Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#341 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 December 2011 - 09:38 PM

Vezi postareaOlguta, la 22 December 2011 - 11:46 PM, a spus:


Musai sa le faci ca sunt dementiale :love7:..insa sa te inarmezi cu rabdare de chinez batran, ca dureaza asa mult impachetatul...Dar rezultatul e delicios...Eu le-am facut azi si cu greu ma abtin sa nu mai mananc inca unul si-nca unul :headbang:


Hehe,erau deja in cutii cand ziceam de ei,doar ca am pus poza abia azi la subiect.Pai imbatranesti pana le faci,dar cand le mananci intineresti imediat :notworthy:
Dar ai dreptate,e migaloasa treaba!Merg facuti doar asa,de gust,pentru ca facuti in cantitati industriale,spre exemplu de sarbatori,cer multe maini la lipit,multe si rapide.

#342 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 12:46 AM

Racituri Stella :snorting: ...wowww, cred ca o sa ma incumet odata si-odata sa fac!

#343 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 December 2011 - 12:48 AM

Hai ca e usor, numai sa incepi!! :snorting:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#344 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 December 2011 - 05:52 PM

Sarbatori fericite tuturor si bravo pentru toate pregatirile!

Noi am avut un meniu combinat, traditional - saleuri, mezeluri, sarmale, cozonac si mai putin traditional - rulada de carne cu salvie si chorizo servit cu sos de cranberry si supa crema de doua feluri de telina.

Poze nu prea am, vreau doar sa va arat supa crema cu model de bradut :pupic: .

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-257-13250874642232.jpg

si "nins" cu parmezan

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-257-13250878640549.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#345 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2011 - 05:56 PM

Vezi postareazerda, la 27 December 2011 - 12:48 AM, a spus:

Hai ca e usor, numai sa incepi!! :pupic:


Nu-mi zi de doua ori :( :hug: !

Vezi postareaRia, la 28 December 2011 - 05:52 PM, a spus:

Sarbatori fericite tuturor si bravo pentru toate pregatirile!

Noi am avut un meniu combinat, traditional si mai putin traditional. Poze nu prea am, vreau doar sa va arat supa crema cu model de bradut.




Frumos bradut! Cu ce l-ai facut?

#346 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 December 2011 - 06:00 PM

Vezi postareaany_annette, la 28 December 2011 - 05:56 PM, a spus:



Vezi postareaRia, la 28 December 2011 - 05:52 PM, a spus:

Sarbatori fericite tuturor si bravo pentru toate pregatirile!

Noi am avut un meniu combinat, traditional si mai putin traditional. Poze nu prea am, vreau doar sa va arat supa crema cu model de bradut.




Frumos bradut! Cu ce l-ai facut?


Cea alba e supa crema de telina radacina, iar cea verde e din telina tulpina si spanac.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#347 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 December 2011 - 07:47 PM

Foarte frumos bradutul, dar tot nu mi-e clar cum ai reusit sa-l faci asa frumos??!!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#348 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 December 2011 - 08:20 PM

Vezi postareazerda, la 28 December 2011 - 07:47 PM, a spus:

Foarte frumos bradutul, dar tot nu mi-e clar cum ai reusit sa-l faci asa frumos??!!!


Esti o draguta. Merci!

Nu-i mare lucru ... Peste supa alba am pus in mijlocul farfuriei cateva linguri de supa verde, dupa care am tras cu scobitoarea urme din mijlocul supei verzi spre exterior. Cum supele sunt consistente amandoua, nu s-au amestecat si direle de verde au ramas.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#349 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2011 - 08:24 PM

Ria, minunata ideea bradutului...brava.

#350 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 December 2011 - 08:29 PM

Vezi postareastella, la 28 December 2011 - 08:24 PM, a spus:

Ria, minunata ideea bradutului...brava.


Merci Stella!
As fi vrut sa pun si niste ardei rosu taiat mic, mic ... sa imite globurile, dar nu l-am pregatit din timp si n-am mai vrut sa-i las pe musafiri sa mai astepte.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#351 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2011 - 08:29 PM

Minunat bradutul, Ria, bravissima! :wub:

#352 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 December 2011 - 08:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 December 2011 - 08:29 PM, a spus:

Minunat bradutul, Ria, bravissima! =))

Multumesc Adriana!
Ideea nu-mi apartine in totalitate, eu doar am adaptat-o. :wub:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#353 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 December 2011 - 09:43 PM

Ria, pe mine m-ai dat pe spate! Ce idei aveti dom'le! Superbe! :wub:
Daca as fi stiut înainte! Si eu am avut în meniul de ajun supa crema.
Îti dai seama ce ochi ar fi facut fiica-mea daca-i "crosetam" un brad în supa!!!!!!!!!!!! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#354 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 December 2011 - 10:49 PM

Vezi postareaMaya, la 28 December 2011 - 09:43 PM, a spus:

Ria, pe mine m-ai dat pe spate! Ce idei aveti dom'le! Superbe! :wub:
Daca as fi stiut înainte! Si eu am avut în meniul de ajun supa crema.
Îti dai seama ce ochi ar fi facut fiica-mea daca-i "crosetam" un brad în supa!!!!!!!!!!!! :-*


Ha! Ha! Esti mortaaaala Maya! Merci! =))
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#355 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2011 - 12:40 PM

Ria :P si mie imi place supa cu bradutul, atat de estetica pentru Craciun! probabil ca se poate face si un ou de Paste, de ajuns ca ai lansat idee, mentionand ca sunt cremele groase si nu se amesteca ... :)
si tare as fi vrut sa vad si pozele la restul ...ca precis ai facut totul cu aceeasi inspiratie ... :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#356 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 January 2012 - 04:54 PM

Pan' la urma, normal ca s-au modificat schimbarile. Pe ici pe colo, prin punctele esentiale... Poze n-am din varii motive: nema acumulatori suficienti in casa, ca am avut jde ornamente ce necesitau baterii si le-am tot folosit, de-a ramas aparelu' fara nica... Si cum el cere 4...... l-am lasat sa se hodineasca. In plus, nu prea am avut chef, da' cel mai cel.... nema timp! :71:
De Craciun, au fost ai mei omuleti in vizita si-am servit ca aperitive:
- chisca (caltabosi);
- muschi rosu de porc (afumat crud);
- cascaval;
- telemea de vacule;
- cas (tot de muuuuuu);
- salata de icre (de stiuca) - facuta de mine;
- salata din chepti de piu-piu cu ciumperci si maioneza;
- salata de telina cu morcovi si maioneza;
- file de porcule;
- rondele de masline negre, masline verzi umplute cu ardei rosu sau cu migdale.

Felul 1:
- ciorba falsa de burta, cu pleurotus - i-a placut la nebunie jupanului, a zis ca-i mai buna decat aia adevarata! B);
- supa de sfecla rosie cu legume (toate fierte in zeama lasata de cheptii de piu-piu folositi la salata de mai sus).

Felul 2:
- friptura de muschi de porcule (file);
- paste umplute cu spanac si ricotta;
- carnati;
- mancarica de hribi cu smantana si marar.

Garnituri si muraturi:
- orez fiert si ametit cu marar, putel unt si neste mirodenii;
- castraveti murati;
- harbuji si gogonele pusi de mamitan si je asta toamna.

Desert:
- nuci;
- faguri;
- fursecuri;
- cornulete
- salata de fructe (capsuni, kiwi si banane).

Bauturi:
- vin (rosu);
- bere;
- lichior irlandez de whisky si ciocolata;
- whisky;
- suc de portocale (facut de mine);
- limonada (tot homemade);
- apa.


De Anul Nou iar am avut motafiri (mama mea si mama lui.... =))) si-am pregatit iar cateva bunataturi (zic io), desi nu cu mult diferite fata de Craciun.

Aperitivele au fost cam aceleasi (ma refer la sortimente, ca nu rezista la noi bunataturile prea mult timp! B)).

Felul 1:
- supa de gaina umpluta, cu galuste din gris.

Felul 2:
- rulada din file de porc, umpluta dupa sfatul Moatzei cu caise, curmale, prune (toate uscate), ceapa rosie, ardei rosu, cascaval si niste usturoi tocat marunt. Pe muschiuletul intins (batut c-o oala) am pus neste mustar, sare, piper, boia, oregano si apoi am pus umplutura si-am rulat carnita. In tava, am pus zeama de la caisele re-hidratate, folosite la terina (vine mai acusi). Am scapat si niste ceapa feliata, dar si cativa catei de usturoi. La final, a iesit o minunatie de friptura. Iar sosul..... delicios!
- gaina umpluta (am scos-o din supa si am parpolit-o nitel in cuptor, apoi am desfacut-o usor, pe bucati).

Garnitura si muraturi:
- orez (vezi mai sus);
- gogosari marinati (facuti de mine);
- harbuji, rosii si gogonele (tot productie proprie).

Desert:
- nuci;
- faguri;
- fursecuri;
- terina stratificata cu zmeura si cu caise.

Beuturi:
- lichior de ciocolata;
- bere;
- lichior irlandez de whisky si ciocolata;
- whisky;
- sampanie;
- suc de portocale (facut de mine);
- limonada (tot homemade);
- suc de fructe (multifructe);
- aqua chiorensis.

Cam asta am halit noi. Aseara am aflat si io ca jupanu' a facut 2 poze cu telefonu', da' numa' cu masa aranjata, inainte sa apuc io sa aduc halelurile. Sau erau aperitivele??? Inca nu am vazut pozele!!!! =))

#357 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 05:04 PM

La multi ani Foxy, ai avut un meniu bogat si cu siguranta gustos!
Dar cu acqua chiorensis m-ai terminat :71: .

#358 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 05:17 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 January 2012 - 04:54 PM, a spus:

Pan' la urma, normal ca s-au modificat schimbarile. ....
Inca nu am vazut pozele!!!! :71:

Muncisi, nu te trasasi indarat! =)) chiar ca o gramada de bunataturi! daca mai aveai si poze, adios sperante de slabeala =)) si pe saptamana asta!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#359 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2012 - 07:58 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 January 2012 - 04:54 PM, a spus:

- rulada din file de porc, umpluta dupa sfatul Moatzei cu caise, curmale, prune (toate uscate),


:tongue3: fu bun?

cel mai mult imi place ca ai invitat la masa mamele, bravo! cred ca-s mandre de tine. :scratch:

#360 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 January 2012 - 10:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2012 - 05:04 PM, a spus:

La multi ani Foxy, ai avut un meniu bogat si cu siguranta gustos!
Dar cu acqua chiorensis m-ai terminat :tongue3: .

Pai aia a fost la pièce de résistance! :scratch:

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

35 useri citesc topicul
0 membri, 35 vizitatori, 0 utilizatori anonimi