Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#461 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 December 2012 - 04:13 PM

Vezi postareaaura, la 31 December 2012 - 02:43 PM, a spus:

Lori, foarte frumos tot ce ai facut. Imi plac chiftelutele, am sa incerc sa le fac si eu asa, cu maio si ceapa. De salate nu mai spun, jos palaria!


Foarte bune chiftelutele cu maioneza si ceapa, eu le fac dar pun maioneza mai multa si ceapa binenteles. Ceapa nu cruda ci oparita cu apa si otet.
Acum nu stiu Lori cum le face, poate ne zice varianta ei.

#462 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 December 2012 - 04:38 PM

Multumesc mult, fete :occasion14: ! Cum spuneam, cand ai cu cine, normal ca iti mai vine si cheful de creatii.

Gabi, saru'mana de retete! La destrabalarea viitoare trebuie sa fac si eu fursece , ca anul asta...mumu. Imagine postata

Carmella, daca stiam, te invitam cu noi de Craciun anul asta. Din pacate, saraca de ea va trebui sa plece din casa ei...trista poveste :)

Any, exact cum spui, da, cu ceapa oparita si otet in maioneza. Eu nu le fac asa, desi imi plac de mor, insa bila si ficatul meu nu le proceseaza. De asta am rugat-o pe vara-mea sa le mâzgaleasca putin cu maioneza si atat. Ceapa nu am mai oparit-o ca am pus ceapa dulce, care foarte mild.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#463 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 December 2012 - 04:44 PM

Lori cum cu otet in maioneza?
Eu oparesc ceapa, apoi amestec chiftelutele cu ceapa si maioneza.
Da, clar, daca nu le digeri asa, mai bine numai cu putina maio.

#464 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 December 2012 - 05:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 31 December 2012 - 04:44 PM, a spus:

Lori cum cu otet in maioneza?
Eu oparesc ceapa, apoi amestec chiftelutele cu ceapa si maioneza.
Da, clar, daca nu le digeri asa, mai bine numai cu putina maio.


Ea a pus si doua picaturi de otet in maioneza, desi eu o fac cu multa zeama de lamaie si mustar. Inca nu le-am gustat. In orice caz, cu carne de curcan ies tare tare bunute!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#465 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 December 2012 - 06:02 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 31 December 2012 - 05:11 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 31 December 2012 - 04:44 PM, a spus:

Lori cum cu otet in maioneza?
Eu oparesc ceapa, apoi amestec chiftelutele cu ceapa si maioneza.
Da, clar, daca nu le digeri asa, mai bine numai cu putina maio.


Ea a pus si doua picaturi de otet in maioneza, desi eu o fac cu multa zeama de lamaie si mustar. Inca nu le-am gustat. In orice caz, cu carne de curcan ies tare tare bunute!


Ok, am inteles.
Vai Lori ce pofta mi-ai facut, acum m-as apuca de ele!

#466 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 December 2012 - 06:39 PM

Valea de te machiaza si aranjeaza, le-oi face tu la anu' :occasion14: Nu uita sa bagi bani pe unde-ncape!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#467 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2013 - 12:38 AM

Vezi postareaariel, la 30 December 2012 - 08:55 PM, a spus:

Cum spuneam, Adriana, eu i-am lasat mai "al dente" ca mi-a fost frica sa nu se rupa daca-s fierti de-a binelea. Pina la urma, mai fierbi un morcov daca se rup, ca asta-n 10 minute e gata.

Morcovii mei erau destul de moi, fisiile se rupeau dar pina la urma asta am reusit sa fac
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-4-13569935271386.jpg

#468 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 January 2013 - 12:49 AM

A iesit foarte bine, cel putin asa se vede.
Eu n-am gasit morcovi, n-am avut prea mult timp sa umblu sa caut si in alte parti, am intrat la Kaufland sa iau vreo 2-3 chestii rapide printre care si morcovi, nu avea deit la pachete de zarzavat de ciorba si doar cite 2 morcovi amariti in fiecare pachet. Asa ca am luat un pachet de mazare cu cubulete de morcov congelate, in proportie de 50%-50%, excelent pentru salata boeuf, mai putin la ornarea asta. Eu nu puneam mazare de obicei la salata boeuf, dar mi-a placut asta ca a ramas verde si era si foarte gustoasa.

