Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#301 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 01:32 PM

Laura spor la treaba SI SARBATORI FRUMOASE! interesante obiceiuri (mai ales aia cu orez cu lapte ...precis e vreo traditie ceva).

Nu stiu de ce ti se pare ca ar castiga soacra, ca vad ca mai mult primeste si face un platou de sunca+branza, bacala, orez cu lapte si nu-sh exact ce's si cat de laboriosi sunt rabanadas ...dar zau mai mult ai tu de lucru decat ea, cu piftii salata, boeuf, sfecla si prajitura!

Pune si mie o poza du platou de jambon cu branzeturi si cuburi de pepene, daca ai, te rog. MERCI :biggrin:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#302 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 21 December 2011 - 02:18 PM

Vezi postareamoatza, la 21 December 2011 - 01:26 PM, a spus:

Vezi postarealaura_lala, la 21 December 2011 - 01:20 PM, a spus:

in plus voi face sarmale la metru (prin amabilitatea lui Paparotti)


de ce, iti imprumuta metrul? :lol:

Laura, ti-ai propus destule si laborioase ptr cat de ocupata esti cu serviciul!


Pai da, tre' sa-i multumesc ca ma scuti de munca sisifica de a impacheta sarmalutele una cate una. Cum n-am de gand sa fac cozonac folosesc tavile pentru sarmalele la metru. =))
Sper sa reusesc sa prepar totul in timpul liber de dimineata si apoi seara cand ma intorc. Inca nu mi-am planificat in ce ordine sa incep atacul. =))

Vezi postareaDaniella, la 21 December 2011 - 01:32 PM, a spus:

Laura spor la treaba SI SARBATORI FRUMOASE! interesante obiceiuri (mai ales aia cu orez cu lapte ...precis e vreo traditie ceva).

Nu stiu de ce ti se pare ca ar castiga soacra, ca vad ca mai mult primeste si face un platou de sunca+branza, bacala, orez cu lapte si nu-sh exact ce's si cat de laboriosi sunt rabanadas ...dar zau mai mult ai tu de lucru decat ea, cu piftii salata, boeuf, sfecla si prajitura!

Pune si mie o poza du platou de jambon cu branzeturi si cuburi de pepene, daca ai, te rog. MERCI :tongue3:


N-am poza cu platoul, am luat una de pe net. Soacra-mea face exact la fel, cuburi de branza invelite in presunto si cuburi de pepene invelite, arata exact la fel si mananci ce ai norocul sa nimeresti. =(( Ea mai intercaleaza pe platou rosii cherry, aseaza totul pe frunze de salata verde.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-97-13244693939644.jpg.jpg]

Orezul cu lapte se face aici in multe feluri, de la cel simplu care-l stim noi, pana la un fel mai elaborat care se face cu galbenusuri de ou frecate cu zahar.

Rabanadas sunt de fapt feliile de franzela alba inmuiate in lapte, tavalite prin ou si prajite in ulei. Apoi se stropesc din belsug cu un sirop de zahar si miere cu multa coaja de lamaie, dulce dulce si se presara multa scortisoara.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-97-1324469397955.jpg

E destul de lucru si cu platourile si cu rabanadele, prefer sa fac o prajitura decat sa stau la tigaie cu 20-30 de felii de franzela. :biggrin:

Spor la treaba si voua! =((

#303 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 02:23 PM

Laura merci, exact platoul ala de jamon serrano imi trebuia de idee! esti mare! :biggrin:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#304 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 December 2011 - 02:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 December 2011 - 08:01 AM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 21 December 2011 - 12:24 AM, a spus:

Ce harnicute sunteti =))
Lista mea e mai scurta ca din experienta anilor trecuti nu mancam decat ff putin
Daniella, uite aici cum face Gordon Ramsay gasca la cuptor:


Olguta esti maestra! Merci din suflet! m-am uitat la filmulet, singura chestie ca nu inteleg cand spune ce condimente pune, intelege careva? moama si ce misto o taie pe madam gasca, oare o sa reusesc si eu sa feliez asa? Si timpii si temperaturile nu prea le-am inteles, zice intai 15 min/kg x 250 grade (nu-s cam multe grade, sau iar nu aud bine?), dupa care pune mierea si zice inca 50 min la 180 grade? is tare fudula de urechi! :tongue3: Si ultima incurcatura ca nu am portocale/lamai bio. Ma risc cu astea stropite? sau inlocuiesc cu altceva? :lol:


