Eu inca nu stiu daca si ce sa pregatesc peste 3 saptamani..... si tu-ncepi cu Craciunul..... Biiiiiiiineeeee, fieeeee...
N-am idee daca stam acasa sau nu. Daca nu stam acasa - unde plecam? La neamuri in tara, ori pe alte meleaguri? Asa ca, dupa ce aflu raspunsul la intrebari, vin si cu planul de bataie pentru Craciun.
Dar, ca sa nu fiu total pe dinafara, parca n-as face ceva clasic. As vrea ceva simplu si usor de facut. Ca aperitive, probabil o sa fie si tartine cu somon (paine prajita nitel, unsa cu putin unt peste care pun o bucata de ardei rosu, niste somon si apoi stropesc cu zeama de lamaie). De la ziua puslamalutei numai asta ma pune jupanu' sa-i fac (saptamanal).
Tartine cu zacusca (a facut mama si mi-a si trimis deja cateva borcane).
Branzeturile sunt apreciate la noi in casa in orice moment al zilei / anului. Asa ca un platou cu ele ar fi mai mult decat bine-venit......
(desi tot la categoria clasice intra......).
Poate niste gogosele umplute (chestii sarate). Sau
rulada cu cascaval / carne /
spanac. Si ceva rosii / ardei umplute cu branza cu ceapa (se putea??????
).
Prajituri? Probabil fursecuri, faguri, nuci, cornulete, chec.... lista e uriasa. Timp si chef sa am.
Supa de legume (cu muuuuuuulte legume) e foarte apreciata la noi in casa. Si aluneca bine pe gat la vale.
Ar trebui sa ma gandesc bine la felul principal, parca n-as merge pe (aceeasi) friptura. Fie ea aromata sau nu. Poate ceva (pui, porc) facut in stil asiatic (cu legume)?
Saratele din branza, nu din foi cumparate.
Pizza? Sub forma de rulou / mini-pizza.
Muraturi am facut deja (gogosari si castraveti).
.....
Mare problema meniurile astea deosebite. Chiar trebuie gandit la ele, din timp.
Precis mai veniti voi cu idei si ne inspiram una de la cealalta!