#469 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 January 2013 - 09:50 PM

Cam rusine sa vin cu mesajul in care m-am auto-citat,dupa atatea minunate mese intinse pe care le-am vazut pe la casele domniilor voastre,postate aici,sau pe la alte subiecte.......dar ce sa fac,daca eu chiar sunt bucuroasa ca mi-a reusit 'performanta' :toothy9;


Vezi postareaEllani, la 21 December 2012 - 10:15 PM, a spus:

Maya,ce-as vrea sa ma limitez si eu doar la feluri strict cat se pot manca la o masa si sa nu fac o gramada si-apoi sa n-aiba cine le gusta in ziua cu pricina.
Eu poate reusesc anul asta sa fac asa,mai limitat,caci nu vreau sa le gramadesc multe doar pentru noi 2.


Si-am reusit,si-am reusit,motiv pentru care sunt foarte bucuroasa si ma felicit ca m-am incadrat in rezonabil .Chiar si asa,cu dus pe mahala,am mancat 3 zile din ce-a ramas acasa,dar in limitele normale.Si-apoi iarasi am pornit 'cu colinda'.

Asa ca azi,zeama de curcan cu taietei de casa pentru 'curatirea si re-pornirea instalatiei' si niste cartofi cu ciuperci si smantana,plus niste pulpe pentru sot.Mie mi-a fost de-ajuns cu salata.

De-acum incolo,tot asa voi incerca,bineinteles daca imi vor permite conditiile si situatia,adica nu oaspeti,caci atunci e alta mancare de peste.

#470 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 10 January 2013 - 11:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 January 2013 - 12:38 AM, a spus:

Vezi postareaariel, la 30 December 2012 - 08:55 PM, a spus:

Cum spuneam, Adriana, eu i-am lasat mai "al dente" ca mi-a fost frica sa nu se rupa daca-s fierti de-a binelea. Pina la urma, mai fierbi un morcov daca se rup, ca asta-n 10 minute e gata.

Morcovii mei erau destul de moi, fisiile se rupeau dar pina la urma asta am reusit sa fac
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-4-13569935271386.jpg


Dupa ochiul meu arata foarte bine.
S-a mincat? Asta conteaza pina la urma....

#471 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 October 2013 - 02:28 PM

Dupa cum se pare, cel tîrziu în octombrie, încep sa ma gîndesc ce fac de sarbatorile de iarna. Anul asta chiar ridic subiectul tîrziu... ma gîndeam ca-l ridica altcineva, dar vad ca voi nu va grabiti :hug:
Deci, lista e deschisa! Aveti ceva nou în plan, altceva decît clasicele sarmale, fripturi si cozonaci?

Eu vreau neaparat sa includ somonul Danei în manta de bacon. Nu sînt însa hotarîta daca sa-l construiesc ca piesa de rezistenta sau ca gustarica într-un meniu mai pestios...
La capitolul dulciuri îmi surîde un dobos, ca n-am mai mîncat unu de 100 de ani!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#472 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 October 2013 - 02:53 PM

Eu inca nu stiu daca si ce sa pregatesc peste 3 saptamani..... si tu-ncepi cu Craciunul..... Biiiiiiiineeeee, fieeeee...
N-am idee daca stam acasa sau nu. Daca nu stam acasa - unde plecam? La neamuri in tara, ori pe alte meleaguri? Asa ca, dupa ce aflu raspunsul la intrebari, vin si cu planul de bataie pentru Craciun.
Dar, ca sa nu fiu total pe dinafara, parca n-as face ceva clasic. As vrea ceva simplu si usor de facut. Ca aperitive, probabil o sa fie si tartine cu somon (paine prajita nitel, unsa cu putin unt peste care pun o bucata de ardei rosu, niste somon si apoi stropesc cu zeama de lamaie). De la ziua puslamalutei numai asta ma pune jupanu' sa-i fac (saptamanal). :hug:
Tartine cu zacusca (a facut mama si mi-a si trimis deja cateva borcane).
Branzeturile sunt apreciate la noi in casa in orice moment al zilei / anului. Asa ca un platou cu ele ar fi mai mult decat bine-venit...... :D (desi tot la categoria clasice intra......).
Poate niste gogosele umplute (chestii sarate). Sau rulada cu cascaval / carne / spanac. Si ceva rosii / ardei umplute cu branza cu ceapa (se putea?????? :D).
Prajituri? Probabil fursecuri, faguri, nuci, cornulete, chec.... lista e uriasa. Timp si chef sa am. :D
Supa de legume (cu muuuuuuulte legume) e foarte apreciata la noi in casa. Si aluneca bine pe gat la vale.
Ar trebui sa ma gandesc bine la felul principal, parca n-as merge pe (aceeasi) friptura. Fie ea aromata sau nu. Poate ceva (pui, porc) facut in stil asiatic (cu legume)?
Saratele din branza, nu din foi cumparate.
Pizza? Sub forma de rulou / mini-pizza.
Muraturi am facut deja (gogosari si castraveti).
.....
Mare problema meniurile astea deosebite. Chiar trebuie gandit la ele, din timp. :-*
Precis mai veniti voi cu idei si ne inspiram una de la cealalta! :)