Pai tu ai de 2 ori mai multa mancare decat mine ... eu in final doar cateva tartine, o friptura si un cozonac :biggrin:


Pai zice coaja de la 2 lamai si 1 portocala, plus 2 linguri de 5 spices (pe net zice ca are scortisoara, piper alb, piper sichuan, pudra de anason etc), sare....toate astea le amesteca bine in mojar si maseaza gasca bine. Se umple cu portocala si lamaile pe care le-am curatat de coaja si se da la cuptor 15min/kg. Primele 15min in cuptor sa fie temperatura mare (250gr), apoi se reduce temperatura la 180. La jumatatea timpului de copt, se scurge grasimea si se unge gasca cu miere si se da din nou la cuptor tot la 180.... Parca asa inteleg eu, dar nu bag mana in foc ca m-am uitat la filmulet cam pe fuga =))
Imagine postata

#305 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 02:49 PM

asa am inteles si eu, doar ca nu eram sigura 100% cu timpii si temperaturile, cat despre condimente am crezut ca zice ce fel de spices, nu am auzt cand a zis 5. Noroc ca te-ai uitat pe site, merci! Sunt salvata si aranjata, singura chestie pe care o sper e sa reusesc sa o feliez in felul acela. Merci mult :biggrin:

a deci dupa primele 15 min/kg la 250 grade mai lasa la 180 grade pana sa scurga grasimea? asta nu pricepusem eu acolo ... merci inca o data :tongue3: si spor in toate!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#306 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2011 - 03:57 PM

N-am dat startul la gateli inca, umblu pe drumuri dupa ultimele cumparaturi.
Am fost si-am dat comanda de peste, ma duc dupa amiaza sa iau claponul si organele de miel ca mi-e pofta de drob si vreau sa fac, am si prapur.

Aseara am cojit aproape 1 kg de migdale, vreau sa fac dulciuri din ele, pe astea s-ar putea sa le fac diseara.
Si de maine se da startul la biscuiti.

#307 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2011 - 04:53 PM

Au mai intervenit schimbari in meniul meu, am mai adaugat supa de peste pentru ajun. Azi sper sa am lista batuta-n cuie.

#308 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 05:19 PM

Vezi postareaany_annette, la 21 December 2011 - 04:53 PM, a spus:

Au mai intervenit schimbari in meniul meu, am mai adaugat supa de peste pentru ajun. Azi sper sa am lista batuta-n cuie.


woaw! de asta sa-mi trimiti si mie o portie, ca deja ma ingras cand vad atatea :lol: porcarii ... :scratch:

ce faci cu migdalele mai exact, ca am si eu faina de migdale 500 g in asteptarea gasirii unei utilitati ...?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#309 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 December 2011 - 10:29 PM

Daniella, din pacate nu am vreme de facut modele manuale, dar uite aici : http://www.musthavem...tmas-menus.html gasesti modele care le poti edita dupa cum vrei tu si cind poti. Chiar si 10 minute înainte de a le printa :rolleyes: . Alegi modelul care-ti place, apoi editezi. Stergi textul de acolo si scrii ce vrei tu. Poti adauga sau scoate categorii, etc, etc.

Cînd e gata modificat, nu apesi nici save nici download, ca tre' sa te înregistrezi etc, etc, ci marchezi toata imaginea si o salvezi. Atît tot.

Uite aici un exemplu rapid. Am ales un model, am editat si kopiat, apoi marcat albastru si salvat :(

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-1324499360532.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#310 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 10:59 PM

Maya merci, esti prea buna :rolleyes: ! acum exersez si sper ca pana vineri sa am varianta finala, nemodificata in duminica gatelii! Multumesc mult sa-ti dea DD sanatate si spor la bucate minunate :( !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#311 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 December 2011 - 11:50 PM

Cu placere. Daca ai întrebari legate de editare, etc. Be my guest :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#312 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2011 - 12:46 AM

Eu acu am decis si nu mai schimb nimic, daca reusesc asta fac.
Suntem noi 3 plus mama plus soacra-mea probabil, socrul e in spital asa ca e posibil ca in orice moment organizarea si planificarea mea sa se duca.
Daniella, ti-am trimis pe mailul care e in profilul tau meniul meu de anul trecut in word, il poti modifica si face ce vrei cu el

Ajun

Antipasti
- Gamberetti in tempura (creveti in tempura, gata facuti si congelati de Bofrost, tre numai sa ii pun la cuptor)
- Insalata di frutti di mare al profumo di arancia (salata de fructe de mare gata facuta, cumparata, elimin uleiul ei si ii pun altul bun si sucul de la o lamiie, daca gasesc la ferma portocale din sicilia adevarate pun si o coaja rasa)
- Insalata di sgombro, pomodorini e olive su letto di insalata (salata de macrou afumat cumparat pe care il amestec bucatele cu rosii micute si masline, ulei si il pun pe salata)
- Tartine di pane nero con salmone affumicato (tartine cu piine neagra pe care pun un strop de brinza si apoi somonul afumat)
Primo
- Spaghetti con frutti di mare (spaghetti cu fructe de mare, congelate, le fac rapid in tigaie cu un catel de usturoi si arunc spaghettile deasupra)
Secondo
- Tranci di salmone con patate al vapore condite con burro aromatizzato (somon congelat, il stropesc cu lamiie si ulei si il coc in cuptor, cartofi fierti pe care topesc untul aromat cu usturoi si patrunjel cred)
Dolce
- Semifreddo al limone (aici trebuie tradusa reteta daca intereseaza pe cineva)

Craciun

Antipasti
- Flan di porri e cavolo rapa con fonduta e semi di girasole (sunt deja la congelator, ii decongelez si incalzesc in cuptor si deasupra pun fonduta facuta pe moment)
- Insalata di pollo, sedano e noci (fierb pieptul de pui si il amestec cu nuci si tija de telina)
- Crostini con crema di funghi (tartine cu crema de ciuperci a Mayei)
- Insalata russa romena (salata boeuf)
Primo
- Agnolotti saltati in padella con julienne di verza e porri (agnolotti is la congelator, in timp ce fierb in tigaie fac prazul cu varza fideluta si apoi arunc agnolotti peste)
Secondo
- Rolata di coniglio (o am la congelator, o scot si o fac la tigaie cu vin, sper sa fie de iepure, ca s-ar putea sa fie de pui :rolleyes: )
- Sformato di patate e funghi ( o reteta noua pe care trebuie sa o fac, sper sa iasa)
Dolce
- Panbriacone ( e un panettone siringat cu lichior, cumparat in Internet si vine din Toscana)

Sf. Stefan
Antipasti
- Vitello tonnato
- Cubotti di polenta con ragu di funghi (pun mamaliga in forme de silicon si deasupra ii pun raguul asta facut cu ciuperci, am deja amestecul in congelator trebuie numai sa il gatesc)
- Crostini con foie gras e marmellata (tartine cu foie gras adus din Franta si o sa-i pun o marmelada alaturi)
Primo
- Crespelle con ragu di salsiccia e verza (clatite umplute cu un ragu din varza si cirnat)
Secondi
- Petto di anatra o Filetto al Roquefort (daca gasesc piept de rata daca nu tre sa iau filet ca pe ala sigur il gasesc)
Dolce
- Foresta nera (Padurea Neagra, reteta lui Peter)

#313 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 December 2011 - 01:20 AM

Maya, nu reusesc sa selectez la sfarsit, cand e gata, ca sa il salvez :rolleyes: .
Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupid
daca dau click stanga intra in editare
daca dau click dreapta nu am varianta de save :(

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#314 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 December 2011 - 08:10 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 December 2011 - 01:20 AM, a spus:

Maya, nu reusesc sa selectez la sfarsit, cand e gata, ca sa il salvez :rolleyes: .
Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupid
daca dau click stanga intra in editare
daca dau click dreapta nu am varianta de save :(

Pai nu se salveaza. Doar se printeaza. Cred ca a gresit Maya, vroia sa zica printezi, nu salvezi:

Vezi postareaMaya, la 21 December 2011 - 10:29 PM, a spus:

Cînd e gata modificat, nu apesi nici save nici download, ca tre' sa te înregistrezi etc, etc, ci marchezi toata imaginea si o salvezi. Atît tot.


#315 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2011 - 09:45 AM

Am completat si eu un menu de pe linkul pus de Maya, cind a fost gata am dat click dreapta si l-am salvat ca imagine. Acu pot sa-l scot la imprimanta cind vreau.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13245405455733.jpg

#316 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 December 2011 - 09:49 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 December 2011 - 01:20 AM, a spus:

Maya, nu reusesc sa selectez la sfarsit, cand e gata, ca sa il salvez :) .
Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupid
daca dau click stanga intra in editare
daca dau click dreapta nu am varianta de save :)

Daniella, ar mai fi o posibila problema: daca incerci de la servici, e posibil ca server-ul sa blocheze accesul la anumite functii de pe site-uri. Sau sa fie blocate chiar site-uri intregi... Sau are calculatorul tau ceva probleme??? :)
Daca altfel nu merge, fa Print Screen. Incearca sa micsorezi pagina (Ctrl si -) si cand s-a incadrat perfect meniul pe verticala, faci Print Screen. Apoi ajustezi marginile laterale, sa-ti iasa strict meniul.
Te ajuta cu ceva informatiile astea? Sau alta e problema? :)

#317 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 December 2011 - 10:53 AM

Foxyy merci! :)

nu, de acs am incercat aseara
nu poti printa ca iti cere inregistrare si plata (Cu 30 zile free)
de aia ea zice sa selectez si salvez pe local, dar nu am putut sa selectez, aia e buba

dupa ce a fost gata editat, am reusit o varianta mai de ageamiu de copy (dar e mare cat o zi de post), l-am adus in word si acolo micsorat la pagina
singura treaba ca pana maine tb sa definitivez si printez, sper ca duminica sa nu pierd din preparate pe drum, sau sa mai schimb meniul in ultimul ceas.

ma uit sa vad cum zice Adriana! merci :), dar eu cand dau click dreapta nu.mi da nici o optiune de save

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#318 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2011 - 11:00 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 December 2011 - 10:53 AM, a spus:

dar eu cand dau click dreapta nu.mi da nici o optiune de save


nici mie!

#319 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 December 2011 - 11:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 December 2011 - 10:53 AM, a spus:

Foxyy merci! :)

nu, de acs am incercat aseara
nu poti printa ca iti cere inregistrare si plata (Cu 30 zile free)
de aia ea zice sa selectez si salvez pe local, dar nu am putut sa selectez, aia e buba

dupa ce a fost gata editat, am reusit o varianta mai de ageamiu de copy (dar e mare cat o zi de post), l-am adus in word si acolo micsorat la pagina
singura treaba ca pana maine tb sa definitivez si printez, sper ca duminica sa nu pierd din preparate pe drum, sau sa mai schimb meniul in ultimul ceas.

ma uit sa vad cum zice Adriana! merci :), dar eu cand dau click dreapta nu.mi da nici o optiune de save

Mai poti face o chestie, desi te-ar cam incurca...
Printezi strict lista de denumiri. Adicatelea scrii Aperitive, Desert, Bauturi.... Nu treci si ce anume vei servi (fursecuri, vin alb....). Alea le scrii de mana cand esti aproape gata cu pregatelile. Sau, pe masura ce le-ai pregatit, le treci pe foaie. Bine, asta presupune sa printezi n-spe mii de foi, ca sa ai de rezerva, in caz ca-ti murdaresti una din ele, ca nu-ti incap toate preparatele in pagina, etc...

#320 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2011 - 11:34 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 December 2011 - 12:46 AM, a spus:

Daniella, ti-am trimis pe mailul care e in profilul tau meniul meu de anul trecut in word, il poti modifica si face ce vrei cu el

Daniella
ai citit ce t-am scris?

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi