Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#41 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 November 2010 - 10:06 PM

Rata cu portocale? Iti dau o reteta tare reusita de la Küchenschlacht daca vrei. Eu de Craciun nu stiu, caci s-ar putea sa fiu singura...oribil...ca si anul trecut :wub:
Apoi insa vine sor si atunci vreau sa fac un regal, sa o primesc cu covoru rosu' alea alea.

Flanul de ciuperci si somonul cu sabaione de hrean imi fac rau cu ochiul, rau de tot!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 November 2010 - 10:47 PM

Sarmale fac,pentru ca tot familionul vrea sarmale.Si am multa varza in butoi care trebuie mancata.
Mamaliga cu carnati......etc

A doua zi,pentru pretini va fi o friptura din pulpe de curcan dezosate sau nu,depinde cum gasesc,cu portocale,ierburi,merisoare si pure de cartofi.

Mai departe nu m-am gandit.
Dar acuma m-ai pus pe ganduri si o sa incep sa-mi fac temele.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#43 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2010 - 11:03 PM

Poate ai putea sa incerci un filet mignon de porc preparat cum ti se pare tie potrivit cu salata de sfecla rosie.

eu l-as face cu mustar englezesc.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 November 2010 - 11:11 PM

Aoleu, inca nu m-am gindit deloc. Dar de obicei imi place sa fac chestii mai speciale nu prea traditionale.
Singura chestie pe care mi-am cumparat-o e un panettone "beat" deci desertul e asigurat, restu o sa ma gindesc mai incolo.
Cadouri nu fac cel putin la neamuri, trimit 250 de euro la copilul adoptat in Kenya deci Mos Craciun nu stiu daca o sa sune la noi :wub:

#45 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 November 2010 - 11:54 PM

Si eu m-am gandit, dar inca n-am facut nici un plan. Cred ca n-o sa facem mare lucru (de mancare), mai mult ne vom axa pe brad, cadouri.... Oricum, nu prea vor fi sarbatori pentru noi.... eu o sa fiu cu mama, sor-mea si nepotu', jupanu' la ai lui.... unu' hais si altu' cea. Oricum, pica varianta clasica - sarmale, carnati si alte minuni.
Si eu ca Pisco, trebuie sa ma apuc sa fac o lista... poate pentru Anu' Nou sa facem ceva mai deosebit.

#46 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 November 2010 - 12:26 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 November 2010 - 10:06 PM, a spus:

Rata cu portocale? Iti dau o reteta tare reusita de la Küchenschlacht daca vrei. Eu de Craciun nu stiu, caci s-ar putea sa fiu singura...oribil...ca si anul trecut :(
Apoi insa vine sor si atunci vreau sa fac un regal, sa o primesc cu covoru rosu' alea alea.

Flanul de ciuperci si somonul cu sabaione de hrean imi fac rau cu ochiul, rau de tot!

Daca fac rata,tre sa fie ceva fara fructe...nu dulce,ca mama nu serveste :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#47 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 November 2010 - 12:27 AM

Vezi postareaPiscotel, la 07 November 2010 - 10:47 PM, a spus:

Sarmale fac,pentru ca tot familionul vrea sarmale.Si am multa varza in butoi care trebuie mancata.
Mamaliga cu carnati......etc

A doua zi,pentru pretini va fi o friptura din pulpe de curcan dezosate sau nu,depinde cum gasesc,cu portocale,ierburi,merisoare si pure de cartofi.

Mai departe nu m-am gandit.
Dar acuma m-ai pus pe ganduri si o sa incep sa-mi fac temele.Imagine postata

Cred ca de sarmale nu scap nici eu...dar alea le fac asa pe lînga...sa avem zilele de sarbatori sa înfulecam cîte una...asa din mers :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#48 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 November 2010 - 12:29 AM

Vezi postareazerda, la 07 November 2010 - 11:03 PM, a spus:

Poate ai putea sa incerci un filet mignon de porc preparat cum ti se pare tie potrivit cu salata de sfecla rosie.

eu l-as face cu mustar englezesc.