#473 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 15 October 2013 - 03:01 PM

Apai Foxulino tu zici ca nu stii ce faci dar ai scris o lista de chestii :hug:.

Imi place fata organizata si de umbla si de sta stie ce are de facut pt degustatori.

#474 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 October 2013 - 03:06 PM

Vezi postareayoyo, la 15 October 2013 - 03:01 PM, a spus:

Apai Foxulino tu zici ca nu stii ce faci dar ai scris o lista de chestii :).

Imi place fata organizata si de umbla si de sta stie ce are de facut pt degustatori.

Pai pe masura ce scriam, imi veneau ideile. :-* Daca-s provocata.... incep sa imi vina ganduri. :hug:

#475 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 October 2013 - 05:19 PM

Valeu, e prea devreme doamnelor...
Probabil vom fi acasa, si vom avea oaspeti.
Sigur somon afumat,macrou afumat , icre de manciuria...apoi....
om vedea...paote ratza , poate alta oratanie.
musai sarmale, ca se cer de catre meseni.
dupa mine, as face scrijele cu mujdei :hug: si bors de legume .

#476 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 October 2013 - 09:37 PM

Doamnelor, recunosc ca de cateva zile si mie mi-e dor de Craciun.... . Habar nu am unde vom fi, probabil acasa in ajun si in vizita la parinti in urmatoarele 2 zile, ca asa e datina la noi....
Pentru ajun la cat se consuma la noi....da, stiu e deja plictisitor..... , rezolv cu aperitiv nu foarte bogat preparat ad hoc, un fel principal facut pe loc si un desert cu creme mascarpone si alte cheese pt unii si ciocolatos pt altii..... Ia sa vedem care vor fi acelea... Ma inspir de la voi :hug: :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#477 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 October 2013 - 07:14 AM

Comun, banal, plictisitor, dar nici nu concep sa fie altfel: sarmale, ciorba de porc, cirnati, racituri, cozonaci, de-astea...

#478 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 16 October 2013 - 09:24 AM

Vezi postareaCarmella, la 16 October 2013 - 07:14 AM, a spus:

Comun, banal, plictisitor, dar nici nu concep sa fie altfel: sarmale, ciorba de porc, cirnati, racituri, cozonaci, de-astea...


Same here! Plus carnita la ceaun cu gogosari murati, umpluti cu varza rosie!

#479 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,624
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 16 October 2013 - 09:28 AM

Vezi postareaCarmella, la 16 October 2013 - 07:14 AM, a spus:

Comun, banal, plictisitor, dar nici nu concep sa fie altfel: sarmale, ciorba de porc, cirnati, racituri, cozonaci, de-astea...

Da, da si eu la fel + jumarele, soric, caltabos.

#480 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 16 October 2013 - 12:04 PM

Vezi postareaCarmella, la 16 October 2013 - 07:14 AM, a spus:

Comun, banal, plictisitor, dar nici nu concep sa fie altfel: sarmale, ciorba de porc, cirnati, racituri, cozonaci, de-astea...



Vezi postareavali, la 16 October 2013 - 09:24 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 16 October 2013 - 07:14 AM, a spus:

Comun, banal, plictisitor, dar nici nu concep sa fie altfel: sarmale, ciorba de porc, cirnati, racituri, cozonaci, de-astea...


Same here! Plus carnita la ceaun cu gogosari murati, umpluti cu varza rosie!



Vezi postareabellamama, la 16 October 2013 - 09:28 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 16 October 2013 - 07:14 AM, a spus:

Comun, banal, plictisitor, dar nici nu concep sa fie altfel: sarmale, ciorba de porc, cirnati, racituri, cozonaci, de-astea...

Da, da si eu la fel + jumarele, soric, caltabos.


Banalitatile voastre sunt specialitati la mine! Cred ca o sa fac si eu racituri, sarmale si sper sa gasesc carnat proaspat, bun, sau poate imi trimite mama Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi