Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#381
Postat 14 October 2012 - 10:05 PM
#382
Postat 14 October 2012 - 10:26 PM
Adriana, la 14 October 2012 - 10:05 PM, a spus:
Eiii, pai nu asa se face! Tre' sa le faci tu!!!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#383
Postat 14 October 2012 - 10:48 PM
O sa incerc, daca merge repede le fac
#384
Postat 11 November 2012 - 09:21 PM
Eu inca nu stiu daca facem la noi acasa, dar tot ma gandesc, ca nu se stie .
#385
Postat 12 December 2012 - 10:59 AM
Eu o sa incep cu 2 zile inainte sa fac fursecuri si lista inca e deschisa, insa cu siguranta nu vor lipsi trufele Stellinei, raffaello lui Izuk si crinklesii. Pe langa astea, mai vreau cateva feluri. Plus aia sarati cu fistic.
La gustare deocamdata am pe lista salata de legume cu maioneza
Felul unu sigur supa de clapon cu tortellini.
Felul doi s-ar putea iepure umplut ca nu-l fac in fiecare zi. E bun, aspectuos, da bine pe platou cu cartofi duchesse.
Restul habar n-am .
Adica cum s-ar zice, pana acum nici o sfaraiala .
#386
Postat 12 December 2012 - 01:53 PM
si totusi parca vad ca pe ultima suta de metri nu ma lasa inima si bag vartej ca nu am template de menu, ca imi trebuie cumparate tot felul de completari si chichirezuri ... etc.
We urmator se duce tati cu mamaie la tara si mai mult ca sigur primesc de la bunica lui tati o gasca sau rata si cred ca repet felul principal al lui Gordon Ramsey de anul trecut, pt ca in vara am incercat orataniile astea in fel si chip (tot la cuptor intregi) si reteta lui care elimina grasimea si face chielicica crocanta pe zburatoare mi-a ramas ca favorita
si tb sa fursecaresc cu noua presa de buscuiti achizitionata , pungulite de cadou am de la Stellina ar fi fain sa le pun la brad cocoanelor presa, retetarul si o punguta de mostre, isnt't it? Of de as gasi timp si putere sa le mai fac si pe astea .....
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#387
Postat 12 December 2012 - 02:32 PM
#388
Postat 12 December 2012 - 02:37 PM
moatza, la 12 December 2012 - 02:32 PM, a spus:
si eu voi primi de la bunica de la tara porc si vitel, dar nu am nici de gand sa crosetez sarmale, astea le fac mamele si socrellele, eu vreau sa fac ce nu au ele acasa si nu au ocazia sa manance. Socrella cat si mama sunt fun peste, poate nu ar fi rau sa fac o masa de peste, dar ar trebui proaspat din ziua aia si ... de unde ... Despre domnul Daniella nu-mi fac griji, pt el egal nu-i place nici daca ii fac cu dedicatie, nici daca nu il iau in calcul ca si gusturi...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#389
Postat 12 December 2012 - 02:55 PM
Deci, eu am inceput temeinic sa iau caserole de pus piftii in ele individual( am martori), apoi am exersat cu rulada de curcan, sarmale nici nu se pune discutia sa nu fac, am minimum 5 amici care au zis ca e crima sa nu fac, e bine ca macar o data pe an te iubeste cineva !
Parca as face si eu o ratusca. Varza este obligatorie, cine ma cunoaste stie!
As duce la mama niste baci salati si niste biscuiti cu fistic, tineti pumnii,eu ma incumet greu la asa ceva!
La dulce le-am luat bomboane si fac o chestie amuzanta vazuta la Jamie cu inghetata si panetone,iar daca dau peste noi navala turcii, mai am curcan sa fac o ciorba de potroace!
#390
Postat 12 December 2012 - 03:03 PM
#391
Postat 12 December 2012 - 03:30 PM
Foxyy, la 12 December 2012 - 03:03 PM, a spus:
Cred ca Astia,cunoscuti in Italia ca si Baci di dama(sarutari,cred ca vine de la faptul ca se pupa cate 2 ... ) salati=sarati (aka cu branza sau altele deci nu dulci) ..sa vedem daca am ghicit
#392
Postat 12 December 2012 - 03:36 PM
Geany, la 12 December 2012 - 03:30 PM, a spus:
Foxyy, la 12 December 2012 - 03:03 PM, a spus:
Cred ca Astia,cunoscuti in Italia ca si Baci di dama(sarutari,cred ca vine de la faptul ca se pupa cate 2 ... ) salati=sarati (aka cu branza sau altele deci nu dulci) ..sa vedem daca am ghicit
Ahaaaaaa, am inteles! Saru'mana!
#393
Postat 12 December 2012 - 03:49 PM
http://www.cotto-e-m...-fai-da-te.html
habar nu aveam ca se fac si sarati
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#394
Postat 12 December 2012 - 06:06 PM
Acum ma gandesc cu ce sa-i umplu, sa nu ziceti ciocolata ca fac cu nerfiii!
Geany a zis bine ceva sarat!
#395
Postat 12 December 2012 - 06:15 PM
zerda, la 12 December 2012 - 06:06 PM, a spus:
Acum ma gandesc cu ce sa-i umplu, sa nu ziceti ciocolata ca fac cu nerfiii!
Geany a zis bine ceva sarat!
Din punctul meu de vedere important e sa faci biscuitii ,apoi poti sa-i umpli si diferit(nu vad de ce tre' sa fie toti la fel)o parte lipiti cate 2 cu branza(pe care o condimentezi cu ce vrei si cu ce-ti place,ex: piper,marar/patrunjel,ceapa,sau fulgi de ardei iute)o parte cu crema de icre sau pasta de peste etc.e mai interesant asa un platou cu destia diferiti,nu stii ce cade e ca la bomboane
#396
Postat 12 December 2012 - 06:53 PM
#398
Postat 14 December 2012 - 06:49 AM
zerda, la 12 December 2012 - 02:55 PM, a spus:
Deci, eu am inceput temeinic sa iau caserole de pus piftii in ele individual( am martori), apoi am exersat cu rulada de curcan, sarmale nici nu se pune discutia sa nu fac, am minimum 5 amici care au zis ca e crima sa nu fac, e bine ca macar o data pe an te iubeste cineva !
Parca as face si eu o ratusca. Varza este obligatorie, cine ma cunoaste stie!
As duce la mama niste baci salati si niste biscuiti cu fistic, tineti pumnii,eu ma incumet greu la asa ceva!
La dulce le-am luat bomboane si fac o chestie amuzanta vazuta la Jamie cu inghetata si panetone,iar daca dau peste noi navala turcii, mai am curcan sa fac o ciorba de potroace!
piftie de porcule?
detaliaza chestia amuzanta, te rog
cu varza ce faci?
tu zici ca nu mananci mare lucru, mr.zerda e mancau? cum reusesti sa faci portii mici pt 2? sau dai chemare?
la baci, nu uita de ravase, tipareste-le din vreme sa le ai de pus ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#399
Postat 14 December 2012 - 08:26 AM
Dar de Craciun ii fac lui doar de porc cu adidasi de porc si rasol de porc. Pai din doi adidasi si un rasol sa zicem ca-ti ies cam 300 de grame de produs finit plus zeama, dupa ce cureti toate oasele, degresezi, etc.
Am luat niste cutiute de plastic mai mari nitel decat alea de icre de la Pestisorul daca le stii, dupa calculul meu in 4 imi intra si daca ramane le mai pun in vreun castronel.
Deci dintr-o cutiuta din aia este fix pentru 2 persoane, iar daca vin hunii si tatarii in vizita mai am celalte cutiute, plus castronelul.
Mr. Zerda este o bataie de joc a naturii creata pentru mine, sau tine. Mananca tot ce are chef, ultima masa este la 10 minute inainte de culcare, are 1.84 m si cred ca 60 de kile,cand l-au chemat la recrutare, a primit aviz medical ca nu e apt ca e prea slab, Zozo l-a vazut, cand bate viscolul nu decoleaza la colt ca-l tin bocancii si rucsacul!
Sa-ti dau un exemplu cand cu rulada: in ziua aia mancase doua sandviciuri cu salam picant, cascaval, salata verde si castraveti, o sticluta de sana cu chifla, la pranz pastrama de berbecut cu mamaliguta si muraturi la munca, acasa am pus rulada, inainte de culcare a zis ca ar rontzai ceva, ergo masline negre si carnaciori puse pe scobitori, dar a zis ca am uitat painea. Mi-am corectat greseala.
Revenind la chestia amuzanta, mi-a atras atentia vasul in care a facut-o pentru ca am si eu unul de aceeasi forma. Deci pui folie alimentara tapetezi cu felii de panetone fundul si peretii vasului, si completezi miezul cu ce inghetata vrei tu( el a pus vanilie, amestecata cu fistic, merisoare, felii de clementine)apoi infasori totul in folie si la congelator, o scoti cu jumate de ora inainte si rastorni si tai. Arata ca o cupola de panetone. Cum noua nu ne place cozonacul si nu prea mancam dulce, daca iau 4 felii de la mama, ca ea isi cumpara mereu panetone, o fac, o pun in congelator, ca anul trecut, am toooot avut musafiri si atata au avut de comentat ca n-avem nimic dulce, deci am zis ca asa scap cu fata curata si nu m-apuc sa rastorn bucataria!
#400
Postat 14 December 2012 - 12:19 PM
Deci sunt doua chestii diferite.