Buna ideea si cu porcul,desi consumam rar de tot carne de porc.Dar mi-ai activat papila le ceva cu sfecla rosie :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#49 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 November 2010 - 12:31 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 November 2010 - 11:11 PM, a spus:

Aoleu, inca nu m-am gindit deloc. Dar de obicei imi place sa fac chestii mai speciale nu prea traditionale.
Singura chestie pe care mi-am cumparat-o e un panettone "beat" deci desertul e asigurat, restu o sa ma gindesc mai incolo.
Cadouri nu fac cel putin la neamuri, trimit 250 de euro la copilul adoptat in Kenya deci Mos Craciun nu stiu daca o sa sune la noi :(

Cu ce s-a îmbatat panettonele ala? :D
Frumos gest faci de Craciun! :(
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#50 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 November 2010 - 12:36 AM

Vezi postareaFoxyy, la 07 November 2010 - 11:54 PM, a spus:

Si eu m-am gandit, dar inca n-am facut nici un plan. Cred ca n-o sa facem mare lucru (de mancare), mai mult ne vom axa pe brad, cadouri.... Oricum, nu prea vor fi sarbatori pentru noi.... eu o sa fiu cu mama, sor-mea si nepotu', jupanu' la ai lui.... unu' hais si altu' cea. Oricum, pica varianta clasica - sarmale, carnati si alte minuni.
Si eu ca Pisco, trebuie sa ma apuc sa fac o lista... poate pentru Anu' Nou sa facem ceva mai deosebit.

Si la noi o sa fie un craciun linistit,incomplet...Sincera sa fiu,nu cred ca vom împodobi niciun brad.Pur si simplu nu vreau...
De anul nou înca nu avem niciun plan.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#51 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 November 2010 - 07:36 AM

Maya, eu fac rata cu mere alaturi ( cu niscai cuisoare, scortisoara si piper ) cred ca am pus pe undeva reteta ..nu mai stiu.
dar e foarte buna. si cine vrea serveste merele alaturi. acum fug sa fac niscai treburi :D , da vin mai tarziu

#52 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 November 2010 - 08:57 AM

Vezi postareaMaya, la 08 November 2010 - 12:31 AM, a spus:

Cu ce s-a îmbatat panettonele ala? :(
Frumos gest faci de Craciun! :D

Cu vinuri dintr-alea lichioroase, un echivalent romanesc cred ca ar fi lacrima lui Ovidiu din ce spuneau fetele, eu nu stiu ca pre vremea cind eram in Romania nu ma pasiona argumentul :(
Asta e
http://www.bonci-tea...view_details/12
e foarte bun, cind reusesc sa mi-l procur il iau mereu pentru Craciun, probabil o sa il imbogatesc cu zabaione facut in Thermomix.
Pentru gest ma gindeam la chestia asta de ani de zile si abia anul trecut am avut "curajul" sa o fac, cadourile intre rude oricum se fac doar de fatada, acolo banii aia sunt mult mai utili si mai bine primiti.

#53 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 November 2010 - 09:13 AM

Ce topic fain,din nefericire si la mine din cauza de criza cred ca va fi gen apa paie si bataie :D dar sa vedem ce incropim,brad natural sigur pt. bubulet si cadou jucarie si dulciuri bubulet,asta sigur aicea nu discut,meniu inainte de craciun sigur turte cu nuca(scutecele domnului)ca am nuci,pt. craciun sa vedem mancare rece,racitura,sarmalute,bors,tochitura(carne de porc si carnati)toba si sunca.O sa fim mai mult cu colindatul ca in fiecare an,de obicei prima zi la masa la parinti,a doua zi unchi matusi,a treia zi se aduna gasca la mine,cam asa a fost pana acum ,ajunul numai impreuna cu sotul si copii facem brad si luam o masa cu lumanarele si detoate langa brad numai noi,si primim colindatori asta e traditia in familia mea la care tin eu mult de tot.Sper sa reusesc sa fac si cozonaci, in fiecare an am facut,dar anul asta nu stiu cred ca din toata lista asta se mai taie cate ceva pe ici pe colo sa vad ce negociez cu sotul... :(

#54 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 November 2010 - 09:21 AM

noi santem invitati la cumnata anul asta...vroiam sa-i am pe toti la mine dar cum i-am avut de paste, mergem la ea...
seafood la noi gatit fel si chip, ham(din care se mananca inca 2 saptamani dupa :(), salate, carnati, beuturi reci la greu(sant in jur de 40-45 grade in perioada aia :(), gratar totul....prawns cocktail....cam asta o sa fie...ah, cirese :( ca e sezonul in plin :D...pom sigur o sa am acasa ca fetele sant terminate de placere(am pom alb de plastic, superb iar decoratiile sant rosii, macar daca nu vad zapada macar sa am si eu pom alb :( )
poate fac sarmale fara carne, e prea cald si nu merg...si cam atat.

asta e craciunul down under, eventual a doua zi de craciun santem toti cu burtile in sus la plaja, cu frigi dupa noi, bere, sucuri si balaceala :(

#55 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 08 November 2010 - 09:47 AM

Ce topic fain!!! Idee stralucita!!!

Eu cred ca o sa am toata familia de Craciun , amandoua surorile sotzului cu pruncii si socrii amandoi. ( Trebuia sa vina si fratello cu famelionu' lui dar nu mai poate). Asa ca orice idee e aur curat pt mine!!!

