Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#41
Postat 07 November 2010 - 10:06 PM
Apoi insa vine sor si atunci vreau sa fac un regal, sa o primesc cu covoru rosu' alea alea.
Flanul de ciuperci si somonul cu sabaione de hrean imi fac rau cu ochiul, rau de tot!
#42
Postat 07 November 2010 - 10:47 PM
Mamaliga cu carnati......etc
A doua zi,pentru pretini va fi o friptura din pulpe de curcan dezosate sau nu,depinde cum gasesc,cu portocale,ierburi,merisoare si pure de cartofi.
Mai departe nu m-am gandit.
Dar acuma m-ai pus pe ganduri si o sa incep sa-mi fac temele.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#43
Postat 07 November 2010 - 11:03 PM
eu l-as face cu mustar englezesc.
#44
Postat 07 November 2010 - 11:11 PM
Singura chestie pe care mi-am cumparat-o e un panettone "beat" deci desertul e asigurat, restu o sa ma gindesc mai incolo.
Cadouri nu fac cel putin la neamuri, trimit 250 de euro la copilul adoptat in Kenya deci Mos Craciun nu stiu daca o sa sune la noi
#45
Postat 07 November 2010 - 11:54 PM
Si eu ca Pisco, trebuie sa ma apuc sa fac o lista... poate pentru Anu' Nou sa facem ceva mai deosebit.
#46
Postat 08 November 2010 - 12:26 AM
Lapona Enigel, la 07 November 2010 - 10:06 PM, a spus:
Apoi insa vine sor si atunci vreau sa fac un regal, sa o primesc cu covoru rosu' alea alea.
Flanul de ciuperci si somonul cu sabaione de hrean imi fac rau cu ochiul, rau de tot!
Daca fac rata,tre sa fie ceva fara fructe...nu dulce,ca mama nu serveste
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#47
Postat 08 November 2010 - 12:27 AM
Piscotel, la 07 November 2010 - 10:47 PM, a spus:
Mamaliga cu carnati......etc
A doua zi,pentru pretini va fi o friptura din pulpe de curcan dezosate sau nu,depinde cum gasesc,cu portocale,ierburi,merisoare si pure de cartofi.
Mai departe nu m-am gandit.
Dar acuma m-ai pus pe ganduri si o sa incep sa-mi fac temele.
Cred ca de sarmale nu scap nici eu...dar alea le fac asa pe lînga...sa avem zilele de sarbatori sa înfulecam cîte una...asa din mers
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#48
Postat 08 November 2010 - 12:29 AM
zerda, la 07 November 2010 - 11:03 PM, a spus:
eu l-as face cu mustar englezesc.
Buna ideea si cu porcul,desi consumam rar de tot carne de porc.Dar mi-ai activat papila le ceva cu sfecla rosie
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#49
Postat 08 November 2010 - 12:31 AM
Adriana, la 07 November 2010 - 11:11 PM, a spus:
Singura chestie pe care mi-am cumparat-o e un panettone "beat" deci desertul e asigurat, restu o sa ma gindesc mai incolo.
Cadouri nu fac cel putin la neamuri, trimit 250 de euro la copilul adoptat in Kenya deci Mos Craciun nu stiu daca o sa sune la noi
Cu ce s-a îmbatat panettonele ala?
Frumos gest faci de Craciun!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#50
Postat 08 November 2010 - 12:36 AM
Foxyy, la 07 November 2010 - 11:54 PM, a spus:
Si eu ca Pisco, trebuie sa ma apuc sa fac o lista... poate pentru Anu' Nou sa facem ceva mai deosebit.
Si la noi o sa fie un craciun linistit,incomplet...Sincera sa fiu,nu cred ca vom împodobi niciun brad.Pur si simplu nu vreau...
De anul nou înca nu avem niciun plan.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#51
Postat 08 November 2010 - 07:36 AM
dar e foarte buna. si cine vrea serveste merele alaturi. acum fug sa fac niscai treburi , da vin mai tarziu
#52
Postat 08 November 2010 - 08:57 AM
Maya, la 08 November 2010 - 12:31 AM, a spus:
Frumos gest faci de Craciun!
Cu vinuri dintr-alea lichioroase, un echivalent romanesc cred ca ar fi lacrima lui Ovidiu din ce spuneau fetele, eu nu stiu ca pre vremea cind eram in Romania nu ma pasiona argumentul
Asta e
http://www.bonci-tea...view_details/12
e foarte bun, cind reusesc sa mi-l procur il iau mereu pentru Craciun, probabil o sa il imbogatesc cu zabaione facut in Thermomix.
Pentru gest ma gindeam la chestia asta de ani de zile si abia anul trecut am avut "curajul" sa o fac, cadourile intre rude oricum se fac doar de fatada, acolo banii aia sunt mult mai utili si mai bine primiti.
#53
Postat 08 November 2010 - 09:13 AM
#54
Postat 08 November 2010 - 09:21 AM
seafood la noi gatit fel si chip, ham(din care se mananca inca 2 saptamani dupa ), salate, carnati, beuturi reci la greu(sant in jur de 40-45 grade in perioada aia ), gratar totul....prawns cocktail....cam asta o sa fie...ah, cirese ca e sezonul in plin ...pom sigur o sa am acasa ca fetele sant terminate de placere(am pom alb de plastic, superb iar decoratiile sant rosii, macar daca nu vad zapada macar sa am si eu pom alb )
poate fac sarmale fara carne, e prea cald si nu merg...si cam atat.
asta e craciunul down under, eventual a doua zi de craciun santem toti cu burtile in sus la plaja, cu frigi dupa noi, bere, sucuri si balaceala
#55
Postat 08 November 2010 - 09:47 AM
Eu cred ca o sa am toata familia de Craciun , amandoua surorile sotzului cu pruncii si socrii amandoi. ( Trebuia sa vina si fratello cu famelionu' lui dar nu mai poate). Asa ca orice idee e aur curat pt mine!!!
#56
Postat 08 November 2010 - 10:06 AM
Ratza cu mere la cuptor.
se curata si se taie in cuburi 2 mere. se presara cu un amestec de :cuisoare, piper,sare groasa si scortisoara (pisate . eu am folosit o mica piulitza
special pentru mirodenii);
cu aceste mere amestecate cu mirodeniile se umple interiorul ratzei...
se mai curata alte 6 mere , se scot samburii , in fiecare mar se infig 2-3 cuisoare, si in interior
se pune putin unt, piper si scortisoara. si se aseaza impreuna cu ratza in tava,se da la cuptor . cand e rumenita ratza, se scoate si se serveste cu merele alaturi.
eu am servit alaturi orez.
daca doriti puteti flamba ratza cu calvados. eu am lasat-o natur.
Imagini atasate
#57
Postat 08 November 2010 - 10:09 AM
Eu in general fac traditionale,(racituri, salata boeuf, sarmale, friptura de porcule etc ) dar s-ar putea ca anul asta sa fie pass.
mai vedem ce si cum .
#58
Postat 08 November 2010 - 10:19 AM
Maya, la 08 November 2010 - 12:29 AM, a spus:
zerda, la 07 November 2010 - 11:03 PM, a spus:
eu l-as face cu mustar englezesc.
Buna ideea si cu porcul,desi consumam rar de tot carne de porc.Dar mi-ai activat papila le ceva cu sfecla rosie
m-am gandit ca muschiuletul este cea mai slaba carne din porc si mai frageda! chiar nu cred ca au probleme nici copii cu muschiuletul. si sfecla rosie complimenteaza bine sarbatorile de iarna!
#59
Postat 08 November 2010 - 11:34 AM
Vreau brad natural mare,(ca acuma dupa schimbarile facute in sufragerie am mult loc), pe care il voi impodobi anul asta cel mai probabil in lila si maoi ceva(auriu mi s-ar potrivi cu restul).Mi s-a pus mie asa pata pe lila
Si abia astept sa pregatesc cadourile pt pitici si piticot...asta deja e off topic dar ,ma scuzati voi.
Stella,rata ta o fac duminica;am voie sa o fac si daca nu e Craciunul,asa-i?! .Cred ca e tare buna
#60
Postat 08 November 2010 - 11:46 AM
stella, la 08 November 2010 - 10:09 AM, a spus:
Eu in general fac traditionale,(racituri, salata boeuf, sarmale, friptura de porcule etc ) dar s-ar putea ca anul asta sa fie pass.
mai vedem ce si cum .
Stella , nu m-am hotarat , dar cred sa fie o amestecatura. Oricum ,ar trebui sa indeplineasca urmatoarele criterii:
- fara mult porc pt ca noi nu prea mancam
- sa pot pregati mancarea dinainte ( ca ...deh...terorista vegheaza cand nu te asteptzi)
- sa fie si ceva atractiv pt copii
- unele sa le pot pastra in chestia d-aia care tzine mancarea calda ( am luat una electrica , faina , cu 3 tavi)
- ma mai gandesc
(anii trecutzi , cand am facut la cumnata-mea ne-a pus pe fiecare sa ducem aia , aia...Nu mi s-a parut OK in sensul ca mi-a repartizat o oala de sarmale , o friptura + carnatzi si mai nush ce , precum si ceva dulce. Atunci a iesit scandal. WOW! Am zis sa ia ea macar peste , n-a luat c-a fost prea scump , a luat pui!!!! a facut niste amarate de pulpe la cuptor !!! Ele asa sunt , daca itzi aduc o salata au pretentzia sa le duci 3 feluri cand mergi la ele , asa ca , mai bine ma multzumesc si fac eu TOTUL !!!)
Sorry de off....da-i of-ul meu