Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#261 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 December 2011 - 10:26 PM

La mine cre'ca se schimba meniul... :)
A intervenit o schimbare. Sînt din nou la început. De mîine ma gîndesc :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#262 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 04 December 2011 - 10:41 PM

Cred ca si la mine a intervenit o schimbare, nu stiu daca e de rau sau de bine, ca toate se tot schimba!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#263 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 December 2011 - 06:07 PM

Dexter, ce ai tu acolo?adicalea mai exact toate sunt facute in casa?Am ochit niste carnaciori uscati cumva si niste leber, sau ce-i mai exact.

In we tb sa merg si eu la taran sa vad daca pot procura si mate si sorici,daca nu sa stiu sa dau c-da pe net de unde am luat si anul trecut.

Eu de Craciun prepar doar racitura(toba, piftie) eventual niste carnati , cozonaci si ceva fursecuri, restul se ocupa ceilalti participanti.

Masa organizata v-a fi de Revelion cand voi face eu totul cap-coada si pt asta tb sa ma gandesc exact, asa ca ma insipir de prin meniurile voastre de Craciun sau veniti cu meniuri de Revelion :rolleyes:)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#264 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 December 2011 - 06:20 PM

Vezi postareaIoana, la 05 December 2011 - 06:07 PM, a spus:

toate sunt facute in casa?Am ochit niste carnaciori uscati cumva si niste leber, sau ce-i mai exact.

sunt făcute în casa fermierului ardelean care le vinde :rolleyes: leber afumat, cârnaţi uscaţi, tobă, ceafă, muşchi, guşă fiartă, slănină...

#265 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 December 2011 - 06:37 PM

Vezi postareaDexter, la 05 December 2011 - 06:20 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 05 December 2011 - 06:07 PM, a spus:

toate sunt facute in casa?Am ochit niste carnaciori uscati cumva si niste leber, sau ce-i mai exact.

sunt făcute în casa fermierului ardelean care le vinde :) leber afumat, cârnaţi uscaţi, tobă, ceafă, muşchi, guşă fiartă, slănină...



credeam ca in casa ta,ca imi faceau cu ochii carnaciorii aia micuti si leberul si voiam retete
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#266 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 December 2011 - 09:28 PM

Eu astept sa fiarba supa si intre timp fac o prima lista de cumparaturi, sa vad ce pot cumpara inainte si in ce cantitati.
Ma refer la produse care rezista, tip nuca de cocos, migdale, alcoolice, etc.

#267 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 December 2011 - 09:35 PM

Deja ma doare capul ce listoi lung am.
O sa trec si pe la macelar sa ma scrie acolo la el in caiet pentru rata, iepure, clapon, etc.
In ultima saptamana tre' sa trec pe la Rambo sa scrie ce peste vreau.
Luati aminte si organizati-va din timp.

#268 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 07 December 2011 - 08:16 AM

Soata mea vrea sa incercam curcan anul asta, asa ca o sa am curcan ca fel principal. Problema este ca vreau un curcan intreg, asa cum am vazut prin filme, si nu stiu cum sa-l gatesc. Daca a facut cineva pana acuma, si are o reteta sau ceva secrete de impartasit, va rog sa le postati.
La gustare, oua umplute, ca tovarasul meu nu poate trai fara ele, cascaval afumat, carnati de casa si ceva sunca. Si cred ca incerc flanul de ciuperci al Mayei. Cozonac si tort diplomat la desert.

#269 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 05:13 PM

Eu azi am fost si-am luat 2 iepuri pe care macelarul mi i-a dezosat (de data asta n-am mai dezosat eu). Din oase (mi-a dat si oasele la pachet) am facut supa (cu morcov, ceapa, telina, boabe de piper, sare) am strecurat-o si am lasat-o la racit, apoi o congelez (merci Adriana, ma scuteste chestia asta de o munca-n plus in ziua de Craciun).

Am dat apoi comanda de o rata, o bibilica si un clapon, tot la macelar.

Am fost si am vorbit cu Rambo pentru peste, ma duc miercurea viitoare sa-i zic ce vreau pe sambata.

Voi cum va organizati, hai mai puneti meniuri ceva!

#270 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 December 2011 - 08:31 PM

eu am lista facuta, dar nu e prea lunga ca nu am invitati, iar noi nu mancam mult.

La aperitiv: o salata si rulouri cu somon afumat, toba (cumparata).
Apoi vin sarmalele si borsul de coaste afumate. La desert, turta dulce si fursecuri Elena, rulada si cozonac. Am sa mai fac niste crackeri cu parmezan si masline, branzeturi si fructe.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#271 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 December 2011 - 08:59 PM

Anul asta de Craciun ,pruncii nu-s acasa ,asa ca eu fac foarte putin.
Un tort cu blat de cacao si nuci ,cu crema de ciocolata.
O friptura cu garnitura de orez si muraturi.
Supa de perisoare din carne de pui acrita cu zama de varza si leustean.
In 25 vin copiii acasa.
In 28 le predam casa si o taiem pentru Revelion in Germanica.
Lor le las o oala de sarmale si frigiderul plin.
Le-am mai comandat niste prajituri fantastice .Sunt asa de bune ca mie nu-mi ies asa de bine acasa.
Asa ca anul acesta trag chiulul si ma fac musafir ,ca-i ce-a mai faina ipostaza ,in care nu am mai fost cam demult .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#272 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 December 2011 - 09:56 PM

Vezi postareaPiscotel, la 15 December 2011 - 08:59 PM, a spus:

Anul asta de Craciun ,pruncii nu-s acasa ,asa ca eu fac foarte putin.
Un tort cu blat de cacao si nuci ,cu crema de ciocolata.
O friptura cu garnitura de orez si muraturi.
Supa de perisoare din carne de pui acrita cu zama de varza si leustean.
In 25 vin copiii acasa.
In 28 le predam casa si o taiem pentru Revelion in Germanica.
Lor le las o oala de sarmale si frigiderul plin.
Le-am mai comandat niste prajituri fantastice .Sunt asa de bune ca mie nu-mi ies asa de bine acasa.
Asa ca anul acesta trag chiulul si ma fac musafir ,ca-i ce-a mai faina ipostaza ,in care nu am mai fost cam demult .Imagine postata

Bravo tie, piscotel. Distractie maxima de revelion!!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#273 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 11:06 PM

Distractie placuta in Germanica, Lia :rolleyes: !

#274 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 December 2011 - 11:33 PM

Multumesc fetelor.
Abia astept sa plec .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#275 Useril este offline   alina-bb 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 01-December 11

Postat 16 December 2011 - 11:57 AM

Am hotarat si eu ce voi pregati de Craciun:
-aperitive:toba, leber, salata boeuf, crema de cascaval cu maioneza, piftie si sunca proaspata(iau 2 bucati marti cand taiem porcul, le pun la saramura pana sambata dimineata, sambata de fierb 10-15 min in apa cu foi de dafin, cimbru, piper apoi o masez asa fierbinte cu mujdei de usturoi si boia dulce)
-sarmale
-friptura de porc+carnati+muraturi
-cozonac Adriana+bomboane din biscuiti cu visina din visinata in interior
-tort padurea neagra

#276 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2011 - 10:10 PM

Eu azi am luat necesarul pentru dulciurile pe care vreau sa le fac.
Tre' sa mai scriu pe lista baccalà adica cod, din ala care se vinde sarat si ca sa-l desarezi tre' sa-l tii 3 zile-n apa si scimbata apa de 3 ori pe zi.
Apoi se frige bucati.
Eu nu mai voiam sa fac, insa socru-miu m-a intrebat in seara asta daca am in plan baccalà. Il taiasem de pe lista recunosc.
Acu' tre' sa-l pun iar, in fine.

#277 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2011 - 10:13 PM

il desarezi pur si simplu si il dai prin faina si il prajesti?
ca am si eu intr-o cutie de citeva luni si nu's ce sa fac cu el

#278 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2011 - 10:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 December 2011 - 10:13 PM, a spus:

il desarezi pur si simplu si il dai prin faina si il prajesti?
ca am si eu intr-o cutie de citeva luni si nu's ce sa fac cu el


Eu o sa-l cumpar maine cred. Da, e bucata mare, o tai bucati si-l pun la desarat in apa rece pentru 3 zile.
Schimb apa de 3 ori pe zi.
Dau prin faina si fript.

#279 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2011 - 10:38 PM

mersi :pupic:

#280 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 19 December 2011 - 11:04 PM

La mine se schimbă meniul de la o zi la alta... tare " mobilă" sunt
- adică nu dulap sau comodă, ci din sintagma" la donna e mobile" :pupic:

Acum e rândul meu să o copiez pe Pişcoţel, aşa că voi face clar o ciorbă de verişoare cu zamă de varză.
Sarmale, că fac extrem de rar( cam la Paşti şi la Crăciun , în rest mâncăm la alţii) :D
Piftie porţie mică, doar pentru mine şi soţul , copiilor nu le place.
Friptură vreau să fac varianta Daniellei , din carne de porc( cea marinată şi coaptă în vas închis etanş) - garnituri, încă nu-s hotărâtă, copiii sigur vor cartofi piure, mie mi-ar plăcea legume diverse, soţul ar vrea orez... până la urmă fac ceva sfere de pâine , ca să nu fie ca nimeni... :)
Aperitive rapide şi spornice, care trec sigur şi nu le aruncăm: bacon cu prune- Adriana, chec Stella, şniţele de pui sau kara -age, văd eu, dovlecei pane- la noi e tradiţie de sărbători, brânzuri diverse, mari fani toţi...
Prăjituri , sigure sunt işlerele lui Kiken, fursecuri cu nuci LL, Crincălsuri Any-Anette, foi cu cremă de lămâie şi foi cu cremă caramel. Poate nişte poloşi, dacă am timp şi Bounty. Sărăţele SI-GUR!
O salată cu ceva maioneză, oscilez între poieniţa cu ciuperci, salată de ţelină, morcov, măr şi maio şi o salată cu surimi.
Pe mâine în mod clar am altă listă... :) ( Un prof din facultă spunea că Spitalele de boli mintale sunt ocupate de: 1- psihiatrii, 2- psihologi, după care , dacă mai încap, urmează pacienţii... :D )
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

19 useri citesc topicul
0 membri, 19 vizitatori, 0 utilizatori anonimi