#56 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 November 2010 - 10:06 AM

Iaca si reteta de rata cu mere


Ratza cu mere la cuptor.
se curata si se taie in cuburi 2 mere. se presara cu un amestec de :cuisoare, piper,sare groasa si scortisoara (pisate . eu am folosit o mica piulitza
special pentru mirodenii);
cu aceste mere amestecate cu mirodeniile se umple interiorul ratzei...
se mai curata alte 6 mere , se scot samburii , in fiecare mar se infig 2-3 cuisoare, si in interior
se pune putin unt, piper si scortisoara. si se aseaza impreuna cu ratza in tava,se da la cuptor . cand e rumenita ratza, se scoate si se serveste cu merele alaturi.
eu am servit alaturi orez.
daca doriti puteti flamba ratza cu calvados. eu am lasat-o natur.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-16-12892035541.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-16-128920357861.jpg


#57 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 November 2010 - 10:09 AM

Anamaria, trebuie sa faci cu specific RO, sau DE ?
Eu in general fac traditionale,(racituri, salata boeuf, sarmale, friptura de porcule etc ) dar s-ar putea ca anul asta sa fie pass.
mai vedem ce si cum .

#58 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 November 2010 - 10:19 AM

Vezi postareaMaya, la 08 November 2010 - 12:29 AM, a spus:

Vezi postareazerda, la 07 November 2010 - 11:03 PM, a spus:

Poate ai putea sa incerci un filet mignon de porc preparat cum ti se pare tie potrivit cu salata de sfecla rosie.

eu l-as face cu mustar englezesc.

Buna ideea si cu porcul,desi consumam rar de tot carne de porc.Dar mi-ai activat papila le ceva cu sfecla rosie :(


m-am gandit ca muschiuletul este cea mai slaba carne din porc si mai frageda! chiar nu cred ca au probleme nici copii cu muschiuletul. si sfecla rosie complimenteaza bine sarbatorile de iarna! :D
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#59 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 08 November 2010 - 11:34 AM

Nu stiu inca,dar anul asta vreau si eu ceva mai special,ceva ce nu fac toata ziua,ceva nou.Eu sunt in ultimul timp tare mandra de Patrick ca se incumeta sa probeze chestii noi.Inainte facea bleah la ce nu cunostea,acum probeaza cu mult curaj :rolleyes: Deci,vreau ceva nou!Asa ca sunt binevenite toate ideile :)

Vreau brad natural mare,(ca acuma dupa schimbarile facute in sufragerie am mult loc), pe care il voi impodobi anul asta cel mai probabil in lila si maoi ceva(auriu mi s-ar potrivi cu restul).Mi s-a pus mie asa pata pe lila :drool:
Si abia astept sa pregatesc cadourile pt pitici si piticot...asta deja e off topic dar ,ma scuzati voi.


Stella,rata ta o fac duminica;am voie sa o fac si daca nu e Craciunul,asa-i?! :) .Cred ca e tare buna :pupic:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#60 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 08 November 2010 - 11:46 AM

Vezi postareastella, la 08 November 2010 - 10:09 AM, a spus:

Anamaria, trebuie sa faci cu specific RO, sau DE ?
Eu in general fac traditionale,(racituri, salata boeuf, sarmale, friptura de porcule etc ) dar s-ar putea ca anul asta sa fie pass.
mai vedem ce si cum .



Stella , nu m-am hotarat , dar cred sa fie o amestecatura. Oricum ,ar trebui sa indeplineasca urmatoarele criterii:

  • fara mult porc pt ca noi nu prea mancam
  • sa pot pregati mancarea dinainte ( ca ...deh...terorista vegheaza cand nu te asteptzi)
  • sa fie si ceva atractiv pt copii
  • unele sa le pot pastra in chestia d-aia care tzine mancarea calda ( am luat una electrica , faina , cu 3 tavi)
  • ma mai gandesc :rolleyes:


(anii trecutzi , cand am facut la cumnata-mea ne-a pus pe fiecare sa ducem aia , aia...Nu mi s-a parut OK in sensul ca mi-a repartizat o oala de sarmale , o friptura + carnatzi si mai nush ce , precum si ceva dulce. Atunci a iesit scandal. WOW! Am zis sa ia ea macar peste , n-a luat c-a fost prea scump , a luat pui!!!! a facut niste amarate de pulpe la cuptor !!! Ele asa sunt , daca itzi aduc o salata au pretentzia sa le duci 3 feluri cand mergi la ele , asa ca , mai bine ma multzumesc si fac eu TOTUL !!!)

Sorry de off....da-i of-ul meu :pupic:

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi