
ca am si eu intr-o cutie de citeva luni si nu's ce sa fac cu el
#278
Postat 19 December 2011 - 10:22 PM
Adriana, la 19 December 2011 - 10:13 PM, a spus:
ca am si eu intr-o cutie de citeva luni si nu's ce sa fac cu el
Eu o sa-l cumpar maine cred. Da, e bucata mare, o tai bucati si-l pun la desarat in apa rece pentru 3 zile.
Schimb apa de 3 ori pe zi.
Dau prin faina si fript.
#280
Postat 19 December 2011 - 11:04 PM
- adică nu dulap sau comodă, ci din sintagma" la donna e mobile"
Acum e rândul meu să o copiez pe Pişcoţel, aşa că voi face clar o ciorbă de verişoare cu zamă de varză.
Sarmale, că fac extrem de rar( cam la Paşti şi la Crăciun , în rest mâncăm la alţii)
Piftie porţie mică, doar pentru mine şi soţul , copiilor nu le place.
Friptură vreau să fac varianta Daniellei , din carne de porc( cea marinată şi coaptă în vas închis etanş) - garnituri, încă nu-s hotărâtă, copiii sigur vor cartofi piure, mie mi-ar plăcea legume diverse, soţul ar vrea orez... până la urmă fac ceva sfere de pâine , ca să nu fie ca nimeni...
Aperitive rapide şi spornice, care trec sigur şi nu le aruncăm: bacon cu prune- Adriana, chec Stella, şniţele de pui sau kara -age, văd eu, dovlecei pane- la noi e tradiţie de sărbători, brânzuri diverse, mari fani toţi...
Prăjituri , sigure sunt işlerele lui Kiken, fursecuri cu nuci LL, Crincălsuri Any-Anette, foi cu cremă de lămâie şi foi cu cremă caramel. Poate nişte poloşi, dacă am timp şi Bounty. Sărăţele SI-GUR!
O salată cu ceva maioneză, oscilez între poieniţa cu ciuperci, salată de ţelină, morcov, măr şi maio şi o salată cu surimi.
Pe mâine în mod clar am altă listă... ( Un prof din facultă spunea că Spitalele de boli mintale sunt ocupate de: 1- psihiatrii, 2- psihologi, după care , dacă mai încap, urmează pacienţii... )