Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
Postat 28 December 2012 - 03:18 PM
Masa a fost impecabila, mi-a placut cum ai decorat salata.
Postat 28 December 2012 - 04:52 PM
Postat 28 December 2012 - 05:37 PM
io am citit doar primul post de pe pagina asta si ma gandeam, iote ce tare-i Pisco! mai face un copil, inaintea fetii.
dupa aia m-am prins repede care-i treaba
Pisco, sa fie sanatoasa mamica si bb, iar voi treceti la ceva antrenamente de anduranta!
Felicitari mamei tale ptr tort, sper sa fie o strabunica longeviva si in putere!
Postat 28 December 2012 - 05:42 PM
Brava si pt pregatiri! o sa fac si eu oua umplute pt ajun anului nou. n-am mai mancat de o vesnicie.
Postat 28 December 2012 - 06:18 PM
Da e drept ca nu-mi mai incap in piele de bucurie .
Da e drept ca era sa ma lase corazonul ca doar stiti ce mult imi doresc o fasolica mica .
Si da , o sa fiu Oma !
Tre sa deschid topic de bunici .
Acu ma duc la "azi ziua mea este mai frumoasa" sa ma laud ,ca am primit si prima fotografie .
Si apoi ma duc la fantana sa multumesc si sa mai arunc un pumn de banuti .
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 28 December 2012 - 06:28 PM
Pisco, felicitari, ce veste frumoasa.Sarcina usoara viitoarei mamici si tie corason strong ca trebuie sa ai grija de fasolica;)
Postat 28 December 2012 - 10:58 PM
In al doilea, multumesc celor care si-au facut timp si-au postat aici retete, idee, creatii, si de la care m-am inspirat si-acum si de-a lungul anilor.
Atasez si io vo' doo poze cu meniul de Craciun; am avut vreo 20 de invitati, asa ca totul a fost bufet:
care a constat in salata boeuf, (facuta cu vita, ca de porci aveam sa ne saturam) si decorata dupa o idee vazuta pe aici pe undeva
crochete din carne de curca si bulete de cascaval, aranjate dupa o idee de-a lui Paradis
racituri, si alea tot de curca
rulade (una cu pate si ciuperci, una cu brinza)
tarta cu zucchine si morcov a Anutei
si tortul lu' peste (reteta luata tot de pe aici)
Pe masa au mai fost niste "porcarii" cumparate (salamuri, cirnati afumati, pastrame), zacusca si ciuperci cu maioneza si usturoi. Si nelipsitele "brinze"
Felul "doi" am servit friptura de porc si cirnati, cu muraturi. Pe astea nu le-am pozat....
Imagini atasate
Postat 29 December 2012 - 12:19 AM
Toate-mi plac incepind cu ruladele care arata super, raciturile, dulciurile si binenteles ma bucur ca ai avut pe masa si tarta sarata
Foarte frumoasa salata, ornata asa imi place tare mult!
Postat 29 December 2012 - 12:20 AM
Ariel, foarte frumos pregatit totul, iar ornarea aia cu morcov e excelent executata
Postat 29 December 2012 - 12:36 AM
Postat 29 December 2012 - 12:40 AM
Postat 29 December 2012 - 09:46 AM
Superb bufet !
Imi place tot ,dar absolut tot ce ai pus acolo ,iar aspectul si decorul.....iti lasa gura apa .
Bravo !
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 29 December 2012 - 10:00 AM
Adriana, la 29 December 2012 - 12:40 AM, a spus:
Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc
Postat 29 December 2012 - 11:56 AM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 29 December 2012 - 12:06 PM
Carmella, la 29 December 2012 - 10:00 AM, a spus:
Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc
Nu stiu unde ai sa gasesti tehnica, dar as paria pe un morcov taiat felii în lungima cu mandolina, ajustat cu cutitul la largime constanta si oparit un minut în apa sau la abur, cît sa se înmoaie.
Postat 29 December 2012 - 12:34 PM
Toate doamnele s-au intrecut pe ele insele , eu am umblat fleaura si anul asta ninic, doar curcanul soacrei mele
Dimineata invitata noastra ne-a facut o ciurpriza si ne-a pregatit un mic dejun suuuuuper frumoooos cu niste uaî
haioase, imbracate in ultima moda de la Londra
Postat 29 December 2012 - 01:06 PM
E draguta soacra ta!
Postat 29 December 2012 - 03:36 PM
any_annette, la 29 December 2012 - 12:19 AM, a spus:
Toate-mi plac incepind cu ruladele care arata super, raciturile, dulciurile si binenteles ma bucur ca ai avut pe masa si tarta sarata
Foarte frumoasa salata, ornata asa imi place tare mult!
Tarta aia a fost un succes!
aura, la 29 December 2012 - 12:36 AM, a spus:
Daca am avut profesori buni...
Iti iese, ca nu-i greu!
Piscotel, la 29 December 2012 - 09:46 AM, a spus:
Superb bufet !
Imi place tot ,dar absolut tot ce ai pus acolo ,iar aspectul si decorul.....iti lasa gura apa .
Bravo !
Merci, Piscotel!
Maya, la 29 December 2012 - 11:56 AM, a spus:
Multumesc Maya! Venind de la tine, comentariul asta face mult pentru mine
"Tehnica" e cam mult zis...Eu am fiert doi morcovi, pe ai mai mari in diametru si mai lungi pe care i-am avut. Fiert "al dente" sau chiar mai tarisori. Dupa care am taiat 9 felii lungi....4 le-am pus perpendiculare una peste alta sa fac "crucea"; celelalte 4 le-am indoit ca sa creez funda, iar deasupra am facut un "mot" dintr-o felie taiata in doua si "rulata" in cerc. M-am jucat cu ele pe masa, si cind am fost fericita cu rezultatul(lungime, bucla, etc) le-am transferat pe salata.
Lapona Enigel, la 29 December 2012 - 12:34 PM, a spus:
Toate doamnele s-au intrecut pe ele insele , eu am umblat fleaura si anul asta ninic, doar curcanul soacrei mele
Lori scumpa, te pupez. Creatica nu-s, am mers pe principiul "monkey see, monkey do" si uite ce-a iesit.